ZELENA KARTA - LUTRIJA  
Balkan
Njujork
Čikago
Los Anđeles

Nazad   ZELENA KARTA - LUTRIJA > FORUM > Zelena Lutrija > Prijava na Lutriju

Prijava na Lutriju Pitanja i procedure za prijavu na Lutriju preko zvaničnog sajta američke vlade

Prijava na Lutriju » Uputstvo za prijavu na lutriju » Bitni linkovi
O Lutriji Uputstvo za prijavu Agencije za prijavu Korisne informacije Učlanite se

Zatvorena tema
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Staro 26.04.2008, 04:24
srdjevic's Avatar
srdjevic srdjevic je offline
Administrator
 
Datum prijave: 19.05.2005
US lokacija: Chicago, IL
YU lokacija: Novi Sad, Srbija
Poruke: 730
Post Uputstvo za prijavu na lutriju

Za neupućene, besplatna prijava na lutriju direktno na sajtu američke vlade moguća je samo u oktobru i novembru!!! Tokom cele godine, moguće je prijaviti se preko agencija koje tu uslugu naplaćuju... (a oni će Vas prijaviti u oktobru...)

Mi Vam nudimo uputstvo za prijavu na našem jeziku, kao i pomoć ako nešto "zaškripi" - besplatno. Ako niste član, registrujte se, postavite pitanje i dobićete savet od ostalih članova ove zajednice.Za prijavu na lutriju, potrebno je da imate 18+ godina, završenu četvorogodišnju srednju školu (ili 2godišnje iskustvo u jednom od zanimanja navedenih na njihovom sajtu). Ukoliko ste u bračnoj zajednici, i Vi i supružnik/ca se možete prijaviti po jednom - i navesti onog drugog kao "člana porodice". Koga god da izvuku, dolazi cela porodica. U "decu" se računaju biološka i usvojena deca, kao i pasorci/ke do 21-ne godine starosti koji nisu u bračnoj zajednici.

Uz prijavu, potrebno je priložiti fotografiju u digitalnom obliku (više o tome kasnije...).


Dakle, kao što smo rekli, prijava počinje tako što ćete uputiti omiljeni Vam browser na adresu http://www.dvlottery.state.gov/ . U slučaju da Vam je potrebna potvrda da li ste na pravoj adresi, stranica treba da izgleda ovako.

Preporučujemo Vam da prvo pročitate kompletno uputstvo na engleskom jeziku koje se nalazi na sajtu; pod uslovom da znate engleski. Ako Vam neko od uputstava nije jasno, postavite pitanje na forumu i dobićete odgovor u vrlo razumnom roku.

Pre nego što započnete prijavu, preporučljivo je da proverite fotografiju.
Link "Photo Validator" Vas vodi na stranicu na kojoj možete da pošaljete fotografiju, a da Vam sajt uzvrati informacijom da li slika prolazi standarde lutrije (da li je odgovarajućeg formata/dimenzija, ništa više). Stranica izgleda ovako. Odmah ispod prvog ekrana, na slici možete videti i kako izgleda stranica koja Vas obaveštava da je slika u redu.

Slika mora biti u JPEG formatu, dimenzija 600x600 piksela, i ne sme da prevagne 250kb veličine. Photo validator će samo proveriti ovo, neće se osvrtati na to šta je na slici. Vaša je dužnost da slika ne bude mutna, i da izgleda kao i za pasoš... Gledajte da ne uvećavate male slike, gubi se kvalitet, pa ostaju mutne. Primer slike

Ukoliko se prijavljujete kao "married" iliti "u braku", ili ukoliko navodite više od nula (0) dece, svako od njih mora imati sliku da biste se prijavili.

Kada ste proverili sliku, utvrdili da je u redu, pristupićete prijavi. Korisnici Firefox browsera pozvani su da koriste SSL metodu (secured) za prijavu, dok se korisnicima Internet Explorer-a preporučuje Standard metoda.

Kada započnete prijavu, sačekaće Vas formular koji izgleda ovako.Polja koja je potrebno ispuniti su:
 1. Ime
  1. Prezime
  2. (Lično) Ime
  3. Srednje ime: ne stavlja se očevo ime jer "srednje ime" u USA ima drugačiju definiciju te stoga ovo polje treba ostaviti prazno ukoliko zaista nemate dva zvanična imena (na primer Ana Marija i slicno). Ukoliko nemate srednje ime, morate otkačiti "No Middle Name"!
 2. Datum rodjenja: potrebno je označiti (redom) mesec, dan i godinu rođenja
 3. Pol
 4. Mesto u kojem ste rođeni: Navesti mesto u kojem ste rođeni koristeći internacionalni naziv. Beograd postaje Belgrade, Kruševac postaje Krusevac, itd...
 5. Zemlja u kojoj ste rođeni: Izabrati zemlju rođenja, ili državu u kojoj je sada taj grad ako zemlje više nema. (Osobe rođene u Autonomnoj Pokrajini Kosovu i Metohiji moraće da stave Kosovo, usled razlike u interpretaciji, je li...)
 6. Zemlja koja Vam daje za pravo da učestvujete: Izabrati državu na osnovu koje stičete pravo participiranja u programu DV Lottery. Ovo je u našem slučaju isto kao i zemlja rođenja, jer zemlja rođenja ima prioritet. Ni polje 5 ni ovo polje nemaju veze sa time gde živite i čije državljanstvo imate. Kvalifikujete se na osnovu zemlje u kojoj ste rođeni. Ukoliko ta država nema prava participacije u programu, onda mozete navesti državu u kojoj sada živite.
 7. Fotografija: ovde ćete priložiti fotografiju koju ste ranije proverili na validatoru.
 8. Poštanska adresa: U ova polja ubacite svoju adresu - ne po načinu na koji se to radi u USA, već onako kako je u Vašoj državi/mestu i onako kako će lokalni poštari najbolje razumeti.
  1. Primalac: Ukoliko ubacujete "kućnu" adresu (tj. onu koja je na Vaše ime), onda polje 8a "In Care Of" možete uneti svoje ime. Ukoliko zbog sigurnosti prijema dajete adresu nekog od prijatelja, člana porodice, ili firme u kojoj radite, onda u ovo polje pišete ime te osobe/firme.
  2. Adresa - prvi red: U polje 8b upisujete ime ulice i broj kuće/zgrade.
  3. Adresa - drugi red: U polje 8c broj stana ukoliko zivite u stanu, ukoliko ne, onda ovo polje ostaje prazno.
  4. Grad/Mesto
  5. Oblast/Opština/Pokrajina
  6. Poštanski broj
  7. Država: u kojoj živite i gde primate poštu.
 9. Država u kojoj trenutno živite: Ova adresa određuje ambasadu koja će upravljati Vašim slučajem.
 10. Broj telefona: ovo polje je opciono
 11. Email Adresa: ovo polje je takođe opciono, ali preporučljivo je da se popuni u slučaju da ikada odluče da Vas kontaktiraju tim putem.
 12. Najviši stečeni stepen obrazovanja u ovom momentu: Neke od ovih prevoda možete naći u temi Stavka "Higest level of education completed". Ukoliko u momentu prijave niste završili neki stepen, nemojte ga navoditi jer neće biti priznat.
 13. Bračni status: Ponuđene vrednosti su Unmarried=Neoženjen(a), Married=Oženjen(a) (u ovom slučaju navodite i supružnika), Divorced=Razveden(a), Widowed=Udovac/ica, Legally Separated=Legalno Razdvojeni (u ovom slučaju supružnik ne ide).
 14. Broj dece: kao što je gore navedeno, broje se nevenčana deca ispod koja nisu napunila 21-u godinu...
Kada ste popunili sva polja, kliknućete jednom na dugme Submit. Otvoriće Vam se stranica koja izgleda ovako; na njoj ćete imati priliku da proverite unete podatke, pre nego što pošaljete prijavu. Ukoliko ste nešto uneli pogrešno, kliknućete jednom na dugme "Go Back to Part 1" kako biste ispravili grešku.

Ukoliko ste uneli da ste u braku, ili da imate više od nula (0) dece, na sledećoj stranici dočekaće Vas formular u kome ćete moći da unesete imena (i prezimena), datume i mesta rođenja ostalih članova porodice. Tu će Vam tražiti i da priložite sliku uz svakog. (Nažalost, nemamo sliku sa primerom ove stranice...) Nakon što popunite ove informacije, opet će Vas dočekati stranica za proveru podataka sa koje se možete vratit natrag i izmeniti unesene podatke.

Kada ste proverili (3 put' meri jednom seci) da su svi podaci ispravni, kao i da je slika uspešno priložena, možete kliknuti jednom na dugme "Submit Entry".

Stranica koja izgleda ovako označava da ste uspešno prijavljeni na lutriju. Obavezno sačuvajte ovu stranicu! Počev od juna 2009-te, moći ćete da proverite da li ste izvučeni koristeći podatke sa ove stranice: Entrant Name je Vaše prezime i ime (aplikanta), dok je Confirmation Number (prevedeno: broj potvrde) broj koji Vam je dodeljen uz prijavu. Na istom ovom sajtu, kasnije ćete uneti ove podatke da biste saznali u kom je statusu Vaša aplikacija.Ukoliko imate bilo kakvih problema sa prijavom, molimo Vas da prvo pročitate temu Ako aplikacija/validator ne radi kako biste saznali koji podaci nam trebaju od Vas kako bismo utvrdili u čemu je problem. Ukoliko želite našu pomoć, molimo Vas da popunite formular za pomoć oko prijave.

Takođe, možemo Vas i mi prijaviti - besplatno. Samo popunite formular za prijavu na lutriju na našem sajtu, a mi ćemo Vam poslati Vaš Confirmation Number nakon uspešne prijave.
Zatvorena tema

Thread Tools
Display Modes

Pravila pisanja
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Uključeno
Smajliji: Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML kod je Isključeno
Pređi u forum

Newsletter E-mail:
Name:

Newsletter sent using Email Marketing Software by ActiveCampaign

Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 00:32.


Copyright ©2005 - 2024, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Mišljenja, saveti, izjave, ponude ili druge informacije ili sadržaji nastali na forumu vlasništvo su onoga ko ih je kreirao, a ne sajta ZelenaLutrija.com. ZelenaLutrija.com ne garantuje tačnost, kompletnost ili upotrebnu vrednost informacija, stavova, saveta ili datih izjava. Ne postoje uslovi pod kojima bi sajt ZelenaLutrija.com bio odgovoran za štetu ili gubitak koji je posledica bilo čijeg oslanjanja na nepouzdane informacije, ili bilo kakve informacije nastale kroz komunikaciju između članova.
Sajtove koji su linkovani sa ovog sajta ne kontrolišemo, ne podržavamo, niti smo pregledali bilo kakve sadržaje na takvim sajtovima. Mi nećemo biti odgovorni za legalnost, tačnost ili prikladnost bilo kog sadržaja, oglasa, proizvoda, usluga ili informacije lociranim na ili distribuiranih kroz druge web sajtove, niti za bilo kakvu štetu nastalu kao posledica takvih informacija.
ZelenaLutrija.com drži i čuva druga prava vlasništva na sajtu.
Osim informacija koje su u javnom vlasništvu ili za koje dobijete dozvolu, nemate pravo da kopirate, modifikujete ili na bilo koji način menjate, objavljujete, prenosite, distribuirate, izvršavate, prikazujete ili prodajte bilo koju informaciju zaštićenu pravima vlasništva. Slanjem informacija ili sadržaja na bilo koji deo ZelenaLutrija.com foruma, Vi automatski dozvoljavate i predstavljate garanciju da imate pravo da dozvolite ZelenaLutrija.com ili članovima ZelenaLutrija.com bespovratnu, kontinualnu, neograničenu, globalnu dozvolu da koriste, kopiraju, izvršavaju, prikazuju i distribuiraju takve informacije i sadržaje i da iz takvih sadžaja koriste bilo koji deo u bilo koje svrhe, kao i pravo i dozvolu da koriste gore navedene sadržaje. Svi zaštitni znakovi (trademarks), logotipi, oznake usluga, firme ili imena proizvoda koji se pominju na ovom web sajtu su vlasništvo kojim raspolažu njihovi vlasnici.