Citat:
Prvobitno poslao korisnik karadjordje
(Poruka 45564)
Da li neko mozda zna ili moze da dodje do informacije, koliko se krecu plate inzenjera u prehrambenoj industriji (bachelor i master)? Bez iskustva, sto znaci pocetne plate? (Illinois)
|
ne mogu da ti garantujem za informaciju, jer nije iz prve ruke. ali koliko ja znam plate nisu neke.
u USA dobre plate imaju informatičari, lekari, farmaceuti, advokati... od inženjera: petrohemijski, mašinski, avionski.....
prehrambeni imaju slabe plate koliko sam čuo. oko prosečne plate u USA. ništa posebno.
raspitivao sam se jer sam iz iste srtuke.
|
Citat:
(Poruka 45564)
Da li neko mozda zna ili moze da dodje do informacije, koliko se krecu plate inzenjera u prehrambenoj industriji (bachelor i master)? Bez iskustva, sto znaci pocetne plate? (Illinois)
|
Kakvog inzenjera, koji tacno fakultet i koji tacno smer?
Ovde je malo drugacije sto se tih podela tice, moze biti da mislis na ono sto oni zovu:
- process engineer (klikni pa pogledaj po mestima za Ilinois, razlicito mesto razliciti su im podaci ovde)
- food scientist (imaju fakultete Food Science) klikni ovde
A ako si sa M.S. malo bi bile vise u idelanom slucaju da te stvarno tako zaposle.
Daj neki link koji si tacno smer zavrsio na kom fakultetu?
A sto se tice toga - mnogo-malo... Sve je stvar perspektive. Nekom je npr. moja plata mala a nekom astronomska, sve zavisi ko ima kakvo obrazovanje, struku, srecu, lokaciju, i ostalo...
Ja koliko vidim ovde najbolje zaradjuju sportski treneri, bankari, ljudi u finansijskim strukama, lekari, advokati (da izuzmem dzet set i ostale bogatase ako mislim na nas dodjose) i ostali a za njima STEM struke - science, engineering (prirodne nauke i inzenjerija).
A plate ljudi sa srednjom skolom su obicno mnogo manje. Npr moje sekretarice rade vise dana godisnje od mene ali imaju od3- 4 x manju platu od mene.
|
karadjordje |
03.05.2014 20:04 |
Tehnoloski fakultet, Ns, Diplomirani iznjenjer prehrambene tehnologije, inzenjerstvo konzervisane hrane, trenutno na masteru mogu ga zavrsiti u skorije vreme.
Koliko sam shvatio u pitanju je solidna porodicna firma (nasa) koja se bavi proizvodnjom dimljenih proizvoda sa naseg prostora.
|
Trebate otvoriti drugu temu. Ovo je tema za najplacenije poslove bez fakultetskog obrazovanja (without Colledge degree). Jer kad neko dodje na forum moze da trazi informacije na pripadajucim temama.
|
Citat:
Prvobitno poslao korisnik cape011
(Poruka 45575)
Trebate otvoriti drugu temu. Ovo je tema za najplacenije poslove bez fakultetskog obrazovanja (without Colledge degree). Jer kad neko dodje na forum moze da trazi informacije na pripadajucim temama.
|
Upravo sam na jednom delu foruma to spominjao.
Pa eto i ovde da dodam - koji su to najplaceniji poslovi bez fakultetske diplome.
Recimo kakve su cene sledecih poslova;
Sivaca
Masinski monter
Prodavac u maloprodaji
Frizer/ka
Mehanicar
Konobar
Raznosac Pizza
Pizza majstor
Kuvar
Mesar (prodavac)
Obezbedjenje
Sobarica
Cistac/ica
I mnogi drugi poslovi.
Mozda sam neke ubacio i za koje treba diploma, nekako sam se na brzinu setio.
|
Citat:
(Poruka 45570)
Tehnoloski fakultet, Ns, Diplomirani iznjenjer prehrambene tehnologije, inzenjerstvo konzervisane hrane, trenutno na masteru mogu ga zavrsiti u skorije vreme.
Koliko sam shvatio u pitanju je solidna porodicna firma (nasa) koja se bavi proizvodnjom dimljenih proizvoda sa naseg prostora.
|
Prebacite gde god hocete ovaj nas razgovor. Moj ti je savet da trazis Process Engineer mada moze biti i vise razlicitih poslova jos ne samo jedan
Ovde nisam cula da ima bas bukvalan prevod smera koji si ti zavrsio. Ja imam PhD iz tehnologije ovde ali su smerovi nesto drugaciji, nema taj. On je pre pomalo na Chemical Enigneering, Mechanical Engineering ili Food Science, sve zamisli jel kontrolises procese (razumes se u biohemiju i sta vec), bavis se automatizacijom procesa (controls), ili si vise food science...
Poslova ima raznih koliko hoces, pogledaj npr. ovo klikni i klikni
A evo primer jednog posla cisto ilustracije radi klikni (primeti kako su nabrojali "Bachelor’s degree (B.S.) in Engineering (mechanical, electrical, chemical, or agricultural) or a related field required."
|
dekintirani |
04.05.2014 10:21 |
A pekar? Kako su placeni pekari u USA? I da li su trazeni uopste tj.koliko ima posla za kompletnog majstora(citaj koji radi ama bas sav program u pekarstvu,pa i pizze-iako nije bas pizza majstor) i nadasve dobrog majstora,koji voli to sto radi i radi to odlicno i odgovorno? Traze li neke diplome i slicno? Imaju li nasi ljudi pekare tamo tj.da li se prodaje nas asortiman tamo tipa:burek,lenja pita i sl. ili su ipak u prednosti kao trazenije pizze te samim tim i pizza majstor? Molila bih da neko napise nesto o tome ako zna,koliko god to bilo i sto god! Mozda cak stigne neka ponuda i za posao?! :==D:
|
karadjordje |
04.05.2014 10:35 |
|
Citat:
Prvobitno poslao korisnik Mitkoni
(Poruka 45576)
Upravo sam na jednom delu foruma to spominjao.
Pa eto i ovde da dodam - koji su to najplaceniji poslovi bez fakultetske diplome.
Recimo kakve su cene sledecih poslova;
Sivaca
Masinski monter
Prodavac u maloprodaji
Frizer/ka
Mehanicar
Konobar
Raznosac Pizza
Pizza majstor
Kuvar
Mesar (prodavac)
Obezbedjenje
Sobarica
Cistac/ica
I mnogi drugi poslovi.
Mozda sam neke ubacio i za koje treba diploma, nekako sam se na brzinu setio.
|
Meni vecina ovih zvuci kao " minimum wage - klikni ovde" tipa posao gde se placa trenutno $7.25 dolara po satu. Npr. radis 40 sati nedeljno, 260 dana godisnje (52 nedelje, svaku po 5 dana, bez odmora) - to bi ti bilo: 15080 dolara godisnje pre poreza sto je jako mala plata za ovdasnje pojmove. Cesto im i ne daju preko 30 h nedeljno jer onda ne moraju da placaju deo zdravstvenog osiguranja pa to cesce bude 2 posla po 25-30 sati nedeljno ili 3 po 20 i slicno... Ko u Ekremovom spotu - " Kuca poso". Ljudi koji su placeni minimalnom satnicom rade obicno po vise poslova i vise od 40 h nedeljno.
Sivaca ne znam sta je - jel snajderka? Taylor? To nemam pojma ovde vecinom kupuju gotovu garderobu a imaju u nekim prodavnicama gde preprave na neciju meru - ne verujem da se placa papreno nesto to, pre mi se cini i da je i to "minimum wage".
Mehanicar i masinski monter bi pre spadali u domen "technicians" ali problem je sto to ovde nije trogodisnja skola vec obicno visa skola - community college ili neko ko je zavrsio "apprenticeship program" - sto je slicno nasem starom segrtskom principu, tako da tek to nemam pojma kako bi nekog gde zaposlili. Znam dipl. masinskog inzenjera koji radi kao CNC tehnicar jer mu je slab engleski. Biti inzenjer ovde znaci - odlcian Engleski, masa e-mailova, video konferencija, putovanja, sastancenja. A biti tehnicar - moze biti znati da procitas tehnicki crtez i nesto da napravis.
|
Citat:
Prvobitno poslao korisnik vuxanne
(Poruka 45646)
Meni vecina ovih zvuci kao " minimum wage - klikni ovde" tipa posao gde se placa trenutno $7.25 dolara po satu. Npr. radis 40 sati nedeljno, 260 dana godisnje (52 nedelje, svaku po 5 dana, bez odmora) - to bi ti bilo: 15080 dolara godisnje pre poreza sto je jako mala plata za ovdasnje pojmove. Cesto im i ne daju preko 30 h nedeljno jer onda ne moraju da placaju deo zdravstvenog osiguranja pa to cesce bude 2 posla po 25-30 sati nedeljno ili 3 po 20 i slicno... Ko u Ekremovom spotu - " Kuca poso". Ljudi koji su placeni minimalnom satnicom rade obicno po vise poslova i vise od 40 h nedeljno.
Sivaca ne znam sta je - jel snajderka? Taylor? To nemam pojma ovde vecinom kupuju gotovu garderobu a imaju u nekim prodavnicama gde preprave na neciju meru - ne verujem da se placa papreno nesto to, pre mi se cini i da je i to "minimum wage".
Mehanicar i masinski monter bi pre spadali u domen "technicians" ali problem je sto to ovde nije trogodisnja skola vec obicno visa skola - community college ili neko ko je zavrsio "apprenticeship program" - sto je slicno nasem starom segrtskom principu, tako da tek to nemam pojma kako bi nekog gde zaposlili. Znam dipl. masinskog inzenjera koji radi kao CNC tehnicar jer mu je slab engleski. Biti inzenjer ovde znaci - odlcian Engleski, masa e-mailova, video konferencija, putovanja, sastancenja. A biti tehnicar - moze biti znati da procitas tehnicki crtez i nesto da napravis.
|
Valja skrenuti paznju i na takve poslove, nemaju svi IT diplomu :==D:
No eto sigurno je i sa tom minimalnom platom bolje tu nego ovde ili je ona stara - sedi dje si? :)
Ali ima osoba koje bi zelele otici tamo bez oslanjanja na diplome i neke VELIKE plate, vec onako doslovno receno da "moze da zivi normalno" da ne razmislja od danas za narednih 5 dana da li ce imati i koliko imati samo za hranu i nista drugo.
A to poznavanje Engleskog sigurno se moze nauciti dovoljno za 3 meseca ako se nemas na koga oslanjati da ti ama bas sve prevodi.
|
Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 02:25. |
|
Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Mišljenja, saveti, izjave, ponude ili druge informacije ili sadržaji nastali na forumu vlasništvo su onoga ko ih je kreirao, a ne sajta ZelenaLutrija.com. ZelenaLutrija.com ne garantuje tačnost, kompletnost ili upotrebnu vrednost informacija, stavova, saveta ili datih izjava. Ne postoje uslovi pod kojima bi sajt ZelenaLutrija.com bio odgovoran za štetu ili gubitak koji je posledica bilo čijeg oslanjanja na nepouzdane informacije, ili bilo kakve informacije nastale kroz komunikaciju između članova.
Sajtove koji su linkovani sa ovog sajta ne kontrolišemo, ne podržavamo, niti smo pregledali bilo kakve sadržaje na takvim sajtovima. Mi nećemo biti odgovorni za legalnost, tačnost ili prikladnost bilo kog sadržaja, oglasa, proizvoda, usluga ili informacije lociranim na ili distribuiranih kroz druge web sajtove, niti za bilo kakvu štetu nastalu kao posledica takvih informacija.
ZelenaLutrija.com drži i čuva druga prava vlasništva na sajtu.
Osim informacija koje su u javnom vlasništvu ili za koje dobijete dozvolu, nemate pravo da kopirate, modifikujete ili na bilo koji način menjate, objavljujete, prenosite, distribuirate, izvršavate, prikazujete ili prodajte bilo koju informaciju zaštićenu pravima vlasništva. Slanjem informacija ili sadržaja na bilo koji deo ZelenaLutrija.com foruma, Vi automatski dozvoljavate i predstavljate garanciju da imate pravo da dozvolite ZelenaLutrija.com ili članovima ZelenaLutrija.com bespovratnu, kontinualnu, neograničenu, globalnu dozvolu da koriste, kopiraju, izvršavaju, prikazuju i distribuiraju takve informacije i sadržaje i da iz takvih sadžaja koriste bilo koji deo u bilo koje svrhe, kao i pravo i dozvolu da koriste gore navedene sadržaje. Svi zaštitni znakovi (trademarks), logotipi, oznake usluga, firme ili imena proizvoda koji se pominju na ovom web sajtu su vlasništvo kojim raspolažu njihovi vlasnici.