![]() |
|
|
Lokacije u USA Teme posvećene državama, gradovima i delovima gradova u USA |
Lokacije u USA » Charlottesville, Virginia » Bitni linkovi | ||||
O Americi | Život u USA | Države (States) | Gradovi | Naša mesta (mapa) |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|||
|
|||
![]()
ja sam se smestio u ovom prelepom univerzitetskom gradicu sa porodicom. grad nije velik i sve ti je dostupno i blizu. univerzitet je jedan od 5 najboljih u americi i cini mi se da je upravo univerzitet zila kucavica ovde.
za dve godine smo uspeli supruga i ja da zaradimo i da kupimo automobile i kucu i zaista smo srecni ovde, imamo 3 sata voznje do okeana a imamo i skijalista na sat, dva i tri sata voznje tako da smo u sustini blizu svemu, do Washington DC nam treba dva sata voznje a opet nista nam nije daleko niti nedostupno. grad je prelep i ljudi su fini, univerzitet je opet pun svih nacija tako da mozes da cujes nas jezik u prodavnici ili na ulici, ima oko 200 porodica nasih ljudi po poslednjoj informaciji iz nase pravoslavne crkve koja se nalazi na pola puta izmedju Richmonda i nas (40 minuta voznje). nema tornada, uragana zemljotresa ili nekih destruktivnih sila, vreme je veoma slicno kao u srbiji sa temperaturama gotovo identicnim tokom cele godine a priroda je prelepa i bujan. kad se izadje iz grada na bilo koju stranu postoje velike farme sa konjima kravama pa cak i sa ovcama, kozama i magarcima a prelep pogled ka brdima koje okruzuju ovo mesto je nesto u cemu bi zaista svi mogli da uzivamo. ima dosta vinarija i mesta za izlaske, jezera sa plazama i sa kajacima, setalista kroz prirodu su ogromna i na skoro svakom delu kako grad tako i van njega, zivotinjski svet je veoma prisutan tako da ce vam srna doci na vrata u toku noci kao sto je i meni bila na vratima i amam snimljeno sa kamerom, zecevi takodje a veverica ima po mom misljenju previse. inace ovo je mesto gde je ziveo thomas jefferson i njegovo imanje je velika turisticka destinacija a blizu nam je i jamestown gde su se prvi evropljani naselili inace odatle je i Pacohontas za koju verujem da svi znate bar iz crtanog filma. ovo je mesto gde imate basnoslovno bogate ljude pa kad prolazite van grada ima prelepih vila sa velikim rancevima uredjeno sve do poslednje travke, ovde onaj glumac The Rock ima kucu a znam i da tom kruz ima imanje sa vilom u okruzenju mada nikad nisam video to imanje. ima dosta njihovih vrhunskih sportista iz nba ili baseball lige koji takodje imaju svoje posede ovde u okolini a trend je poslednje dve godine da bogati ljudi iz velikih gradova dolaze i kupuju imanja i vile kao svoje mesto za zivot i rad ili cisto da pobegnu iz velikih i natrpanih gradova i buke. plate su malo nize nego u washintonu ali su i cene manje tako da je zivot ovde zaista vise nego podnosljiv. ko god zeli da radi ima gde i ima mogucnost za normalan pa cak i dobar zivot.
![]() ![]() ![]() Last edited by Vladica05; 11.05.2023 at 01:37. |
|
|||
|
|||
![]()
Poz, hvala na opisu, cime se bavite ti i supruga?
Nikad nisam zalazio toliko daleko u Virginia, ali mi se izuzetno svidja deo oko Dulles international, Leesburg, Ashburn, Reston... Doduse znatno skuplje u odnosu na okolinu
|
||||
|
||||
![]()
C'Ville je prelep. Taj deo Virdzinije jako podseca na Sumadiju. U gradu cak postoji i pesacka zona sto je za USA gradove bas bas retkost. Mali grad, ali sa dosta kvalitetnih sadrzaja. UVA je definitivno pokretac grada.
Ja se 2014 zamalo ne preselih u C'Ville. Dobio ponudu za posao, medjutim ne nagodismo se oko kompenzacije tako da je odluka tada pala na NoVA. Piedmont zona (podnozje Blue Ridge Mountains) od Vridzinije, preko Karolina i Dzordzije, pa sve do Severoistocne Alabame je po meni najlepsa geografska regija u USA.
|
|||
|
|||
![]()
supruga radi pri univerzitetu na medicinskoj strani (administracija) a ja sam u gradjevinskoj industriji ako se moze tako reci, radim podove- instalaciju i hoblovanje, ima dosta posla pa nekad mozda i previse ali lepo placeno i sigurno. ne mogu da se pozalim, za dve godine od dolaska smo kupili kucu automobile i skucili se bez problema.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Last edited by vuxanne; 18.07.2023 at 04:37. Razlog: Virginia is for lovers ❤️ |
|
|||
|
|||
![]()
a gde ste vi na okeanu? cisto da znam kad odemo na pesak gde vas mogu naci
![]()
|
|||
|
|||
![]()
Vasem. Virdzinijskom. Krenes ka jugoistoku pa gde izadjes na okean - tu smo. Kod mornarice.
|
![]() |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Northern Virginia NoVA - Severna Virdžinija | Magelan | Lokacije u USA | 27 | 11.10.2018 05:17 |
Hampton Roads, Virginia | vuxanne | Lokacije u USA | 36 | 06.03.2017 07:07 |
Richmond, Virginia | greenie | Lokacije u USA | 14 | 18.12.2014 05:32 |
Charleston, West Virginia | ivkodrg | Lokacije u USA | 10 | 12.09.2014 21:30 |
![]() |