- -
Dv - 2021
(
http://www.zelenalutrija.com/forum/showthread.php?t=2021)
otpadanje zbog slike ?
Mislim da je ovo neka zezancija jer na sajtu americke vlade ni ne mozes da uploadujes sliku dokle god je on ne verifikuje. Prema tome nema sanse da si podneo molbu, a da ti slika nije u redu.
Zasto otpadne mnogo izvucenih ? Pa to nije tesko pogoditi. Cak i na ovom sajtu gde dolaze zainteresovani i napaljeni za imigraciju u Ameriku bilo je prica gde su prijavljivali citav komsiluk i ljude koji ne samo da nece da idu vec se i ne kvalifikuju sto je meni izuzetno glupo jer tako umanjujes sopstvene sanse i sanse ljudi koji zaista hoce da idu. Ali Srbima je nemoguce dokazati neke stvari. Mi smo najpametniji narod sveta.
Pre nego sto dotrce sada dezurni odred sa foruma da vikne (STA TI URAN TU PRICAS VALDA SVAKO IMA PRAVO DA SE SAM PRIJAVI TEBI JE KRIVO JER TEBE NISU IZVUKLI) samo da kazem da ovde ima i lik koji je sam sebe zezno jer je prijavio zenu koja se uopste ne kvalifikuje a izvukli su je. :papa:
|
ikac89
Pod tim pitanjem sam mislio kada CEAC objavljuje konačan broj rednih brojeva za svaki region i kolika je gustina,ako sam najbolje razumeo gledajući Britsimona,rekao je wait and see.Čini mi se da će do 15-og jula izbaciti te podatke i on će uraditi analizu.
Hteo sam da pitam,tamo je u obrascu navedeno da moram da napišem gde sam živeo pre 16-e godine.Da li moram da idem u policiju i da uzmem istoriju adresa gde sam živeo i tako da upišem podatke,jer sam kao mali živeo kao podstanar i selili smo se na svakih godinu dana a bili smo prijavljeni na nekoj adresi koja nije imala veze sa našim trenutnim prebivalištem.Od 2003-e sam za stalno prijavljen u mom rodnom gradu i od tada do danas nisam menjao adresu u pasošu i ličnoj karti.Znači,da li da odem u policiju i da tražim istoriju stanovanja i to da napišem a ne neku tamo adresu koje se sećam gde sam živeo kao podstanar a nisam bio prijavljen.Zar toliko sve proveravaju.Takodje me interesuje,pošto ja živim u Beogradu skoro 15 godina,a nisam prijavljen ovde već u svom gradu(nijedan gazda nije hteo da me prijavi),a radim u Beogradu,ako me u ambasadi pitaju"kako to da rediš u Beogradu a prijavljen si sto km-a od istog,kako stižeš na posao,slagao si nas,diskvalifikovan".Dal je moguće tako nešto?
Takodje,ja sam stigao do treće godine ekonomskog fakulteta koji nikada na žalost nisam završio,a u polju gde treba uneti obrazovanje da unesem samo srednju školu,jer čini mi se da postoji i opcija gde mogu da unesem i dodatna obrazovanja al ne bih da unosim nezavršen fakultet i posle da imam problema na intervjuu.Help!
|
Citat:
Prvobitno poslao korisnik Master Yoda
(Poruka 80536)
@ikac89 hvala ti na objasnjenju, znaci rupe nastaju samo zato sto oni nisu lose aplikacije izbacili odmah na pocetku, a ne na kraju.
Inace jos jedan nacin da se diskvalifikujes jeste ako vise puta koristis istu fotografiju.
Kad sam se prijavljivao drugar mi rece da gubim vreme, on se prijavljivao 7-8 godina za redom i nista.
Na kraju se ispostavilo da je sve ove godina slao istu fotografiju.
Verujem da je sam sebe diskvalifikovao i da nikad nije ni imao sanse da ga izvuku.
|
U principu da. To pravilo o novoj slici je oduvek važilo, ali od pre dve, tri godine su baš počeli da naglašavaju da nikako ne sme da se koristi ista slika, čak su to i na onim lokalnim prezentacijama dodatno isticali. Pre toga je to i moglo da prođe, mislim da smo i ovde na forumu imali situaciju da su ljudi bili izvučeni, iako su koristili staru sliku.
|
Citat:
Prvobitno poslao korisnik Manrika
(Poruka 80538)
ikac89
Pod tim pitanjem sam mislio kada CEAC objavljuje konačan broj rednih brojeva za svaki region i kolika je gustina,ako sam najbolje razumeo gledajući Britsimona,rekao je wait and see.Čini mi se da će do 15-og jula izbaciti te podatke i on će uraditi analizu.
Hteo sam da pitam,tamo je u obrascu navedeno da moram da napišem gde sam živeo pre 16-e godine.Da li moram da idem u policiju i da uzmem istoriju adresa gde sam živeo i tako da upišem podatke,jer sam kao mali živeo kao podstanar i selili smo se na svakih godinu dana a bili smo prijavljeni na nekoj adresi koja nije imala veze sa našim trenutnim prebivalištem.Od 2003-e sam za stalno prijavljen u mom rodnom gradu i od tada do danas nisam menjao adresu u pasošu i ličnoj karti.Znači,da li da odem u policiju i da tražim istoriju stanovanja i to da napišem a ne neku tamo adresu koje se sećam gde sam živeo kao podstanar a nisam bio prijavljen.Zar toliko sve proveravaju.Takodje me interesuje,pošto ja živim u Beogradu skoro 15 godina,a nisam prijavljen ovde već u svom gradu(nijedan gazda nije hteo da me prijavi),a radim u Beogradu,ako me u ambasadi pitaju"kako to da rediš u Beogradu a prijavljen si sto km-a od istog,kako stižeš na posao,slagao si nas,diskvalifikovan".Dal je moguće tako nešto?
Takodje,ja sam stigao do treće godine ekonomskog fakulteta koji nikada na žalost nisam završio,a u polju gde treba uneti obrazovanje da unesem samo srednju školu,jer čini mi se da postoji i opcija gde mogu da unesem i dodatna obrazovanja al ne bih da unosim nezavršen fakultet i posle da imam problema na intervjuu.Help!
|
15. jula tj. oko 15. jula izlazi poslednji bulletin za prethodnu godinu i tada obično objave koliki je broj izvučenih za sledeću godinu, mada su u poslednje dve godine, ako se ne varam, objavljivali tek oko 15. avgusta tj. kada izađe prvi bulletin za narednu godinu. CEAC podaci, kada može da se vidi gustina, izlaze tek u januaru.
Što se tiče adresa to je u principu potpuno nebitno i nije razlog za diskvalifikaciju ukoliko se nešto zaboravi, posebno pošto je u pitanju ista zemlja. Dakle napiši čega se sećaš, pošto ti niko neće praviti problem zbog toga na intervjuu.
Što se tiče fakulteta, možeš da navedeš da si studirao od kad do kad i da u delu gde piše stečeno zvanje ili kako već, zaboravio sam, da napišeš, no diploma ili nešto slično.
U principu najbitni i najčešći razlozi za odbijanje na intervjuu su:
- pogrešno uneti podaci u prijavi tipa pogrešan datum rođenja, pogrešno ime ili prezime, neubacivanje u prijavu žene, dece, od ove godine pogrešan broj pasoša itd.
- nedovoljni nivo obrazovanja tj. manje od 12 godina redovnog školovanja
- neki zdravstveni problem tj. neka bolest koja može da ugrozi živote drugih ljudi u Americi
- neka prethodna zabrana ulaska u USA, koja još uvek važi tj. nije istekla, ili neko prekoračenje vize i sl.
Možda sam nešto i zaboravio, ali to je to od prilike.
|
Citat:
Prvobitno poslao korisnik uran
(Poruka 80537)
Pre nego sto dotrce sada dezurni odred sa foruma da vikne (STA TI URAN TU PRICAS VALDA SVAKO IMA PRAVO DA SE SAM PRIJAVI TEBI JE KRIVO JER TEBE NISU IZVUKLI) samo da kazem da ovde ima i lik koji je sam sebe zezno jer je prijavio zenu koja se uopste ne kvalifikuje a izvukli su je. :papa:
|
Jel se ovo odnosi na mene tj nas (mene i zenu) :nene::smrc:?
|
Pozdrav svima,
javljam se sa naloga svog supruga, moj iz nekog razloga nije aktivan.
Moj brat je izvucen sa brojem 37xxx.
Inace je suprug izvucen 2011. sa brojem 30xxx, pozeleneli smo aprila 2012. i evo vec 8 godina smo u Americi.
Btw, radila sam godinama posao vezan za imigraciju, samo bih savetovala da se obrati paznja da se aplikacija sto tacnije popuni. U celom procesu je generalno bitno da su informacije istinite, ne sme da se navodi nesto sto nije(da ne kazem da se laze) sto ne znaci da je strasno ako neko ne moze da se seti neke adrese na kojoj je ziveo ili slicno.
|
Citat:
Prvobitno poslao korisnik GiM
(Poruka 80541)
|
Pozdrav,
videla sam vas komentar vezano za aplikaciju. S obzirom da ste oboje izvuceni, a niste sigurni da li se supruga kvalifikuje, ja bih savetovala da, pre nego sto racunate da cete moci dalje sa obe aplikacije, ipak proverite sa njima. Posaljite mail i objasnite situaciju. U slucaju da recimo supruga bude odbijena, moguce da postoji rizik da necete moci opet sa vasim (vecim) brojem, ja mislim da je bolje da se ide na sigurnu varijantu nego da upropastite sansu.
Nisam advokat i ne dajem pravni savet, samo sam radila godinama kao asistent advokata za imigraciju i hocu da naglasim da je proces ozbiljan i da nema kod njih "samo smo se salili" :D
Btw, pogledajte post iznad, mi smo prosli sa brojem 30xxx.
|
Citat:
Prvobitno poslao korisnik Master Yoda
(Poruka 80530)
Ovaj deo mi nije jasan. Ja sam mislio da se diskvalifikacija vrsi pre objave srecnih dobitnika. Provere se sve prijave tj. software proveri sve prijave jer ih ima vise miliona i odbace se svi sa losim slikama.
Zatim se vrsi izvlacenje dobitnika. Svako ko je dobio obavestenje da je izabran bi trebao biti validan sa realnim sansama da dobije vizu.
Moze odustati jedino ako se predomislio, nema para da isfinansira, ne ispunjava uslove minimum obrazovanja, ne zeli da se vakcinise itd.
Teoretski gledano, ako npr. EU deli 20000 viza, dovoljno je da prvih 4000 caseova povedu sa sobom svoju petoclanu porodicu i podela viza je gotova za tu godinu. Jesam u pravu?
Ako ima neko da mi objasni kako oni na pocetku procesa mogu da kazu koja je gustina, to se valjda izracuna na kraju kad se vidi koliko se caseova zaista javilo na intervju od ukupnog broja izabranih?
|
Pozdrav,
Nisi u pravu, viza se deli aplikantu(koji je principal), dok su clanovi porodice, suprug/a, deca derivatives ili dependants u procesu, dakle ne oduzimaju "mesto"/vizu nikom. Na vise mesta stoje brojke "including dependants", postovacu kad nadjem.
Btw, pisem sa naloga svog supruga, bila sam derivative na njegovoj vizi 2012.
|
Ne, i derivati uzimaju vize tj. ako izvučeni ima još 4 derivata tj.supruga / suprugu i troje dece, oni zajedno uzimaju 5 viza, bez obzira što je sve to jedan entry. Dok npr. neko ko je singl, nema dece, uzima, logično samo jednu vizu.
Edit Evo i sa BritSimon bloga...
Citat:
Selectees, cases and case numbers
OK – so there is some confusion about this – so let me cover it here.
When the selectee numbers are published (in the July or August visa bulletin there is a number shown for each country within each region. That number is the number of *selectees – INCLUDING derivatives*. So – if a winner was single, that is one selectee on one case number. If the winner was married and had one child, that would count as three selectees. The global quota of visas is 50,000, so if the three person family were to be approved, that is 3 out of 50,000.
|
|
Citat:
Prvobitno poslao korisnik ikac89
(Poruka 80545)
Ne, i derivati uzimaju vize tj. ako izvučeni ima još 4 derivata tj.supruga / suprugu i troje dece, oni zajedno uzimaju 5 viza, bez obzira što je sve to jedan entry. Dok npr. neko ko je singl, nema dece, uzima, logično samo jednu vizu.
|
Odakle informacija da svaki clan uzima jednu vizu? Ako moze izvor.
Nisi u pravu, potrudicu se da postujem. Naravno da dobijaju vize, ali njihove vize imaju derivative status. U mom slucaju, suprug je bio Aplikant (viza sa oznakom dv1), dok sam ja bila derivative (viza dv2), inace nam je na vizi case number(onaj sa kojim je suprug izvucen) bio isti sto znaci da je jedna viza. Ne bih da postujem sliku vize iz pasosa, mislim da je dovoljno da se veruje na rec. Da dodam, moj suprug je izvucen kao single, mi smo se vencali mesec dan pre intervjua, tako da nije moglo ni da se racuna kao dva broja.
Btw, radila sam godinama kao pravni asistent advokata za imigraciju, i uglavnom po istom principu funkcionisu brojevi za vize. Uvek postoji principal aplikant i derivatives kad je u pitanju imigracioni proces bilo kog tipa.
Nisam sigurna da je gore pomenuti kredibilan izvor. Ljudi treba da se informisu sa zvanicnih sajtova vlade itd. informacije sa necijeg bloga nisu najpouzdaniji izvor.
|
Radio sam i ja u Rubinu, pa ipak ne znam da napravim Vinjak.
DV1 primarni aplikat, DV2 spouse, DV3 child, sve su to vize iz iste DV kategorije i svaka od njih se u zbiru oduzima od ukupne kvote viza. To je opšte poznato, ne znam zašto pokušavate da unesete zabunu ljudima.
Evo npr. objasnite mi kako je moguće da je u EU regionu 2018. podeljeno preko 20.000 viza iz oko 9.000 kejsova, ako je jedan kejs jedna viza bez obzira na broj derivata?
Uostalom dokažite Vi meni da grešim. Ja sam spreman i da se samobanujem sa ovog foruma ukoliko uspete da dokažete da grešim, ali to je naravno nemoguće.
|
marko1995 |
13.06.2020 00:55 |
Što se tiče ove tvrdnje da derivati ne uzimaju vizu što se tiče lutrije to je apsolutno pogrešno.
Kada KCC objavi broj izvučenih oni naglase da je taj broj SA DERIVATIMA.
Znači tačno se zna da je moja prijava imala npr supružnika i dijete i ako mene izvuku računaju me kao 1+2 derivata odnosno broj 3 od ukupnog broja izvučenih.
Npr porodica od 5 članova uzima pet viza.
Pa zamislimo samo kada bi se 5 ljudi računalo kao jedno, preko lutrije bi otišlo 300.000 ljudi...
|
Nema tu puno velike filozofije, ukupno ima za preraspodjelu 55000 (OK, nesto malo manje od 55k) viza iz DV kategorije i to je to. Dakle, ako je jedan slucaj 5 ljudi i svih 5 dobiju vizu, od ukupnog zbira se odbija 5, a ne 1. Nema tu neke filozofije velike.
|
Evo da budem 100% precizan kada sam već pomenuo 2018.
Dakle, iz 8667 kejsova izdato je 19787 viza, čisto da budemo 100% precizni. Kako?
|
Citat:
(Poruka 80547)
Radio sam i ja u Rubinu, pa ipak ne znam da napravim Vinjak.
DV1 primarni aplikat, DV2 spouse, DV3 child, sve su to vize iz iste DV kategorije i svaka od njih se u zbiru oduzima od ukupne kvote viza. To je opšte poznato, ne znam zašto pokušavate da unesete zabunu ljudima.
Evo npr. objasnite mi kako je moguće da je u EU regionu 2018. podeljeno preko 20.000 viza iz oko 9.000 kejsova, ako je jedan kejs jedna viza bez obzira na broj derivata?
Uostalom dokažite Vi meni da grešim. Ja sam spreman i da se samobanujem sa ovog foruma ukoliko uspete da dokažete da grešim, ali to je naravno nemoguće.
|
Oznake vize same po sebi nisu bitne, samo su indikacija u procesu. Ja nigde ne tvrdim da znam sve, vec da mi je proces sa vizama poznat i da se imigracioni slucajevi tretiraju po glavnom aplikantu.
Naprotiv, namera mi je upravo da drugima razjasnimo situaciju, uostalom mene licno ne dotice diskusija, jer sam to prosla i vec 8 godina zivim u Americi.
Na kraju krajeva to ne utice nimalo na to da li ce neko doci na red ili ne, ne razumem kakvu zabunu moze ljudima da unese :)
Namera mi nije svakako ni da se sa nekim raspravljam, niti dokazujem ko je lepsi a ko pametniji, a tek me ne interesuje da li ce se neko samobanovati sa foruma :==D:
Ja sam lepo pitala za izvor vasih informacija, upravo da bih i sama videla, ali kredibilan izvor, a ne neciji blog (osim ako pomenuti bloger nije Imigracioni advokat, sluzbenik imigracije, ili slicno). Navedite neki sajt vlade, imigracije, ili bilo kakav kredibilan izvor gde se moze videti tacno, nemam nista protiv da kazem da ste u pravu i da ja gresim.
Iz najboljih namera savetujem da se ljudi informisu iz kredibilnih izvora, sa zvanicnih sajtova, i da se ne oslanjaju na rekla kazala, jer se na ovom forumu moze naici na puno nepouzdanih informacija.
Dakle ljudi nemojte verovati ni meni, samo se informisite na pravom mestu, proverite vase informacije.
P.S. Probacu da nadjem najpouzdaniji izvor :)
Poz iz Njujorka
|
Citat:
Prvobitno poslao korisnik marko1995
(Poruka 80548)
Što se tiče ove tvrdnje da derivati ne uzimaju vizu što se tiče lutrije to je apsolutno pogrešno.
Kada KCC objavi broj izvučenih oni naglase da je taj broj SA DERIVATIMA.
Znači tačno se zna da je moja prijava imala npr supružnika i dijete i ako mene izvuku računaju me kao 1+2 derivata odnosno broj 3 od ukupnog broja izvučenih.
Npr porodica od 5 članova uzima pet viza.
Pa zamislimo samo kada bi se 5 ljudi računalo kao jedno, preko lutrije bi otišlo 300.000 ljudi...
|
Kako su onda racunali mom suprugu koji je izvucen kao singl? Vencali smo se mesec dana pre intervjua? I takvih slucajeva ima stalno
Nasi prijatelji su iste 2012. izvuceni oboje, imali su jedno dete u trenutku, kako se onda njima racunalo?
Ljudi samo trazim zvanicni izvor vasih tvrdnji, link, sajt bilo sta, mislim da nikoga ko je izvucen nije briga ko je od nas u pravu, vec im je potreban kredibilan izvor informacija :)
|
Citat:
(Poruka 80550)
Evo da budem 100% precizan kada sam već pomenuo 2018.
Dakle, iz 8667 kejsova izdato je 19787 viza, čisto da budemo 100% precizni. Kako?
|
Ako može samo odgovor na ovo pitanje...
Što se tiče venčanja, nije zabranjeno posle izvlačenja, samo se doda kao derivat u kejs i dodeli mu se viza, koja se opet računa kao posebna viza.
|
Citat:
Prvobitno poslao korisnik milosx
(Poruka 80551)
Oznake vize same po sebi nisu bitne, samo su indikacija u procesu. Ja nigde ne tvrdim da znam sve, vec da mi je proces sa vizama poznat i da se imigracioni slucajevi tretiraju po glavnom aplikantu.
Naprotiv, namera mi je upravo da drugima razjasnimo situaciju, uostalom mene licno ne dotice diskusija, jer sam to prosla i vec 8 godina zivim u Americi.
Na kraju krajeva to ne utice nimalo na to da li ce neko doci na red ili ne, ne razumem kakvu zabunu moze ljudima da unese :)
Namera mi nije svakako ni da se sa nekim raspravljam, niti dokazujem ko je lepsi a ko pametniji, a tek me ne interesuje da li ce se neko samobanovati sa foruma :==D:
Ja sam lepo pitala za izvor vasih informacija, upravo da bih i sama videla, ali kredibilan izvor, a ne neciji blog (osim ako pomenuti bloger nije Imigracioni advokat, sluzbenik imigracije, ili slicno). Navedite neki sajt vlade, imigracije, ili bilo kakav kredibilan izvor gde se moze videti tacno, nemam nista protiv da kazem da ste u pravu i da ja gresim.
Iz najboljih namera savetujem da se ljudi informisu iz kredibilnih izvora, sa zvanicnih sajtova, i da se ne oslanjaju na rekla kazala, jer se na ovom forumu moze naici na puno nepouzdanih informacija.
Dakle ljudi nemojte verovati ni meni, samo se informisite na pravom mestu, proverite vase informacije.
P.S. Probacu da nadjem najpouzdaniji izvor :)
Poz iz Njujorka
|
na zalost sviju ikac je ipak u pravu.
Znam da je kontraintuitivno, ali i derviati se ubrajaju u onaj alocirani broj DV visa iako oni sami zapravo nisu dobitnici
|
Citat:
(Poruka 80553)
Ako može samo odgovor na ovo pitanje...
Što se tiče venčanja, nije zabranjeno posle izvlačenja, samo se doda kao derivat u kejs i dodeli mu se viza, koja se opet računa kao posebna viza.
|
Naravno da nije zabranjeno, kad navodim da se nama licno tako desilo. Ponavljam, vencali smo se mesec dana pred intervju, suprugova aplikacija nije korigovana u medjuvremenu, u ambasadi su nam rekli samo sta moram da pripremim za intervju. Bili smo broj 30xxx...
Pa zamislite onda da je to slucaj sa par stotina ili hiljada aplikanata, mislite da to ne bi premasilo 55 ooo?
|
Izvlačenje nije garancija da će se i dobiti viza. Uvek se izvuče više ljudi nego viza i nekada ne stignu svi na red. Poslednji put se to desilo 2018., a pre toga 2015. i 2014. itd.
I još jednom, ako može odgovor na ovo pitanje...
Dakle 2018. iz 8667 kejsova izdato je 19787 viza. Kako?
|
Citat:
(Poruka 80556)
Izvlačenje nije garancija da će se i dobiti viza. Uvek se izvuče više ljudi nego viza i nekada ne stignu svi na red. Poslednji put se to desilo 2018., a pre toga 2015. i 2014. itd.
I još jednom, ako može odgovor na ovo pitanje...
Dakle 2018. iz 8667 kejsova izdato je 19787 viza. Kako?
|
Ne morate mi objasnjavati proces, ponavljam prosla sam kroz to i poznat mi je :)
Dakle, najlepse molim (bez ikakve prozivke) da me uputite na izvor te informacije, mozda ja nesto propustam, pa da se potrudim da odgovorim.
|
Citat:
Prvobitno poslao korisnik GiM
(Poruka 80541)
|
odnosi se na SVE i to je ujedno i moj apel ljudima da ne prijavljuju supruznike koji se ne kvalifikuju i rodjake prijatelje babe tetke koji nikakvu nameru nemaju da imigriraju u SAD.
|
Citat:
(Poruka 80557)
|
Sajt mi je jako poznat, ali ja to sto vi tvrdite ne nalazim, mozda nesto propustam :)
Ako nije problem da direktno ovde postavite link gde se vidi da u 55 000 ulaze derivatives, posto ovaj link ne vodi do nicega sto vec ne znam
|
slucajni_prolaznik |
13.06.2020 02:23 |
|
Citat:
Prvobitno poslao korisnik slucajni_prolaznik
(Poruka 80561)
|
Hvala na linku, nisam sigurna da po ovoj statistici mozemo da tvrdimo da derivatives ulaze u 55 000 :)
|
Citat:
(Poruka 80562)
Hvala na linku, nisam sigurna da po ovoj statistici mozemo da tvrdimo da derivatives ulaze u 55 000 :)
|
A mozda je vreme da nam ti dokumentujes tvoju tvrdnju , m ? Iskreno voleo bih da si ti upravu.
|
https://dvcharts.xarthisius.xyz/ceacFY20.html
Evo ovdje podataka skupljenih sa zvaničnog sajta
Cijela ova rasprava je prilično besmislena.
Inače, bez uvrede, ali američki imigracioni advokati dokazano samo odmažu u slučajevima DV jer proces NE POZNAJU. Druga stvar su ostale kategorije, jer se sam proces značajno razlikuje od ostalih
|
Citat:
(Poruka 80563)
A mozda je vreme da nam ti dokumentujes tvoju tvrdnju , m ? Iskreno voleo bih da si ti upravu.
|
Ljudi ja ne tvrdim nista 100% rekla sam da cu serovati kad naidjem na kredibilan izvor, ne pokusavam da dokazem da neko nije u pravu, vec bih zelela da ljudi dobiju pouzdane informacije.
Nista od ovoga nije zlonamerno, niti u nekom negativnom smislu, naprotiv, ja sam imala srece tj. moj suprug, pa bih zelela da se i ostalima posreci :)
|
Citat:
Prvobitno poslao korisnik neus
(Poruka 80564)
https://dvcharts.xarthisius.xyz/ceacFY20.html
Evo ovdje podataka skupljenih sa zvaničnog sajta
Cijela ova rasprava je prilično besmislena.
Inače, bez uvrede, ali američki imigracioni advokati dokazano samo odmažu u slučajevima DV jer proces NE POZNAJU. Druga stvar su ostale kategorije, jer se sam proces značajno razlikuje od ostalih
|
Iskreno ja ne znam ni za jednu ozbiljniju advokatsku kancelariju koja se bavi imigracijom koja nudi apliciranje za zelenu kartu, tako da ste/si malo skrenuo poentu. Verovatno ima advokata koji na tome hoce da zarade, ali ja zaista takve ne znam. Sta vise, mislim da to nisu ni advokati vec notari i slicno. Jako je smesno reci da americki advokati ne poznaju dv proces, ali ga zato svaki prosecan Srbin zna u prste :==D:
Nema razloga za uvredu. None taken. Americki sistem imigracije je mnogo slozeniji nego sto mnogi ovde misle. Ja sam za 4 godine rada imala preko 1000 imigracijskih slucajeva koji su bili mnogo ozbiljnijeg tipa nego dv lottery. Slucajevi koji su vezani za sud, slucajevi azila itd, raznorazne peticije, aplikacije, deportacije itd. dakle mnogo ozbiljniji procesi. Visa bulletin ne vazi samo za dv vize, vec i za druge slucajeve koji do zelene karte dodju preko dugogodisnje procesa sudjenja, visa bulletin postoji i za raznorazne familijarne peticije. Svi ti visa buletini su podeljeni u kategorije i godisnje daju odredjeni broj viza. S tim u vezi sam pomenula da se slucaj bazira na glavnom aplikantu, bez obzira na broj derivatives koje ima. To je jedan proces koji apsolutno nema veze sa dv lottery, ali princip funkcionisanja buletina bi trebalo da je isti.
Ja ili toliko ne zelim da vidim da nisam u pravu ili ne vidim dobro, ali ni po ovom linku ne mogu da zakljucim da derivatives ulaze u 55 000 :)
|
Citat:
(Poruka 80565)
Ljudi ja ne tvrdim nista 100% rekla sam da cu serovati kad naidjem na kredibilan izvor, ne pokusavam da dokazem da neko nije u pravu, vec bih zelela da ljudi dobiju pouzdane informacije.
Nista od ovoga nije zlonamerno, niti u nekom negativnom smislu, naprotiv, ja sam imala srece tj. moj suprug, pa bih zelela da se i ostalima posreci :)
|
pa jeste mi ovako ovde godinama bauljamo u mrako i ceznemo za pouzdanim informacijama. Sva sreca sad imamo tebe da nam objasnis, mi pojma nemamo. :grin:
a uostalom to i nije nesto bitno i relevantno za one koji igraju ili su izvuceni za DV. To nije nesto na cega aplikant moze da utice, Posto se ionako biti pozvan kad ce biti pozvan i njegovo je jedino da mu prodje intervju.
Evo sad bas slusam da ce od ponedeljka 15. juna Trump produziti obustavu SVIH viza na jos 60 dana... tako da dzabe kejsovi, slotovi, alokacije, restovi. Sve se pomera u neizvesnost.
|
Citat:
(Poruka 80565)
|
Samo da dodam da mi je prosto nemoguce, ako se vodimo vasom logikom, da smo mi sa brojem 30xxx bili medju 13000 viziranih 2012. a i nasi prijatelji, jos dve porodice (jedna sa dva, a druga sa tri derivatives) su dobili i usli u tih 13000. Znaci nas, 3 porodice, 3 Aplicants i 6 derivatives, devet viza od 13 000, pritom smo mi bili 30xxx...
|
Citat:
(Poruka 80567)
pa jeste mi ovako ovde godinama bauljamo u mrako i ceznemo za pouzdanim informacijama. Sva sreca sad imamo tebe da nam objasnis, mi pojma nemamo. :grin:
a uostalom to i nije nesto bitno i relevantno za one koji igraju ili su izvuceni za DV. To nije nesto na cega aplikant moze da utice, Posto se ionako biti pozvan kad ce biti pozvan i njegovo je jedino da mu prodje intervju.
Evo sad bas slusam da ce od ponedeljka 15. juna Trump produziti obustavu SVIH viza na jos 60 dana... tako da dzabe kejsovi, slotovi, alokacije, restovi. Sve se pomera u neizvesnost.
|
Ja zaista ne znam da li bauljate i za cim ceznete :==D: ali vidim da je forum pun poluinformacija ili nepouzdanih informacija. A ne mislim ni da sam neka zvezda vodilja, samo apelujem na ljude da se ne oslanjaju tek tako na informacije koje ovde dobiju :grin:
I sama sam vec u nekom predjasnjem postu napomenula da sve to i nije tako bitno, jer je neko rekao kako se unosi zabuna. Rasprava je pokrenuta zato sto niko ne navodi konkretan izvor za svoje tvrdnje i dalje samo poluinformacije :;D:
Ako se to desi, mislim da nece uticati na one kojima je intervju zakazan, moze da ih odlozi, ali nazalost na neke hoce. Slazem se za neizvesnost.
Btw, da li je iko od vas vatrenih protivnika u Americi? :grin::==D:
|
slucajni_prolaznik |
13.06.2020 03:57 |
Evo jednog zvanicnog linka koji moze da se dvojako shvati, jer "kaze":
Only the first qualified 50,000 applicants and derivative family members will be issued visas.
https://se.usembassy.gov/top-8-diver...ions-answered/
Ali, neus-ov link (i u njemu link) resava problem. Koristicu moju omiljenu DV-2017:
https://dvcharts.xarthisius.xyz/ceacFY17.html#
https://dvcharts.xarthisius.xyz/ceac-28-11-2017.csv
Dakle, ako saberete kolonu H, dobicete 48753, a u koloni H su izdate vize po slucaju. Eno i mene na jednom mestu - jedan case number, ali 2 vize. Dakle, izgleda da su se vize izdavale sve do 50000 osoba (ili sada 55000) sa sve derivative-sima ukljucenim u zbir. Sada tek vidim da je viza izdata dan posle intervjua. Oprezno, dakle, sa prvom pijankom.
|
slucajni_prolaznik |
13.06.2020 04:17 |
Citat:
(Poruka 80570)
Only the first qualified 50,000 applicants and derivative family members will be issued visas.
Ali, neus-ov link (i u njemu link) resava problem. Koristicu moju omiljenu DV-2017:
Dakle, ako saberete kolonu H, dobicete 48753, a u koloni H su izdate vize po slucaju. Eno i mene na jednom mestu - jedan case number, ali 2 vize. Dakle, izgleda da su se vize izdavale sve do 50000 osoba (ili sada 55000) sa sve derivative-sima ukljucenim u zbir. Sada tek vidim da je viza izdata dan posle intervjua. Oprezno, dakle, sa prvom pijankom.
|
52645 ljudi od 85847 nije ni poslalo DS260 ( =COUNTIF(F2:F85848,"None") ), tako da je procenat odziva (85847-52645)/85847 = 38.67%.
|
Citat:
(Poruka 80570)
|
Da, po tabeli ima smisla :bravo: Izgleda podsvesno nisam zelela da nadjem odgovor :;D:
Hvala :1081:
|
Eto, drago mi je da sam vam rijesio misteriju :D
Dodatno, da pojasnim dio sa advokatom.
Ja sam trenutno u SAD i radim AOS po osnovu DV.
Na najvećem internet forumu posvećenom DV gdje se nalazi detaljno uputstvo za ovaj proces, bukvalno odreda se javljaju ljudi koji su za proces AOS-a angažovali advokata i za koje se odreda ispostavlja da ne poznaju proces prilagođavanja statusa po osnovu DV-a i daju pogrešne savjete klijentima. Upravo zato jer je broj ovih slučajeva zanemarljivo mali (oko 1000 godišnje) i jednostavno nemaju iskustva oko ovoga. Sa druge strane, ovaj proces je prilično straightforward i realno nepotrebno je angažovati ikoga, ali ljudima to očito daje neki lažni osjećaj sigurnosti. Iako su iste forme, postoje cake koje su različite za DV u odnosu na employment based ili family sponsored vize, a advokati ih izgleda po defaultu ne znaju (opet sve ovo tvrdim na osnovu desetine slučajeva koji su se javljali na ovom forumu).
|
slucajni_prolaznik |
13.06.2020 04:31 |
Citat:
(Poruka 80571)
52645 ljudi od 85847 nije ni poslalo DS260 ( =COUNTIF(F2:F85848,"None") ), tako da je procenat odziva (85847-52645)/85847 = 38.67%.
|
Povecacu malo cifre - u grubim crtama, od 100000 izvucenih, 40000 uopste posalje DS260, a tih 40000 svaki drugi u proseku povede jos po jednog derivates-a ( 85847 - 52645 = 33202; 48753 / 33202 = 1.47%).
Tako se od 100 hiljada izvucenih dobije 60 hiljada viza, pa je za 50000 viza zapravo trebalo oko 83333 izvucenih.
Da budem iskren, i mene je ovo oduvek zanimalo.
|
slucajni_prolaznik |
13.06.2020 04:35 |
Citat:
Prvobitno poslao korisnik neus
(Poruka 80573)
Eto, drago mi je da sam vam rijesio misteriju :D
|
Nisi bas u kompletu resio, ali si dobrano pomogao.
Jedan moj predak je cesto govorio kada bismo mu u necemu grupno pripomogli: "Blagoslovene bile mnoge ru*ice, a proklete mnoge gu*ice". Prvi deo je izgovarao dok smo mu pomagali, a drugi kada je trebalo da nas pocasti.
|
Citat:
(Poruka 80574)
Povecacu malo cifre - u grubim crtama, od 100000 izvucenih, 40000 uopste posalje DS260, a tih 40000 svaki drugi u proseku povede jos po jednog derivates-a ( 85847 - 52645 = 33202; 48753 / 33202 = 1.47%).
Tako se od 100 hiljada izvucenih dobije 60 hiljada viza, pa je za 50000 viza zapravo trebalo oko 83333 izvucenih.
Da budem iskren, i mene je ovo oduvek zanimalo.
|
To je razlog zašto dok najprije ne dobijemo ukupan broj izvučenih, ne možemo davati neke predikcije.
Pa eto mene, sa brojem evropskim 46*** i current sam :D svaka godina je priča za sebe i puno je to varijabli u igri. U suštini link koji sam ja podijelio i podaci u csv fajlu su najčistija slika jer prikazuju tačno spisak svih slučaja sa brojevima i derivatima :) i onda tu ulazi priča o čuvenim rupama itd, al da ne ulazimo sad toliko duboko :D
|
Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 13:15. |
|
Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Mišljenja, saveti, izjave, ponude ili druge informacije ili sadržaji nastali na forumu vlasništvo su onoga ko ih je kreirao, a ne sajta ZelenaLutrija.com. ZelenaLutrija.com ne garantuje tačnost, kompletnost ili upotrebnu vrednost informacija, stavova, saveta ili datih izjava. Ne postoje uslovi pod kojima bi sajt ZelenaLutrija.com bio odgovoran za štetu ili gubitak koji je posledica bilo čijeg oslanjanja na nepouzdane informacije, ili bilo kakve informacije nastale kroz komunikaciju između članova.
Sajtove koji su linkovani sa ovog sajta ne kontrolišemo, ne podržavamo, niti smo pregledali bilo kakve sadržaje na takvim sajtovima. Mi nećemo biti odgovorni za legalnost, tačnost ili prikladnost bilo kog sadržaja, oglasa, proizvoda, usluga ili informacije lociranim na ili distribuiranih kroz druge web sajtove, niti za bilo kakvu štetu nastalu kao posledica takvih informacija.
ZelenaLutrija.com drži i čuva druga prava vlasništva na sajtu.
Osim informacija koje su u javnom vlasništvu ili za koje dobijete dozvolu, nemate pravo da kopirate, modifikujete ili na bilo koji način menjate, objavljujete, prenosite, distribuirate, izvršavate, prikazujete ili prodajte bilo koju informaciju zaštićenu pravima vlasništva. Slanjem informacija ili sadržaja na bilo koji deo ZelenaLutrija.com foruma, Vi automatski dozvoljavate i predstavljate garanciju da imate pravo da dozvolite ZelenaLutrija.com ili članovima ZelenaLutrija.com bespovratnu, kontinualnu, neograničenu, globalnu dozvolu da koriste, kopiraju, izvršavaju, prikazuju i distribuiraju takve informacije i sadržaje i da iz takvih sadžaja koriste bilo koji deo u bilo koje svrhe, kao i pravo i dozvolu da koriste gore navedene sadržaje. Svi zaštitni znakovi (trademarks), logotipi, oznake usluga, firme ili imena proizvoda koji se pominju na ovom web sajtu su vlasništvo kojim raspolažu njihovi vlasnici.