ZELENA KARTA - LUTRIJA  
Balkan
Njujork
Čikago
Los Anđeles

Nazad   ZELENA KARTA - LUTRIJA > FORUM > Zelena Lutrija > Prijava na Lutriju

Prijava na Lutriju Pitanja i procedure za prijavu na Lutriju preko zvaničnog sajta američke vlade

Prijava na Lutriju » Education/Work Experience Requirement » Bitni linkovi
O Lutriji Uputstvo za prijavu Agencije za prijavu Korisne informacije Učlanite se

Odgovori
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Staro 10.11.2017, 08:09
tectonic tectonic je offline
Član
 
Datum prijave: 09.11.2017
Poruke: 8
Nepromenjeno Education/Work Experience Requirement

Poštovani,
prvi put pokušavam da apliciram za DV2019, te se izvinjavam ukoliko je ovo pitanje već bilo postavljeno. Pretraživao sa forum, ali nisam uspeo da nađem odgovor. Ukoliko bi neko bio voljan da me posavetuje, bio bih mu zahvalan.
Pogledao sam tutorijal na US department of state, kako bih što bolje popunio aplikaciju, ali mi nešto nije jasno.
Zbog čega im treba E/WE R? Šta to znači za mene ukoliko me izvuku? Razumeo sam da treba ispuniti jedan uslov. Ja ispunjavam oba. Šta je bolje izabrati?
Napomenuću da još uvek nisam aplicirao, interesuje me samo kad dođem do tog pitanja, kako da odgovorim.
Here's my story: imam završen fakultet - profesor istorije, ali naravno ne radim taj posao. Već skoro četiri godine radim u preduzeću koje zapošljava osobe sa invaliditetom kao stručno lice (savetnik). Na O-net.line teško mogu da prepoznam svoje zanimanje. Kako da znam šta tačno da izaberem? I šta za mene znači ako izaberem to zanimanje? Da li će neko to da proverava?
Ukoliko Vas već dosad nisam smorio, molim Vas za odgovor.
Hvala
Ili da ispunim uslov srednja škola, da ne komplikujem i to je to?
Reply With Quote
  #2  
Staro 10.11.2017, 08:54
vlada33 vlada33 je offline
Stari vuk
 
Datum prijave: 28.09.2016
US lokacija: Gde me put odnese
YU lokacija: Leskovac
Poruke: 120
Nepromenjeno

Mnogo je komplikovanije ispuniti uslov za zanimanje a s obzirom da imas fakultet nije ti ni potrebno da ispunis uslov za zanimanje, to vazi jedino za one koji imaju trogodianje skole i ne ispunjavaju uslov skolovanja pa se vade na zanimanje...
__________________
DV2018 X 2 = NISTA X 2 . . .
DV2019 X 2 = JOS 2 X NISTA . . .
Reply With Quote
  #3  
Staro 22.09.2018, 16:03
salivux salivux je offline
Član
 
Datum prijave: 09.10.2015
YU lokacija: Krusevac
Poruke: 18
Nepromenjeno prijava na osnovu radnog iskustva


Postovani,

da li neko moze i ume da mi objasni kako kako na osnovu radnog iskustva da popunim prijavu?
konkretno supruga ima treci stepen obrazovanja,ali ima visegodisnje radno iskustvo u kategoriji 4 tj. *Public Relations Managers* sto joj daje za pravo da konkurise.

i kada otvorim formular za popunjavanje prijave i dodjem do br.12 najnizi stepen obrazovanja koji treba da se unese,ispod stoji i link online.onetcenter.org da se prijavis na osnovu radnog iskustva..
odem na taj link izaberem *Public Relations Managers* i opet ne mogu da se prijavim na ovaj nacin.
i takav problem imam vec 2,3 godine unazad pa prijavljujem samo sebe.
unapred hvala na pomoci.
Reply With Quote
  #4  
Staro 22.09.2018, 16:45
ikac89's Avatar
ikac89 ikac89 je online
Stari vuk
 
Datum prijave: 06.10.2012
US lokacija: Chicago (Niles), IL
YU lokacija: Srb
Poruke: 348
Nepromenjeno

Gde pokušavate da se prijavite? Prijava za lutriju još uvek nije počela, a link za prijavu nalazi se samo i isključivo na ovo sajtu https://www.dvlottery.state.gov/
Reply With Quote
  #5  
Staro 22.09.2018, 22:40
salivux salivux je offline
Član
 
Datum prijave: 09.10.2015
YU lokacija: Krusevac
Poruke: 18
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik ikac89 Prikaz poruke
Gde pokušavate da se prijavite? Prijava za lutriju još uvek nije počela, a link za prijavu nalazi se samo i isključivo na ovo sajtu https://www.dvlottery.state.gov/
znam ja kako se,gde i kada prijavljuje na lutriju i govorim o vremenu kada pocne prijava. ne znam i nikako mi ne uspeva da popunim prijavu na osnovu radnog iskutva koje ti daje za pravo da konkurises,a ne na osnovu cetvrtog stepena obrazovanja. stices pravo da konkurises na lutriju i ako imas treci stepen obrazovanja,a pritom zadnje dve godine radnog staza u oblastima koje pripadaju poslovima kategorije 4 i 5. u nasem slucaju *Public Relations Managers*

e sad kada udjes na prijavu kada za to dodje vreme i kada otvoris formular,polje 12 je da prijavis najvisi stepen obrazovanja ili u dnu link na koji se prijavljujes na osnovu radnog iskustva.
odes na taj link,ali nikako mi ne uspeva.
pa bi zamolio nekog ko je imao takvog iskustva da mi pomogne u tome.
Reply With Quote
  #6  
Staro 22.09.2018, 23:16
ikac89's Avatar
ikac89 ikac89 je online
Stari vuk
 
Datum prijave: 06.10.2012
US lokacija: Chicago (Niles), IL
YU lokacija: Srb
Poruke: 348
Nepromenjeno

Ispraviće me neko ako grešim, ali mislim da se radno iskustvo dokazuje tek na intervjuu. Dakle ako neko ima trogodišnju školu, izabere opciju high school i onda ukoliko na intervjuu, ukoliko bude izvučen, nosi potrebne dokaze vezane za radno iskustvo. Taj link koji postoji prilikom prijave služi samo da aplikant proveri da li je to njegovo zanimanje na listi i ništa više.
Reply With Quote
  #7  
Staro 22.09.2018, 23:21
salivux salivux je offline
Član
 
Datum prijave: 09.10.2015
YU lokacija: Krusevac
Poruke: 18
Nepromenjeno

izvini dva puta sam napisao istu poruku.............................

ali posto se prijavljujes sa trecim stepenom srednje strucne sspreme da li markiras high school no degree,high school degree ili vocational school ?

Last edited by salivux; 22.09.2018 at 23:29.
Reply With Quote
  #8  
Staro 23.09.2018, 00:18
ikac89's Avatar
ikac89 ikac89 je online
Stari vuk
 
Datum prijave: 06.10.2012
US lokacija: Chicago (Niles), IL
YU lokacija: Srb
Poruke: 348
Nepromenjeno

Ispraviće me neko ako grešim, ali mislim da ako se posle završetka srednje škole dobija diploma, onda je high school degree odgovarajuća opcija.

Sećam se da sam čitao pre da na intervjuu sve od konzula zavisi, tj. konzul odlučuje da li će da prihvati dokaze vezane za radno iskustvo ili ne. Nije isključeno ni da pita na intervjuu šta konkretno se radi na tom poslu, koja su zaduženja i sl. i ukoliko mu odgovor ne deluje dovoljno ubedljivo može da Vas odbije, bez obzira na dokaze. A ukoliko Vas odbije to nije jeftino, zato što se prvo plati 330 dolara, pa se tek onda ide na razgovor sa konzulom. U Vašem slučaju to je za Vas i suprugu 660 dolara i plus 400 za pregled, to izađe 1060 i ukoliko imate i decu to je još 330 za vizu i 100 za pregled po detetu, dakle nije malo. Dakle prijavite se tako samo ukoliko imate baš čvrste dokaze.

Nadam se da će se još neko javiti, neko ko ima više iskustva ili neko ko zna nekoga da je prošao intervju i dobio vizu na osnovu radnog iskustva.
Reply With Quote
  #9  
Staro 23.09.2018, 09:00
Tereza2019 Tereza2019 je offline
Drug član
 
Datum prijave: 08.08.2018
US lokacija: New Yersey
YU lokacija: Skoplje
Poruke: 41
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik salivux Prikaz poruke
znam ja kako se,gde i kada prijavljuje na lutriju i govorim o vremenu kada pocne prijava. ne znam i nikako mi ne uspeva da popunim prijavu na osnovu radnog iskutva koje ti daje za pravo da konkurises,a ne na osnovu cetvrtog stepena obrazovanja. stices pravo da konkurises na lutriju i ako imas treci stepen obrazovanja,a pritom zadnje dve godine radnog staza u oblastima koje pripadaju poslovima kategorije 4 i 5. u nasem slucaju *Public Relations Managers*

e sad kada udjes na prijavu kada za to dodje vreme i kada otvoris formular,polje 12 je da prijavis najvisi stepen obrazovanja ili u dnu link na koji se prijavljujes na osnovu radnog iskustva.
odes na taj link,ali nikako mi ne uspeva.
pa bi zamolio nekog ko je imao takvog iskustva da mi pomogne u tome.
2. Education or Work experience that qualifies for entry into the Green Card Lottery

For a foreign citizen or national not born in the United States of America to qualify for the USA Diversity Visa Lottery, the applicant must be born in a qualifying country (see requirement 1. above) and in addition, the applicant must comply with one of the following two requirements (Option 1 or Option 2 below):

OPTION 1:

The applicant must have completed a US High School education or a foreign equivalent of a US High School education. “High School education or its equivalent” means the successful completion of a twelve year course of elementary and secondary education in the United States of America or successful completion in another country of a formal course of elementary and secondary education comparable to completing a 12 year education in the USA. Passage of a high school equivalency examination is not sufficient. It is permissible to have completed one’s education in less than twelve years or greater than twelve years if the course of study completed is equivalent to a US High School education; or

OPTION 2:

The applicant must have worked in one of the following occupations for at least two years within the last five years.

What degree do you need to be a public relations manager?
The first step in becoming a public relations manager is to earn a bachelor's degree in an appropriate field. While a degree in public relations might be the obvious choice, the U.S. Bureau of Labor Statistics (BLS) notes that communications, journalism and marketing degrees are also competitive choices (www.bls.gov).
e sad odgovor na tvoje pitanje u vezi skole nemas pravo za dv lottery, a kad kazes da imas radno iskustvo ti trebas da dokazes da sa tvoje radno iskustvo mozes dobiti dv visu.Kad popunis aplikaciju za skolo pises da imas high school diploma al na pitanje u vezu radnog iskustva pises da treba da se dokvalifikujes za to radno iskustvo posto po njihovom zakonu ti za Public Relations Managers moras da imas ili
to earn a bachelor's degree in an appropriate field.
To je moje objasnjenje ako ima neko drugo misljenje nek me ispravi.
Reply With Quote
  #10  
Staro 24.09.2018, 23:02
Niksovac Niksovac je offline
Drug član
 
Datum prijave: 24.05.2012
US lokacija: Čikago
YU lokacija: Beograd
Poruke: 61
Question Pozz ljudi

..ne znam da li sam u pravoj temi ali mi smo samo preveli diplome srednje i faksa u oxford akademiji i imamo pecat sudskog tumaca..

DA li je potrebno staviti i APOSTIL pecat na diplome da bi nam ih priznali u usa ili je samo prevod tumaca dovoljan???

Hvala!


__________________


Uskoro "DEJLI VLOG" iz Čikaga >>> Putujuce Duce


DV2017 - Not Selected
DV2018 - Selected
CN: 2018EU00021xxx
DS260: Septembar 2017
Lekarski: Avgust 2018
Intervju: Avgust 2018
Reply With Quote
Odgovori

Thread Tools
Display Modes

Pravila pisanja
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Uključeno
Smajliji: Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML kod je Isključeno
Pređi u forum

Similar Threads
Tema Pokretač teme Forum Odgovori Poslednja poruka
World Education Services (WES) snowflake Vaša strana 4 17.03.2015 01:15
Work and Travel srboljub89 Vaša strana 1 27.11.2013 19:47
education ili work experience - imam realan problem?? Yannick Prva koverta 11 31.07.2012 15:16
Stavka "Higest level of education completed" steficacvek Prva koverta 25 01.02.2011 15:59
Work history barajevo31 Stare teme 7 22.02.2010 10:45

Newsletter E-mail:
Name:

Newsletter sent using Email Marketing Software by ActiveCampaign

Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 14:38.


Copyright ©2005 - 2018, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
Mišljenja, saveti, izjave, ponude ili druge informacije ili sadržaji nastali na forumu vlasništvo su onoga ko ih je kreirao, a ne sajta ZelenaLutrija.com. ZelenaLutrija.com ne garantuje tačnost, kompletnost ili upotrebnu vrednost informacija, stavova, saveta ili datih izjava. Ne postoje uslovi pod kojima bi sajt ZelenaLutrija.com bio odgovoran za štetu ili gubitak koji je posledica bilo čijeg oslanjanja na nepouzdane informacije, ili bilo kakve informacije nastale kroz komunikaciju između članova.
Sajtove koji su linkovani sa ovog sajta ne kontrolišemo, ne podržavamo, niti smo pregledali bilo kakve sadržaje na takvim sajtovima. Mi nećemo biti odgovorni za legalnost, tačnost ili prikladnost bilo kog sadržaja, oglasa, proizvoda, usluga ili informacije lociranim na ili distribuiranih kroz druge web sajtove, niti za bilo kakvu štetu nastalu kao posledica takvih informacija.
ZelenaLutrija.com drži i čuva druga prava vlasništva na sajtu.
Osim informacija koje su u javnom vlasništvu ili za koje dobijete dozvolu, nemate pravo da kopirate, modifikujete ili na bilo koji način menjate, objavljujete, prenosite, distribuirate, izvršavate, prikazujete ili prodajte bilo koju informaciju zaštićenu pravima vlasništva. Slanjem informacija ili sadržaja na bilo koji deo ZelenaLutrija.com foruma, Vi automatski dozvoljavate i predstavljate garanciju da imate pravo da dozvolite ZelenaLutrija.com ili članovima ZelenaLutrija.com bespovratnu, kontinualnu, neograničenu, globalnu dozvolu da koriste, kopiraju, izvršavaju, prikazuju i distribuiraju takve informacije i sadržaje i da iz takvih sadžaja koriste bilo koji deo u bilo koje svrhe, kao i pravo i dozvolu da koriste gore navedene sadržaje. Svi zaštitni znakovi (trademarks), logotipi, oznake usluga, firme ili imena proizvoda koji se pominju na ovom web sajtu su vlasništvo kojim raspolažu njihovi vlasnici.