![]() |
|
|
Vaša strana Iskustva, zanimljive priče, specifični slučajevi, šta god... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
||||
|
||||
![]()
@Priceza
Na poslu sam pa mi je malo limitiran pristup netu. Odgovoram cim zavrsim 9pm med pass ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Ljudi dodju, nadju bilo kakav posao, uglavnom lose placen i vecina se tako ulenji, upadne u neku zonu "komfora" i onda na duze staze kvalitet zivota im se ni malo ne popravi u odnosu na onaj koji su imali u Srbiji. Sta je bila moja poenta. Mnogo je kvalitetnih clanova sa ovog foruma otislo bas iz razloga sto vise nisu imali strpljenja da postuju korisne stvari po temama koje su preplavljene spamovima. A onda dolazimo do momenta da ni novi clanovi ne mogu da nadju preko potrebne informacije jer vise ne moze da se nadje red i redosled po temama... Elaborisacemo jos o ovome, vikendima radim 2x16 sati pa mogu ovako malo u pauzi da napisem koji red. Pozdrav ![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Gde god bili kolektivizam ce tesko izaci iz nas. Potreba da se svrtstavamo u prava i pogresna rasmiljanja, neko svodjenje na neki kolektivni duh, neku predrasudu kako treba i kako ne treba da se misli... To je deo nase psihologije... ***************** The values that distinguished country cultures from each other could be statistically categorised into four groups. These four groups became the Hofstede dimensions of national culture:
***************** ![]() Srbija po ovim dimenzijama klikni SAD po dimenzijama klikni ![]() Sve se nesto svrstavamo ovde u neke grupe, cemu to? Pricamo ovde o selidbi u zemlju sa najvecim faktorom individualizma, tj. svog sopstvenog razmisljanja, kakvo je da je... Dajmo jedni drugima pravo da misle i rade drugacije. Plus pogledajete "uncertanty avoidance". Kod nas ljudi u principu ne vole toliko nepoznato, ne vole rizike, otuda i sva ova ovolika debata jel plavlje plavo golubije ili plavo nebo-plavo, i teranje mak na konac na vecini ovih tema, dubljenje do najdubljih dubioza - sta, kako, gde... To je deo mentaliteta. Last edited by vuxanne; 16.11.2014 at 07:11. |
|
|||
|
|||
![]()
The dimension Uncertainty Avoidance has to do with the way that a society deals with the fact that the future can never be known: should we try to control the future or just let it happen? This ambiguity brings with it anxiety and different cultures have learnt to deal with this anxiety in different ways. The extent to which the members of a culture feel threatened by ambiguous or unknown situations and have created beliefs and institutions that try to avoid these is reflected in the UAI score.
********************************** SAD
Serbia Serbia scores 92 on this dimension and thus has a very high preference for avoiding uncertainty. Countries exhibiting high uncertainty avoidance maintain rigid codes of belief and behaviour and are intolerant of unorthodox behaviour and ideas. In these cultures there is an emotional need for rules (even if the rules never seem to work) time is money, people have an inner urge to be busy and work hard, precision and punctuality are the norm, innovation may be resisted, security is an important element in individual motivation. ****************** Izvor: http://geert-hofstede.com/serbia.html |
|
|||
|
|||
![]()
Imam osecaj,psihološki dakako
![]() ![]() ![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Ma znaš šta, zabole me baš .... šta ćeš ti da misliš
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Gospodjo, kako vas nije stid svojih godina? Kakav je ovo recnik?
|
|
|||
|
|||
![]()
Pih, mogo je zanimljivije kad npr Magelan i ja krenemo da se raspravljamo, ovo vas dvoje ko mala deca... Dajte malo kreativnije izlozite razloge za i protiv oko cega vec god ste nasli da se raspravljate...
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Moracemo na kafu jednu. Taman se krajem februara selim za Virdziniju ![]() |
![]() |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|