ZELENA KARTA - LUTRIJA

ZELENA KARTA - LUTRIJA (http://www.zelenalutrija.com/forum/index.php)
-   Intervju (interview) - Ambasada (http://www.zelenalutrija.com/forum/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Intervjui - iskustva od ranije (http://www.zelenalutrija.com/forum/showthread.php?t=204)

mariags 19.02.2009 01:36

Pre svega hvala na cestitkama :) Evo da napisem moje iskustvo vezano za intervju. Tu noc oka nisam sklopila od nervoze mada ako imate sva dokumenta koja su potrebna i koja su u redu nema sta da se brinete sve je sama formalnost. Imala sam zakazano u 8:30 ja sam ispred ambasade vec bila u 8:00 :==D: Taj dan sam ja jedina bila kada je lutrija zelene karte u pitanju bilo je jos nekoliko starijih ljudi za iseljenicke vize. Tacno u 8:30 izasao je sluzbenik i mene prvu prozvao. Na ulazu vam uzmu mobilni telefon zatim odete do drugog sluzbenika koji vam trazi papir iz druge koverte i udjete u salu gde su salteri i cekaonica. Tad me nisu prvu prozvali, ne znam po kom su posle redu isli. Cekanje se malo oduzilo i posle sat vremena cekanja sluzbenik me je pozvao na salter 7, trazio mi je sva dokumenta po redu prvo pasos naravno, (dokumenta nisam prevodila niti overavala kopije) izvod iz maticne knjige rodjenih, potvrda iz suda i supa, lekarski, a snimak pluca ne traze, dala sam kopiju diplome ali i original i sluzbenik je zadrzao sve, zatim trazio dve slike, a sliku koju sam poslala sam prvim formularima mi je vratio u nekoj providnoj kesici. Pitao me je da li sam bila nekad u usa, da li imam nekog tamo, i da mu dam neku adresu (posto sam u prvom formularu ostavila prazno polje). Ja sam mu dala adresu gde da mi se posalje green card i pitao me par pitanja o toj osobi ali izgleda da u mom slucaju nije bila dovoljna samo adresa on mi je trazio jos nesto jos nekakav dokument tj. garantno ili sl (mozda zato sto nemam nikakav racun u banci, niti radno iskustvo kao ni bilo kakve nekretnine)... U svakom slucaju ja sam imala affidavit of support tako da sam to predala i on je rekao odlicno... Zatim je rekao da ipak ne izlazim nigde da malo sacekam jer ce me uskoro prozvati da platim. Posle pola sata me sluzbenica pozvala na salter 5, gde sam uplatila 775 dolara, sve su novcanice bilo po 50 dolara tako da ih uopste nisu proveravali kako sam ovde citala da proveravaju novcanice od 100 $. Pitala sam sluzbenicu da li mogu da izadjem van zgrade ona je rekla da ne, jer ce me uskoro prozvati konzul, tako da sam sve vreme provela u cekaonici negde oko 11 konzul me je pozvao u prostoriju br 8, nije me pitao da li cu da razgovoramo na engleskom ili sprskom on je sve vreme pricao srpski a nijedan sluzbenik nije bio sa njim.. Vrlo ljubazan i vedar covek prvo me je pitao kako sam zatim ko je osoba koja mi je poslala affidavit of support, kakvi su mi planovi, gde idem i cime bih se bavila, vratio mi moj original diplome i dao mi formular da potpisem zatim je on potpisao isti i rekao da dodjem na salter 2 da mi uzme otiske. Na tom salteru dok sam stajala konzul je gledao dugo nesto u kompjuter jedno 5 - 10 minuta tu me je malo uhvatila nervoza pomislila sam da mozda nesto nije u redu a i mislila sam da sluzbenici uzimaju otiske prstiju pa mi bilo cudno da to radi konzul. Zatim mi je rekao da sacekam 2 minuta i otisao. Posto njega nije bilo ja sam prisla stolici gde sam onako u prolazu ostavila svoje stvari, moju original diplomu i jos neka dokumenta koja su bila razbacana htedoh samo da ih ubacim u fasciklu nisam ni primetila da se konzul vratio na salter a ja mu okrenula ledja :grin: on me je pozvao imenom i nasmejao se ja mu rekoh "Oh I'm sorry" :==D: a on meni sa osmehom "Nema veze, nema veze"... hahaha bila mi je smesna situacija :grin: , uzeo mi je otiske i rekao to je to, dodjiite sutra u 3 po pasos iz ambasade sam izasla oko pola 12. Danas sam pokupila viziran pasos i zapecacenu kovertu a vec sam stigla i avionsku kartu da kupim... :==D:

moni 19.02.2009 09:34

:bravo:, super.
Znaci novcanice od 50 dolara je najbolje poneti :obrva:?

steficacvek 19.02.2009 09:41

Cestitam!!! Tako je super slusati pozitivna iskustva.
Nego ja sam izvisila za Affidavit od osobe koja je obecala :smrc: Sad pokusavam da nadjem alternative... Btw zna li neko koji je minimum primanja koje osoba koja salje Aff mora da ima?

Dosadila sam i Bogu i narodu i sebi vise sa Affidavitom... Istrpite me jos mjesec :1072:

xeg 19.02.2009 11:10

Citat:

Prvobitno poslao korisnik steficacvek (Poruka 7599)
Dosadila sam i Bogu i narodu i sebi vise sa Affidavitom...

Ko ti to rekao:ohman:
:;D:
Pazi ovako, ti tamo imas momka ili verenika, jel tako? - Tako!
On legalno boravi u USA cak mislim i da ima drzavljanstvo, jel tako? - Tako!
Ti ides kod njega da zivis da se cuvate, mazite i pazite:1072:, jel tako? - Tako!

Pa kakav dokaz vise trazis!?
Neka on lepo sve ovo gore sroci u jedan mail a ti to lepo poneses na intervju i... tadaaa... dobijes vizu lakse nego mnogi drugi!:obrva:

Ja mislim da se ti previse brines, samo ti uradi tako i ako te konzul pita "Ko ti je rekao da ce ti ovo biti dovoljno?" - Ti slobodno spomeni mene:grin:

Amerikanac2009 19.02.2009 15:50

Bravo Maria!!!
Nadam se da ce i nama biti tako lagano na intervjuu u martu..Cestitam
Vidim da si i kartu kupila
ko nije problem, napisi preko koje agencije i ako ti je pravac mozda Chicago koliko te kosta karta?
Hvala unapred i sve najbolje!!!

Anci Komanci 27.02.2009 13:40

Happy end

Ljudi, samo da javim da smo posle niza peripetija konacno dobili useljenicke VIZE :bravo:

Za one koji su bili upuceni u nas slucaj, na kraju nismo uspeli da nabavimo papir koji su nam trazili, ali su se oni u ambasadi angazovali i trazili od Kentakija tu informaciju. Inace dve nedelje je trajala nasa agonija, dok nas nisu konacno zvali iz ambasade i rekli da je sve uredu.

Pozdrav i puno srece svima, vidimo se preko bare:)

Amerikanac2009 02.03.2009 12:47

mene zvali malopre iz ambasade, bili fini i kulturni. pitali kako napreduje prikupljanje dokumentacije. Zasto koristim mobilni BiH (objasnim da radim u Bosni). I pitaju me da li je izvodljivo da moj datum intervjua (27.mart) pomere za 16.mart? S obzirom da smo skupili sva dokumenta nema razloga da cekamo, tako da smo prihvatili novi datum. Ima li ko iskustva da se ovo desavalo ranije?:wtf:

Zivkovic_NIS 02.03.2009 13:34

Bas je zanimljiv slucaj , prosto ali neverovatno , ali u svakom slucaju radovaces se ranije nego sto si planirao ;)

Amerikanac2009 02.03.2009 14:00

Daj Boze da se radujem!!!!!:beer:

Misa 10.03.2009 19:46

Eve i nas da podelimo lepe vesti sa Vama. Sutra u 15 casova idemo da pokupimo vize! :1081:

Sta reci sto vec xeg nije rekao? Razgovor identican, osim sto su nama sve novcanice prosle, zena nije morala da popunjava svoje papire i sto smo razgovor vodili na srpskom:). Iako je pre nas bila jedna mladja bakica na razgovoru sa konzulom u sobi broj 8, mi smo nas razgovor sa konzulom obavili na salteru broj 6 (kada su im osobe sumnjive, zakletva mora da ide pred publikom ;).

Prvi razgovor u sobi broj 8 je prosao sa standardnim pitanjima (nas covek, isto jako ljubazna osoba). Predali smo mu prvo sve moje papire. Cuveni AOS (nije I-134, vec obican; samo smo njega nosili, nista drugo) nije ni pogledao, samo mi ga je vratio. Potvrdu o odsluzenju vojske isto.

Nije znao gde je Carlsbad (tamo mi sestra zivi). Kada sam mu rekao da je to jedno od predgradja San Diega, prisetio se i rekao da je mesto jako lepo (mi mu odgovorili da smo i mi tako culi :)). Pitao nas je kod koga cemo biti, od kada je ona u Americi i kako je tamo otisla. Na kraju razgovoru nam je rekao da veruje da cemo proci...

Posle toga pauza od sat vremena (bili u kaficu preko puta od ambasade). Kada smo se vratili, uzeli nam otiske prstiju (kada Vam kazu da jace pritisnite prstima, cinite to celom njihovom povrsinom, a ne samo jagodicamo kao neki ;)). Posle toga kesirali 1550 dolara (novcanice sve prosle; jedna sluzbenica u menjacnici mi je rekla, kada sam trazio da mi umesto novcanica od 100 dolara daje novcanice od 50 dolara, da sa novcanicama koje su evidentirane (sve novcanice od 1996 pa na gore) ne bi trebalo da imamo problema. Pokazalo se, bar u nasem slucaju, da je bila u pravu).

Na kraju i razgovor sa konzulom na salteru. Jako fina i ljubazna osoba. Na njegovo dobar dan je usledilo i nase dobar dan, posle toga kurtoazno kako ste, na sta mi fino, a vi i ode ceo razgovor na naskem :). Inace, dok smo slusali razgovore ljudi koji su trazili turisticku vizu, naslusali smo se razgovora sa svim mogucim kombinacijama srpskog i engleskog (moja omiljena kombinacija je bila kada sluzbenik prica na engleskoom, a aplikant odgovara na srpskom :)). Dali zakletvu, par kurtoaznih pitanja i odgovora, potpis i dodjite sutra u 15 casova da pokupite vizirane pasose...

Inace, jutros smo ustali u 4 i 15. Prebijen sam od umora (Milica drema); poslednja 4 sata samo razgovaram sa prijateljima, javljam lepe vesti i primam cestitke. Nema boljeg tripa ;)...

Javljam se jos sutra kada preuzmem pasose...:pozz:

Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 04:54.

Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.

Mišljenja, saveti, izjave, ponude ili druge informacije ili sadržaji nastali na forumu vlasništvo su onoga ko ih je kreirao, a ne sajta ZelenaLutrija.com. ZelenaLutrija.com ne garantuje tačnost, kompletnost ili upotrebnu vrednost informacija, stavova, saveta ili datih izjava. Ne postoje uslovi pod kojima bi sajt ZelenaLutrija.com bio odgovoran za štetu ili gubitak koji je posledica bilo čijeg oslanjanja na nepouzdane informacije, ili bilo kakve informacije nastale kroz komunikaciju između članova.
Sajtove koji su linkovani sa ovog sajta ne kontrolišemo, ne podržavamo, niti smo pregledali bilo kakve sadržaje na takvim sajtovima. Mi nećemo biti odgovorni za legalnost, tačnost ili prikladnost bilo kog sadržaja, oglasa, proizvoda, usluga ili informacije lociranim na ili distribuiranih kroz druge web sajtove, niti za bilo kakvu štetu nastalu kao posledica takvih informacija.
ZelenaLutrija.com drži i čuva druga prava vlasništva na sajtu.
Osim informacija koje su u javnom vlasništvu ili za koje dobijete dozvolu, nemate pravo da kopirate, modifikujete ili na bilo koji način menjate, objavljujete, prenosite, distribuirate, izvršavate, prikazujete ili prodajte bilo koju informaciju zaštićenu pravima vlasništva. Slanjem informacija ili sadržaja na bilo koji deo ZelenaLutrija.com foruma, Vi automatski dozvoljavate i predstavljate garanciju da imate pravo da dozvolite ZelenaLutrija.com ili članovima ZelenaLutrija.com bespovratnu, kontinualnu, neograničenu, globalnu dozvolu da koriste, kopiraju, izvršavaju, prikazuju i distribuiraju takve informacije i sadržaje i da iz takvih sadžaja koriste bilo koji deo u bilo koje svrhe, kao i pravo i dozvolu da koriste gore navedene sadržaje. Svi zaštitni znakovi (trademarks), logotipi, oznake usluga, firme ili imena proizvoda koji se pominju na ovom web sajtu su vlasništvo kojim raspolažu njihovi vlasnici.