ZELENA KARTA - LUTRIJA

ZELENA KARTA - LUTRIJA (http://www.zelenalutrija.com/forum/index.php)
-   Stare teme (http://www.zelenalutrija.com/forum/forumdisplay.php?f=22)
-   -   Intervijui 2013 (http://www.zelenalutrija.com/forum/showthread.php?t=1145)

krle66 14.07.2013 20:18

Krle66

Hvala igore, nisam mali broj !!! A u ovom drugom sajtu , verovatno ukucavam broj prilikom aplikacije, koji sam dobio, da bih video " status" !!ž jel tako ?

Fridex 14.07.2013 20:23

@Krle66
dobices mail koji kaze da ti se status promenuo na njihovom sajtu.

Ovako nesto:
You have received this email notification to inform you that you have updates available at http: //www.dvlottery.state.gov/ESC. Please log in using your confirmation number from your original application to complete further processing.

Onda se ulogujes i vidis intevju datum...

IgorMAD 14.07.2013 20:37

Citat:

Hvala igore, nisam mali broj !!! A u ovom drugom sajtu , verovatno ukucavam broj prilikom aplikacije, koji sam dobio, da bih video " status" !!ž jel tako ?
Kucas isti onaj broj koji su kucao kada si video da su te izvukli :)

krle66 14.07.2013 20:42

Krle66

VELIKO HVALA. MEĐUTIM , KAKO SAM VELIKI BROJ, NE SMEM NIŠTA VIŠE NI REĆI...ZBOG MALERA:grin:

IgorMAD 14.07.2013 20:47

Pa koliko je to veliki broj? Nije valjda 100 000 :D

krle66 14.07.2013 20:48

Krle66

ISTOG DANA SU NAM STIGLI PAPIRI U KENTAKI!! BILO BI FUL, KADA BI I ISTOG DANA " ODLETELI" !!!:grin:

krle66 14.07.2013 20:49

Krle66

Nije 100000 ali je četrdeset i kusur.....hiljada !!!:==d:

IgorMAD 14.07.2013 20:55

Pa ko zna, sve je moguce, pogotovo ako mi budemo odlagali intervju za prolece :)
Mislim da ti stizes u junu, julu na red sigurno...

krle66 14.07.2013 21:05

Krle66

Prijatelju , ja ga ne bih odlagao NI DAN !!! Nego , da li si upoznat sa nekim " njihovim presekom", tj. da li SVE POZIVAJU NA INTERVJU, ŠTO SMO "DOBILI ŠANSU", ILI ....NE DAJ BOŽE !!!!!

IgorMAD 14.07.2013 21:18

Pa neko je ovde na forumu napisao da se nikad nije desilo da neko ne dobije poziv za intervju bez obzira koliki je broj, tako da... :)

IgorMAD 14.07.2013 21:21

A sto se tice odlaganja, ne bih ni ja odlagao ali nemamo nikog u USA a moramo na intervju-u da napisemo adresu na koju ce da nam stigne SSN i Green Card. Mali ali i veliki problem, nadam se da ce nesto da iskrsne do intervjua :)

krle66 14.07.2013 23:57

Krle66

Želim ti sreću. i " čačkaj" neki kontakt. Pojaviće se sigurno. Ja imam prijatelje, koga sam naveo u dokumentima za Kentaki i on želi da mi ček i garantno pismo pošalje. Ako stignem u A meriku, ponudio mi je da kod njega budem godinu dana, dok se ne snađem. I naći posao odmah. Zato učim engleski ,KAO LUD !!! Da li imaš informaciju, da li je intervju na engleskom ili " po naški" !? Pošto vidim , da si veoma KOREKTAN ČOVEK, želim ti svu sreću i da ostanemo i u kontaktu, makar na ovom forumu !!!! Pozdrav

krle66 15.07.2013 00:18

UNTERVJU- potreban novac za Ameriku !?

Dragi prijatelji, na ovom forumu postoje milion mišljenja o pojedinim temama a mnoga su i u suprotnosti jedna sa drugim. Molim drugare, koji su prošli intervju, dobili vize i otišli za Ameriku, da mi ISKRENO ODGOVORE : Da li na intervju traže neki " DOKAZ" o visini potrebnih novčanih sredstava za život u Americi, prilikom odlaska !!! Ako traže, šta treba pokazati i dokumentovatii o kojoj se sumi radi !? Može li se priložiti neki dopis od rođaka iz Amerike, u kome se oni obavezuju na neku novčanu pomoć meni, dok se ne snađem i uhvatim posao !!Ž Možda sam " nekom " dosadan, ali ovde su " iskustva RAZLIČITA !!! Neko kaže da traže, neko ne ...ŠTA JE ISTINA !?

mikiSA 15.07.2013 01:15

Ne traze. Ovo je iz BiH podatak, znaci samo adresa i email osobe kod koje cu biti, gdje sam dobila zeleni karton (a i to sam promijenila na granici jer sam u tih par mjeseci nasla sublet na 3 mjeseca)

free 15.07.2013 07:45

Niko ti u ambasadi netrazi koliko para nosis, traze ti samo adresu gde ce ti kasnije kad dodjes u US da ti stigne GC i to je to. Intervju mozes da obavis ili na srpskom ili na engleskom ( mi smo ceo tok uspesno obavili na engleskom) dok vecina ljudi to obavi kombinovano pocne na engleskom pa od uzbudjenja zaboravi neku rec pa nesvesno oplete po srpski. Znaci nemoj da se oko toga nista brinete bitno je samo da su osnovni uslovi ispunjeni, a to dali imas ili nemas para to je tvoj problem oni ti daju mogucnost da udjes u US,radis i boravis legalno, ali ti nedaju nikakvu novcanu pomoc i tebi kao nosiocu GC je strogo zabranjeno da trazis bilo kakvu socijalnu pomoc, mislim moze da je trazis ali je sigurno neces dobiti. Lepo je ako moze da ti se nadje neko tamo cisto ono da te neko saceka na aerodromu, a ne da ti pomogne oko svega i za smestaj i posao. Sto se same adrese tice mnogi nasi koji nisu imali nikog su kontaktirali srpsku pravoslavnu crkvu u Cikagu, i mnogi ma je tamo crkva dosta pomogla koliko je mogla. Isto tako i mnoge humanitarne organizacije hoce isto tako da pomognu pa razmisljajte na tu temu.

krle66 15.07.2013 08:42

Pogledaj obavezno

Drugar mi kaže da ako nikoga nemaš gde da ti pošalju grin kartu, kontaktiraj Srpsku pravoslavnu crkvu i HOĆE DA POMOGNU. Pozdrav,

ZukotheCat 15.07.2013 10:50

Citat:

Prvobitno poslao korisnik krle66 (Poruka 39713)
Dragi prijatelji, na ovom forumu postoje milion mišljenja o pojedinim temama a mnoga su i u suprotnosti jedna sa drugim. Molim drugare, koji su prošli intervju, dobili vize i otišli za Ameriku, da mi ISKRENO ODGOVORE : Da li na intervju traže neki " DOKAZ" o visini potrebnih novčanih sredstava za život u Americi, prilikom odlaska !!! Ako traže, šta treba pokazati i dokumentovatii o kojoj se sumi radi !? Može li se priložiti neki dopis od rođaka iz Amerike, u kome se oni obavezuju na neku novčanu pomoć meni, dok se ne snađem i uhvatim posao !!Ž Možda sam " nekom " dosadan, ali ovde su " iskustva RAZLIČITA !!! Neko kaže da traže, neko ne ...ŠTA JE ISTINA !?

Nisam se još prijavila na DV, ali "dokaz" o kojem govoriš i koje se često prilaže u praksi je potvrda o stanju na bankovnom računu za period od zadnjih 6 mjeseci. Pisalo je na ovom forumu - lljudi prilažu i dokaze o vrijednosnim papirima i dr. što sve skupa ne šteti.
Naravno, ako ih neko razljuti time što stavi novac na račun dan prije odlaska na intervju da bi se vidjelo da ima novca, onda se i oni mogu zainatiti i tražiti 1-134. I-134 može potpisati samo lice koje je državljanin ili legal US rezident.
Sve zavisi od slučaja do slučaja...niko ne može garantovati da li si jako jako sumnjiv ili im se jako jako dopadaš...

ZukotheCat 15.07.2013 10:53

za bankovnu potvrdu:
za 1 osobu: 10.400 $
za 2 osobe: 14.000 $
za 3 osobe: 17.600 $
za 4 osobe: 22.200 $

IgorMAD 16.07.2013 11:55

Vidis pametna je ta ideja za SPC, pocecu i u tom smeru da razmisljam :)
Hvala ;)

Taty2 03.08.2013 09:35

Da li potvrda od banke mora da bude striktno vezana samo za depozitni račun:wtf:

Ako neko ima oročena sredstva i može da dobije potvdu o tome od banke, zašto bi onda razročavao sredstva, ako ga konzulat stavi na AP to jest na čekanje par mjeseci iza intervjua onda mu sredstva propadaju na depozitnom računu

robo 04.08.2013 19:13

pozdrav
Imam jedan problem,kako se blizi termin zakazivanja intervjua,malo sam pregledao ove formulare i primjetih da nisam upisao jedno mjesto u pitanju br 30 places i lived..
sta se moze dogoditi ako jednostavno ignorisem tu gresku(jedno mjesto je u pitanju gdje sam radio na vizi)
ako budem vrsio ispravku bubnit ce me na AP i onda cu se pojest od nervoze.
(tu sam radio ono 3 mjeseca pa dodjem kuci pa opet odem par mjeseci)
sta mi je najbolj da uradim.
hvala

Taty2 04.08.2013 21:08

tri po tri mjeseca se ne računa, mora biti 6 mjeseci u kontinuitetu

RBSMC 05.08.2013 09:20

Pročitao sam celu temu i čini mi se da nisam našao odgovor na sledeće:
Da li porodica koja dobije vize mora zajedno da udje u USA ili možemo posebno (prvo ja, a posle žena i ćerkica), bez odlaganja vize?

via 05.08.2013 10:03

Porodica ne mora zajedno ući u USA, ali nosilac je taj koji može ući sam, ostali bez njega no-no. I naravno svi moraju ući u roku od 6mj od datuma izdavanja vize (ili sad ljekarskog pregleda). Dakle, ako si ti nosilac možeš prvi, da pripremiš teren, pa onda supruga i dijete.

Taty2 05.08.2013 10:10

viza se mora aktivirati vizu u roku od 6 mjeseci (activation trip) take it or leave it

RBSMC 05.08.2013 12:45

Znam za rok nego to što sam pitao mi nije bilo jasno.
Ja sam nosilac i ne planiramo da odlažemo, ali bih ja da odem dva - tri meseca pre ostalih (da probam da nađem posao, stan ...) a onda bi došli i žena i ćerka (pre isteka tih 6 meseci).

via 06.08.2013 07:10

Citat:

Prvobitno poslao korisnik RBSMC (Poruka 39973)
Znam za rok nego to što sam pitao mi nije bilo jasno.
Ja sam nosilac i ne planiramo da odlažemo, ali bih ja da odem dva - tri meseca pre ostalih (da probam da nađem posao, stan ...) a onda bi došli i žena i ćerka (pre isteka tih 6 meseci).

Ovo je OK. Samo ako si u obrazcima naveo da svi idete zajedno, mislim da moraš na intervjuu prijaviti tu promjenu. Ne igra nikakvu ulogu, ali ipak svi podaci moraju biti tačni :)

krle66 06.08.2013 13:17

Pitanje za VIA !!

Citat:

Prvobitno poslao korisnik via (Poruka 39990)
Ovo je OK. Samo ako si u obrazcima naveo da svi idete zajedno, mislim da moraš na intervjuu prijaviti tu promjenu. Ne igra nikakvu ulogu, ali ipak svi podaci moraju biti tačni :)

Vidim da vladaš nekom problematikom. Pa bih molio odgovor, ako znaš i AKO SI SIGURAN. Pošto planiram da se venčam pred intervju, da li je dovoljno na intervju pokazati VENČANI LIST , ili se pre toga mora slati u Kentaki ? Ja STVARNO sa ženom živim 12 godina, imamo i dete i prilikom aplikacije sam naveo da sam u braku. Jedino, što do sada nisam se nismo zvanično venčali. Ako ZNAŠ NEKO REŠENJE, voleo bih da mi odgovoriš !!! Hvala

IgorMAD 06.08.2013 14:12

To moze da bude problem. To sto si napisao da si u braku a nisi zvanicno u braku oni mogu da shvate kao davanje laznih informacija. Bolje ti je da nazoves ambasadu, ne bih da te plasim ali to moze da predstavlja problem. Iskreno se nadam da nece, ali cini mi se da je neko, ne znam da li na ovom ili immigration forumu, pisao o tome da su ga diskvalifikovali zbog toga. Dobro se raspitaj i zovi ambasadu obavezno, stvarno svaka ne namerna greska moze svakog od nas da kosta dobijanja vize...

Marina110974 06.08.2013 23:56

Pozdrav Igore,jedno malo pitanje za tebe,posto vidim da si upoznat sa temom,prijateljica je poslala za mene i supruga prijavu,prijave su poslate iz Amerike,kod nje su bili nasi brojevi za izvlacenje,medjutim ona nije proveravala do pre par dana,sad nam je javila da sam ja izvucena i poslala mi brojeve pa sam i ja proverila i istina je,izvucena sam,i sad treba da popunim formulare za oboje i da ih posaljem u Kentaki,interesuje me samo,da li postoji vremensko ogranicenje do kad treba poslati papire ili smo vec zakasnili :(

cape011 07.08.2013 00:00

Ma sta pitate na forumu, saljite sto pre !!! :)

I srecno :)

Marina110974 07.08.2013 00:17

Hvala :), al morala sam da pitam,posto nisam mogla da verujem da smo izvuceni,posto smo vec ranije bili u procesu iseljenicke pa je to stopirano zbog smrti mog oca,prosle godine,mesec dana pre naseg intervjua za GC otac mi umre,oni nas otpisu a prijatelji posalju za lutriju,nismo se ni nadali i jos nemogu da verujem,zato sam pitala da li postoji termin,vec smo popunjavali slicne skoro iste formulare tako da to nije problem,samo da nezakasnimo.

cape011 07.08.2013 00:46

Znaci da vam je sudjeno da idete tamo. Iskoristite sansu :)

IgorMAD 07.08.2013 04:59

Cestitam Marina, kao sto kaze cape011 stvarno vam je sudjeno!
Saljite sto pre te papire i cekajte intervju.

Marina110974 09.08.2013 14:53

Ljudi pomazite,popunjavam formulare i u delu gde treba da popunim :43a. Have you ever applied for a Social Security Number (SSN)? neznam sta da odgovorim,posto mi nismo stigli dotle,po pravilu mi jesmo trazili SSN kad nam je radjena iseljenicka viza preko pokojnog oca ali nismo nikad stigli do kraja i nismo dobili SSN,e sad dal treba da stavim da smo aplicirali za SSN a tamo gde pise : Give the number da stavim N/A i posle ima: Would you like to receive a replacement
card? da obelezim sa Yes?Nisam pametna,umrecu dok ovo ne posaljem do ponedeljka!!!!

IgorMAD 09.08.2013 15:04

Stavi da niste, vi niste ni otisli na intervju, tako da je to kao da se nista nije desilo.

IgorMAD 09.08.2013 15:12

Mislim da se prijava racuna samo ako si bila u US i ako si isla u SSA da trazis SSN.
Nadam se da nisam pogresio. Javice se neko ko bolje poznaje sve to da me ispravi ako gresim.

Marina110974 09.08.2013 15:33

Hvala Igore,sad sam i ja nasla to isto,u pravu si,hoce to kad covek prolupa :0

IgorMAD 09.08.2013 16:38

Ma svi smo mi prolupali :) Da nismo prolupali na vreme, odavno bismo bili u ludnici :D

Marina110974 12.08.2013 14:04

Igore,znam da sam dosadna ali samo jos jedno poslednje pitanje,da li na DS 230 part 1 formularu,deo gde pise signature of aplicante treba da se otkuca potpis i pored otkucanog potpisa i potpisemo ili samo da se potpisemo,ako si me razumeo posto ni ja samu sebe vise nerazumem :),samo jos to i sutra papiri napokon ODLAZE i nek nam je BOG u pomoci!:)

Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 18:54.

Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.

Mišljenja, saveti, izjave, ponude ili druge informacije ili sadržaji nastali na forumu vlasništvo su onoga ko ih je kreirao, a ne sajta ZelenaLutrija.com. ZelenaLutrija.com ne garantuje tačnost, kompletnost ili upotrebnu vrednost informacija, stavova, saveta ili datih izjava. Ne postoje uslovi pod kojima bi sajt ZelenaLutrija.com bio odgovoran za štetu ili gubitak koji je posledica bilo čijeg oslanjanja na nepouzdane informacije, ili bilo kakve informacije nastale kroz komunikaciju između članova.
Sajtove koji su linkovani sa ovog sajta ne kontrolišemo, ne podržavamo, niti smo pregledali bilo kakve sadržaje na takvim sajtovima. Mi nećemo biti odgovorni za legalnost, tačnost ili prikladnost bilo kog sadržaja, oglasa, proizvoda, usluga ili informacije lociranim na ili distribuiranih kroz druge web sajtove, niti za bilo kakvu štetu nastalu kao posledica takvih informacija.
ZelenaLutrija.com drži i čuva druga prava vlasništva na sajtu.
Osim informacija koje su u javnom vlasništvu ili za koje dobijete dozvolu, nemate pravo da kopirate, modifikujete ili na bilo koji način menjate, objavljujete, prenosite, distribuirate, izvršavate, prikazujete ili prodajte bilo koju informaciju zaštićenu pravima vlasništva. Slanjem informacija ili sadržaja na bilo koji deo ZelenaLutrija.com foruma, Vi automatski dozvoljavate i predstavljate garanciju da imate pravo da dozvolite ZelenaLutrija.com ili članovima ZelenaLutrija.com bespovratnu, kontinualnu, neograničenu, globalnu dozvolu da koriste, kopiraju, izvršavaju, prikazuju i distribuiraju takve informacije i sadržaje i da iz takvih sadžaja koriste bilo koji deo u bilo koje svrhe, kao i pravo i dozvolu da koriste gore navedene sadržaje. Svi zaštitni znakovi (trademarks), logotipi, oznake usluga, firme ili imena proizvoda koji se pominju na ovom web sajtu su vlasništvo kojim raspolažu njihovi vlasnici.