ZELENA KARTA - LUTRIJA

ZELENA KARTA - LUTRIJA (http://www.zelenalutrija.com/forum/index.php)
-   Stare teme (http://www.zelenalutrija.com/forum/forumdisplay.php?f=22)
-   -   Zdravo Svima :D ! (http://www.zelenalutrija.com/forum/showthread.php?t=1012)

mario1989 26.01.2012 16:27

Ovako ja se planiram prijaviti ove godine na lurtriju pa imam par pitanja:
1)kakve su mi uopce sanse da dobijem kartu (ako netko zeli moze mi prikazati i u omjeru)?
2)negdje sam procitao da svaka drzava dobiva postotak koliko iz te drzave moze ljudi dobiti kartu(primjer:ja sam iz Hrvatske i ako nas se prijavi npr 100 iz Hrvatske i ako npr. Amerikanci daju 100 karata za Hrvatsku, znaci li da svi mi koji smo se prijavili u Hrvarskoj dobivamo zelene karte?).
3) da li kad jednom dobijes zelenu kartu zauvijek si gradjanin amerike ili nakon nekog vremena prestaje vrijediti zelena karta?
4) ako me izvuku za kartu znaci li to da odamh moram sredjivati papire ili mogu raditi dokumete ili sto vec treba npr. za 5,6 godina(ja bi ako mogu birati htio poslije faksa)
5)i za kraj da li je uopce tko dobio zelenu kartu sa ove stranice?

molim vas ako nije problem odgovorite mi na pitanja a, ne kao na nekim forumima gdje me salju gdje mogu naci odgovore pa trebam trolati po 10 stranica za odgovor

NightSky 26.01.2012 16:49

Citat:

Prvobitno poslao korisnik mario1989 (Poruka 26949)
1)kakve su mi uopce sanse da dobijem kartu (ako netko zeli moze mi prikazati i u omjeru)?
2)negdje sam procitao da svaka drzava dobiva postotak koliko iz te drzave moze ljudi dobiti kartu(primjer:ja sam iz Hrvatske i ako nas se prijavi npr 100 iz Hrvatske i ako npr. Amerikanci daju 100 karata za Hrvatsku, znaci li da svi mi koji smo se prijavili u Hrvarskoj dobivamo zelene karte?).
3) da li kad jednom dobijes zelenu kartu zauvijek si gradjanin amerike ili nakon nekog vremena prestaje vrijediti zelena karta?
4) ako me izvuku za kartu znaci li to da odamh moram sredjivati papire ili mogu raditi dokumete ili sto vec treba npr. za 5,6 godina(ja bi ako mogu birati htio poslije faksa)
5)i za kraj da li je uopce tko dobio zelenu kartu sa ove stranice?

molim vas ako nije problem odgovorite mi na pitanja a, ne kao na nekim forumima gdje me salju gdje mogu naci odgovore pa trebam trolati po 10 stranica za odgovor

Zdravo mario1989. Da si se malo potrudio, mogao si i sam pronaći odgovore na sva ta pitanja ovdje na forumu. Ali evo, kao odgovor na 1. i 2. pitanje na ovoj temi http://www.zelenalutrija.com/forum/showthread.php?t=996 imaš statistiku kroz nekoliko godina, iz toga možeš izračunati kolike su ti šanse.

Koliko sam upućena, u USA moraš ući mislim najkasnije 6 mjeseci nakon dobivanja Green card (neka me neko ispravi ako nisam u pravu, ali možeš i sam pronaći na forumu), ali svakako ne nakon 5, 6 godina.

Forumaši koji su dobili zelenu kartu uglavnom imaju taj podatak u svojim potpisima.

U svakom slučaju, neka ti ne bude mrsko, prečešljaj forum, naći ćeš sve odgovore. Ako si zbilja zainteresiran, neće ti biti teško pročitati ni 110 tema, a ne samo 10 stranica.

mikiSA 26.01.2012 16:54

Citat:

Prvobitno poslao korisnik mario1989 (Poruka 26949)
1)kakve su mi uopce sanse da dobijem kartu (ako netko zeli moze mi prikazati i u omjeru)?Sanse su ti malo bolje od dobivanja jackpota na normalnoj lutriji. Neko igra 10 godina pa ga izvuku, neko se prvi put prijavi i dobije. Samo ime kaze: to je lutrija
2)negdje sam procitao da svaka drzava dobiva postotak koliko iz te drzave moze ljudi dobiti kartu(primjer:ja sam iz Hrvatske i ako nas se prijavi npr 100 iz Hrvatske i ako npr. Amerikanci daju 100 karata za Hrvatsku, znaci li da svi mi koji smo se prijavili u Hrvarskoj dobivamo zelene karte?). Mislim da je 7%, neka me neko ispravi. Ovo opet zavisi koliko se ljudi prijavilo iz Hrvatske (znam sigurno da ih se nije samo 100 prijavilo, probaj par hiljada.. za 2012, a dobilo ih je samo 107.
3) da li kad jednom dobijes zelenu kartu zauvijek si gradjanin amerike ili nakon nekog vremena prestaje vrijediti zelena karta? Dobije se Diversity lottery visa ako te izvuku i ako zadovoljavas sve kriterije. Nakon sto udjes u US na DL vizi dobijes pecat koji je zamjena dok ne dobijes zelenu kartu koja dodje par sedmica nakon prvog ulaska u US. Nakon 5 godina boravka, rada i placanja poreza u US mozes aplicirati da dobijes US drzavljanstvo.
4) ako me izvuku za kartu znaci li to da odamh moram sredjivati papire ili mogu raditi dokumete ili sto vec treba npr. za 5,6 godina(ja bi ako mogu birati htio poslije faksa)Lutrija je svake godine, ako te izvuku imas do septembra sljedece godine da djeluje i sredis sve papire, u protivnom gubis sansu. Najbolje da zavrsis fax pa da se onda prijavis. Druga opcija je da se prijavis i nastavis fax tamo.
5)i za kraj da li je uopce tko dobio zelenu kartu sa ove stranice? Imas par tema koje obradjuju tvoje pitanje, za ovo iz 2012 imas temu azurna lista selektovanih, pa vidi.

Nadam se da sam odgovorila ovako ukratko, vidis da ima cijeli forum koji se generalno bavi pitanjima koje si postavio. Sretno ako se odlucis prijaviti u oktobru ove godine

mario1989 26.01.2012 20:37

Puno hvala svima na odgovorima.....pomogli ste mi korisnim informacijama

Samo sam jos u dvoumici jer za 3(kompletni faks 5 godina) godine bi trebao diplomirati(rudarsko-geolosko-naftni fakultet,smjer:rudarstvo) i olaksavajuca stvar jer sto se moje zanimanje trazi u Sjevernoj Americi...
takodjer pozitivna je stvar sto je moj fakultet 3+2,pa bi u najgoroj situaciji mogao zadnje dvije studirati u USA(no jedino me muci ako je uopce to moguce jer kod nas je sustav po bolonji,a nisam siguran da je bas tako u USA)
http://www.zelenalutrija.com/forum/showthread.php?t=277 ovo je jedino sto sam nasao o skolovanju u USA ali govori za one koji hoce krenuti ispocetka sa studiranjem

Koliko sam primjetio malo citajuci ako se ja sada prijavim znaci i ako cu imati srece dobit cu vizu 2014 znaci godinu dana prije moga zavrsetka faksa

NightSky 26.01.2012 21:07

Tako je, procedura traje 2 godine. Dakle, ako se prijaviš 2012, ako te izvuku, ako prođeš svu proceduru i odobre ti zelenu kartu, ideš 2014.

Prijave za zelenu lutriju su negdje u 10. mjesecu. Najbolje ti je da odeš na stranicu USA ambasade u Hrvatskoj krajem 9. mjeseca http://zagreb.usembassy.gov/visas/immigrant.html i tamo ćeš naći objašnjenja od kad do kad se može prijaviti i link na ZVANIČNU STRANICU lutrije. Imaš i upozoranje o mogućim prevarama (o čemu je dosta pisano i na forumu) i zato ti je najbolje da ideš samo provjerenim putem. Imaš i kontakt telefon ambasade.

Dakle, imaš još vremena do 10. mjeseca da se preračunaš i odlučiš hoćeš li se prijavljivati ove godine ili čekati narednu, a do tada se možeš na forumu kvalitetno informirati o svemu što te očekuje.

Sretno, šta god da odlučiš. :)

oskark 26.01.2012 21:58

Citat:

Prvobitno poslao korisnik jovke (Poruka 26702)
Kada bi se tako lako skupljale i dobijale informacije niko od nas ne bi proveo godinu dana uz forum nego bih jednom u godini otvorili temu ovog naziva i postavili bezbroj pitanja pa cekali detaljne odgovore. Znanje se ne stice preko noci pa tako ni informacije o lutriji. I ja sam nekad davno cuo da postoji lutrija a nisam znao nista o tome, pa sam dan po dan skupljao informacije i gradio predstavu o kompletnoj proceduri i zivotu u USA, a i dalje ih skupljam. Valjda tako treba, a mozda i nije tako.

Ovo kao da sam ja napisao...
Mislim da je malo godinu dana..Ja sam ovde od maja 2010. a jos uvek ima brdo toga sto nisam procitao...a ima tema koje sam po vise puta citao ne bi li razumeo sve u potpunosti.:book:

Nazalost ima mnogo ljudi koje mrze da citaju ili "nemaju vremena" pa onda otvaraju nove teme da dobiju konkretne odgovore. A o pitanjima tipa jel moja slika dobra :gun: najbolja od svih.
Al dobro, nismo svi isti...:wee:

mario1989 26.01.2012 23:57

Citat:

Prvobitno poslao korisnik NightSky (Poruka 26954)
Tako je, procedura traje 2 godine. Dakle, ako se prijaviš 2012, ako te izvuku, ako prođeš svu proceduru i odobre ti zelenu kartu, ideš 2014.

Prijave za zelenu lutriju su negdje u 10. mjesecu. Najbolje ti je da odeš na stranicu USA ambasade u Hrvatskoj krajem 9. mjeseca http://zagreb.usembassy.gov/visas/immigrant.html i tamo ćeš naći objašnjenja od kad do kad se može prijaviti i link na ZVANIČNU STRANICU lutrije. Imaš i upozoranje o mogućim prevarama (o čemu je dosta pisano i na forumu) i zato ti je najbolje da ideš samo provjerenim putem. Imaš i kontakt telefon ambasade.

Dakle, imaš još vremena do 10. mjeseca da se preračunaš i odlučiš hoćeš li se prijavljivati ove godine ili čekati narednu, a do tada se možeš na forumu kvalitetno informirati o svemu što te očekuje.

Sretno, šta god da odlučiš. :)

Tako sam se i zagrijao za zelenu kartu...jedanput sam ispunio prijevaru(kad surfas netom svako malo iskacu te prijave kao iz paštete) i naravno bio sam izvucen te su mi obecavali od sigurnog posla do stana i zdrastva i samo sam kao trebao uplatiti preko western union kod nekog covjeka koji radi u USA ambasadi u londonu i onda sam otkrio ovu stranicu i vidio da nije bas tako...

puno hvala na savjetima :)

djordje92 30.01.2012 01:31

Kakva je sansa da dodjem preko neta do posla u Americi? Pomozite mi :) Savjet.

dejancic 30.01.2012 11:40

Citat:

Prvobitno poslao korisnik djordje92 (Poruka 26991)
Kakva je sansa da dodjem preko neta do posla u Americi? Pomozite mi :) Savjet.

Mala. Ukoliko si dobitnik zelene karte, SSN broj ces dobiti tek posle par dana ili nedelja boravka u Americi. Neke online aplikacije za posao zahtevaju ili ceo ili poslednje 4 cifre SSN broja, i ukoliko ga ne posedujes samim tim ne mozes ni da se prijavis za posao.

Sa srecom...

NightSky 30.01.2012 13:02

Citat:

Prvobitno poslao korisnik dejancic (Poruka 26994)
Mala. Ukoliko si dobitnik zelene karte, SSN broj ces dobiti tek posle par dana ili nedelja boravka u Americi. Neke online aplikacije za posao zahtevaju ili ceo ili poslednje 4 cifre SSN broja, i ukoliko ga ne posedujes samim tim ne mozes ni da se prijavis za posao.

Sa srecom...

Posao se ne mora nužno tražiti samo preko online aplikacija. Ja sam, recimo, pronašla web stranice i e-mailove firmi koje su mi bile interesantne (u pitanju je arhitektura). Na mnogim stranicama je pisalo da su stalno u potrazi za talentovanim, visoko motiviranim stručnjacima koji bi se pridružili njihovom timu. Poslala sam CV i portfolio na više desetina adresa, ali sam dobila sve same odbijenice uz obrazloženje da trenutno nemaju potrebe za kadrom mog profila. Niko me nije ni upitao za SSN.

Ovdje na forumu sam saznala da je procedura za dobivanje radne vize (a kasnije na osnovu toga i GC) jako duga i skupa za poslodavca, http://www.zelenalutrija.com/forum/s...ead.php?t=1016 , tako da ne znam koliko se isplati trošiti vrijeme i energiju na nešto što ima vrlo male šanse da upali.

Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 08:36.

Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.

Mišljenja, saveti, izjave, ponude ili druge informacije ili sadržaji nastali na forumu vlasništvo su onoga ko ih je kreirao, a ne sajta ZelenaLutrija.com. ZelenaLutrija.com ne garantuje tačnost, kompletnost ili upotrebnu vrednost informacija, stavova, saveta ili datih izjava. Ne postoje uslovi pod kojima bi sajt ZelenaLutrija.com bio odgovoran za štetu ili gubitak koji je posledica bilo čijeg oslanjanja na nepouzdane informacije, ili bilo kakve informacije nastale kroz komunikaciju između članova.
Sajtove koji su linkovani sa ovog sajta ne kontrolišemo, ne podržavamo, niti smo pregledali bilo kakve sadržaje na takvim sajtovima. Mi nećemo biti odgovorni za legalnost, tačnost ili prikladnost bilo kog sadržaja, oglasa, proizvoda, usluga ili informacije lociranim na ili distribuiranih kroz druge web sajtove, niti za bilo kakvu štetu nastalu kao posledica takvih informacija.
ZelenaLutrija.com drži i čuva druga prava vlasništva na sajtu.
Osim informacija koje su u javnom vlasništvu ili za koje dobijete dozvolu, nemate pravo da kopirate, modifikujete ili na bilo koji način menjate, objavljujete, prenosite, distribuirate, izvršavate, prikazujete ili prodajte bilo koju informaciju zaštićenu pravima vlasništva. Slanjem informacija ili sadržaja na bilo koji deo ZelenaLutrija.com foruma, Vi automatski dozvoljavate i predstavljate garanciju da imate pravo da dozvolite ZelenaLutrija.com ili članovima ZelenaLutrija.com bespovratnu, kontinualnu, neograničenu, globalnu dozvolu da koriste, kopiraju, izvršavaju, prikazuju i distribuiraju takve informacije i sadržaje i da iz takvih sadžaja koriste bilo koji deo u bilo koje svrhe, kao i pravo i dozvolu da koriste gore navedene sadržaje. Svi zaštitni znakovi (trademarks), logotipi, oznake usluga, firme ili imena proizvoda koji se pominju na ovom web sajtu su vlasništvo kojim raspolažu njihovi vlasnici.