Bravo Miso:bravo:
Nego kad si vec spomenuo $$$ imam $400 (4x100) po extra povoljnom kursu... pa ako je neko zainteresovan:obrva:
|
Amerikanac2009 |
10.03.2009 23:01 |
daj meni pa da uvaljam dilerima u bijeljini. oni ovde jos uvek postoje i rade. :;D:
|
landlord |
11.03.2009 08:42 |
Citat:
Prvobitno poslao korisnik xeg
(Poruka 8203)
Nego kad si vec spomenuo $$$ imam $400 (4x100) po extra povoljnom kursu... pa ako je neko zainteresovan:obrva:
|
Sta je problematicno sa tim $$$? Koje da kupim? Kako da znam da ce biti OK?
|
Citat:
Prvobitno poslao korisnik landlord
(Poruka 8218)
Sta je problematicno sa tim $$$? Koje da kupim? Kako da znam da ce biti OK?
|
Ma nista ne brini drugar, recice ti u Ambasadi koje ti novcanice nisu dobre:;D:
Pazi, sve smo $$$ kupili u menjacnici osim par koje smo dobili iz USA (mozda su to bas te) ali su apsolutno sve bile u banci da bi izvukli potvrdu i prosle su bez problema. Slobi isto nije prosla novcanica koju je doneo iz States pa je bez problema zamenio u menjacnici. Sve su razlicito godiste i sve sam ponovo kasnije proveravao tako da sam ih na kraju pomesao sa ostalima da me ne nerviraju i da ne znam vise koje su.
Ti samo ponesi par novcanica preko i nece biti problema, mi smo nosili $500 preko a zatrebalo nam $400.
|
Sloba_Kg |
11.03.2009 16:23 |
Citat:
Prvobitno poslao korisnik xeg
(Poruka 8203)
|
Te novcanice su komplet dobre kao sto znas, samo, meni je ona u ambasadi na moje "taj novac je iz donet iz USA" rekla "odakle god daje imamo mi svoje metode.
Dakle bice dobar i u americi i u menjacnici, a kao sto Xeg rece, ponesite par stotina preko, cisto ako aparat opet izbaci neku da nije dobra
|
Zahvaljujemo na cestitkama! :1072:
Danas sam samo ja bio u Bg-u da pokupim pasose (Milica je radila). Receno nam je da dodjemo u 15 casova po njih. Ja sam dosao 15-ak minuta ranije, prepoznao jednu devojku koja je juce bila sa nama u ambasadi. Posle par minuta nam se pridruzila jos jedna devojka i mladja bakica koja je isla pre nas u jucerasnjem proputovanju kroz saltere. Zapricali se mi ispred onih stepenica na ulazu (jedna od one 2 devojke nam je rekla da su njoj rekli da ce nas prozvati, kao i prethodnog dana, 5 minuta pre ugovorenog vremena), kada nam dodje jedan od onih pandura s coska i kaze nam da moramo da cekamo pored zardinjera. Kroz pricu saznah da smo samo Milica i ja bili izvuceni na lutriji.
Prva devojka se udala za lika u Americi i dobila je k3 vizu (cekala je 10 meseci na razgovor), druga devojka ima verenika u Americi (ona je cekala 4 meseca, s tim sto je njen verenik angazovao advokata u Americi da sve to pogura) i dobila je k4 vizu, dok je mladjana baka Andjelka (dobio sam njen broj telefona u Americi ;)) dobila zelenu kartu na osnovu drzavljansta svoje cerke (bila je u procesu 3 godine). Ovo navodim, jer se secam da je bilo pitanja koliko traju procesi dobijanja prethodno navedenih viza...
Cekali smo do 3 i 5 i onda smo otisli do vrata ambasade, gde smo pokucali i posle toga su nas pustili unutra (tako je to kada ides sa 3 zene, svaka ima svoju pricu, a red je da svaku ispostujes. Ispalo je da je bakica Andjelka bila u pravu i da nismo morali nikoga da cekamo). Unutra smo jos cekali pola sata i onda smo sve cetvoro zavrsili u roku od 5 minuta (dokumenta nam je predao nas ljubazni sluzbenik sa jucerasnjeg razgovora). Meni je bilo samo receno da moramo da udjemo u Ameriku najkasnije do 10. septembra i da zena moze da udje sa mnom ili posle mene, ali nikako pre mene i da koverte ne smemo da otvaramo, vec ih kao takve predajemo priliskom ulasku u Ameriku.
Posle toga sam se sreo sa Zivkovic_Nis i njegovom boljom polovinom (oni su danas bili na lekarskom tako da smo to iskoristili da se upoznamo), preneo im nasa iskustva i pozeleo im svu srecu sledeceg utorka i da nam sledeci susret bude u San Diegu (i oni idu tamo). Zanimljivo je da se i nasi garanti poznaju u Americi...
Sto se tice garantnog pisma, njega cu morati da prekucam (poslali su mi ga skeniranog), a dobrano sam umoran, tako da cu ga sutra postovati u formi u kojoj sam ga i ja dobio...
|
steficacvek |
12.03.2009 09:05 |
Bravo Misa!!! Nek vam je sa srecom i dalje! :)
Jeste li vi isli sa skeniranim garantnim pismom u ambasadu? Kod nas u ambasadi kazu da garantno mora biti original, ne vrijedi fax niti scann, mada naglasavaju da sam AoS nije neophodan.
|
Iskrene čestitke Miša!
Imam jedno pitanje, za bračne parove koji su otišli..tiče se zajedničkog ili odvojenog ulaska u USA. Nama nisu ništa slično rekli:
Citat:
Prvobitno poslao korisnik Misa
(Poruka 8272)
i da zena moze da udje sa mnom ili posle mene, ali nikako pre mene
|
Da li je iko bio u situaciji da ne-principal, dođe u USA nakon principala? Ili ste obično išli na varijantu "zajedno do kraja". Nama je malo gutavo to oko zajedničkog odlaska, što zbog privatnih obaveza što zbog nekih drugih stvari koje se ne dešavaju u isto vrijeme...pa me čisto zanima da li bih ja imala problema da dođem nakon najdražeg...ako sam dobro razumjela na vizi mi piše valid only if acc with xxxxxxx(njegov br) tako da ne znam da li mi viza uopšte važi ako nisam s njim???
|
Ako ti na vizi pise samo acc onda mozes uci samo sa suprugom a ako pise acc/FTJ (accompanying or following to join) onda mozes bez problema i posle njega jer ce oni imati evidenciju da je on vec usao u States.
|
Citat:
Prvobitno poslao korisnik steficacvek
(Poruka 8277)
Bravo Misa!!! Nek vam je sa srecom i dalje! :)
Jeste li vi isli sa skeniranim garantnim pismom u ambasadu? Kod nas u ambasadi kazu da garantno mora biti original, ne vrijedi fax niti scann, mada naglasavaju da sam AoS nije neophodan.
|
A jel' moze meni neko da objasni sta je to garantno pismo? :nene:
|
Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 18:10. |
|
Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Mišljenja, saveti, izjave, ponude ili druge informacije ili sadržaji nastali na forumu vlasništvo su onoga ko ih je kreirao, a ne sajta ZelenaLutrija.com. ZelenaLutrija.com ne garantuje tačnost, kompletnost ili upotrebnu vrednost informacija, stavova, saveta ili datih izjava. Ne postoje uslovi pod kojima bi sajt ZelenaLutrija.com bio odgovoran za štetu ili gubitak koji je posledica bilo čijeg oslanjanja na nepouzdane informacije, ili bilo kakve informacije nastale kroz komunikaciju između članova.
Sajtove koji su linkovani sa ovog sajta ne kontrolišemo, ne podržavamo, niti smo pregledali bilo kakve sadržaje na takvim sajtovima. Mi nećemo biti odgovorni za legalnost, tačnost ili prikladnost bilo kog sadržaja, oglasa, proizvoda, usluga ili informacije lociranim na ili distribuiranih kroz druge web sajtove, niti za bilo kakvu štetu nastalu kao posledica takvih informacija.
ZelenaLutrija.com drži i čuva druga prava vlasništva na sajtu.
Osim informacija koje su u javnom vlasništvu ili za koje dobijete dozvolu, nemate pravo da kopirate, modifikujete ili na bilo koji način menjate, objavljujete, prenosite, distribuirate, izvršavate, prikazujete ili prodajte bilo koju informaciju zaštićenu pravima vlasništva. Slanjem informacija ili sadržaja na bilo koji deo ZelenaLutrija.com foruma, Vi automatski dozvoljavate i predstavljate garanciju da imate pravo da dozvolite ZelenaLutrija.com ili članovima ZelenaLutrija.com bespovratnu, kontinualnu, neograničenu, globalnu dozvolu da koriste, kopiraju, izvršavaju, prikazuju i distribuiraju takve informacije i sadržaje i da iz takvih sadžaja koriste bilo koji deo u bilo koje svrhe, kao i pravo i dozvolu da koriste gore navedene sadržaje. Svi zaštitni znakovi (trademarks), logotipi, oznake usluga, firme ili imena proizvoda koji se pominju na ovom web sajtu su vlasništvo kojim raspolažu njihovi vlasnici.