![]() |
|
|
Vaša strana Iskustva, zanimljive priče, specifični slučajevi, šta god... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|||
|
|||
![]()
E, da si glup, malo morgen bi dolazio ovde preko H1B vize, zna se kome se ona daje. Dobro ti nama dosao i nemoj da se sekiras. Samo si upao u pola digitalne rasprave koja se polako pretvara u ne razumem bas sta. Slazem se sa tim da nismo svi isti, ne bezimo od istih stvari i ne cine nas iste stvari srecnima.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]()
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Kesa, pa pocepana, u kratkim crtama. Elem, americka ekonomija ce po svemu sudeci zadrzati rast od 4% GDP-a, a kako je baza najveca na svetu -- oko 20 hiljada milijardi dolara, tj. triliona u dugoj skali, pritom nista losije rangiran nije ni raspoloziv dohotak domacinstava (DI), sasvim bi bilo razumno da se ne obazirete na trolove i marsirate bez opterecenja ka US. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Ovde (još nisam u USA) skoro svi (izuzev većine na ovom forumu) pričaju kako Zapad propada, hvale Putina, a igraju Lutriju i/ili čekaju nemačke papire. Da ne govorim o gastarbajterima koji maju standardnu priču da "nije sve tako lepo na Zapadu".
|
|||
|
|||
![]()
Evo jedne simpaticne interaktivne mape tipa: "kol'ko para, ko i gde" http://www.hamiltonproject.org/chart...ys_interactive. Obratite paznju da mozete ukljuciti u proracun Cost of Living i Income Taxes sto prilicno menja situaciju.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Uostalom bas me i briga. Neka rade kako im volja, a ja cu raditi kako je meni volja. Posteno. A drugo, nije svima ni lepo na ZApadu ! Posla nema vise kao pre (govorim o EU, o Americi jos uvek malo znam). Ljudi krenu lepo da rade, sredjuju zivot, uvale se normalno u kredite i onda cap, pukne posao. A u medjuvremenu stigla i deca. Da li mislis da ce ti taj hvaliti Zapad ? Tesko. Da se vrati, ali gde ? Bilo bi mu jos gore. Ovako, jesce pasulj i marmeladu dok ne nadje posao i nekako ce pregrmeti, a u Srbiji bilo bi mu jos gore. A tek kakva nam je kretenska drzava.... eto jedna moja prijateljica doktorirla na Princeton NJ dakle PhD i resila da se vrati u NS na faks oni raspisali konkurs. ALI kazu treba da nostrifikujes doktorat ! ![]() Sto se tice ovih sto se vracaju iz Amerike, mogu i to da razumem. Narocito ako su stekli solidnu ustedjevinu i dobili pasos, sto da ne, malo za promenu. A u USA mogu uvek da se vrate jer imaju pasos. Mozda i ovi sto igraju DV misle da je Amerika za njih, a posle kad dodju totalno promenu misljenje. Mozda nije lose doci na neko vreme cisto da vidis jel to tvoj cup of tea ili ne. Ja sam tako igrao lutriju, a onda sam resio da sam sredim vizu da vidim to cudo i evo sad sam tu, privremeno naravno, a za par meseci videcu, skontacu, da li je ovo drzav za mene ili ne. Za sada mi se svidja.
|
||||
|
||||
![]()
@uran Hvala na lepom postu To je prava dijagnoza našeg stanja.
Eh, ja trpim rusofile skoro čitav život (što nije malo ![]() ![]() Kako volim da im pijem krv na slamčicu nakon toga. ![]() Sad se razmišljam da li da odem u USA odmah ili da sačekam svih 6 meseci, da im se dobro napijem krvi. ![]()
|
|||
|
|||
![]()
Ovaj sa promenade (promenada sa BG na vodi 😁)
Garantovano neki sendvicar ili mozda neki sa visim statusom (sendvic i metar drva) I ima zadatak da prica bajke o Srbiji, a zastrasuje narod kako nigde nemaju perspektivu sem u Srbiji. Prijavio se prvog septembra i bacio se na odvracanje ljudi, taman mesec dana pred prijavljivanje na program. Promenado provaljen si 😁😁😁 |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Nego, zanima me visa za DV od kad do kad ima rok vazenja i jel multi ?
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Chak sam chuo da sa Green Card mozhesh i u Canadu ali bih voleo ako neko to mozhe da mi potvrdi. neko ko je stvarno to proverio, ne samo priche.
povratak |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Da li je neko otisao skroz sam? | subman | Vodič za emigrante | 1 | 26.06.2017 10:15 |
Neko da mi posalje robu iz usa? | lukadj | Vaša strana | 9 | 30.10.2015 15:37 |
Ako neko zna | detox | Vaša strana | 13 | 26.10.2012 11:18 |
Drugi utisak - sta vam se ne dopada u USA? | dreamerns | Stare teme | 115 | 25.01.2012 23:22 |
Ako neko zna | veselina77 | Stare teme | 21 | 11.11.2009 17:30 |
![]() |