ZELENA KARTA - LUTRIJA

ZELENA KARTA - LUTRIJA (http://www.zelenalutrija.com/forum/index.php)
-   Lokacije u USA (http://www.zelenalutrija.com/forum/forumdisplay.php?f=9)
-   -   New York City, New York (http://www.zelenalutrija.com/forum/showthread.php?t=174)

dare_ns 25.04.2011 10:26

Citat:

Prvobitno poslao korisnik milelj (Poruka 22289)
Izvini, nisam dolazio na forum, pa nisam ranije video poruku...

Ima jedan hostel na Upper West Side-u

http://maps.google.com/maps/place?ci...9&spn=0,0&z=19

Hostel je inace rupa, ali je super kraj, jako blizu centra i bio je dosta jeftin.

Njihov broj je:

Sky Hostel New York
106 West 83rd Street, West new York, NJ NY 10024 (212) 799-5299 ‎

Jedan moj drugar je proveo tu 5 dana pre dve godine, kaze da je bilo OK, u fazonu, nema buba, pacova i ostalo, jedno kupatilo na spratu, i da su cu cimeri bili ok. Zaboravio sam cenu, ali sto se tice lokacije i centra, sigurno je bolje nego u Bruklinu.

Pozdrav

Hvala, ali uspeo sam da nadjem smeshtaj za dzhaba preko Couch Surfing. Nashao sam u East Elmhurst, NY (Queens). 40-45 minuta linijom 7 od Times Square.

Smith6000 01.05.2011 18:55

Citat:

Prvobitno poslao korisnik milelj (Poruka 20205)
Jednosoban stan u Queens-u ti ide oko 1500-1700 USD mesecno, Brooklyn je 1700-1900... Pazi, sve cene su odokativne i predpostavljam da su cene za dobre stanove u u finijim krajevima. Mozes da odes na gomilu mesta u Queensu i Brooklynu i da nadjes stanove za manje para, koji mogu biti u losem kraju, problemi sa bubama, vlagom, pacovima, itd.

...naravno da ovo nije tacno! Naravno da moze naci jednosoban u Bruklinu, u super sigurnoj cetvrti, bez miseva, pacova i bubasvaba.
Ne znam puno o Kvinsu, ali znam o Bruklinu. Cene stanove ovde zavise o udaljenosti od metroa i Menhetna, ne toliko koliko je siguran kraj i da li ima buda i miseva, samo lokacija. 5 meseci sam ziveo u Bushwicku, sto je neki produzetak Williamsburga, koji je po meni raspad sistema, ali je skup, zato sto si na 15 min od Union Squarea.

Sve sto je jednu/dve stanice od Menhetna, tu su cene iste kao i na Menhetnu. Mozes naci dvosoban stan za 1200$, ali negde na Coney Islandu, sto je oko 45min od Union Squarea. U mom kraju, Midwood, cene jednosobnih stanova su oko 1100$, a super je siguran kraj (posto je Zidovski kraj), a do Union Squarea je potrebno pola sata.

Mada za pocetak, cimerovanje je najbolji nacin da smanjis troskove, i da ustedis neke pare za pocetak.

Citat:

I opet, sve zavisi gde ides na posao... Primera radi, Long Island City je udaljen 15 minuta od Times Square-a, 25 od Central Parka, 35 od Wall Street-a, 45+ od Brooklyna... Tako, da ako imas srece da radis blizu Penn Station (koja je zeleznicka stanica) mozes biti udaljen 45 minuta vozom od NYC-a, placati stan dosta manje (30-40%), a imati isti commuting kao osoba koja zivi na LIC a radi u Brooklynu

Nadam se da sam pomogao.
Ako vec hoces da zivis sto blize poslu, onda je Bruklin dobar ako radis u Downtownu, a Queens ako si u Midtownu. Normalni delovi Bronxa su toliko daleko, da nikome ne preporucujem to cimanje.

milelj 02.05.2011 00:13

Citat:

Prvobitno poslao korisnik Smith6000 (Poruka 22491)
...naravno da ovo nije tacno! Naravno da moze naci jednosoban u Bruklinu, u super sigurnoj cetvrti, bez miseva, pacova i bubasvaba.

Kada sam napisao "los kraj" nisam samo mislio na bezbednost, nego i na sve ostalo: udaljenost od menhetna, metro, autobusi, prodavnice, itd.

Gugly 07.09.2011 13:14

Eto i mene u NY od 13. sept., pa sta bude nek bude...
Valjda ne grune opet neki armagedon..
God help me!

Gugly 07.10.2011 07:32

Ovaj NY je bas zanimljiv grad..Kakva raznovrsnost u svemu!
Ja se gajbim frendici na 6-oj aveniji, na 2 coska od C.Parka.. Fenomenalno!
..Ali moji turisticki dani su lagano odbrojani, i sad treba traziti sljaku, kao i gajbu.. ..Sad krece problematika:)

Gugly 07.10.2011 07:48

Btw. green card stigla za 2 nedelje od ulaska u zemlju a SSN nedelju dana nakon apliciranja..Bas sam se iznenadio brzinom..

E Njujorkeri, gde je najpovoljnije otvoriti bank account? Onaj prvi..debitna kartica ili kako vec...
Vise ljudi mi je preporucilo TD Bank..kao najmanje klepaju od svih..:)

mikiSA 07.10.2011 16:39

Citat:

Prvobitno poslao korisnik Gugly (Poruka 25378)
Ovaj NY je bas zanimljiv grad..Kakva raznovrsnost u svemu!
Ja se gajbim frendici na 6-oj aveniji, na 2 coska od C.Parka.. Fenomenalno!
..Ali moji turisticki dani su lagano odbrojani, i sad treba traziti sljaku, kao i gajbu.. ..Sad krece problematika:)

Puno srece Gugly, ako mogu ponuditi par linkova za koje smatram da ti mogu pomoci:
http://www.nypl.org/help/getting-ori...or-job-seekers
Ovo je za job seekers , pomoci ce ti u pisanju rezimea (CV po nasem), a i uputiti te na kojim stranicama mozes gledati mogucnost zaposlenja. Inace, biblioteka je besplatna, a uvijek i nude casove ELS (English as a Second Language), pa iskoristi i to.

http://www.newyorkjobs.com/

http://nyjobsource.com/

Eto, pa se javi nekad, da cujemo kako ti ide...

Puno srece jos jednom i samo naprijed!!!

Gugly 08.10.2011 06:51

Hvala puno na lepim zeljama, savetima i korisnim linkovima MikiSA! :)
Vazi druze, sve najbolje i tebi..

noki 08.10.2011 16:51

Ja sam sve kartice izvadila preko PNC banke,do sada sam mnogo zadovoljna,moja sestra ,t.e njena kompanija izdaje cekove preko TD banke,ali ona nije uopste zadovoljna,traze ti neke limite da imas minimum na banci i sl.Probaj PNC neces zazaliti.

Gugly 10.10.2011 10:16

PNC? ja ladno nisam video to jos, niti cuo..Svi pominju da je TD kao Ok..Chase navodno deru..Bank of America, Citi Bank..za njih nemam pojma..:)

Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 01:35.

Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.

Mišljenja, saveti, izjave, ponude ili druge informacije ili sadržaji nastali na forumu vlasništvo su onoga ko ih je kreirao, a ne sajta ZelenaLutrija.com. ZelenaLutrija.com ne garantuje tačnost, kompletnost ili upotrebnu vrednost informacija, stavova, saveta ili datih izjava. Ne postoje uslovi pod kojima bi sajt ZelenaLutrija.com bio odgovoran za štetu ili gubitak koji je posledica bilo čijeg oslanjanja na nepouzdane informacije, ili bilo kakve informacije nastale kroz komunikaciju između članova.
Sajtove koji su linkovani sa ovog sajta ne kontrolišemo, ne podržavamo, niti smo pregledali bilo kakve sadržaje na takvim sajtovima. Mi nećemo biti odgovorni za legalnost, tačnost ili prikladnost bilo kog sadržaja, oglasa, proizvoda, usluga ili informacije lociranim na ili distribuiranih kroz druge web sajtove, niti za bilo kakvu štetu nastalu kao posledica takvih informacija.
ZelenaLutrija.com drži i čuva druga prava vlasništva na sajtu.
Osim informacija koje su u javnom vlasništvu ili za koje dobijete dozvolu, nemate pravo da kopirate, modifikujete ili na bilo koji način menjate, objavljujete, prenosite, distribuirate, izvršavate, prikazujete ili prodajte bilo koju informaciju zaštićenu pravima vlasništva. Slanjem informacija ili sadržaja na bilo koji deo ZelenaLutrija.com foruma, Vi automatski dozvoljavate i predstavljate garanciju da imate pravo da dozvolite ZelenaLutrija.com ili članovima ZelenaLutrija.com bespovratnu, kontinualnu, neograničenu, globalnu dozvolu da koriste, kopiraju, izvršavaju, prikazuju i distribuiraju takve informacije i sadržaje i da iz takvih sadžaja koriste bilo koji deo u bilo koje svrhe, kao i pravo i dozvolu da koriste gore navedene sadržaje. Svi zaštitni znakovi (trademarks), logotipi, oznake usluga, firme ili imena proizvoda koji se pominju na ovom web sajtu su vlasništvo kojim raspolažu njihovi vlasnici.