![]() |
|
|
Prva koverta Dobili ste prvu kovertu sa formularima koje treba poslati američkoj vladi. Šta sad? |
Prva koverta » Stavka "Higest level of education completed" » Bitni linkovi | ||||
O prvoj koverti | Formulari | Korisne informacije | Proverite prijavu | Učlanite se |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
||||
|
||||
![]()
Prvo, izvinjavam se zbog novog thread-a, ali skroz sam se pogubila u temama i ne znam gdje da se uklopim
![]() I jos nesto, imam jos diplomski i da zavrsim fakultet i ne znam sta je sad higest level of education completed. Ne mogu da stavim srednja skola, jer sam korak do kraja, a jos nisam zavrsila. Mozda da u other stavim, university, no degree, mislim da su nasi fakulteti ipak malo vise od njihovog college, ili se varam. Hvala unaprijed za odgovore! |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Pozdrav i sve najbolje! ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Zdravo Stefice, i dobro nam došla.
![]() Ja sam bio u istom problemu kao i ti. Međutim, situacija je prilično jasna: stavljaš srednju školu, kako je navedeno i u primeru. Njima je bitno da li si završila četvorogodišnju srednju školu. Fakultet nema nikakve veze, niti bi ubrzao tvoj proces. Kada budeš imala intervju, onda im daš i tu diplomu, i sve bude u redu, oni tada usklade, jer sada istu nemaš. Povodom druge koverte: podstakla si me da otvorim novu temu i da tamo počnem da pišem sve što deluje važno (kao, recimo, ovo što si ti pitala). ![]() I nema šta da se izvinjavaš, samo napomenjujemo da ljudi ostavljaju pitanja u prave forume da bi brucoši dogodine lakše pronašli iste informacije. Nadamo se da se nećete ljutiti ako malo ispremeštamo, ili eventualno preimenujemo teme kako se priča razvija, čisto da budu u skladu sa onim o čemu se priča. ![]() P.S. Ako nije problem (i ako već nisi), molim te da ostaviš poruku u temi gde ljudi prijavljuju da su izvučeni, čisto da imamo orijentaciono kad stižu koji brojevi... Unapred hvala. ![]()
|
|||
|
|||
![]()
Pozdrav svima, dobio sam prvu kovertu pre neki dan,planiram da je sto pre vratim u Kentucky, zanima me sta upisujemo u polje Higest level of school education ukoliko smo zavrsili Visu skolu? Takodje me zanima da li u polju gde navodimo sve skole (osnovne,srednje,fakultete) koje smo pohadjali, da li treba da navedemo samo one koje smo zavrsili ili bas sve koje smo pohadjali (posto sam ja zbog cestog seljenja promenio dve osnovne skole i tri srednje). Znaci treba li da navedem samo one skole u kojima sam zavrsio poslednju godinu i iz kojih imam diplomu ili sve?
|
|
||||
|
||||
![]()
Da ne pomisle da si izbacivan iz silnih skola
![]() Njih nizi stepeni ne interesuju toliko vec je najbitniji onaj zadnji koji imas - u tvom slucaju visa skola. Nju pisi kao University Degree (jer si je i dobio na univerzitetu) a u delu gde se navodi Degrees or Certificates Received za fakultet na kome si zavrsio visu napisi Undergraduated (pa zvanje) Ovako ja tumacim i to savetujem, mozda neko ima drugi predlog. Just my 2¢ |
|
||||
|
||||
![]()
1. Pišu se škole koje su vam izdale diplome, dakle jednu osnovnu, jednu srednju i jedan fax.
2. Koliko sam ja upoznat sa ovim sistemom ovde, ekvivalenti idu ovako: Osnovna škola - Elementary School Srednja škola - High School Degree Viša škola (2god) - Associate Degree Fakultet (3bolonjska-4god) - Bachelor's Degree Magistar - Master Degree Doktor - Ph.D.
|
|||
|
|||
![]()
Zdravo svima i poseban pozdrav za Milosha. Pratim ovaj forum bukvalno od pocetka, prijavljivao sam se i ranije(vec dva puta i nista). zanima me nesto sto se tice mog radnog iskustva, naime zavrsio sam srednju skolu kao metalostrugar, a vec 13 godina radim kao ekstraher u fabrici ulja http://www.dunavka.com/ , da li ja ispunjavam uslov u Qualifying Occupations on the Department of Labor ? proverio sam na sajtu i ima dosta rezultata http://online.onetcenter.org/find/re...xtraction&g=Go , ali bih voleo da cujem jos necije misljenje. jos jednom pozdrav svima
|
|
||||
|
||||
![]()
Pozdrav!
![]() Ako ti nije problem, pojasni mi šta si mislio pod onim "prijavljivao sam se i ranije(vec dva puta i nista)", pa da sredimo ako imaš neki nepotvrđeni nalog. Možeš i na private ako hoćeš.... Povodom pitanja, stvarno nemam pojma. ![]() ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]()
2009EU00014xxx 09.05.2008. - stigla 1. koverta 14.05.2008. - poslato nazad 16.05.2008. - stiglo u KCC 01.12.2008. - stigla 2. koverta 22.12.2008. - zavrsen lekarski 22.01.2009. - uspesno zavrsen intervju u Bgd-u 23.01.2009. - podigli vizirane pasose Od 19.04.2009. u USA, Atlanta, GA ![]() --------- About us: Veselinovica kutak |
|
||||
|
||||
![]()
heh, ja to povezao sa onim pre zareza....
![]() ![]() EDIT: sad tek gledam otvorenih očiju, pa vidim da je čovek "drug član" još od '06te... ![]()
|
|
![]() |