-
Stare teme
(
http://www.zelenalutrija.com/forum/forumdisplay.php?f=22)
- -
Sss
(
http://www.zelenalutrija.com/forum/showthread.php?t=1129)
Citat:
Prvobitno poslao korisnik mijan
(Poruka 31404)
Ameri jasno u instrukcijama traze 12 godina kontinuiranog skolovanja, a fakultet se moze upisati i 5 godina posle srednje skole, moze se i kupiti nakon 10 godina radnog iskustva itd. To nije kontinuitet od 12 godina skolovanja. On moze pokazati najjacu strucnu spremu u ambasadi ali u obrascima koje ce poslati u Kentaki kada ga izvuku mora navesti trogodisnju srednju skolu sto ce oni videti. Slazem se da bi trebao dobiti vizu i on i svi drugi u toj poziciji ali ne bi bio tako samouveren u razmisljanjima da ce to proci bez cimanja tako lagano. Ko zna sta sve sluzbenik moze da umisli i lose da proceni situaciju, a njegovo je diskreciono pravo da li ce odobriti vizu. Prijavi se pa ako te izvuku videces na razgovoru da li ce se te pustiti, od pretpostavki nema sigurnog odgovora.
|
Postovani, jako cijenim Vase misljenje po pitanju ove teme ali neke stvari mi opet nisu jasne. Kazete da Ameri jasno traze kontinuirano skolovanje od 12 godina.... to u njihovim instrukcijama za DV Lottery nije navedeno
QUOTE: To enter the DV program, you must meet either the education or work experience requirement of the DV program: You must have either a high school education or its equivalent, defined as successful completion of a 12-year course of elementary and secondary education; OR two years of work experience within the past five years in an occupation requiring at least two years of training or experience to perform.
E sada postujem da mozda slijede druga pravila u trenutku KADA Vas izvuku!
Nije mi bas jasno da ce odbiti kadar koji je NPR radi braka, djece, vojske, sto vec, napravio pauzu par godina izmedju trogodisnje skole i upisa na fax pa onda NPR magistrirao i poslije doktorirao a oni gledali kontinuitet u skolovanju, mada to nisam nigdje procitao do sada....
Iskreno cijenim i zahvaljujem se na misljenjima i odgovorima te se nadam da ce se javiti neko ko je imao konkretno iskustvo!!!
Tema se nastavlja nadam se....
|
Citat:
Prvobitno poslao korisnik mijan
(Poruka 31404)
Ameri jasno u instrukcijama traze 12 godina kontinuiranog skolovanja, a fakultet se moze upisati i 5 godina posle srednje skole, moze se i kupiti nakon 10 godina radnog iskustva itd. To nije kontinuitet od 12 godina skolovanja. On moze pokazati najjacu strucnu spremu u ambasadi ali u obrascima koje ce poslati u Kentaki kada ga izvuku mora navesti trogodisnju srednju skolu sto ce oni videti. Slazem se da bi trebao dobiti vizu i on i svi drugi u toj poziciji ali ne bi bio tako samouveren u razmisljanjima da ce to proci bez cimanja tako lagano. Ko zna sta sve sluzbenik moze da umisli i lose da proceni situaciju, a njegovo je diskreciono pravo da li ce odobriti vizu. Prijavi se pa ako te izvuku videces na razgovoru da li ce se te pustiti, od pretpostavki nema sigurnog odgovora.
|
Izvini, ali nisi u pravu. Kao prvo, nigde ne pise kontinuirano (FAQ 13). Problem je u tome sto je vanredno zavrsen cetvrti stepen u Srbiji u stvari samo izlazak na ispite bez predavanja (ili sa vrlo malim brojem sati pripreme) i kao takav se tretira kao GED. Ne postoji razlog da ako neko pauzira godinu dana ili vise i vrati se redovno u cetvrtu godinu ne ispunjava uslov (to je ovde nemoguce jer spada u adult education ali nisam sigurna za Srbiju)
Kao drugo - kada se u engleskom jeziku kaze "at least" onda se podrazumeva da osoba nema nista drugo sem toga i da je to minimum. Ukoliko postoji univerzitetska diploma, tu se "at least" kvalifikacije ne primenjuju (pogotovo jer u Americi srednja skola nije uslov za studiranje).
Nema nikakvih teorija zavere niti mozda i ako: ako su Amerikanci u necemu spretni, to je da rasclane sve do detalja i da se gotovo slepo drze procedura (sve dok neko ko ima dovoljno visok rang - kao konzul na primer - ne odobri drugacije). To sto mi u svemu trazimo neki "rep" je drugi problem.
Izvor 1: visegodisnje iskustvo sa americkim zakonima, propisima i sistemom skolovanja.
Izvor 2: nisam sigurna za ostale clanove, ali Wingreen je koliko se secam bila u toj situaciji i nije imala nikakvih problema da dobije vizu.
O ovome je toliko puta pricano, ne znam odakle sad ista nedomica koju smo razjasnili jos pre nekoliko godina.
|
Mr.Remba |
14.09.2012 19:31 |
Pozdrav svima, evo i mene jako zanima šta je s onima koji imaju samo trogodišnju školu. E sad isto što me zanima je dali kod njih išta znači diploma sa tečaja??
|
medicinska i gimnazija
Veliki pozdrav za sve iskusne forumase....mnogo citam,ucim od iskusnijih...od velike ste pomoci...nama koji o toj prici jako malo znamo...moje pitanje odnosi se na slijedece....moja zena ima zavrsenu medicinsku skolu,zavrsen volenterski rad sa volenterskom knjizicom i odjelima na kojima je imala praksu,te polozen drzavni ispit za medicinsku sestru. Meddjutim ona taj posao ne radi nego je vec jedanaest godina zaposlena u mupu u zenici...statistika...kakve su joj sanse tamo ukoliko bismo dosli obzirom da cemo se ove god prijaviti na lutriju...i kakve su meni sanse za zaposlenje imam zavrsenu gimnaziju,ali oko cetri godine sam u trgovini,sto kao trgovac,sto kao poslovodja poslovnih jedinica....unaprijed zahvalan na bilo kojem komentaru i odgovoru...veeliki pozz
|
Molim Zanu, Vuxanne i Dreadnot da mi na upi iz prethodnog naila odgovore...bio bih bas tahvalan....
|
landlord |
25.09.2012 03:58 |
Citat:
Prvobitno poslao korisnik edinze
(Poruka 31428)
Veliki pozdrav za sve iskusne forumase....mnogo citam,ucim od iskusnijih...od velike ste pomoci...nama koji o toj prici jako malo znamo...moje pitanje odnosi se na slijedece....moja zena ima zavrsenu medicinsku skolu,zavrsen volenterski rad sa volenterskom knjizicom i odjelima na kojima je imala praksu,te polozen drzavni ispit za medicinsku sestru. Meddjutim ona taj posao ne radi nego je vec jedanaest godina zaposlena u mupu u zenici...statistika...kakve su joj sanse tamo ukoliko bismo dosli obzirom da cemo se ove god prijaviti na lutriju...i kakve su meni sanse za zaposlenje imam zavrsenu gimnaziju,ali oko cetri godine sam u trgovini,sto kao trgovac,sto kao poslovodja poslovnih jedinica....unaprijed zahvalan na bilo kojem komentaru i odgovoru...veeliki pozz
|
Pozdrav edinze
s obzirom da ti supruga ima toliko iskustva (11 godina) mislim da joj nece biti problem da ovde zavrsi skolu za policajca.
Te skole su jako zahtjevne i nije lako upasti u jednu od njih. Plate su odlicne.
Jedino sto to nije bas preporucljiv posao za zenu, pogotovo ne u Detoritu, gdje vidim po lokaiji da zelite da idete.
Mozete pogledati vise na ovom linku: http://www.policehow.com/
|
Landlord hvala puno na odgovoru,iako moram priznati da nemam opet bas konkretno odgovor na prvobitan mail. Zena svakako radi u mupu...ali u statistici,kancelarijski posao...tako da sa policijom ima toliko veze samo sto za njih radi statistiku...preciznije receno nije na ulici kao policajka...nas je vise interesovao podatak kakve su sanse da se zaposli kao med. sestra obzirom da je tu skolu zavrsila i una polozen drzavni ispit,kai i odradjen volonterski sestomjesecni rad...te kajve su sanse za posao za mene koji sam tavrsio gimnaziju...eto bio bih ti zahvalan za odgovor ukliko bih ga dobio jer me to zanima iz vise razloga.veeliki pooz
|
Citat:
Prvobitno poslao korisnik edinze
(Poruka 31428)
|
Sanse za izvlacenje su vam oboma iste, faktor puke srece. A oboje imate cetvorogodisnju skolu, mislim da nema zime. Tvoja gimnazija je kao njihova srednja, npr moja sekretarica ima zavrsenu srednju, gomila nekih poslova ima samo to u zahtevu. Ali medicinske sestre ovde imaju fakultet tako da ako sam ja dobro upucena ona nece moci da radi u struci dok ne zavrsi neko doskolovavanje. A statistike ovde ima gde hoces, mozda joj se pre to iskustvo isplati.
Ovde masa ljudi radi nesto za sta nema skolu, mislim bas tu srednju. Strucne su im programi prakse (apprentship kako se vec pise) ili vocational technical schools ili neki segrtski kursevi tipa beauty academy (frizeraj i slicno).
A trgovina im je koliko mi se cini najveci biznis tako da tu nema zime. Samo sto se to poslovodja poslovnih jedinica ovde zove manager...
Samo se prijavite, nemate problem oko min obrazovanja...
|
edinze, ovde je medicina zesce tehno i parcelisana. Nije ono kao kod nas medicinska sestra/brat ili doktori. Ima jako puno nekih zanimanja, npr jedna skola su oni sto cekiraju ljude i npr mere pritisak i temepraturu, sestre cesto imaju i magistarske, lekari zavrse prvo jedan fakultet pa onda medicnu kao durgi fakultet pa specijalizaciju... Ima dosta lokalnih visih skola (community college) koji imaju programe za medicinske sestre (nursing). Mnoge nase zene sa zelenim kartama rade po hotelima, ugostiteljskim objektima a uz to pokusavaju da zavrse neku od ovih visih skola da bi dobile posle bolje placen posao. Tipa od plata oko u nekom delu zemlje 20 000 za te ugostiteljske do preko 45 000 za medicinske sestre ako zavrse pravu visu - ima tu brdo nekih usmerenja... Obicno uzmu max 2 kursa po semestru jer ne mogu vise d astignu jer rade.
|
Vuxanne,hvala ti na detaljnom i iscrpnom objasnjenju na moj upit oko posla za pomenute dvije skole...prijavljujemo se svakako,i nadam se da ce biti srece,one pocetnicke.. :-) bas nam je zelja odlazak iz perspektivnih pobuda prvenstveno se bazirajuci na nasu kcer...jos jednom hvala...i budem li izvucen javim se obavezno...
|
Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 08:19. |
|
Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Mišljenja, saveti, izjave, ponude ili druge informacije ili sadržaji nastali na forumu vlasništvo su onoga ko ih je kreirao, a ne sajta ZelenaLutrija.com. ZelenaLutrija.com ne garantuje tačnost, kompletnost ili upotrebnu vrednost informacija, stavova, saveta ili datih izjava. Ne postoje uslovi pod kojima bi sajt ZelenaLutrija.com bio odgovoran za štetu ili gubitak koji je posledica bilo čijeg oslanjanja na nepouzdane informacije, ili bilo kakve informacije nastale kroz komunikaciju između članova.
Sajtove koji su linkovani sa ovog sajta ne kontrolišemo, ne podržavamo, niti smo pregledali bilo kakve sadržaje na takvim sajtovima. Mi nećemo biti odgovorni za legalnost, tačnost ili prikladnost bilo kog sadržaja, oglasa, proizvoda, usluga ili informacije lociranim na ili distribuiranih kroz druge web sajtove, niti za bilo kakvu štetu nastalu kao posledica takvih informacija.
ZelenaLutrija.com drži i čuva druga prava vlasništva na sajtu.
Osim informacija koje su u javnom vlasništvu ili za koje dobijete dozvolu, nemate pravo da kopirate, modifikujete ili na bilo koji način menjate, objavljujete, prenosite, distribuirate, izvršavate, prikazujete ili prodajte bilo koju informaciju zaštićenu pravima vlasništva. Slanjem informacija ili sadržaja na bilo koji deo ZelenaLutrija.com foruma, Vi automatski dozvoljavate i predstavljate garanciju da imate pravo da dozvolite ZelenaLutrija.com ili članovima ZelenaLutrija.com bespovratnu, kontinualnu, neograničenu, globalnu dozvolu da koriste, kopiraju, izvršavaju, prikazuju i distribuiraju takve informacije i sadržaje i da iz takvih sadžaja koriste bilo koji deo u bilo koje svrhe, kao i pravo i dozvolu da koriste gore navedene sadržaje. Svi zaštitni znakovi (trademarks), logotipi, oznake usluga, firme ili imena proizvoda koji se pominju na ovom web sajtu su vlasništvo kojim raspolažu njihovi vlasnici.