- -
Ulazak u SAD
(
http://www.zelenalutrija.com/forum/showthread.php?t=216)
SEEUSAIC |
02.09.2016 06:02 |
Citat:
Prvobitno poslao korisnik elefteros
(Poruka 62948)
Pa ja bih sada u Americi (ako me puste ponovo u zemlju :) ) aplicirao za to za naredni period.
Mada je glupo sada da se "pravdam", kada sam izašao u oktobru, prvobitni plan je bio da se vratim posle dva, tri meseca.
U međuvremenu sam uspeo da iskombinujem školovanje o kojem nisam ni sanjao da ću moći da ga iznesem finansijski i sve se okrenulo naopačke... da ne pričam o drugim stvarima :)
Zato sam pitao gde se to radi... da li onaj obrazac sa interneta da popunim pa da pošaljem, ili postoje posebne kancelarije za to?
|
Fo real? OK, izgleda da smo previse ocekivali od urednika sajta koji se izmedju ostalog bavi i snalazenjem po Amerikama :==D: Klikni na Where to File, pa na Filing Adresses, pa pronadji svoju drzavu na spisku. Filing Fee je $360 plus $85 za biometrics, koji moras da uradis ovde... svi ostali podaci, instrukcije i sama forma su na istoj strani.
Sup.Mod.
|
Citat:
Prvobitno poslao korisnik SEEUSAIC
(Poruka 62746)
Za I-131 se aplicira pre nego sto se izadje iz USA. Re-entry Permit, izmedju ostalih namena, sluzi i kao garancija nosiocima Zelene Karte da im ista nece biti oduzeta ukoliko ostanu van zemlje duze od godinu dana a krace od dve godine.
Sup.Mod.
|
Meni pre zvuci da bi trebalo da prouci ovo Returning Resident Visa ako je to slucaj da za Reentry Permit moze da se priavljuje samo pre nego sto napusti SAD.
|
elefteros |
03.09.2016 18:53 |
Citat:
Prvobitno poslao korisnik SEEUSAIC
(Poruka 62949)
Fo real? OK, izgleda da smo previse ocekivali od urednika sajta koji se izmedju ostalog bavi i snalazenjem po Amerikama :==D: Klikni na Where to File, pa na Filing Adresses, pa pronadji svoju drzavu na spisku. Filing Fee je $360 plus $85 za biometrics, koji moras da uradis ovde... svi ostali podaci, instrukcije i sama forma su na istoj strani.
Sup.Mod.
|
Pitaj me o traženju smeštaja, pitaj me o traženju posla, pitaj me o generalnom snalaženju, samo NE o ovim imigracionim stvarima :D
Jako se teško snalazim sa tim, moram da budem iskren.
A šta me je sve snašlo u poslednje vreme, dobro i funkcionišem :D
A što se tiče ovog drugog linka (od vuxanne) - defitivno nova stvar za mene. Nisam do sada nailazio na slično.
|
SEEUSAIC |
03.09.2016 23:48 |
Returning Resident Visa je za nosioce GC koji su ostali van USA duze od godinu dana, a da pri tom nisu izvadili Re-entry Permit - na intervju za ovu vizu treba poneti dokaze o razlozima ostanka van USA. Ukoliko postoji dobar dokaz o razlozima - sve to moze da se odradi i ovde, ukoliko prave probleme po ulasku (u vasem slucaju za odsustvo krace od godinu dana): osobe za koje imigraciono smatra da su "abandoned USA" sve jedno moraju izaci pred imigracionog sudiju i u tom slucaju mogu podneti svoje dokaze. Niko nikoga ne moze da stavi u avion i tek tako vrati nazad. Napomena: ovo je moguca situacija za one koji veoma dobro pricaju engleski jezik i imaju dobre razloge. U suprotnom, pomenuta viza je bolje resenje.
Sup.Mod.
|
elefteros |
06.09.2016 19:18 |
Thanks SEEUSAIC
Ovo poslednje što si napisao mi dosta znači.
U krajnjem, brzo će 26. pa čim dođem do interneta nakon toga, pišem kako sam prošao.
|
Pitanje u vezi drugog ulaska u USA
Dakle, kada drugi put ulazim u USA, pre isteka punih 12 meseci od dana prvog izlaska iz USA... (dakle ako bih proveo van Amerike- u Srbiji 10-11 meseci)... a u prvom ulasku u americi sam bio 1,5 mesec, tek da bih aktivirao GC i podneo za SSN...
Da li bih trebao da ocekujem neke probleme, ispitivanje, da zahtevaju da im nesto objasnjavam ili sl... ?
I ako da, sta bih npr mogao ocekivati, kada drugi put ulazim u USA, nakon 10 ili 11 meseci u Srbiji? koja bi to mogla biti pitanja ili problemi... zna li neko iz iskustva? postoje li nacini da se ti potencijalni problemi i pitanja sprece, da ne dodje do njih?
|
Ne bih ti znala reci, ali mislim da bi te mogli pitati sto si tako dugo ostao van US, i mozda da pokazes veze sa US (ono stan/lease, racun od banke, vozacku dozvolu iz US).
Javi kako prodje.
|
Bukvalno nema pravila, i bukvalno zavisi od sluzbenika kojo radi na salteru.
Ja znam primer gde je troclana porodica 3 meseca godisnje bila u USA a 9 van, i tako godinama ih niko nije dirao niti pravio problem. Imaju gc
|
Markonato |
24.12.2016 12:02 |
Citat:
Prvobitno poslao korisnik markoss
(Poruka 65220)
Bukvalno nema pravila, i bukvalno zavisi od sluzbenika kojo radi na salteru.
Ja znam primer gde je troclana porodica 3 meseca godisnje bila u USA a 9 van, i tako godinama ih niko nije dirao niti pravio problem. Imaju gc
|
Jeste,ali moguce da ce im to praviti problem kada budu podnosili za americko drzavljanstvo.
|
A kakva bi bila situacija ako je nosilac zelene karte npr. 5 ili 5,5 meseci van US proveo (npr. u Srbiji) tokom prvog napustanja Amerike (znaci manje od 6 meseci), a da je pre toga ukupno u Americi proveo 1 ili 2 meseca, tek da bi aktivirao postupak izdavanja zelene karte?
Da li i on treba da "strepi" i ocekuje ispitivanje, probleme, da nesto dokazuje i sl..
I koja su npr. ta neka pitanja koja se mogu ocekivati u ovom slucaju, da li bi neko ko je to doziveo ili prisustvovao tome, naveo ta neka pitanja, kao i sta treba odgovoriti a sta nikako ne treba odgovoriti na ta pitanja...
|
Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 03:25. |
|
Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Mišljenja, saveti, izjave, ponude ili druge informacije ili sadržaji nastali na forumu vlasništvo su onoga ko ih je kreirao, a ne sajta ZelenaLutrija.com. ZelenaLutrija.com ne garantuje tačnost, kompletnost ili upotrebnu vrednost informacija, stavova, saveta ili datih izjava. Ne postoje uslovi pod kojima bi sajt ZelenaLutrija.com bio odgovoran za štetu ili gubitak koji je posledica bilo čijeg oslanjanja na nepouzdane informacije, ili bilo kakve informacije nastale kroz komunikaciju između članova.
Sajtove koji su linkovani sa ovog sajta ne kontrolišemo, ne podržavamo, niti smo pregledali bilo kakve sadržaje na takvim sajtovima. Mi nećemo biti odgovorni za legalnost, tačnost ili prikladnost bilo kog sadržaja, oglasa, proizvoda, usluga ili informacije lociranim na ili distribuiranih kroz druge web sajtove, niti za bilo kakvu štetu nastalu kao posledica takvih informacija.
ZelenaLutrija.com drži i čuva druga prava vlasništva na sajtu.
Osim informacija koje su u javnom vlasništvu ili za koje dobijete dozvolu, nemate pravo da kopirate, modifikujete ili na bilo koji način menjate, objavljujete, prenosite, distribuirate, izvršavate, prikazujete ili prodajte bilo koju informaciju zaštićenu pravima vlasništva. Slanjem informacija ili sadržaja na bilo koji deo ZelenaLutrija.com foruma, Vi automatski dozvoljavate i predstavljate garanciju da imate pravo da dozvolite ZelenaLutrija.com ili članovima ZelenaLutrija.com bespovratnu, kontinualnu, neograničenu, globalnu dozvolu da koriste, kopiraju, izvršavaju, prikazuju i distribuiraju takve informacije i sadržaje i da iz takvih sadžaja koriste bilo koji deo u bilo koje svrhe, kao i pravo i dozvolu da koriste gore navedene sadržaje. Svi zaštitni znakovi (trademarks), logotipi, oznake usluga, firme ili imena proizvoda koji se pominju na ovom web sajtu su vlasništvo kojim raspolažu njihovi vlasnici.