ZELENA KARTA - LUTRIJA

ZELENA KARTA - LUTRIJA (http://www.zelenalutrija.com/forum/index.php)
-   Stare teme (http://www.zelenalutrija.com/forum/forumdisplay.php?f=22)
-   -   Dv-14? (http://www.zelenalutrija.com/forum/showthread.php?t=1138)

minimaxus 31.03.2013 18:13

Citat:

Prvobitno poslao korisnik Mirko86 (Poruka 37033)
Jesi siguran u to? Ja koliko se secam uslov za kvalifikaciju je zemlja rodjenja, na trenutno drzavljanstvo.Evo i nasao sam sad

U pravu si, 100%. Medjutim, poenta mog odgovora nije bila to, nego da se skrene paznja da je on regularno upisan u knjigu drzavljana (negdje se podrazumijevalo da je to zemlja rodjenja) tj. da mu u trenutku prijave na lutriju ne treba pasos.

Citat:

Pored drugih sumnji koji su vezani za regularnost lutrije, primetio sam da su u poslednje 2 godine vecina dobitnika oni ljudi koji su vec nekad boravili na nekoj vrsti vize u USA?! Ni to ne moze biti tako slucajno toliki broj, ali videcemo u Maju mesecu. Realno po dosadasnjem trendu treba ocekivati veci broj dobitnika kojima je ovo prvo ucesce i do 10-tak dobitnika sadasnjih clanova foruma (registrovanih do 1.Maja).
Moram ti priznati da je i meni ovo zapelo za oko cim sam pronasao ovaj forum. Nakon nekog vremena, dosao sam do sljedeceg zakljucka: vecina je bila u SAD, vidjela kako se zivi/radi/zaradjuje, svidio im se zivot i nakon toga su aplicirali za Zelenu kartu. Hocu reci, to ih je vodilo direktno do lutrije i ovog foruma. Inace, nisam do sada naisao na neku opravdanu sumnju, odnosno preduslova za raspodjelu viza (neki su spominjali VSS ali to je bila samo pretpostavka). Treba imati na umu da je zrijeb poludirigovan, imaju odredjene kvote za sve zemlje u svijetu.

Ne bih se bas slozio da je broj igraca u nekom enormnom porastu, vise mi se cini da prosto saznaju za forum.

Ja licno razmisljam o nekim detaljima kada je izvlacenje u pitanju. Kako je moguce da se podijeli samo 25 000 viza a izvlaci se 100 000 potencijalnih kandidata? (tako sam negdje procitao). Kako dolazi do diskvalifikacije? Recimo, pogresna fotografija? Sistem prepozna format, velicinu i to je to. To po automatizmu znaci da dobitnik bude obavjesten prije "rucne" provjere, dobije CN itd.? Isto tako i sa ostalim podacima, npr. neko je slagao za skolu, godine, drzavljanstvo itd., ali je izabran i fakticki u igri je barem do 2 koverte.

aspirin 31.03.2013 18:39

Citat:

Prvobitno poslao korisnik mijan (Poruka 37046)
Dobitnici iz prvog pokusaja u ogromnom vecinskom procentu pregazise stare igrace.. Zivi bili pa videli i ovog Maja tu cinjenicu. Jasan signal da je broj ucesnika lutrije u porastu i da su sanse za dobitak sve manje kako koja godina prolazi.

Zar treba biti neki ekspert da bi se shvatila ova normalna logika?! Bas tako. Veci broj dobitnika iz "prve" znaci povecan broj ucesnika, ma sta god oni zvanicno pricali igracima.

Ivy 01.04.2013 00:00

Citat:

Prvobitno poslao korisnik minimaxus (Poruka 37050)
Ja licno razmisljam o nekim detaljima kada je izvlacenje u pitanju. Kako je moguce da se podijeli samo 25 000 viza a izvlaci se 100 000 potencijalnih kandidata? (tako sam negdje procitao). Kako dolazi do diskvalifikacije? Recimo, pogresna fotografija? Sistem prepozna format, velicinu i to je to. To po automatizmu znaci da dobitnik bude obavjesten prije "rucne" provjere, dobije CN itd.? Isto tako i sa ostalim podacima, npr. neko je slagao za skolu, godine, drzavljanstvo itd., ali je izabran i fakticki u igri je barem do 2 koverte.

Daje se svake godine maksimalno 50.000 viza, a izvlači se 100.000 ljudi upravo iz razloga koje si naveo. Neki su ljudi diskvalificirani jer nisu ispunili uvjete, a neki ispunjavaju uvjete, ali ne iskoriste mogućnost da dobiju Green Card, predomisle se i sl.

ASSI 01.04.2013 15:14

Pa logicno je da ima najvise izvucenih onih koji su se prvi put prijavili kad je ogroman procenat onih koji su prvi put prijavljeni u odnosu na ukupan broj.

Inace, cini mi se da sam negde procitao da je broj prijavljenih prepolovljen ove godine u odnosu na proslu godinu, nemojte me drzati za rec, ali mi se cini da je tako (ili sam sanjao :grin:)

chupacabra 01.04.2013 22:59

Da, ove godine se prijavilo upola manje iz Srbije, a takodje zbog toga sto se ove godine pravi zakon o migraciji, izvlacice duplo vise ucesnika sto znaci da je ce ove godine verovatnoca biti 4x veca u odnosu na ranije godine!!!

APRILILILI! :p

Fibica 03.04.2013 09:00

Evo da prijavim i nas. Suprug i ja uspjesno prijavljeni u oktobru prvi put . Inace nova sam i zelim da pohvalim forum :bravo: . Jako pomaze novajlijama kao sto sam ja.

Zana 03.04.2013 16:13

Citat:

Prvobitno poslao korisnik Fibica (Poruka 37232)
Evo da prijavim i nas. Suprug i ja uspjesno prijavljeni u oktobru prvi put . Inace nova sam i zelim da pohvalim forum :bravo: . Jako pomaze novajlijama kao sto sam ja.

Pozdrav i dobrodosla na forum :)

Moskva je oduvek bila na mojoj listi destinacija u koje zelim da putujem, bas sam se obradovala kad nam se neko i odande javio. Ako imas vremena i volje, bilo bi super da otvoris jednu temicu pod "Vasa strana" i kazes nam kakav je zivot tamo i sta vas je motivisalo da planirate selidbu u Ameriku. Paralela izmedju zivota u Bosni i Rusiji, kao i sta bi ste zeleli da promenite od svega toga dolaskom ovde bi bila fenomenalna :)

Pozdrav,
Z

Fibica 03.04.2013 20:42

Jao Zana, gdje me sad nadje..... Nas je ponukala nasa kcerkica mada smo jos u dilemi jer smo jel li malo u godinama za jednu takvu avanturu pa nismo sigurni koliko bi ova selidba bila pametna. No nismo ni izvuceni tako da jos nema brige ;) .
Sto se tice Moskve, Sarajeva i paralela, ovdje ukratko; Moskva, Sarajevo (citav Balkan) imaju nesigurnu buducnost - u Rusiji me ne bi iznenadila revolucija u nekoj buducnosti, kod nas znamo vec svi sve, mada je danas tesko reci sta je sigurno. Recimo da zelim da mi dijete ima 2 drzavljanstva i mogucnost izbora. To je moj glavni i osnovni motiv. Detaljnije na nekom drugom mjestu :). Pozdrav i hvala na dobrodoslici. Mozda se nekad vidimo u Californiji ;)

Jalle007 17.04.2013 10:07

Mr

vozdra ljudi

nisam u toku, a jel sljedece izvlačenje 1.Maja ?

Ana Zlatanovic 17.04.2013 13:40

Zdravo, da li postoji mogucnost za pomoc...postala sam clan ovog foruma pre nedelju dana pa mi je potrebna pomoc kako krenuti sa lutrijom, kada se prijaviti...? Da li moze u maju ili ipak mora da se ceka oktobar-novembar?

Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 01:14.

Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.

Mišljenja, saveti, izjave, ponude ili druge informacije ili sadržaji nastali na forumu vlasništvo su onoga ko ih je kreirao, a ne sajta ZelenaLutrija.com. ZelenaLutrija.com ne garantuje tačnost, kompletnost ili upotrebnu vrednost informacija, stavova, saveta ili datih izjava. Ne postoje uslovi pod kojima bi sajt ZelenaLutrija.com bio odgovoran za štetu ili gubitak koji je posledica bilo čijeg oslanjanja na nepouzdane informacije, ili bilo kakve informacije nastale kroz komunikaciju između članova.
Sajtove koji su linkovani sa ovog sajta ne kontrolišemo, ne podržavamo, niti smo pregledali bilo kakve sadržaje na takvim sajtovima. Mi nećemo biti odgovorni za legalnost, tačnost ili prikladnost bilo kog sadržaja, oglasa, proizvoda, usluga ili informacije lociranim na ili distribuiranih kroz druge web sajtove, niti za bilo kakvu štetu nastalu kao posledica takvih informacija.
ZelenaLutrija.com drži i čuva druga prava vlasništva na sajtu.
Osim informacija koje su u javnom vlasništvu ili za koje dobijete dozvolu, nemate pravo da kopirate, modifikujete ili na bilo koji način menjate, objavljujete, prenosite, distribuirate, izvršavate, prikazujete ili prodajte bilo koju informaciju zaštićenu pravima vlasništva. Slanjem informacija ili sadržaja na bilo koji deo ZelenaLutrija.com foruma, Vi automatski dozvoljavate i predstavljate garanciju da imate pravo da dozvolite ZelenaLutrija.com ili članovima ZelenaLutrija.com bespovratnu, kontinualnu, neograničenu, globalnu dozvolu da koriste, kopiraju, izvršavaju, prikazuju i distribuiraju takve informacije i sadržaje i da iz takvih sadžaja koriste bilo koji deo u bilo koje svrhe, kao i pravo i dozvolu da koriste gore navedene sadržaje. Svi zaštitni znakovi (trademarks), logotipi, oznake usluga, firme ili imena proizvoda koji se pominju na ovom web sajtu su vlasništvo kojim raspolažu njihovi vlasnici.