![]() |
|
|
Stare teme Teme iz ostalih foruma koje su zastarele i zatvorene davnih dana. |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|||
|
|||
![]()
[QUOTE=dare_ns;29659]Znam da nije tema, ali posle ovog majskog izvlačenja, ja nešto i nemam volje da igram ponovo lutriju. Videću do oktobra i možda nove prijave.
Od onako kvalitetnog foruma...[/QUOTE] Povukao sam daretov post sa druge teme jer sam htio da napisem i ja koju pametnu za kraj sezone i ovogodisnjeg Majskog raspleta. S obzirom da je dare_ns jedan korektan i fer forumas da se nadovezem na njegovo pisanje. Sta znaci "igrati" lutriju?! To bi u sustini znacilo slikati se i popuniti prijavu, pa mehanicki cekati izvlacenje. Realno, zato i ne treba odustajati od prijavljivanja, ali mi ovde imamo drugi problem. Funkcionisemo na nacin da prijava nije samo slikanje i popunjavanje online formulara. Mi potrosimo godinu dana u nadanju, trosenju silnog vremena na ovom forumu, teznji ka novim informacijama o USA sa raznih strana i slicno. I onda sve to padne u vodu u jednom Prvomajskom danu. Mnogi od nas (vjerovatno i ja a da nisam toga svjestan) dnevno i po 2-3 puta posjete ovaj forum. Ogromno je to trosenje vremena i nekog nadanja. Zasto sam ovo naveo? Imam osjecaj da se dosta froumasa ove godine "zasitilo" prijavljivanja i smatram da je razlog sve ovo sto sam naveo. Ne smijemo odustati niti dare_ns niti ja, niti bilo ko od nas, jer za prijavu (slikanje i online obrazac) ne treba odvojiti mnogo vremena. Smatram da o odustajanju ne smijemo razmisljati. Dajte neko vase misljenje kako da svoje funkcionisanje svedemo na taj mehanicki nacin prijavljivanja?! Kako da funkcionisemo tu gdje jesmo na ex-yu prostorima ovako ugrozeni i finansijski i psihicki od politike i ko zna sve cega, i da stvaramo koliko mozemo tu gdje jesmo, bez tereta razmisljanja o lutriji? Iskreno razmisljao sam da se udaljim i sa foruma, ne zato sto me forum smara, nego da pokusam realno razmisljati na svoje ucesce na lutriji sa neke distance gdje mogu da vidim sta su zelje a sta realnost. Naravno za svo to vrijeme podrazumijeva se borba i na druge nacine osim lutrije za odlazak. Zivi bili svi redom. Pozdrav! Last edited by jovke; 17.05.2012 at 21:20. |
|
||||
|
||||
![]()
[QUOTE=jovke;29675]Povukao sam daretov post sa druge teme jer sam htio da napisem i ja koju pametnu za kraj sezone i ovogodisnjeg Majskog raspleta. S obzirom da je dare_ns jedan korektan i fer forumas da se nadovezem na njegovo pisanje. Sta znaci "igrati" lutriju?! To bi u sustini znacilo slikati se i popuniti prijavu, pa mehanicki cekati izvlacenje. Realno, zato i ne treba odustajati od prijavljivanja, ali mi ovde imamo drugi problem. Funkcionisemo na nacin da prijava nije samo slikanje i popunjavanje online formulara. Mi potrosimo godinu dana u nadanju, trosenju silnog vremena na ovom forumu, teznji ka novim informacijama o USA sa raznih strana i slicno. I onda sve to padne u vodu u jednom Prvomajskom danu. Mnogi od nas (vjerovatno i ja a da nisam toga svjestan) dnevno i po 2-3 puta posjete ovaj forum. Ogromno je to trosenje vremena i nekog nadanja. Zasto sam ovo naveo? Imam osjecaj da se dosta froumasa ove godine "zasitilo" prijavljivanja i smatram da je razlog sve ovo sto sam naveo. Ne smijemo odustati niti dare_ns niti ja, niti bilo ko od nas, jer za prijavu (slikanje i online obrazac) ne treba odvojiti mnogo vremena. Smatram da o odustajanju ne smijemo razmisljati.
Dajte neko vase misljenje kako da svoje funkcionisanje svedemo na taj mehanicki nacin prijavljivanja?! Kako da funkcionisemo tu gdje jesmo na ex-yu prostorima ovako ugrozeni i finansijski i psihicki od politike i ko zna sve cega, i da stvaramo koliko mozemo tu gdje jesmo, bez tereta razmisljanja o lutriji? Iskreno razmisljao sam da se udaljim i sa foruma, ne zato sto me forum smara, nego da pokusam realno razmisljati na svoje ucesce na lutriji sa neke distance gdje mogu da vidim sta su zelje a sta realnost. Naravno za svo to vrijeme podrazumijeva se borba i na druge nacine osim lutrije za odlazak. Zivi bili svi redom. Pozdrav![/QUOTE] Potpuno se slazem. Meni se prosle godine desilo upravo to da sam vise puta dnevno dolazio na forum, malo gledao stanove na zeljenoj lokaciji i ostale gluposti. Naravno da mi se to obilo u glavu u vidu najveceg razocarenja u mom dugom igrackom stazu. Umislio sam da nekako moram da dobijem :belj: Ove godine mnogo mirnije prihvatio HAS NOT BEEN SELECTED, nisam se previse nadao, a nisam ni imao toliko vremena za razmisljanje i iscekivanje TOG majskog dana sto ni malo ne znaci da ne zelimo da odemo iz ovih krajeva, naprotiv. Pokusavam na drugi nacin da obezbedim svojoj porodici i sebi odlazak. Sto se tice pukog popunjavanja i slike pocetkom oktobra, jaooo.... Pa to me nece mrzeti da saljem do kraja zivota, bas da vidim sta ce se desiti i da li ce me ikada izvuci, makar otisao bas u USA i imao njihov pasos :==D: |
|
||||
|
||||
![]()
[QUOTE=ZeljkoUSA;29695]Potpuno se slazem. Meni se prosle godine desilo upravo to da sam vise puta dnevno dolazio na forum, malo gledao stanove na zeljenoj lokaciji i ostale gluposti. Naravno da mi se to obilo u glavu u vidu najveceg razocarenja u mom dugom igrackom stazu. Umislio sam da nekako moram da dobijem :belj:
Ove godine mnogo mirnije prihvatio HAS NOT BEEN SELECTED, nisam se previse nadao, a nisam ni imao toliko vremena za razmisljanje i iscekivanje TOG majskog dana sto ni malo ne znaci da ne zelimo da odemo iz ovih krajeva, naprotiv. Pokusavam na drugi nacin da obezbedim svojoj porodici i sebi odlazak. Sto se tice pukog popunjavanja i slike pocetkom oktobra, jaooo.... Pa to me nece mrzeti da saljem do kraja zivota, bas da vidim sta ce se desiti i da li ce me ikada izvuci, makar otisao bas u USA i imao njihov pasos :==D:[/QUOTE] Ja sam recimo od nove godine jedva cekao 1 maj,ali stvarno.I bio sam ubedjen u to,posto nisam znao sta treba da pise kad te izvuku.Na prvu sam pomislio,da samo usao u uzi krug,i bio potpuno zbunjen. Reci cu Vam jednu zanimjivu cinjenicu,da mi je svaka ,,baba vanga'' predvidela U.S. Zato sam se nadao.heheh |
|
||||
|
||||
![]()
[QUOTE=ivanmilosavljevic;29698]Ja sam recimo od nove godine jedva cekao 1 maj,ali stvarno.I bio sam ubedjen u to,posto nisam znao sta treba da pise kad te izvuku.Na prvu sam pomislio,da samo usao u uzi krug,i bio potpuno zbunjen.
Reci cu Vam jednu zanimjivu cinjenicu,da mi je svaka ,,baba vanga'' predvidela U.S. Zato sam se nadao.heheh[/QUOTE] Ja nisam posecivao "baba Vange" :nene: Nadam se da ovo [B]Vam[/B] nije bilo direktno meni upuceno vec svima koji citaju forum. Iako dugo igram, nisam valjda jos uvek za "Vi". Sve najbolje, samo guraj :bravo: |
|
||||
|
||||
![]()
Poseti baba Vangu,to Vi svima Vama.Iz postovanja,hehe
|
|
||||
|
||||
![]()
A ljudi....zar se ne druzimo lepo na forumu? A i zasto ne bismo napravili uzivo sastanak forumasa sa "ove strane" a ne samo "sa one" kad se ode? Lepo je biti u zajednici gde svi imaju isti cilj. U braku ako dvoje nemaju ista ili slicna interesovanja...raspada se (kad tad - iz iskustva), u sexu ako jedno oce drugo nece - nista od toga...Zato se ovde druzimo ko kad moze, slusamo iskustva drugih koji su otisli ili koji se spremaju da odu. Nekad nekoga napickamo pa se taj izvinjava ali u sustini ok je. Mnogo bolje nego kuckati poruke na FB ili skype i traziti bilo koga u svetu da chatas sa njim gde svako lupeta sta stigne. Motiv je ovde isti svima i to nas cini slicnima. A da neko sa foruma nece oktobra ponovo se prijaviti mada je godinama se prijavljivao??? E to ne verujem. :) Dug je mesec oktobar i makar nece odoleti zadnji dan da se prijavi. Ko ovo jednom oseti ne odustaje sem ako mu se zivot drasticno ne poboljsa na bolje ili ode nekim dtugim tokovima.
Da li primecujete jednu cinjenicu??? To koliko je na nivou obrazovanost manje-vise svih forumasa? Citam postove mnogih...i novih i starih i cesto se divim nekim pametnim recenicama ili misljenju. Naravno ima i gluposti, al sto jedan bubne...a sto njih 5-6 prihvate pa nastabe raspravu...a i to je za ljude, ljudi! :) Znam da su iscekivanja od godinu dana zaista prevelika za majsko razocarenje ali to nam je i svakodnevnica. Koliko slucajeva je da se dvoje zabavljaju, planiraju buducnost pa se iz nekih glupih razloga rastanu? Da ne pricam o onima sto stupe u brak pa se to rasturi posle par godina ili cak i vise! Zato, nemojmo kukati i uzaludnim nadanjima nego zivimo zivot kakvog nam je sudbina zadala (ili sto neki kazu Onaj Gore) a promeniti sudbinu nekima je vrlo lako da cak i nisu svesni dok je drugima to ubitacno tesko. No, ko sto kazem...zabavljajmo se, ucimo i nadajmo se...a ako bude srece mozemo se ko sto sam i rekao i ovde uzim druziti samo da se organizujemo. Vec godinama preko Interneta sam stekao bolje prijatelje nego u stvarnom zivotu. To je opet zato sto se na Netu sklapaju poznanstva sa ljudima koji imaju iste teznje i interese ko sto vec rekoh. (preko interneta sam se i drugi put ozenio pre par godina i to uspesno). Ovo je malo off topic ali morao sam nesto napisati jer imam utisak na su mnogi (s razlogom) obesili noseve zato sto nisu selektovani. Nadam se da sam malo bar pomogao da se moral digne i da se "stane na noge" posle pretrpljenog "soka". Ne zamerite mi. |
|
|||
|
|||
![]()
A što da vam kažem, i ja sam se svim srcem nadao da će me izvući. I još se nadam. U Hrvatskoj sam htio biti vojni pilot, cijelu srednju žestoko vježbao kako bih ispunio kriterije na kampu za selekciju, i 3 mjeseca prije liječničkog slomio nogu. I džabe što sam ušao u 5% odabranih na svim tim višednevnim pregledima, kad sam na kraju im trebao pokazati reflekse, a noga nikakva. Prošlo je skoro 2 godine od toga, i moja jedina nada je da ću nekad imat novaca kako bih postao pilot. U Hrvatskoj to ne mogu.
U SAD-u, ne da mogu s vremenom zaraditi da budem civilni pilot, već oni i u ratnom zrakoplovstvu primaju strance koje onda brzo naturaliziraju, a ako imaš završen bilo koji preddiplomski (undergraduate studij), možeš postati časnik i vojni pilot do 30-te godine (meni je tek 20). I iako je lutrija najbolji način za mene, ipak sam odlučio ići iduće ljeto i ljeto iza toga u SAD, samo crnčit, ne se zabavljat, da zaradim što više (ja ionako ne pijem nit pušim, meni je zabava samo otići u veliki grad i biti tamo). Onda ću završit preddiplomski i otići na godinu ili dvije kao au pair (dadilja). Od tih zarađenih para tamo upisati community college... i tako dalje. A možda nađem neku vezu i s preddiplomskim dobijem H1B vizu... Samo treba naći plan B, što ako lutrija iznevjeri. A i to što kažete kako je to godina dana igranja sa živcima, trošenje vremena... baš zato nemam internet gdje studiram, već samo kad sam doma vikendom... I da kažem, nemate pojma koliko mi forum pomaže. Ovdje smo svi isti, razumijemo se i slušamo. Kad dođem za vikend doma, razveslim se kad vidim da ima brdo poruka na forumu za pročitat. Jedino što može biti bolje od foruma je imat psihijatra koji također igra lutriju!:==D: |
|
|||
|
|||
![]()
[QUOTE=jovke;29675]Povukao sam daretov post sa druge teme jer sam htio da napisem i ja koju pametnu za kraj sezone i ovogodisnjeg Majskog raspleta. S obzirom da je dare_ns jedan korektan i fer forumas da se nadovezem na njegovo pisanje. Sta znaci "igrati" lutriju?! To bi u sustini znacilo slikati se i popuniti prijavu, pa mehanicki cekati izvlacenje. Realno, zato i ne treba odustajati od prijavljivanja, ali mi ovde imamo drugi problem. Funkcionisemo na nacin da prijava nije samo slikanje i popunjavanje online formulara. Mi potrosimo godinu dana u nadanju, trosenju silnog vremena na ovom forumu, teznji ka novim informacijama o USA sa raznih strana i slicno. I onda sve to padne u vodu u jednom Prvomajskom danu. Mnogi od nas (vjerovatno i ja a da nisam toga svjestan) dnevno i po 2-3 puta posjete ovaj forum. Ogromno je to trosenje vremena i nekog nadanja. Zasto sam ovo naveo? Imam osjecaj da se dosta froumasa ove godine "zasitilo" prijavljivanja i smatram da je razlog sve ovo sto sam naveo. Ne smijemo odustati niti dare_ns niti ja, niti bilo ko od nas, jer za prijavu (slikanje i online obrazac) ne treba odvojiti mnogo vremena. Smatram da o odustajanju ne smijemo razmisljati.
Dajte neko vase misljenje kako da svoje funkcionisanje svedemo na taj mehanicki nacin prijavljivanja?! Kako da funkcionisemo tu gdje jesmo na ex-yu prostorima ovako ugrozeni i finansijski i psihicki od politike i ko zna sve cega, i da stvaramo koliko mozemo tu gdje jesmo, bez tereta razmisljanja o lutriji? Iskreno razmisljao sam da se udaljim i sa foruma, ne zato sto me forum smara, nego da pokusam realno razmisljati na svoje ucesce na lutriji sa neke distance gdje mogu da vidim sta su zelje a sta realnost. Naravno za svo to vrijeme podrazumijeva se borba i na druge nacine osim lutrije za odlazak. Zivi bili svi redom. Pozdrav![/QUOTE] Evo,da se i ja oglasim posle duzeg vremena! :;D: Vidi,stvar je vrlo jednostavna.Ne posecujes forum izmedju izvlacenja i to je to.Ne das sebi da posecujes ovu stranicu i onda s vremenom polako sve manje mislis na ovu pricu.Sa svakom posetom,vuce te da citas postove ljudi koji su vec otisli,rekla-kazala po ostalim podforumima i na taj nacin se bzvz lozis a do maja ima vremena koliko hoces.Da ne bude da se pravim pametan i da sam ne znam kakav karakter,ali znam o cemu pricam jer sam i sam visio danima po forumu i znam koliko to sve zna da unosi nemir.Fizicki si ovde a u svojoj glavi si na nekom drugom mestu... I da,opet nisam izvucen,mislim da je 4. put kako se prijavljujem :blink: |
|
|||
|
|||
![]()
Ljudi bre vi niste u vinklu.. citam ove postove i ne verujem.. da neko zasniva svoj zivot na nekoj lutriji!? ma kakva ona bila to je lutrija.. najverovatnije neces dobiti, kao sto nece niko od nas dobiti ni 7 na lotou, a mozda i hocje! e ako se to desi onda se cimaj, kombinuj, informisi, itd.. a ne da razglabate ovde godinu dana, ispostavi se na kraju u prazno.. posalji to u oktobru i ako izvuku, izvukli su ako ne, nista.. pa ima i drugih nacina da se ode preko.. stisni .... pa zapali.. a ne da posecujete ovaj forum, kako videh i po dva tri puta dnevno!!! ni za sta bukvalno.. ne bih nikoga da vredjam naravno al osvestite se, ima zivota i van ove price.. tj. neki ovu pricu shvataju pogresno, preozbiljno!
Pozdrav |
|
||||
|
||||
![]()
[QUOTE=Niksovac;29831]Ljudi bre vi niste u vinklu.. citam ove postove i ne verujem.. da neko zasniva svoj zivot na nekoj lutriji!? ma kakva ona bila to je lutrija.. najverovatnije neces dobiti, kao sto nece niko od nas dobiti ni 7 na lotou, a mozda i hocje! e ako se to desi onda se cimaj, kombinuj, informisi, itd.. a ne da razglabate ovde godinu dana, ispostavi se na kraju u prazno.. posalji to u oktobru i ako izvuku, izvukli su ako ne, nista.. pa ima i drugih nacina da se ode preko.. stisni .... pa zapali.. a ne da posecujete ovaj forum, kako videh i po dva tri puta dnevno!!! ni za sta bukvalno.. ne bih nikoga da vredjam naravno al osvestite se, ima zivota i van ove price.. tj. neki ovu pricu shvataju pogresno, preozbiljno!
Pozdrav[/QUOTE] Slazem se da ima zivota van foruma, mislim da je to svima jasno. Ima i van FB-a, TV-a, Twittera,... Ovde su ljudi cesto zato sto ih nesto povezuje, zajednicka interesovanja, a na forumu ima mnostvo korisnih i zanimljivih informacija (ne racunam pocetak maja i oktobra). Slazem se i da ima drugih nacina da se ode, ali ovo je prvenstveno forum za taj nacin. Razne su pozicije ljudi, neko tesko ode i ovako, potpuno legalno, a neko u gepeku predje granicu pa se snalazi. Neko ne ode iz rodnog grada da studira u drugi jer nije na svome. Mnogi su postali prijatelji preko ovog foruma, a to ne bi mogli da nisu [I]visili[/I] ovde. Procitaj ceo forum, ako vec nisi, pa ces onda shvatiti zbog cega ovde mozes provesti mnogo vremena ako si stvarno zainteresovan za emigraciju u USA. Pozdrav, pa pisi svoja iskustva!!! P.S. Dobrodosao na forum :==D: |
|
|
![]() |
||||
Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Prijava za devojku | banej86 | Stare teme | 4 | 02.11.2010 18:48 |
Zasto ne radi prijava na Lutriju? | dele506 | Stare teme | 53 | 17.11.2009 14:05 |
Hepatitis i prijava na lutriju | landlord | Stare teme | 2 | 02.09.2008 01:09 |
Uputstvo za prijavu na lutriju | srdjevic | Prijava na Lutriju | 0 | 26.04.2008 04:24 |
![]() |