![]() |
Evo i ja sam upravo to procitao, sva imigracija se obustavlja zato sto hoce da sacuva poslove Amerikancima posle ove krize...
|
Tramp planira da potpiše uredbu o privremenoj zabrani imigracije u SAD
https://www.glasamerike.net/a/tramp-...d/5383125.html |
Citat:
Neverovatna je mrznja trenutne garniture prema strancima. U zivotu to nisam video. Procitajte ovaj citat iz tog clanka i sve je jasno “The president has been opposed to legal immigration for his entire administration,” he said. “This is an opportunity to close it down entirely, and this is about as legitimate as you can get in terms of a broad justification for doing so.” Nije mogao da ukine green card jer se glasa za to a demokrate su uvek za gc pa je iskoristio ovu pandemiju |
Nekako sam i ja ovo predosetio, mnogo je ljudi ostalo bez posla a nezna se ni kada ce se zavrsiti cela ova prica....
Jedino sto nisam siguran da Trump moze da je ukine bez glasanja, mislim naravno da moze da je zaustavi zbog trenutne situacije, da je odlozi do kraja vanrednog stanja i slicno ali da je ukine mislim da ce morati da prodje proceduru svakako... Mozda je neko upuceniji u postupak ukidanja? |
Zz
Nece ukinuti vec samo odloziti na neki mesec..
Logicno bi bilo da lutrija i dalje ide jer je to proces koji traje duze jedino mozda izvucenima odlozi izdavanje zelene karte ali ce moci da udju u usa |
Citat:
Inace ovo se radi zbog dodvoravanja biracima pred izbore u novembry. Da ste samo procitali komentare na njegovom tviteru kad je napisao to. Ogromna podrska i pljuvanje po strancima. Ti ljudi shvataju strance kao da im otimaju poslove a ne shvataju da rade poslove koje amerikanci inace ne bi ni radili. |
Ako cemo realno mislim da ne shvataju o kojim emigrantima se radi (legalnim) oni su svi manje vise protiv onih nelegalnih, da bude ironija svi su oni manje vise emigranti i sami, retko ko moze da kaze da mu se pradeda rodio u Americi ne verujem veci broj od 10%... (Gde se mogu naci podatci koliko je Amerika imala stanovnika 1900 godine?) Koliko pamtim i oni imaju negativan prirastaj pa i ta cinjenica pokazuje da bi bez emigracije ostali bez radne snage i tu najpre mislim na one koji dolaze tamo da rade u punoj snazi tesko ce se neko od 60 godina seliti...
A broj ljudi koji ode na lutriju je zanemarljiv u odnosu na broj stanovnika Amerike, imaju i rekao bih veliki broj preminulih u ovoj epidemiji a broj nezaposlenih pre svega ovoga je bio izuzetno nizak (verovatno onaj ko nece da radi nije ni radio) pa kad se pokrene sistem nakon ove epidemije sve mi se cini da ce manjkati broj radnika... Kako god, cekacemo do razresenja ovog zastoja pa kako bude... |
Citat:
I ja razmišljam u tom pravcu poslednjih dana, pa ako nije problem neka iskustva podeli sa nama na stranici: http://www.zelenalutrija.com/forum/showthread.php?t=721 |
Citat:
|
Ne znam za vas, ali meni sve nešto vuče na to da će poništiti DV-2021. Nadam se da grešim
|
I ja se nadam da gresis:rofl: salu na stranu, za sada mislim da ce izvlacenja biti. E sad, da li 5.5. kao sto je najavljivano ili ce ga odloziti ostaje da vidimo. U vecem su riziku trenutno ljudi koji su izvuceni za 2020.
|
Hm, pa ljudi nema razloga da ukinu GC za ovu godinu.
Ovo sa C-19 jednom mora završiti. Ne možeš konstantno biti pod nekim mjerama karantene. Ekonomija će propasti, a C-19, te ostali virusi ostaju. |
Ne znam zašto ali ja sam nešto siguran da će rezultati izaći 5.5.2020.
E sada, zbog preioterećenosti web adrese, nećemo svi uspeti da istoga dana vidimo, ali mislim da ćemo svi mi do 8.5 znati na čemu smo ... u mom slučaju Amerika ili Kanada. |
Verujem da nece ukinuti DV2021, ali je potencijalno moguce da ce to biti poslednja lutrija (malo verovatno, ali ipak moguce). S druge strane, idu izbori u USA i ako demokrate pobede lutrija se sasvim sigurno nastavlja dalje, oni su i uveli lutriju.
Ako Trump ostane onda je sve pod znakom pitanja. Sto se odlaska tice i ja sam za Kanadu ako Amerika ne prodje, potencijalno je opcija i UK. |
Citat:
Kalve su šanse i kakva je procedura za UK? Jel si gledao nešto? Oni sada sa ovim bregzitom jedva čekaju da oteraju bugare, rumune ... a šta li misle tek za nas? |
Pre nekih mesec dana sam dobio ponudu (preko prijateljice) da obavim razgovor za posao u Londonu. Mislim da kad su u pitanju deficitarna zanimanja onda tu nema mnogo prepreka, bitno je samo koliko te poslodavac zeli (u mom slucaju je to IT struka).
Trenutno za mene nije dobar momenat da se selim (licni razlozi), ali ubrzo ce sve doci na svoje mesto, a onda se definitivno pomeram odavde. |
Citat:
Što pre to bolje. Što si stariji sve će teže ići. Ja sam master inženjer mašinstva i mislim da je i moje zanimanje deficitarno. Dok su bili u EU mogao sam da apliciram za plavu kartu i da tražim posao i u UK, ali sada ne znam kako su to oni rešili. Videću posle ove lutrije u kom pravcu ćemo otići. Jel potrebno za UK polaganje ielts testa, jel su potrebni lekarski pregledi, kolike su vize? |
Ljudi, strah da ce Trump jednostavno samo ukinuti lutriju je otprilike onoliko racionalan koliko je i nada da ce generacija DV-2020 dobiti produzenje roka zbog Korone.
Ni jedno ni drugo nije moguce tek tako. Potrebno je proci citavu mogucu pravnu proceduru, a cak i da Trump uzme izbore u novembru, vecinu u kongresu imaju Demokrate, a vjerujem da ce uzeti i Senat, a da bi se zakon na bilo koji nacin izmijenio, mora proci ove 2 institucije. Tako da, bez brige, jedini pravi problem moze biti ovaj virus i upitno stanje dokad ce sav ovaj haos trajati. |
Tako je. Tramp ne može da ukine lutriju. Lutriju može da ukine samo novi zakon o imigraciji, a procedura za donošenje istog nije baš kratka i jednostavna i samo Kongres može to da uradi.
Ova zabrana, koju je Tramp uveo, je prošla samo isključivo zbog toga što je u Americi uvedeno vanredno stanje i zato što je on zbog istog dobio veća ovlašćenja. |
Citat:
I sama zabrana, opet ne obuhvata komplet stopiranje imigracije niti lutrije. Evo, ja sam krenuo u proces prilagodjavanja statusa bas na osnovu lutrije. Dakle, samo bez panike ljudi, sve ce biti OK (pogotovo vi koji cekate izvlacenje 2021). |
zz
Spinovanje medija ,, Trump uopste nije protiv imigracije ..protiv ilegalaca jeste i samo je odlozio na 60 dana dobijanje green card za one koji su vec tamo ..
Lutrija se ne gasi...obicna politicka kampanja protiv Trump |
Tacno je da trump nece moci tako lako da ukine lutriju i to moze da obraduje sve buduce generacije, ali je i ovom kratkom suspenzijom imigracionog procesa doveo do toga da skoro 50% generacije 2020 nece docekati gc.
Ne treba iskljuciti iz vida da ce se virus iznova vracati i da ce trump opet koristiti sva ovlascenja koja ima u takvim situacijama, pa je dovoljno da opet na samo par meseci suspenduje proces i da tako upropasti i sledecu generaciju. |
Citat:
|
8 dana je do izvlačenja, mislim da bi do sada trebala već biti neka obavijest o odgađanju tako da vrlo vjerovatno da neće odgoditi rezultate... Ne znam ni što bi odgađali :grin:
|
Ne mogu baš komentirati politiku, ali U.S.A. su stvorene i postoje zbog emigranata. Emigraniti su stvorili Ameriku.
Odricanje od emigracije značilo bi odustajanje od američkog identiteta. |
zz
Citat:
E pa tako se ne moze uci u Usa ... drugo tamo vec ima 15mil ilegalaca po proceni.. GreenCard i lutrija su najmanji problem jer je legalno. |
Citat:
Lep komentar i ne treba ništa dodati. p.s. i taman sam hteo da pošaljem ovaj komentar gore, a ono poruka "The message you have entered is too short. Please lengthen your message to at least 50 characters." ... evo ispunili smo i to pravilo i nećemo ništa dodati. |
Priloženih datoteka: 1
𝐕𝐀𝐙̌𝐍𝐎 𝐎𝐁𝐀𝐕𝐄𝐒̌𝐓𝐄𝐍𝐉𝐄 - 𝐃𝐕-𝟐𝟎𝟐𝟏
Stejt Department odlaže objavljivanje rezultata DV-2021, koji su bili zakazani za 5. maj 2020. Objavljivanje rezultata se pomera za 𝟔. 𝐉𝐔𝐍 𝟐𝟎𝟐𝟎. u 18h po lokalnom vremenu u Srbiji. Svi resursi se trenutno koriste za COVID-19 pandemiju i sa prioritetom na američke državljane. Ovo odlaganje neće uticati na početak procesuiranja viza u programu DV-2021, koje će početi 1. oktobra 2020. |
Citat:
https://dvprogram.state.gov 27.04.2020 u 20.00h 2021 Entrant Status Check DV-2021 Entrants may enter their confirmation information through the link below starting at noon (EDT) on May 5, 2020. The DV-2021 registration period opens on October 2, 2019, and closes on November 5, 2019. DV-2021 Entrants should keep their confirmation number until at least September 30, 2021. |
Odloženo je 100%, ne bi ovi iz ambasade objavljivali ovo da nije tačno tj. da nisu dobili takvu informaciju.
Edit Evo i zvanične informacije... Citat:
|
zz
Bitno da se ne ukida nista..
Bice cimanja dosta i pomeranja planova jbg |
:) Generacija 2020 je barem bila izvučena i neki su otišli do sada, a možda će i ostali? Neki od njih kažu da je sa generacijom 2020 od početka bilo raznih cimanja i da je ovo sa virusom samo šlag na tortu ... eeee ... a šta će tek biti sa 2021 kad je ovako počelo? :)
p.s. vi koji godinama pratite lutriju, da li je i ranije bilo pomeranja datuma objave i iz kog razloga? |
A dobro već smo znali ovo, čekala se samo zvanična potvrda... Mislim, moglo se očekivati, nakon što se neko izletio na twitter nalogu :grin:
|
Realno, ovo ništa ne znači kada je proces za DV2021 u pitanju, zato što oni tek od jula, kada izađe poslednji bulletin za prethodnu godinu, počinju sa obradom kejsova za sledeću godinu.
|
Meni ambasada u Sarajevu odgovorila i kaze da ostaje 5. maj.
|
Citat:
To je tačno ali ja sam siguran da su oni odabir, lutriju završili do marta/aprila a da je ovaj datum objave (05maj) samo zakonski odabran koji je određen kod samog početka lutrije. Neka me neko ispravi ako grešim i rezultati su bili i u drugim terminima, datumima. Ovo pomeranje, jedino može da bude ako su rešili da nešto malo koriguju u već izabranoj listi zelenih za 2021, pa da smanje kandidate iz zemalja koje su najviše pogođene ovim virusom (pr. italija, španija, francuska ... sad kreće haos i u africi) a povećaju broj u zemljama koje nisu bile puno pogođene virusom.Eto možda bude više mesta za Srbiju :) Ovo razmišljanje je na osnovu komentara da će neke zemlje u letnjoj sezoni zabraniti ulazak gostima iz nekih zemljama, koje su najviše pogođene. Čak se i za Grčku kaže da će biti zabrana ulaska nemaca i dr. Primer mi iz Srbije smo na njihovoj pozitivnoj listi za ovu godišnju, letnju sezonu. |
Citat:
To je zvanična objava stejt departmenta i nikakva ambasada ovo ne može pobiti :==D::naughty: Dakle, izvlačenje je 06. juna. |
Citat:
Ovo odlaganje je zbog DV2020, zato što mnogo kasne sa obradom. Jeste da oni kejsove počinju da obrađuju tek u julu tj. kada završe sa prethodnom godinom, ali ljudi masovno zovu i šalju mailove posle izvlačenja, a verujem da odgovaranje na iste oduzima mnogo vremena. Ako me sećanje dobro služi, čini mi se da sam negde pročitao da samo 10ak ljudi, ako i toliko, radi poslove vezane za lutriju u KCC-u i možete da zamislite koliko vremena oduzima odgovaranje na više stotina poziva i mailova dnevno. U svakom slučaju, rezultati će izaći i zbog toga nemamo razloga za brigu, a mesec dana pre ili kasnije, potpuno je nebitno, zato što ima dovoljno vremena. Tu jedino Korona može kasnije da napravi problem. |
Citat:
Ovo stoji i za to nema potrebe ništa da se doda ("U svakom slučaju, rezultati će izaći i zbog toga nemamo razloga za brigu, a mesec dana pre ili kasnije, potpuno je nebitno, zato što ima dovoljno vremena.") i mislim da se svi slažemo sa tobom za "ne rade oni izvlačenje ručno pa da im treba mesec dana. Jednostavno, podese parametre u softveru, klik i gotovo sve za minut." Takođe se zna procedura za one koje su izvučeni, slanjem DV obrasca sa kompletnim podacima ... sve ove podatke određeno telo ako poželi može da vrši pregled tek pr od oktobra ... Ja nisam našao ni jedan drugi razlog, osim da će korigovati listu zelenih, povećaće broj izvučenih iz nekih zemalja a kod nekih će taj broj smanjiti. Kako da je baš svake godine iz Srboje izvučeno samo oko 200 i nešto, a pr iz Albanije 2000? Softver postoji za izvlačenje ali kao što si i sam rekao, podese se određeni parametri (pr koliko iz određene zemlje, koliko sa fakultetskom diplomom, koliko belih, crnih, žutih ... malo lupetam, ali predstavljam mogućnost nekih parametara) ... Da zaključim ono što hoću da kažem a videćemo to od 6 juna, mislim da će broj izvučenih iz određenih zemalja da se uveća i to prevashodno mislim na exyu zemlje i a da će se kod nekih zemalja dosta smanjiti. S obzirom da će virus tek eksplodirati u Africi, mislim da će se tu brojke dosta smanjiti, kao i u delu Evrope koja je najviše sada pogođena. |
Što više prijavljenih na lutriju logično je l’ i više izvučenih.
Albanci forsiraju lutriju i baš baš puno se ljudi prijavi... Stoga toliko izvučenih. U Srbiji i BiH 90% ljudi nije ni čulo za lutriju i kada im kažeš da si dobio na lutriji gledaju te ko ludaka tipa ovaj totalno poludeo... :grin::obrva: |
Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 23:11. |
Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.