ZELENA KARTA - LUTRIJA  
Balkan
Njujork
Čikago
Los Anđeles

Nazad   ZELENA KARTA - LUTRIJA > FORUM > Retro > Prva koverta

Prva koverta Dobili ste prvu kovertu sa formularima koje treba poslati američkoj vladi. Šta sad?

Prva koverta » Sreca, radost i zabrinutost » Bitni linkovi
O prvoj koverti Formulari Korisne informacije Proverite prijavu Učlanite se

 
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Staro 18.05.2010, 15:14
Nikolica014 Nikolica014 je offline
Drug član
 
Datum prijave: 13.05.2009
US lokacija: Cikago
YU lokacija: Valjevo
Poruke: 77
Nepromenjeno Sreca, radost i zabrinutost

Kao sto je nekima poznato(a nekima mozda i ne) zajedno sa zenom sam ravnopravni kandidat za DV2011 program. Dakle u braku smo 3 godine, nema potrebe za promenom statusa i sl. Ono sto je za nas od danas novost je da smo trudni!!! Kako ce sada to uticati na nasu aplikaciju? S obzirom da smo na pocetku trudnoce, termin bi trebao da bude pocetkom februara. Sta ako stigne prva koverta? Ako stigne druga? Da li se intervju moze odloziti dovoljno dugo(video sam da su neki clanovi odlozili iz januara za april) da uspemo da prijavimo, Boze zdravlja i to nase dete. Da li je pametno da za zenu sredim radnu vizu, kao i za mene, pa da se ona eventualno porodi tamo, i tako zaobidjemo proceduru zelene karte za dete, jer bi ono samim rodjenjem tamo trebalo da dobije papire?

Verovatno vas ovo smara i ne zanima u celoj ovoj ludnici iscekivanja prve koverte, ali molim sve one koji imaju neku ideju ili iskustvo da mi odgovore.

Hvala

Buduci cale
  #2  
Staro 18.05.2010, 16:22
Zana's Avatar
Zana Zana je offline
Amer
 
Datum prijave: 16.05.2008
US lokacija: City of Angels
Poruke: 1 266
Nepromenjeno

Cestitke na lepim vestima

Supruga moze da dobije H4 vizu bez problema, a kada stigne ovde moze kompanija koja zeli da je zaposli da joj preda zahtev za radnu vizu. Sa H4 ne moze da radi niti da vadi SSN, ali moze da vadi vozacku, studira i izvadi ITIN kako bi ste prijavili zajednicku taksu.

Nadam se da ovo pomaze... i da, dobronameran savet: ne komplikuj suvise ne razmisljaj suvise u napred. Korak po korak, pa ce se sve srediti. Ako budes izvucen, dete bez problema dobija Zelenu kartu.
  #3  
Staro 18.05.2010, 16:33
dreamerns dreamerns je offline
Super Moderator
 
Datum prijave: 14.06.2007
US lokacija: Burlingame, CA
YU lokacija: Novi Sad, Vojvodina
Poruke: 1 098
Nepromenjeno

Nije li bolje da se dete ipak rodi u USA? Bice odmah amerikanac, ovako ce ceo zivot biti naturalizovan/a...a dosao/la sa par meseci :-)
__________________
U Sikagu od 15.10.2008. :-)

Blog: http://novakovici.blogspot.com
  #4  
Staro 18.05.2010, 16:53
pekka pekka je offline
Stari vuk
 
Datum prijave: 19.03.2009
US lokacija: California
YU lokacija: Vojvodina
Poruke: 225
Nepromenjeno

Svakako bi bilo idealno da im stigne ovih dana koverta sa Case Number-om 1500 do 2500. Tada bi mogli da racunaju na vizu vec negde krajem oktobra ili pocetkom novembra, pa bi se u tom slucaju bebica rodila u USA, kad su vec mama i tata toliko navalili da idu na kraj sveta.

Ali kao sto rece Zana, samo polako, pa ce se sve resiti u hodu. Srecno !
  #5  
Staro 18.05.2010, 16:57
Nikolica014 Nikolica014 je offline
Drug član
 
Datum prijave: 13.05.2009
US lokacija: Cikago
YU lokacija: Valjevo
Poruke: 77
Nepromenjeno

Hvala ljudi! Ostaje mi da cekam do kraja juna da vidim ima li te koverte ili ne. Ako nista, sledece godine cemo svakako moci da upisemo naslednika/naslednicu u aplikaciju. Mene je najvise brinulo to da li ce nas odbiti(pod uslovom da stigne prva i druga koverta) ako se tamo negde u januaru, februaru, zena na intervjuu pojavi sa stomakom do zuba
  #6  
Staro 18.05.2010, 17:00
Nikolica014 Nikolica014 je offline
Drug član
 
Datum prijave: 13.05.2009
US lokacija: Cikago
YU lokacija: Valjevo
Poruke: 77
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik dreamerns Prikaz poruke
Nije li bolje da se dete ipak rodi u USA? Bice odmah amerikanac, ovako ce ceo zivot biti naturalizovan/a...a dosao/la sa par meseci :-)
Ja bih to najvise voleo, ali za to treba dosta kockica da se sklopi
  #7  
Staro 18.05.2010, 20:27
dare_ns's Avatar
dare_ns dare_ns je online
Stari vuk
 
Datum prijave: 08.05.2008
US lokacija: West Dover, VT
YU lokacija: Novi Sad
Poruke: 276
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Nikolica014 Prikaz poruke
Mene je najvise brinulo to da li ce nas odbiti(pod uslovom da stigne prva i druga koverta) ako se tamo negde u januaru, februaru, zena na intervjuu pojavi sa stomakom do zuba
Čestitam

Ma nisu oni baš toliki dželati. Znaju da kad se dete začme, ne biraš ti kada će se roditi. A može ti još samo i pomoći lepa trudnica pred konzulom
__________________
6. prijava na lutriju - 06.10.2013.
J-1 visa approved - 16.03.2011.
C1/D visa approved - 09.04.2013.
Već dugo samo turista.
  #8  
Staro 19.05.2010, 07:58
pekka pekka je offline
Stari vuk
 
Datum prijave: 19.03.2009
US lokacija: California
YU lokacija: Vojvodina
Poruke: 225
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik dare_ns Prikaz poruke
Čestitam

Ma nisu oni baš toliki dželati. Znaju da kad se dete začme, ne biraš ti kada će se roditi. A može ti još samo i pomoći lepa trudnica pred konzulom
Upravo tako. To ce vam svakako biti veliki plus, jer oni su veoma normalni ljudi koji izuzetno cene porodicne vrednosti. Samo da vama stigne koverta i sve ce biti kao na filmu.
 


Pravila pisanja
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Uključeno
Smajliji: Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML kod je Isključeno
Pređi u forum

Newsletter E-mail:
Name:

Newsletter sent using Email Marketing Software by ActiveCampaign

Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 12:01.


Copyright ©2005 - 2024, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Mišljenja, saveti, izjave, ponude ili druge informacije ili sadržaji nastali na forumu vlasništvo su onoga ko ih je kreirao, a ne sajta ZelenaLutrija.com. ZelenaLutrija.com ne garantuje tačnost, kompletnost ili upotrebnu vrednost informacija, stavova, saveta ili datih izjava. Ne postoje uslovi pod kojima bi sajt ZelenaLutrija.com bio odgovoran za štetu ili gubitak koji je posledica bilo čijeg oslanjanja na nepouzdane informacije, ili bilo kakve informacije nastale kroz komunikaciju između članova.
Sajtove koji su linkovani sa ovog sajta ne kontrolišemo, ne podržavamo, niti smo pregledali bilo kakve sadržaje na takvim sajtovima. Mi nećemo biti odgovorni za legalnost, tačnost ili prikladnost bilo kog sadržaja, oglasa, proizvoda, usluga ili informacije lociranim na ili distribuiranih kroz druge web sajtove, niti za bilo kakvu štetu nastalu kao posledica takvih informacija.
ZelenaLutrija.com drži i čuva druga prava vlasništva na sajtu.
Osim informacija koje su u javnom vlasništvu ili za koje dobijete dozvolu, nemate pravo da kopirate, modifikujete ili na bilo koji način menjate, objavljujete, prenosite, distribuirate, izvršavate, prikazujete ili prodajte bilo koju informaciju zaštićenu pravima vlasništva. Slanjem informacija ili sadržaja na bilo koji deo ZelenaLutrija.com foruma, Vi automatski dozvoljavate i predstavljate garanciju da imate pravo da dozvolite ZelenaLutrija.com ili članovima ZelenaLutrija.com bespovratnu, kontinualnu, neograničenu, globalnu dozvolu da koriste, kopiraju, izvršavaju, prikazuju i distribuiraju takve informacije i sadržaje i da iz takvih sadžaja koriste bilo koji deo u bilo koje svrhe, kao i pravo i dozvolu da koriste gore navedene sadržaje. Svi zaštitni znakovi (trademarks), logotipi, oznake usluga, firme ili imena proizvoda koji se pominju na ovom web sajtu su vlasništvo kojim raspolažu njihovi vlasnici.