ZELENA KARTA - LUTRIJA

ZELENA KARTA - LUTRIJA (http://www.zelenalutrija.com/forum/index.php)
-   Vodič za emigrante (http://www.zelenalutrija.com/forum/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Ulazak u SAD (http://www.zelenalutrija.com/forum/showthread.php?t=216)

markoni 30.11.2017 18:42

Citat:

Prvobitno poslao korisnik slucajni_prolaznik (Poruka 69782)
Moguce je da to nije potpis, nego stoji 'LPR' (lawfull permanent resident) ili 'ARC' (alien registration card). Meni su pri prvom ulasku napisali 'DV1' (jos nisam imao GC), a pri drugom 'LPR', u oba slucaja na jajolikom pecatu.

Moguce da pise ARC, izgleda da to pise. Meni ovako lici na neciji potpis, ali kad bolje pogledam, to pise.

kuki 03.01.2018 10:57

Da li se ulazak u USA na aerodromu moze dovesti u pitanje, ako smo trebali da prijavimo zaradu dok nismo bili u USA, tj. dok smo bili u Srbiji, a nismo to ucinili kada je trebalo?

I cega sve treba da se pridrzava nosilac zelene karte, da bi mogao da trazi drzavljanstvo nakon 4 godine i 9 meseci (od kojih je vise bio u US, nego van Amerike)?

kuki 05.01.2018 17:07

ako je neko proveo van Amerike 10-tak meseci (kad je prvi put izasao iz US),

zatim usao u US i proveo 2 meseca,

da li je njegov ponovni ulazak u Ameriku pod znakom pitanja, nakon 5 meseci u Srbiji (znaci ako nakon 5 meseci ponovo krene prema US)?

slucajni_prolaznik 06.01.2018 02:28

Sve sto znam na oba poslednja pitanja pise ovde: https://www.uscis.gov/green-card/aft...nent-residence. Jos bih samo dodao da su mi suprugu jednom prilikom dodatno proveravali pri ulasku, jer je ulazila sama, mesec dana posle mene. Ta provera uopste nije trajala dugo, jer nije ni imala sta da skriva. Imala je logicne i tacne odgovore na pitanja gde i zasto ide, zasto posle mene ulazi, pa je sve trajalo minut. Kao sto vidis na ovom linku, ako imas valjane i uverljive razloge zbog kojih si bio privremeno odsutan, ne bi trebalo da bude preteranih problema. Na forumu sam negde procitao da tek posle par takvih predugih ostajanja znaju da oduzmu vizu. Prilicno sve zavisi i od samog sluzbenika. Sto se tice ne prijavljivanja tax return-a, ukoliko ga niste podneli, trebalo bi da proverite da li je mozda postojao razlog da ga i ne podnosite (premali prihodi u prethodnoj godini i sl.).

kuki 07.01.2018 16:02

Citat:

Prvobitno poslao korisnik slucajni_prolaznik (Poruka 70095)
Sve sto znam na oba poslednja pitanja pise ovde: https://www.uscis.gov/green-card/aft...nent-residence. Jos bih samo dodao da su mi suprugu jednom prilikom dodatno proveravali pri ulasku, jer je ulazila sama, mesec dana posle mene. Ta provera uopste nije trajala dugo, jer nije ni imala sta da skriva. Imala je logicne i tacne odgovore na pitanja gde i zasto ide, zasto posle mene ulazi, pa je sve trajalo minut. Kao sto vidis na ovom linku, ako imas valjane i uverljive razloge zbog kojih si bio privremeno odsutan, ne bi trebalo da bude preteranih problema. Na forumu sam negde procitao da tek posle par takvih predugih ostajanja znaju da oduzmu vizu. Prilicno sve zavisi i od samog sluzbenika. Sto se tice ne prijavljivanja tax return-a, ukoliko ga niste podneli, trebalo bi da proverite da li je mozda postojao razlog da ga i ne podnosite (premali prihodi u prethodnoj godini i sl.).

Imao sam premale prihode, istina, ispod minimuma koji mora da se prijavi... pitao sam to onu firmu iz Novog Sada, oni su mi potvrdili

Znaci prvo odsustvo 10 meseci, pa dva meseca prisustvo, zatim odsustvo oko 5 meseci ne bi trebalo da bude problem, ako navedem neke raszloge tog odsustva.

Procitao sam da ispod 6 meseci ne bi trebalo da bude problem, ali se pitam, da li bi oni uzimali u obzir i prethodno odsustvo, koje je trajalo 10 meseci...

I da li bi ulazak na skroz drugom kraju US u Las Vegasu (od onog gde se vodim da stanujem, tj. imam ID) njima bio sumljicav?

Ima li mesta gde su vece ili manje kontrole na ulasku sa GC u US?

NYCB 09.01.2018 11:31

Ako si bio otsutan 10 meseci u komadu - to ti se ne racuna kao boravak za drzavljanstvo. Tu godinu si izgubio.

markoni 09.01.2018 14:54

Citat:

Prvobitno poslao korisnik NYCB (Poruka 70118)
Ako si bio otsutan 10 meseci u komadu - to ti se ne racuna kao boravak za drzavljanstvo. Tu godinu si izgubio.

Nisam stekao utisak da se covek raspituje oko brojanja za drzavljanstvo. Mislim da on pita da li je njegov ponovni ulazak u USA nakon navedenih odsustava sporan, na osnovu vremena provedenog van Amerike i u Americi :)

BetterFuture 09.01.2018 18:41

Citat:

Prvobitno poslao korisnik markoni (Poruka 70120)
Nisam stekao utisak da se covek raspituje oko brojanja za drzavljanstvo. Mislim da on pita da li je njegov ponovni ulazak u USA nakon navedenih odsustava sporan, na osnovu vremena provedenog van Amerike i u Americi :)

Pitao je u postu 172 ove teme za pravila koja se ticu boravka u USA a u cilju dobijanja drzavljanstva.

markoni 10.01.2018 16:20

Citat:

Prvobitno poslao korisnik BetterFuture (Poruka 70125)
Pitao je u postu 172 ove teme za pravila koja se ticu boravka u USA a u cilju dobijanja drzavljanstva.

Jeste, u pravu ste, pitao je i to, moj previd. Ja gledao post 173 ove teme gde je nesto drugo pitano...

kuki 11.01.2018 21:17

Citat:

Prvobitno poslao korisnik NYCB (Poruka 70118)

Hvala, u postu 173 sam sve na forumu pitao jos i ovo:

1. Prvi put usao u US na 1,5 mesec, prvi put izasao iz US na 10 meseci,

2. Drugi put usao na 2 meseca, drugi put izasao na 5 meseci.

Da li nakon tih 5 meseci u Srbiji treba ocekivati neko ispitivanje ili deportaciju prilikom treceg pokusaja ulasku u USA?

Pitam da znam kakvu pricu da spremam ako treba (star otac koji se lose oseca zdravstveno i koji negoduje moj odlazak, devojka sa kojom treba videti ima li buducnosti u vezi obzirom da ona nece van Srbije da zivi nikad ili nesto trece sto ljudi uglavnom navode... mozete dati koju ideju sta je dobro navesti)

Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 04:31.

Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.

Mišljenja, saveti, izjave, ponude ili druge informacije ili sadržaji nastali na forumu vlasništvo su onoga ko ih je kreirao, a ne sajta ZelenaLutrija.com. ZelenaLutrija.com ne garantuje tačnost, kompletnost ili upotrebnu vrednost informacija, stavova, saveta ili datih izjava. Ne postoje uslovi pod kojima bi sajt ZelenaLutrija.com bio odgovoran za štetu ili gubitak koji je posledica bilo čijeg oslanjanja na nepouzdane informacije, ili bilo kakve informacije nastale kroz komunikaciju između članova.
Sajtove koji su linkovani sa ovog sajta ne kontrolišemo, ne podržavamo, niti smo pregledali bilo kakve sadržaje na takvim sajtovima. Mi nećemo biti odgovorni za legalnost, tačnost ili prikladnost bilo kog sadržaja, oglasa, proizvoda, usluga ili informacije lociranim na ili distribuiranih kroz druge web sajtove, niti za bilo kakvu štetu nastalu kao posledica takvih informacija.
ZelenaLutrija.com drži i čuva druga prava vlasništva na sajtu.
Osim informacija koje su u javnom vlasništvu ili za koje dobijete dozvolu, nemate pravo da kopirate, modifikujete ili na bilo koji način menjate, objavljujete, prenosite, distribuirate, izvršavate, prikazujete ili prodajte bilo koju informaciju zaštićenu pravima vlasništva. Slanjem informacija ili sadržaja na bilo koji deo ZelenaLutrija.com foruma, Vi automatski dozvoljavate i predstavljate garanciju da imate pravo da dozvolite ZelenaLutrija.com ili članovima ZelenaLutrija.com bespovratnu, kontinualnu, neograničenu, globalnu dozvolu da koriste, kopiraju, izvršavaju, prikazuju i distribuiraju takve informacije i sadržaje i da iz takvih sadžaja koriste bilo koji deo u bilo koje svrhe, kao i pravo i dozvolu da koriste gore navedene sadržaje. Svi zaštitni znakovi (trademarks), logotipi, oznake usluga, firme ili imena proizvoda koji se pominju na ovom web sajtu su vlasništvo kojim raspolažu njihovi vlasnici.