ZELENA KARTA - LUTRIJA  
Balkan
Njujork
Čikago
Los Anđeles

Nazad   ZELENA KARTA - LUTRIJA > FORUM > Retro > Stare teme

Stare teme Teme iz ostalih foruma koje su zastarele i zatvorene davnih dana.

Thread Tools Display Modes
Staro 09.05.2012, 10:11
mijan mijan je offline
Stari vuk

Datum prijave: 21.09.2010
YU lokacija: Beograd, Srbija
Nepromenjeno

Nema ovde nista logicno. Ovde je samo jasno i logicno da je sve vise ucesnika sa nasih prostora jer je sve manje dobitnika sa foruma (starih forumasa). To je jedino sigurno, i tek ce dobitak da se svede na teoriju jer ce svaka kuca u Srbiji uskoro imati po jednog prijavljenog godisnje na lutriji.
Na zvanicnoj stranici za proveru rezultata opet stoji [B]may be[/B], a ne [B]will be[/B] kako je do skoro pisalo za Oktobar?!
DV-2013 entrants should keep their confirmation number as it is possible that more entries [U][B]may be[/B][/U] selected on October 1, 2012 at noon (EDT).
Verovatno ce to jos menjati 20 puta dok ne dodje 1. Oktobar, kada ce to bez objasnjenja i skloniti a od novih dobitnika nece biti nista.

Ima li kakvih novih zvanicnih informacija za uvodjenje placanja prijave?
Staro 09.05.2012, 22:19
bizholix's Avatar
bizholix bizholix je offline
Član

Datum prijave: 15.03.2010
US lokacija: Sto dalje od Srbije :)
YU lokacija: Beograd
Pošalji Skype™ poruku korisniku bizholix
Nepromenjeno

HAS NOT BEEN SELECTED :) vec treci put , al sta da se radi idemo dalje :) i moj drugar je pre 2 godine prvi put igrao i dobio je :) srecno svim dobitnicima !
Staro 10.05.2012, 09:20
Tinigio's Avatar
Tinigio Tinigio je offline
Član

Datum prijave: 09.05.2011
US lokacija: Chicago
YU lokacija: Beograd
Nepromenjeno

Ostajemo u Srbiji i ove godine... Posle drugog pokusaja, nista.. :smrc:
Staro 14.05.2012, 11:41
sunnyL's Avatar
sunnyL sunnyL je offline
Drug član

Datum prijave: 22.10.2009
Nepromenjeno

Imam par pitanja. Vidim, napisali ste da je iz Srbije izvuceno 303 dobitnika.
Da li neko zna koliko je ukupno prijavljenih iz Srbije?

I da li se izvlacenje vrsi po zemljama ili se izvlaci npr. 50.000 iz ukupnih prijava?
Npr. imamo ukupno prijavljenih 1 milion (lupam sad) iz svih zemalja i sad se od tih 1 mil. prijavlenih bira tj. izvlaci 50 000 dobitnika ILI iz Srbije se prijavilo 20.000 ljudi pa se sad od tih 20.000 bira recimo 300 dobitnika. To mi nije jasno, pa ako neko zna, molim vas da mi pojasni
Hvala!
Staro 14.05.2012, 11:45
NightSky's Avatar
NightSky NightSky je offline
Stari vuk

Datum prijave: 11.01.2012
YU lokacija: Sarajevo, BiH
Nepromenjeno

[QUOTE=sunnyL;29552]Imam par pitanja. Vidim, napisali ste da je iz Srbije izvuceno 303 dobitnika.
Da li neko zna koliko je ukupno prijavljenih iz Srbije?

I da li se izvlacenje vrsi po zemljama ili se izvlaci npr. 50.000 iz ukupnih prijava?
Npr. imamo ukupno prijavljenih 1 milion (lupam sad) iz svih zemalja i sad se od tih 1 mil. prijavlenih bira tj. izvlaci 50 000 dobitnika ILI iz Srbije se prijavilo 20.000 ljudi pa se sad od tih 20.000 bira recimo 300 dobitnika. To mi nije jasno, pa ako neko zna, molim vas da mi pojasni
Hvala![/QUOTE]

Evo statistike koliko se ljudi prijavilo iz koje zemlje DV2007-DV2013 [url]http://www.travel.state.gov/pdf/DV_Applicant_Entrants_by_Country_2007-2013.pdf[/url]

Za svaku zemlju postoji zasebna kvota. Znači, za svaku zemlju se izvlače dobitnici posebno, nismo svi u istom "bubnju".

DV 2020
Staro 17.05.2012, 09:14
mijan mijan je offline
Stari vuk

Nepromenjeno

Ovo je samo statistika koliko je ljudi bilo prijavljeno. Gde ste pronasli da je iz Srbije 303 (cini mi se taj broj ) izvuceno za ovu godinu? Neko je napisao i broj dobitnika iz Crne Gore. Gde ste to pronasli?
Ako je vec 300 dobitnika u Maju iz Srbije nece ih vise ni biti u Oktobru. To je godisnji prosek. Nekad 500 sada 300, a znamo da ide na dole svake godine broj dobitnika.
Staro 17.05.2012, 10:13
marton marton je offline
Član

Datum prijave: 03.10.2011
YU lokacija: Croatia
Nepromenjeno

[QUOTE=mijan;29665]Ovo je samo statistika koliko je ljudi bilo prijavljeno. Gde ste pronasli da je iz Srbije 303 (cini mi se taj broj ) izvuceno za ovu godinu? Neko je napisao i broj dobitnika iz Crne Gore. Gde ste to pronasli?
Ako je vec 300 dobitnika u Maju iz Srbije nece ih vise ni biti u Oktobru. To je godisnji prosek. Nekad 500 sada 300, a znamo da ide na dole svake godine broj dobitnika.[/QUOTE]

Pise u visa bulletinu za [URL="http://www.travel.state.gov/visa/bulletin/bulletin_5712.html"]June 2012[/URL]

105,629 aplikanata je registrirano, ali nisu svi obavijesteni.
Jedan dio (cca 60%) aplikanata je obavijesten 01.05. da su odabrani, a ako se ne popuni kvota, onda ce biti drugi dio obavijestenih od 01.10.
[URL="http://forums.immigration.com/showthread.php?548214-For-the-DV-2013-lucky-ones-and-future-entrants&p=2575977#post2575977"]For the DV 2013 lucky ones and future entrants[/URL]
Staro 17.05.2012, 11:26
mijan mijan je offline
Stari vuk

Nepromenjeno

Secam se kad sam poceo da igram pre 6 godina Srbija je imala 525 dobitnika, a BiH 183. Sada Srbija 303 a BiH 54. Ovo sada je smesno i zalosno.
Ne verujem u njihovu statistiku kako svake godine igra isti broj ljudi sa nasih prostora. Svako ko dobije na osnovu njega sledece godine se prijavi jos 10 ljudi. Taj dobitnik nagovori bar 10 ljudi (po meni neki prosek 10) da se prijave ili im bude informacija ili motiv da igraju videvsi da je neko oko njih dobio. Lazu da svake godine igra isti broj ljudi ili da za neki mali procenat raste sa nasih prostora. Moj drugar koji iz Bosne aplicira tvrdi da sve vise ljudi upoznaje koji predaju prijavu, a kaze stalno isti broj prijavljenih po zvanicnoj statistici. Nemoguce.
Smorismo se ovde na forumu godinama, glumeci neke ozbiljne ljude i ozbiljne imigrante koji prikupljaju informacije koje nam mozda nikad i nece trebati jer nas nikad i nece izvuci, kad vidim kako smanjuju iz godine u godinu broj dobitnika.
Ja njima vise nista ne verujem. Niti u njihove statistike niti njihovim informacijama.
Staro 17.05.2012, 12:10
Pedjat87's Avatar
Pedjat87 Pedjat87 je offline
Član

Datum prijave: 02.09.2011
US lokacija: New England, nadam se
YU lokacija: Podgorica, CG
Nepromenjeno

Ko gubi ima pravo da se ljudi, razumijem taj dio, i meni je krivo sto nisam dobio.

Ali sa druge strane treba bit realan. Samo postojanje ove lutrije je plus samo po sebi, tako da ne vidim kakvo mi pravo imamo da zahtijevamo vise i da se ljutimo sto vise ljudi ne izvlace. I opet, ovo je 'LUTRIJA', a na lutriji vlada princip lude srece. Nikakvih pravila nema, neko moze igrati 100 godina i nista ne dobiti, a neko ce iz prve dobiti. I naravno, sanse su minimalne, mizerne, nikakve... to je lutrija. Cini mi se cesto da se zaboravi znacenje rijeci 'lutrija'.

Treba gledati da se emigrira napolje na neki drugi nacin, a ovo cisto dodatno igrati pa ako se posreci, ne treba nista ozbiljno na ovo misliti da ce rijesiti probleme.
Staro 17.05.2012, 12:30
Aden Aden je offline
Drug član

Datum prijave: 28.02.2012
US lokacija: Wisconsin
YU lokacija: Bosan i Hezegovina
Pošalji MSN poruku korisniku Aden
Nepromenjeno

[QUOTE=mijan;29668]Secam se kad sam poceo da igram pre 6 godina Srbija je imala 525 dobitnika, a BiH 183. Sada Srbija 303 a BiH 54. Ovo sada je smesno i zalosno.
Ne verujem u njihovu statistiku kako svake godine igra isti broj ljudi sa nasih prostora. Svako ko dobije na osnovu njega sledece godine se prijavi jos 10 ljudi. Taj dobitnik nagovori bar 10 ljudi (po meni neki prosek 10) da se prijave ili im bude informacija ili motiv da igraju videvsi da je neko oko njih dobio. Lazu da svake godine igra isti broj ljudi ili da za neki mali procenat raste sa nasih prostora. Moj drugar koji iz Bosne aplicira tvrdi da sve vise ljudi upoznaje koji predaju prijavu, a kaze stalno isti broj prijavljenih po zvanicnoj statistici. Nemoguce.
Smorismo se ovde na forumu godinama, glumeci neke ozbiljne ljude i ozbiljne imigrante koji prikupljaju informacije koje nam mozda nikad i nece trebati jer nas nikad i nece izvuci, kad vidim kako smanjuju iz godine u godinu broj dobitnika.
Ja njima vise nista ne verujem. Niti u njihove statistike niti njihovim informacijama.[/QUOTE]

Licno ni ja im nevjerujem...ako oni odreduju po useljenju kolka je stopa useljenja npr. iz Bosne u Ameriku...nemogu da vjerujem da je ta stopa velika...po meni skoro nikakva !!!...i onda da je samo dozvoljeno tih nekifh 50_k...ljudi...ja nemogu da vjerujem da se toliko ljudi iz BiH useljaje u Ameriku :wtf: i dase ta citra smanji za preko 100 ljudi....pa onda po meni iduce godine iz BiH ce biti selektovano oko 20_k ljudi...zato sto se broj selektovanih neminovno smanjuje...to je moje misljenje :-_-;::-_-;::no:

Pravila pisanja