-
Vaša strana
(
http://www.zelenalutrija.com/forum/forumdisplay.php?f=11)
| ivanmilosavljevic |
13.05.2012 21:08 |
...
Ako zelite da se sacuvate,imate besplatan kurs Karate od mene!!! Inace sam majstor Karate-a od 16 god...I aktivan i dan danas.heheh
|
| NightSky |
13.05.2012 21:15 |
Citat:
Prvobitno poslao korisnik ivanmilosavljevic
(Poruka 29519)
Ako zelite da se sacuvate,imate besplatan kurs Karate od mene!!! Inace sam majstor Karate-a od 16 god...I aktivan i dan danas.heheh
|
Mogu ti reći da je to na današnjem vremenu i na našim prostorima najbolja moguća investicija. Ja sam nekada davno, prije rata, počela trenirati karate, ali bi šta bi, prekinuh i žao mi je što nikada nisam nastavila.
Btw, je li ima neka dobna granica nakon koje se ne može početi trenirati karate?
|
| ivanmilosavljevic |
13.05.2012 21:23 |
.
|
| dejancic |
13.05.2012 21:30 |
Citat:
Prvobitno poslao korisnik NightSky
(Poruka 29518)
Kakva će kazna biti tim huliganima iz Chicaga kada ih policija uhvati? Hoće li ih istog dana pustiti da slobodno šetaju po gradu?
Znaš kakva je kazna u BiH (Federaciji)? NIKAKVA! To je razlika konkretno između USA i BiH. I koja je poruka delikventima u BiH? Radite slobodno to što ste i do sada radili, jer kazne nema!
Znaš šta je onaj maloljetni idiot, što je nožem ubio pokojnog Denisa Mrnjavca u tramvaju u Sarajevu, rekao policiji kad su ga hapsili? Rekao je: "Ne možete mi ništa!" Znaš li da konkretno po Sarajevu hoda slobodno na desetine registriranih kriminalaca, narkomana i ubica, što punoljetnih, što maloljetnih?
Ovo sve pišem za BiH. Za druge balkanske države se ograđujem, možda tamo tužilaštvo i sudstvo radi svoj posao bolje nego ovdje.
Ne govorim ovo konkretno tebi, dejancicu, nego svima koji kažu da se takve stvari dešavaju svugdje. Istina, dešavaju se, ali negdje se za ubistvo dobije smrtna kazna, negdje 20 godina, a negdje ništa, a poruke koje se na taj način šalju kriminalcima su jasne. Eto, samo u tome je razlika.
|
Izvrsioci tog zlocina su uhvaceni. Ako me pamcenje dobro sluzi koristili su jednu od ukradenih kreditnih kartica i tako su uhvaceni. Da li ce oni dobiti kaznu i koliku ne znam. Ono sto znam je da odluke pravosudnog sistema ni u jednoj zemlji nisu crno bele. Ima tu mnogo nijansi sive. Mala greska advokata ili tuzioca moze uticati na konacnu odluku koja nazalost moze rezultirati da neki sljam opet slobodno seta po ulici. Mozda americki pravosudni sistem nije toliko korumpiran, ali to ga opet ne cini savrsenim.
Ocigledno ja posmatram stvari drugacije. Zamislimo da dodje taj momenat da ti dolazis u Ameriku. I dodje onaj zao cas kada razmisljas o svemu i svacemu, kada vagas sve i donosis odluku sta dalje. Da li zaista hoces da mi kazes da ces u tom momentu ti uporedjivati pravosudni sistem Amerike i BIH? Da li ces u tom momentu razmisljati o nepravdama koje su mozda pogodile tebe ili neke tebi znane? Cisto sumnjam. A to onda ide u prilog mojoj tvrdnji da apsolutno prisutne nepravde uglavnom nisu razlog koji nas vuce da se selimo u druge zemlje.
|
| NightSky |
13.05.2012 21:42 |
Citat:
Prvobitno poslao korisnik dejancic
(Poruka 29525)
Mozda americki pravosudni sistem nije toliko korumpiran, ali to ga opet ne cini savrsenim.
Ocigledno ja posmatram stvari drugacije. Zamislimo da dodje taj momenat da ti dolazis u Ameriku. I dodje onaj zao cas kada razmisljas o svemu i svacemu, kada vagas sve i donosis odluku sta dalje. Da li zaista hoces da mi kazes da ces u tom momentu ti uporedjivati pravosudni sistem Amerike i BIH? Da li ces u tom momentu razmisljati o nepravdama koje su mozda pogodile tebe ili neke tebi znane? Cisto sumnjam. A to onda ide u prilog mojoj tvrdnji da apsolutno prisutne nepravde uglavnom nisu razlog koji nas vuce da se selimo u druge zemlje.
|
Nisam ni rekla da je američki sistem savršen, takvog na svijetu nema. Tačno, i kriminalci greškom budu pušteni i nevini greškom smaknuti, ali svako ko pomisli na krivično djelo unaprijed zna koja ga kazna čeka, pa se možda i predomisli (ili ako je u BiH ohrabri).
I da, jedan od presudnih faktora zašto hoću da idem odavde, pored mentaliteta, je upravo pravosudni sistem u BiH i što skoro svaki dan čujem priču kakva je Hope-ova. Preživjela bih ja besparicu i to što nemam fensi stvari, i što ne idem na fensi putovanja, ali to što nikad ne znaš iza kojeg ćoška vreba budala s nožem koja će napasti bez provokacije i po ko zna koji put proći nekažnjeno - to je za mene neprihvatljivo!
Ne tražim od života previše, tražim osnovna ljudska prava (sve preko toga je dodatni bonus) ali ovdje ne mogu dobiti ni onaj ljudski minimum.
Ja sam već sve izvagala. Ne bih igrala lutriju i možda zauzela nekome mjesto da odluka već nije donesena.
|
| dejancic |
13.05.2012 22:05 |
Citat:
(Poruka 29526)
Nisam ni rekla da je američki sistem savršen, takvog na svijetu nema. Tačno, i kriminalci greškom budu pušteni i nevini greškom smaknuti, ali svako ko pomisli na krivično djelo unaprijed zna koja ga kazna čeka, pa se možda i predomisli (ili ako je u BiH ohrabri).
I da, jedan od presudnih faktora zašto hoću da idem odavde, pored mentaliteta, je upravo pravosudni sistem u BiH i što skoro svaki dan čujem priču kakva je Hope-ova. Preživjela bih ja besparicu i to što nemam fensi stvari, i što ne idem na fensi putovanja, ali to što nikad ne znaš iza kojeg ćoška vreba budala s nožem koja će napasti bez provokacije i po ko zna koji put proći nekažnjeno - to je za mene previše!
Ne tražim od života previše, tražim osnovna ljudska prava (sve preko toga je dodatni bonus) ali ovdje ne mogu dobiti ni onaj ljudski minimum.
Ja sam već sve izvagala. Ne bih igrala lutriju i možda zauzela nekome mjesto da odluka već nije donesena.
|
Svaki dan cujes pricu kao sto je Hope-ova? Gde zivis ti, ako nije tajna? Kada procitam ovako nesto ja se zamislim da li treba da odem na oftalmoloski pregled, jer sam ljude sa nozevima vidjao samo u kuhinji. Da rezimiramo, ako odem u BIH treba da ocekujem na svakom cosku budalu sa nozem koja ce me ubiti, a da ne trepne, jer zna da pravosudni sistem radi i postoji da bi svi zlocinci zavrsili na slobodi? Uz svo duzno postovanje, mozda si malo preuvelicala, zar ne?
A po pitanju vaganja :-) Ovo sada pisem kao osoba koja je isto tako razmisljala i veruj mi bez ikakve namere da te uvredim, vec da ti ukazem da postoje stvari koje ne mozes objektivno posmatrati dok ne dodjes ovamo. Znas sta si ti izvagala. Jedno veliko nista :grin: Kada dodjes ovde i provedes neko vreme, e onda ces tek poceti da vagas. A onda cemo ti i ja sesti, popiti kafu i popricati ko je bio blizi istini. Sve najbolje!
|
| NightSky |
13.05.2012 22:41 |
Citat:
(Poruka 29528)
Svaki dan cujes pricu kao sto je Hope-ova? Gde zivis ti, ako nije tajna? Kada procitam ovako nesto ja se zamislim da li treba da odem na oftalmoloski pregled, jer sam ljude sa nozevima vidjao samo u kuhinji. Da rezimiramo, ako odem u BIH treba da ocekujem na svakom cosku budalu sa nozem koja ce me ubiti, a da ne trepne, jer zna da pravosudni sistem radi i postoji da bi svi zlocinci zavrsili na slobodi? Uz svo duzno postovanje, mozda si malo preuvelicala, zar ne?
A po pitanju vaganja :-) Ovo sada pisem kao osoba koja je isto tako razmisljala i veruj mi bez ikakve namere da te uvredim, vec da ti ukazem da postoje stvari koje ne mozes objektivno posmatrati dok ne dodjes ovamo. Znas sta si ti izvagala. Jedno veliko nista :grin: Kada dodjes ovde i provedes neko vreme, e onda ces tek poceti da vagas. A onda cemo ti i ja sesti, popiti kafu i popricati ko je bio blizi istini. Sve najbolje!
|
Nije tajna gdje živim, piše mi Ex Yu lokacija Sarajevo.
Nemam namjeru da se ubjeđujem niti da bilo kome šta dokazujem, ali kako ti meni možeš iz USA objašnjavati gdje ja živim i kakva mi je sigurnosna situacija u gradu? Ti si tamo, ja sam ovdje, držimo se toga.
Ako te znaima sarajevska crna hronika, pogledaj ovo:
http://www.klix.ba/vijesti/crna-hron...obe/120505006#
http://www.klix.ba/vijesti/crna-hron...arac/120505062
http://www.klix.ba/vijesti/crna-hron...vlja/120507008
Banja Luka:
http://www.klix.ba/vijesti/crna-hron...busa/120513084
A nadam se da iskreno ću u skorijoj budućnosti ponovo doći u Chicago, pošto sam bila jako davno.
I tebi sve najbolje!
|
Citat:
(Poruka 29528)
|
nightsky nije ni sekunde pretjerala u svom opisu, bar sto se tice Sarajeva. Ovako je zadnjih godina, a svakim danom je sve gore. I da, ovdje stalno moras biti na oprezu da te neko ne bi napao, bez ikakvog razloga. Druga opcija je izbjegavati opasna mjesta i po danu, a narocito po noci. Zakon nam je takav da cak i kad bi se branio i u tome uspio da se odbranis od napadaca ( a njega povrijedis) da TI ides u zatvor a njega pustaju, uz naravno dodatnu prijavu za tebe od 500KM. Pa ti vidi gdje zivimo.
|
| dejancic |
13.05.2012 23:06 |
Citat:
(Poruka 29531)
|
Ako tebe zaista opterecuju desavanja iz crne hronike onda bolje nemoj ni u Chicago da dolazis.
http://www.chicagotribune.com/news/l...,3323308.story
http://www.chicagotribune.com/news/l...,6639757.story
Slazem se sa konstatacijom da ja ne znam kakvo je realno stanje zivota u Sarajevu, ali mi je zaista tesko da poverujem da ce me izbosti nozem cim krocim na ulicu. Lose stvari mogu da se dese svakome i svugde. Ukoliko se ti plasis za sopstveni zivot, onda nema potrebe za cekas zelenu kartu, azil uvek postoji kao opcija.
|
Avgust 2006, muz i ja letimo za Cikago. Odem ja u toalet a njemu ce covek sto sedi do njega (rodom sa Krka, odavno Amer) u poverenju: "Znas, u Americi neces smeti da podignes ruku na zenu. To se tamo ne moze, odmah policija..." Onako muski u poverenju. Ko da to mom muzu ista znaci (nije me lemao nikad).
A meni je bilo neobicno sto me nikad ne zaustavlja policija ni na ulici ni kad vozim. Nijedom odkad sam ovde (jos malo pa sest godina). A tamo kod nas svako malo. Mada ovde ako se napijes i bauljas ulicom, moze da se desi da ides u aps da malo oladis glavu pa te puste sutra.
|
| Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 21:26. |
|
Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Mišljenja, saveti, izjave, ponude ili druge informacije ili sadržaji nastali na forumu vlasništvo su onoga ko ih je kreirao, a ne sajta ZelenaLutrija.com. ZelenaLutrija.com ne garantuje tačnost, kompletnost ili upotrebnu vrednost informacija, stavova, saveta ili datih izjava. Ne postoje uslovi pod kojima bi sajt ZelenaLutrija.com bio odgovoran za štetu ili gubitak koji je posledica bilo čijeg oslanjanja na nepouzdane informacije, ili bilo kakve informacije nastale kroz komunikaciju između članova.
Sajtove koji su linkovani sa ovog sajta ne kontrolišemo, ne podržavamo, niti smo pregledali bilo kakve sadržaje na takvim sajtovima. Mi nećemo biti odgovorni za legalnost, tačnost ili prikladnost bilo kog sadržaja, oglasa, proizvoda, usluga ili informacije lociranim na ili distribuiranih kroz druge web sajtove, niti za bilo kakvu štetu nastalu kao posledica takvih informacija.
ZelenaLutrija.com drži i čuva druga prava vlasništva na sajtu.
Osim informacija koje su u javnom vlasništvu ili za koje dobijete dozvolu, nemate pravo da kopirate, modifikujete ili na bilo koji način menjate, objavljujete, prenosite, distribuirate, izvršavate, prikazujete ili prodajte bilo koju informaciju zaštićenu pravima vlasništva. Slanjem informacija ili sadržaja na bilo koji deo ZelenaLutrija.com foruma, Vi automatski dozvoljavate i predstavljate garanciju da imate pravo da dozvolite ZelenaLutrija.com ili članovima ZelenaLutrija.com bespovratnu, kontinualnu, neograničenu, globalnu dozvolu da koriste, kopiraju, izvršavaju, prikazuju i distribuiraju takve informacije i sadržaje i da iz takvih sadžaja koriste bilo koji deo u bilo koje svrhe, kao i pravo i dozvolu da koriste gore navedene sadržaje. Svi zaštitni znakovi (trademarks), logotipi, oznake usluga, firme ili imena proizvoda koji se pominju na ovom web sajtu su vlasništvo kojim raspolažu njihovi vlasnici.