![]() |
|
|
Vaša strana Iskustva, zanimljive priče, specifični slučajevi, šta god... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
||||
|
||||
![]()
Našao sam jednu sličnu temu:
http://www.zelenalutrija.com/forum/showthread.php?t=402 ali ću svejdeno otvoriti ovu!!! Pod predpostavkom ili bolje rečeno sa sigurnošću znam da mnogi odu u USA bez da imaju igdje ikoga da ih dočeka. Recimo sletjeli smo na aerodrom u nekom gradu recimo San Diego ili nebitno. Nema niko da nas dočeka sami smo ili eventualno sa nama je partner, nalazimo se na aerodromu imamo ruksak i još dva velika kofer po osobi... Šta sada????? Evo ga brdo pitanja, kada budete odgovarali na pitanja neka odgovor počinje sa brojem pitanja ako je zapravo odgovor na neko od pitanja!!! #1) Kako ponijeti novac u USA, u kešu ili...? #2) Ako smo ga ponijeli u kešu šta sa njim? #3) Koja je najbolja banka za ostaviti novac i koja je najpovoljnija za Secured Credit Card i građenje kreditne istorije? #4) Da li i kako naći stan pre sletanja? #5) Da li otići u motel, gdje u kojem gradu i koje su cijene? #6) Da li odmah sa aerodroma krenuti u potragu za stanom, kako i koje su cijene? #7) Da li vući kofere sa sobom ili se mogu ostaviti negdje na aerodromu? #8) Gdje, kada i kako predati zahtjev za SSN i GC i koliko se čeka za iste u prosjeku? #9) Šta ako nemamo adresu jer neidemo kod nekog, šta učiniti ili gdje nasloviti da odu dokumenti? (fiktivne adrese, adrese motela, virtuelna pošta...) koje su mogućnosti i iskustva? #10) Kojeg mobilnog operatera odabrati i zašto? #11) Kako tražiti posao u samom startu (sajtovi, agencije i sl.)? #12) Gdje se jeftino hraniti u startu? #13) Gdje se jeftino obući u startu? #14) Gdje generalno kupovati potrepštine, koji je lanac trgovina najpovoljniji? #15) Linkovi do vaših blogova o Zelenoj Lutriji? #16 kako naći najjeftiniji let uopšte? ![]()
04.10.2012. Prijava prvi put 15.05.2013. IZVUČEN - ODABRAN 2014EU00041448 22.05.2013. Poslata Koverta 20.06.2013. Your forms have been received. 02.10.2013. Prijava drugi put za svaki slučaj! Dve prijave! 01.05.2014. HAS NOT BEEN SELECTED - Obe prijave 07.08.2014. Naj tužniji dan!!! Izgubljena poslednja nada CUT OFF 40150 septembar ![]() 07.10.2014. Prijava treći put - dve prijave 06.05.2015. HAS NOT BEEN SELECTED - Obe prijave ![]() 22.10.2015. Prijava četvrti put - dve prijave |
|
|||
|
|||
![]()
A gde ste sleteli? Od lokacije zavise i odgovori...
|
|
||||
|
||||
![]()
Na 15 od tih 16 pitanja je odgovoreno po x puta tako da - nedelju dana pa polako iscitavanje foruma...
Gotovani lose prolaze i ovde, a pogotovo u USA
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
||||
|
||||
![]()
Ja ti za sad mogu pomoći samo oko #16. Prema mom iskustvu - tražila sam karte za svoju porodicu i drugaricu koja je ovog leta išla za SF - najjeftinije je bilo na https://www.amadeusepower.com/aeroga...aresearch.aspx
|
||||
|
||||
![]()
Hvala svima na odgovorima! Htio sam sva tako reći važna pitanja po sletanju postaviti na jednom mjestu forum prelistao milion puta znam sve ali neko i nezna, a neko misli da zna pa će se predomisliti na neke nove odgovore.
Hvala mikiSA i zverica. Vuxanne sletanje nije još obavljeno, figurativno pitanje. Homer Simpson eat Snickers!!! Želim ti svu srecu u DV2015. PozZ za sve
04.10.2012. Prijava prvi put 15.05.2013. IZVUČEN - ODABRAN 2014EU00041448 22.05.2013. Poslata Koverta 20.06.2013. Your forms have been received. 02.10.2013. Prijava drugi put za svaki slučaj! Dve prijave! 01.05.2014. HAS NOT BEEN SELECTED - Obe prijave 07.08.2014. Naj tužniji dan!!! Izgubljena poslednja nada CUT OFF 40150 septembar ![]() 07.10.2014. Prijava treći put - dve prijave 06.05.2015. HAS NOT BEEN SELECTED - Obe prijave ![]() 22.10.2015. Prijava četvrti put - dve prijave |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
A da ne bude da sam skroz beskorisna, netko je bio spomenuo airbnb sto mi se za prvu ruku-sto se smjestaja tice, cini solidna opcija. Samo, vjerujem da nisam jedina koja tako misli ali-to su vecinom (ono sto je po prihvatljivijoj cijeni) sobe u necijem stanu, a ja se prva recimo ne bih usudila doci u stan nekog skroz nepoznatog sa svim dokumentima i poprilicnom kolicinom keša kod sebe (svatko tko seli u US sigurno nece doci sa $20), tako da mi je ta opcija super za turizam kad ides bez brige i pameti, pare na kartici i cao daci,ali za ovo mi je ipak malo preriskantno za pocetak,koliko god neki imali pozitivne review-e. ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
#4) Da li i kako naći stan pre sletanja?
Bilo bi pozeljno: vidi na Craigslist.org na sublet (to ti je najjeftiniji short term stay, ja sam platila 3 mjeseca za summer room sublet nekih $260, tu su uracunate bile sve rezije Nikada ranije čuo za ovo!!! Zvuči neverovatno povoljno, može jedan esej o ovome! ![]() Znači šta je sublet kako funkcijoniše i sl. pozZ
|
|||
|
|||
![]()
sublet ti je u principu kada netko iznajmi stan ali iz nekih razloga nece boraviti u tom stanu neko vrijeme pa da u sublet-prostoseljacki-ti si podstanar od podstanara.
meni je jedino neobicna cijena, koliko sam gledala to zna ponekad biti i skuplje od obicnog rentanja ![]() ![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ok, evo ide esej: Odmah da malo razjasnim, u mom postu je zvucalo kad je 260 total, ali je to $260 * 3 mjeseca . (Moj sadasnji stan je $570 mjesecno plus rezije) U maju, neke 3 sedmice prije leta (karta je kupljena odmah nakon dobijanja vize) sam pocela traziti smjestaj (privremeni) Za to je Craigslist idealna. Definises svoju lokaciju buducu, onda ides na housing, a pod tim na sublet/temporary / Evo ti definicija sublet-a : to lease or rent all or part of a leased or rented property/ i onda citas oglase koje su vlasnici ili korisnici stanova postavili (ja sam u jednom univerzitetskom gradicu pa je bilo dosta i oglasa studenata koji su zavrsili sa skolom u maju, a nisu htjeli placati punu cijenu na stan koji ne bi koristili, pa su onda davali u zajam stan puno jeftinije..) Evo na koji sam ja oglas odgovorila: Citat:
Znaci sve oglase dobro procitati, poslati email, traziti slike, i koristiti common sense. Za sublease se nekad moze i pregovarati, ali posto sam ja bila OK sa cijenom za 3 mjeseca odmah sam prihvatila ovo.
aerodrom, banka, posao, secured credit card, stan |
|
|
![]() |
||||
Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Propušteni jubilej | srdjevic | ZelenaLutrija.com - O sajtu | 17 | 04.05.2018 09:14 |
Odlazak u USA bez igde ikoga | nelson | Vodič za emigrante | 131 | 31.10.2013 00:15 |
![]() |