ZELENA KARTA - LUTRIJA  
Balkan
Njujork
Čikago
Los Anđeles

Nazad   ZELENA KARTA - LUTRIJA > FORUM > Zelena Lutrija > Intervju (interview) - Ambasada

Intervju (interview) - Ambasada Pitanja vezana za dokumentaciju, specijalne slučajeve i pitanja tokom intervjua

Intervju (interview) - Ambasada » Interviews DV 2016 » Bitni linkovi
O drugoj koverti Lekarski pregled Ambasade Intervju Korisne informacije

Odgovori

Thread Tools Display Modes
Staro 03.03.2016, 16:43
markoni markoni je offline
Stari vuk

Datum prijave: 12.10.2014
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik JelenaX Prikaz poruke
Izvod iz kaznene evidencije je sve što ti treba. Ne treba ništa da naglašavaš.
razumem to se trazi u SUP-u i popunjava se uplatnica na 800 din. da bi se predao zahtev za to koliko sam shvatio
Reply With Quote
Staro 03.03.2016, 16:48
Zoja Zoja je offline
Drug član

Datum prijave: 08.05.2015
Nepromenjeno

@markoni mi smo dobili na papiricu broj racuna i slicne stvari za popunjavanje uplatnice kad smo otisli u SUP da se raspitamo. Popunis, platis, vratis im uplatnicu i za koji dan to bi trebalo da bude gotovo
Reply With Quote
Staro 03.03.2016, 16:59
Stari vuk

Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik markoss Prikaz poruke
odes u sud palatu pravde i trazis potvrdu da nisi osudjivan, pa odes u sup i trazis izvod da nisi privodjen i nisi pod istragom i to je sve sto ti treba, samo sto se oko 3 4 dana ceka na taj policijski
Zdravo imenjace

Pretpostavljam da se u sudu koji se nalazi u zgradi palate pravde trazi dokument koji je za tzv. "Court and Prison Records" sa spiska potrebnih dokumenata na razgovoru za vizu. A na nasem jeziku kako se tacno zove taj dokument koji trazimo? da nije "poptvrda da se ne vodi postupak protiv mene" ili "potvrda da nisam osudjivan" ili mozda oba dva... kako tacno...

a u supu na srpskom jeziku trazim "izvod iz kaznene evidencije" koji kosta 800 din za namenu vize (ovo je za "Police Recodrs" dokument)

Mislim da sam shvatio

Sta mislite, da li je prerano da trazim vec sada ta dva dokumenta obzirom da mi je intervju za mesec dana grubo receno? da li je prerano mesec dana pre intervjua izvaditi ova dva dokumenta?

Last edited by markoni; 03.03.2016 at 17:08.
Reply With Quote
Staro 03.03.2016, 17:07
Stari vuk

Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Zoja Prikaz poruke
@markoni mi smo dobili na papiricu broj racuna i slicne stvari za popunjavanje uplatnice kad smo otisli u SUP da se raspitamo. Popunis, platis, vratis im uplatnicu i za koji dan to bi trebalo da bude gotovo
Hvala Zoja, dobio sam i ja taj papiric kada sam ih pitao. Ali me hvata neki nespokoj, pa mozda pitam clanove foruma neka banalna pitanja, jer polako ulazim u poslednj mesec pred intervju...

Dakle i ja sam dobio taj papiric, to mora da je to, na pravom sam putu
Reply With Quote
Staro 03.03.2016, 17:09
dezdej dezdej je offline
Drug član

Datum prijave: 13.05.2015
US lokacija: Chicago, Westmont
YU lokacija: Ohrid Makedonija
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik markoni Prikaz poruke

Sta mislite, da li je prerano da trazim vec sada ta dva dokumenta obzirom da mi je intervju za mesec dana grubo receno? da li je prerano mesec dana pre intervjua izvaditi ova dva dokumenta?
Ja sam ih izvadio 5 meseca pre intervju u Makedoniji i nisu pravili nikakav problem tako da mozes da ih izvadi sada da ne bi imao neki problem ako nekaku uspiju da zakasne sa izradom istih ( kod administracije sve je moguce)
Reply With Quote
Staro 03.03.2016, 17:13
Zoja Zoja je offline
Drug član

Nepromenjeno

Razumem sve markoni evo sad gledam to sto smo mi nosili na intervju. Dakle iz SUPa uzimas uverenje da nisi osudjivan, a iz suda da se protiv tebe ne vodi postupak, tj. da nije podignuta optuznica.

Mi smo sve ovo uzeli nekih 20ak dana pred intervju, mislim da sve to vazi 6 meseci, ali neka me neko ispravi ako nisam u pravu.

Kad smo krenuli da skupljamo dokumentaciju mislili smo da cemo se bas iscimati, ali u principu oni i ne traze mnogo i ukoliko nemas neka dodatna dokumenta, na primer ako si ziveo u inostranstvu i slicne stvari, onda sve ide prilicno brzo
Reply With Quote
Staro 05.03.2016, 21:44
Katja75 Katja75 je offline
Član

Datum prijave: 20.02.2015
US lokacija: Chicago
YU lokacija: Novi Sad
Nepromenjeno

Tikice, cestitamo na datumu. Nas intervju je bio isto 24.02..
Reply With Quote
Staro 07.03.2016, 12:37
dmihalj dmihalj je offline
Drug član

Datum prijave: 23.09.2014
YU lokacija: Beograd
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Zoja Prikaz poruke
Razumem sve markoni evo sad gledam to sto smo mi nosili na intervju. Dakle iz SUPa uzimas uverenje da nisi osudjivan, a iz suda da se protiv tebe ne vodi postupak, tj. da nije podignuta optuznica.

Mi smo sve ovo uzeli nekih 20ak dana pred intervju, mislim da sve to vazi 6 meseci, ali neka me neko ispravi ako nisam u pravu.

Kad smo krenuli da skupljamo dokumentaciju mislili smo da cemo se bas iscimati, ali u principu oni i ne traze mnogo i ukoliko nemas neka dodatna dokumenta, na primer ako si ziveo u inostranstvu i slicne stvari, onda sve ide prilicno brzo
Ume da bude komplikovano i bez toga da nisi ziveo nigde u inostranstvu, na zalost . Evo mog primera. Nisam nigde drugo ziveo osim u USA (na H1 vizi), za sta ti inace ne trebaju te potvrde. Ali posto sam ja rodjen u Skoplju, dakle samo rodjen ni dana nisam ziveo tamo, moj dosije se vodi tamo i koliko sam razumeo sva evidencija se nalazi tu, stoga izvod iz kaznene evidencije moram da vadim odatle i da to prilozim ovde u nasem MUP-u i onda dobijem kompletiran izvod iz kaznene evidencije. Sto nisam znao, jer mi iskreno nije bilo logicno, jer ponavljam tamo nisam ziveo ni dana, a u tom slucaju mi "ne pije vodu" prica da treba da se vade izvodi iz svih zemalja gde ste ziveli duze od 6 meseci, zasto ako se sva evidencija cuva u mestu rodjenja?! Bilo kako bilo intervju mi je zakazan za cetvtak u 8:30 i nadam se da cu uspeti sve da zavrsim do tada... Pozdrav i kuckamo se od cetvrtka o mom iskustvu...
08.03.2016. - Lekarski pregled
10.03.2016. - Intervju u ambasadi
15.03.2016. - Preuzet pasos sa imigrantskom vizom
Reply With Quote
Staro 07.03.2016, 17:37
Zoja Zoja je offline
Drug član

Nepromenjeno

dmihalj, da i mesto rodjenja u drugoj drzavi malo iskoplikuje prikupljanje dokumenata i o tome treba voditi racuna. Koliko sam videla iz prethodnih iskustava cak i ako ne stignes da pribavis svu dokumentaciju do datuma intervjua, mozes naknadno da je dostavis i onda dobijes vizu. Svakako ti drzim fige da sve zavrsis do cetvrtka da bi izbegao dodatno stresiranje i odugovlacenje

Mislimo na tebe u cetvrtak i jedva cekam da nam javis da si pozeleno!
Reply With Quote
Staro 07.03.2016, 21:35
Tikica Tikica je offline
Stari vuk

Datum prijave: 10.11.2014
US lokacija: New York
YU lokacija: Beograd
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Katja75 Prikaz poruke
Tikice, cestitamo na datumu. Nas intervju je bio isto 24.02..
Hvala

Citat:
Prvobitno poslao korisnik dmihalj Prikaz poruke
Ume da bude komplikovano i bez toga da nisi ziveo nigde u inostranstvu, na zalost . Evo mog primera. Nisam nigde drugo ziveo osim u USA (na H1 vizi), za sta ti inace ne trebaju te potvrde. Ali posto sam ja rodjen u Skoplju, dakle samo rodjen ni dana nisam ziveo tamo, moj dosije se vodi tamo i koliko sam razumeo sva evidencija se nalazi tu, stoga izvod iz kaznene evidencije moram da vadim odatle i da to prilozim ovde u nasem MUP-u i onda dobijem kompletiran izvod iz kaznene evidencije. Sto nisam znao, jer mi iskreno nije bilo logicno, jer ponavljam tamo nisam ziveo ni dana, a u tom slucaju mi "ne pije vodu" prica da treba da se vade izvodi iz svih zemalja gde ste ziveli duze od 6 meseci, zasto ako se sva evidencija cuva u mestu rodjenja?! Bilo kako bilo intervju mi je zakazan za cetvtak u 8:30 i nadam se da cu uspeti sve da zavrsim do tada... Pozdrav i kuckamo se od cetvrtka o mom iskustvu...
B&V ima identican slucaj, i vrlo brzo je sve zavrsio u Beogradu. Poslao ti je privatnu poruku pa ukoliko ovo citas neulogovan, uloguj se da procitas poruku

30.10.2014. - Popunjen obrazac
05.05.2015. - Čuveni "Session timed out"
07.05.2015. - SELECTEEEEED!!!
CN 2016EU00022xxx
17.10. DS 260 sent
18.04. Lekarski pregled
21.04. My green daaaaay
11.10. Evo živim u Njujorku gradu

Last edited by Tikica; 07.03.2016 at 21:44.
Reply With Quote
Odgovori

Pravila pisanja