|
|
Ne-imigrantske vize Opšte teme o dobijanju i apliciranju za turističke, poslovne, medicinske i ostale ne-imigrantske vize |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|||
|
|||
Citat:
|
|
|||
|
|||
Nema tu nekog pisanog pravila - sve zavisi od slučaja do slučaja a pogotovo od onog službenika na kojeg naletiš tamo na šalteru. Znam za slučajeve gdje je osoba otišla i bila par mjeseci i poslije par sedmica opet se vratila bez ikakvih problema dok su drugi opet imali problema.
Ti komotno možeš otići opet nakon mjesec dana, ali se moraš dobro pripremiti na pitanja zašto opet dolaziš, koliko ćeš biti itd... jer će on tebe gledati sa pretpostavkom da dolaziš da ostaneš ili da ilegalno radiš. Ako se dobro pripremiš u vidu da pokažeš da imaš kupljenu povratnu kartu, potvrdu da si zaposlen i da te čeka posao kod kuće, imaš svoj stan/kuću itd... onda ne bi trebao biti nikakav problem da uđeš u zemlju. |
|
|||
|
|||
Citat:
Znaci sve ide rendom , ok hvala ti puno sad mi je jasno . Imam jops jedno pitanje i to je to . Kada odlazimo sledeci put u Usa ,visa sa vise ulazaka naravno , poslije nekih 8 mjeseci , treba li da popunjavamo neki obrazac opet ono aplikaciju ili nesto ili se samo pojavimo na aerodrom i zapucamo za US kao za neku Italiju.. imamo dilemu ja i kolegnica. Hvala puno svima na odgovorima. |
|
|||
|
|||
Citat:
Jedino sto popunjavate ( to svi popunjavaju) je carinska deklaracija tokom leta u US. To se popunjava porodicno, znaci ako vas cetvero ste porodica treba vam samo jedan formular (podijelice vam ga stjuardesa) http://www.cbp.gov/travel/us-citizen...claration-form evo kako izgleda.
|
|||
|
|||
I jos nesto - ako idete drugi put, necete dobiti onaj papiric u pasosu, vec samo pecat ulaska, sto po defaultu znaci da mozete ostati 6 meseci.
DV-2015 - prvi put, 2 prijave - IZVUCENI 22.05.2014. - popunjeni formulari 19.02.2015. - lekarski 24.02.2015. - intervju/odobrene vize/Administrative processing 26.03.2015. - konacno stigli pasosi (sa vizama) 28.03.2015. - kupljene karte 24.06.2015. - NYC resident 01.04.2016. - Garden State |
|
|||
|
|||
Moze da se desi da ti na ulazi u USA lupe pecat sa dva datuma, prvi kada si usao u zemlju i drugi do kada moras izaci iz USA. U vecini slucajeva jeste 6 meseci ali desi se da stoji i 14 dana.
|
|
|||
|
|||
Supruga i ja dobili turisticke vize na 10 godina a cerke prva i treca godina srednje skole na 1 godinu.
|
|
|||
|
|||
Kad ste vadili vize? Sta su vas pitali i da li su trazili nesto od dokumenata?
|
|
|||
|
|||
pozdrav svima, sledece nedelje bi trebalo da apliciram za turisticku vizu, put planiram krajem marta, pa me zanima da li mogu da idem na intervju bez rezervacije hotela i bez smestaja? (rekao bih im da cu smestaj naci u medjuvremenu)
hvala puno unapred |
|
|||
|
|||
A šta te sprečava da rezervišeš smeštaj,neki hotel npr...rezervaciju uvek mozeš da otkazeš...ovako rizikuješ da budeš sumnjiva
|
Tags |
problemi sa vizom, turisticka viza |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|