ZELENA KARTA - LUTRIJA  
Balkan
Njujork
Čikago
Los Anđeles

Nazad   ZELENA KARTA - LUTRIJA > FORUM > Retro > Stare teme

Stare teme Teme iz ostalih foruma koje su zastarele i zatvorene davnih dana.

 
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Staro 23.06.2009, 17:30
PaulGarrett's Avatar
PaulGarrett PaulGarrett je offline
Stari vuk
 
Datum prijave: 03.07.2008
YU lokacija: Srbija
Poruke: 106
Nepromenjeno Ukidanje viza za građane Srbije sa Sjedinjenim Američkim Državama

Ivica Dacic: Ukidanje viza sa SAD

[I]Sa američkim ambasadorom Kameronom Manterom, pre nego što je otišao iz Srbije, razgovarao sam o tome da bi trebalo otpočeti razgovore o ukidanju viza za SAD. To nije političko pitanje već tehničko ...
[/I]
[URL="http://www.blic.rs/temadana.php?id=98522"]http://www.blic.rs/temadana.php?id=98522[/URL]

Sta mislite kada ce se ukinuti vize ? koje godine ?
  #2  
Staro 23.06.2009, 22:43
ex-usa
Gost
 
Poruke: n/a
Nepromenjeno

vrlo brzo. ako Hrvatima i Slovencima ne treba, zasto bi trebalo Srbima??

uostalom, sta je to sto Amerika "nudi" nekome ko dodje kao turista da bi pozeleo da ostane?!? pa ne nudi ni svojim gradjanima, a nudice nekom turisti.....najsmesnije su te silne potvrde koje traze prilikom vadjenja vize, da bi se osigurali da im neko ko dodje kao turista nece pasti na teret i toboze postati "socijalni slucaj".....kad se vrlo dobro zna da neko ko nema papire ne moze da dobije nikakvu pomoc, i da u toj zemlji socijalna pomoc prakticno i ne postoji.......al neka, vazno je da se oni plase.....
  #3  
Staro 01.08.2009, 10:20
petar.world's Avatar
petar.world petar.world je offline
Drug član
 
Datum prijave: 23.04.2009
Poruke: 46
Nepromenjeno

moje misljenje je da se to nece desiti brzo, za sada u Visa Waiver Program je ukljuceno 35 ekonomski razvijenih zemalja, s ozbirom na najnovije izmjene u Visa Waiver Programu oni koji hoce preko njega da udju u SAD moraju da posalju prijavu internetom (ESTA), izgleda da jedino Kanadjani mogu samo sa pasosom lagano da predju granicu, jer sa njima SAD ima poseban ugovor.

Sto se tice Hrvatske ona nije dio tog programa ali se ocekuje da udje do 2011, a sto se tice strogoce izdavanja viza, s obzirom na stepen imigracije ne cudi me, socijalnu pomoc stvarno ne vidim kako mogu da dobiju ilegalci jer nemaju ni SSN niti bilo kakav dokument, ali ilegalci prihvataju da rade za male pare pa tako smanjuju cijenu rada i oduzimaju posao gradjanima Amerike, i razumijem tu strogocu, a opet ko god da ide preko neke turisticke agencije ne vidim problem da dobije vizu.
  #4  
Staro 21.02.2012, 14:08
photographa photographa je offline
Član
 
Datum prijave: 12.10.2010
Poruke: 3
Nepromenjeno

Ne plase se oni da ce neko biti na socijalnoj pomoci (oni to gotovo i nemaju), nego im smeta kad neko nema social security number i ne placa takse. To je jedino na sta je americka vlada jako osetljiva.
Jedina pomoc (koliko ja znam) koja moze da se dobije na turistickoj je ako trudna zena, neudata, na turistickoj vizi i tada mozete dobiti pomoc kroz Medicare (All Kids) gde se pokrivaju troskovi trudnoce i porodjaja. To je nesto sto mnogi zloupotrebljavaju. Ironicno je sto slucajevi kao ja i moj muz ne mozemo da dobijemo nikakvu pomoc jer "zaradjujemo previse", a to verujte mi nije dovoljno da pokrije troskove trudnoce i porodjaja, pa kad se odlucite da imate dete ovde, slobodno mozete da racunate na jedno veliko dugorocno zaduzivanje.
  #5  
Staro 21.02.2012, 15:57
vuxanne vuxanne je offline
Amer
 
Datum prijave: 13.10.2009
YU lokacija: Bilo kuda kiki svuda
Poruke: 1 826
Nepromenjeno

[QUOTE=photographa;27317]Ne plase se oni da ce neko biti na socijalnoj pomoci (oni to gotovo i nemaju), nego im smeta kad neko nema social security number i ne placa takse. To je jedino na sta je americka vlada jako osetljiva.
Jedina pomoc (koliko ja znam) koja moze da se dobije na turistickoj je ako trudna zena, neudata, na turistickoj vizi i tada mozete dobiti pomoc kroz [B]Medicare (All Kids[/B]) gde se pokrivaju troskovi trudnoce i porodjaja. To je nesto sto mnogi zloupotrebljavaju. Ironicno je sto slucajevi kao ja i moj muz ne mozemo da dobijemo nikakvu pomoc jer "zaradjujemo previse", a to verujte mi nije dovoljno da pokrije troskove trudnoce i porodjaja, pa kad se odlucite da imate dete ovde, slobodno mozete da racunate na jedno veliko dugorocno zaduzivanje.[/QUOTE]

Tacnije Medicaid Emergency. Medicare je za penzionere.

Sto jeste - jeste. Meni je racun za porodjaj bio za mene i bebu $65,000 (pre osiguranja). A koliko bi ko ovo placao opet zavisi od osiguranja. Ja vidim oko sebe masu Amera koja namerno ode ispod "national poverty level" - zena da ne radi i da imaju dosta dece - i onda koriste drzavne beneficije - Medicaid, WIC, FAFSA za skolarine itd.
  #6  
Staro 26.02.2012, 06:49
Bockyman's Avatar
Bockyman Bockyman je offline
Stari vuk
 
Datum prijave: 11.10.2009
US lokacija: Палатајн, Илиноис (Palatine, IL)
YU lokacija: Лесковац
Poruke: 289
Pošalji Skype™ poruku korisniku Bockyman
Nepromenjeno

[QUOTE=vuxanne;27319]Tacnije Medicaid Emergency. Medicare je za penzionere.

Sto jeste - jeste. Meni je racun za porodjaj bio za mene i bebu $65,000 (pre osiguranja). A koliko bi ko ovo placao opet zavisi od osiguranja. Ja vidim oko sebe masu Amera koja namerno ode ispod "national poverty level" - zena da ne radi i da imaju dosta dece - i onda koriste drzavne beneficije - Medicaid, WIC, FAFSA za skolarine itd.[/QUOTE]

Стварно се уплашим када видим овакве цифре! Па како онда Мексиканци имају по 3-4 деце? Од којих то пара они плаћају а раде минимално плаћене послове, а многи су илегалци... ништа не разумем. Знам да скрећем са теме, али....:wtf:
__________________
Од 23.септембра 2011. у граду Чикагу!
  #7  
Staro 26.02.2012, 07:49
nemili's Avatar
nemili nemili je offline
Stari vuk
 
Datum prijave: 23.10.2009
US lokacija: Chicago, IL
YU lokacija: Beograd
Poruke: 290
Pošalji Skype™ poruku korisniku nemili
Nepromenjeno

[QUOTE=Bockyman;27360]Стварно се уплашим када видим овакве цифре! Па како онда Мексиканци имају по 3-4 деце? Од којих то пара они плаћају а раде минимално плаћене послове, а многи су илегалци... ништа не разумем. Знам да скрећем са теме, али....:wtf:[/QUOTE]

Oni koji zaradjuju ispod minimalca pokriveni su od strane drzave. Deca imaju besplatnu medicinsku negu, a odrasli mogu u [URL="http://www.cchil.org/dom/directionsmaps.html"]Cook County Hospital[/URL].
__________________
17.01.2011. - stigao u Chicago
  #8  
Staro 26.02.2012, 12:31
vuxanne vuxanne je offline
Amer
 
Datum prijave: 13.10.2009
YU lokacija: Bilo kuda kiki svuda
Poruke: 1 826
Nepromenjeno

[QUOTE=nemili;27362]Oni koji zaradjuju ispod minimalca pokriveni su od strane drzave. Deca imaju besplatnu medicinsku negu, a odrasli mogu u [URL="http://www.cchil.org/dom/directionsmaps.html"]Cook County Hospital[/URL].[/QUOTE]

E bas to. Najsiromasinijima je sve to besplatno ako imaju platu ispod odredjene granice. Oni se najvise i razmnozavaju.
 


Pravila pisanja
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Isključeno
Smajliji: Isključeno
[IMG] kod je Isključeno
HTML kod je Isključeno
Pređi u forum

Similar Threads
Tema Pokretač teme Forum Odgovori Poslednja poruka
H2B viza - produženje i promena statusa Jfa_Kg Ne-imigrantske vize 26 27.01.2021 14:22
ukidanje DV lottery bibi Prijava na Lutriju 108 02.05.2018 10:54
Da li moze da se dobije viza ako je osoba osudjivana Visitors Vaša strana 38 23.08.2017 06:39
Zelena Lutrija ili Lutrija Srbije??? that is the question... ex-usa Vaša strana 9 07.02.2009 17:28
Verenička viza steficacvek Porodične imigrantske vize 5 06.10.2008 22:14

Newsletter E-mail:
Name:

Newsletter sent using Email Marketing Software by ActiveCampaign

Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 10:38.


Copyright ©2005 - 2024, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Mišljenja, saveti, izjave, ponude ili druge informacije ili sadržaji nastali na forumu vlasništvo su onoga ko ih je kreirao, a ne sajta ZelenaLutrija.com. ZelenaLutrija.com ne garantuje tačnost, kompletnost ili upotrebnu vrednost informacija, stavova, saveta ili datih izjava. Ne postoje uslovi pod kojima bi sajt ZelenaLutrija.com bio odgovoran za štetu ili gubitak koji je posledica bilo čijeg oslanjanja na nepouzdane informacije, ili bilo kakve informacije nastale kroz komunikaciju između članova.
Sajtove koji su linkovani sa ovog sajta ne kontrolišemo, ne podržavamo, niti smo pregledali bilo kakve sadržaje na takvim sajtovima. Mi nećemo biti odgovorni za legalnost, tačnost ili prikladnost bilo kog sadržaja, oglasa, proizvoda, usluga ili informacije lociranim na ili distribuiranih kroz druge web sajtove, niti za bilo kakvu štetu nastalu kao posledica takvih informacija.
ZelenaLutrija.com drži i čuva druga prava vlasništva na sajtu.
Osim informacija koje su u javnom vlasništvu ili za koje dobijete dozvolu, nemate pravo da kopirate, modifikujete ili na bilo koji način menjate, objavljujete, prenosite, distribuirate, izvršavate, prikazujete ili prodajte bilo koju informaciju zaštićenu pravima vlasništva. Slanjem informacija ili sadržaja na bilo koji deo ZelenaLutrija.com foruma, Vi automatski dozvoljavate i predstavljate garanciju da imate pravo da dozvolite ZelenaLutrija.com ili članovima ZelenaLutrija.com bespovratnu, kontinualnu, neograničenu, globalnu dozvolu da koriste, kopiraju, izvršavaju, prikazuju i distribuiraju takve informacije i sadržaje i da iz takvih sadžaja koriste bilo koji deo u bilo koje svrhe, kao i pravo i dozvolu da koriste gore navedene sadržaje. Svi zaštitni znakovi (trademarks), logotipi, oznake usluga, firme ili imena proizvoda koji se pominju na ovom web sajtu su vlasništvo kojim raspolažu njihovi vlasnici.