ZELENA KARTA - LUTRIJA

ZELENA KARTA - LUTRIJA (http://www.zelenalutrija.com/forum/index.php)
-   Vaša strana (http://www.zelenalutrija.com/forum/forumdisplay.php?f=11)
-   -   Upisivanje community collega (http://www.zelenalutrija.com/forum/showthread.php?t=1388)

vuxanne 09.02.2014 07:05

Jeste, tako nesto. Visa skola, studiraju je ljudi dve godine, obicno ih ima dosta u svakom vecem gradu po jedan. Samo je malo drugaciji i fleksibilniji radni dan, obicno drze nastavu uvece i prilagodjavaju se ljduima koji rade. One rade za potrebe zajednice u kojoj se nalaze (gde cega treba, npr. otvore novu fabriku pa im treba elektricara, onda ce taj program vise da upisuje i slicno). A fakulteti su ili privatni i drzavni i na njima ima koliko hoces smerova od kojih masa njih nikad nece raditi u struci jer potreba je mrsava.

rados 09.02.2014 21:10

Citat:

Prvobitno poslao korisnik vuxanne (Poruka 44048)
Jeste, tako nesto. Visa skola, studiraju je ljudi dve godine, obicno ih ima dosta u svakom vecem gradu po jedan. Samo je malo drugaciji i fleksibilniji radni dan, obicno drze nastavu uvece i prilagodjavaju se ljduima koji rade. One rade za potrebe zajednice u kojoj se nalaze (gde cega treba, npr. otvore novu fabriku pa im treba elektricara, onda ce taj program vise da upisuje i slicno). A fakulteti su ili privatni i drzavni i na njima ima koliko hoces smerova od kojih masa njih nikad nece raditi u struci jer potreba je mrsava.

A koje su šanse da ja sa faksom upišem neki master ili nešto veće? Vidim da imaš dosta iskustva sa tim, pa te molim da mi daš neke informacije :)

hvala

vuxanne 10.02.2014 00:30

Citat:

Prvobitno poslao korisnik rados (Poruka 44057)
A koje su šanse da ja sa faksom upišem neki master ili nešto veće? Vidim da imaš dosta iskustva sa tim, pa te molim da mi daš neke informacije :)

hvala

Koji master, koji prosek, koji faks? KOji ti je rezultat na GRE i na TOEFL? Sta hoces da upises?

rados 13.02.2014 15:41

Citat:

Prvobitno poslao korisnik vuxanne (Poruka 44061)
Koji master, koji prosek, koji faks? KOji ti je rezultat na GRE i na TOEFL? Sta hoces da upises?

Završavam ekonomiju, neki srednji prosek... naravno da bih upisao master vezan za ekonomiju, menadžment, biznis....

neki savet? :)

vuxanne 13.02.2014 17:46

Imas da polazes TOEFL i GMAT (ili GRE proveri koji ti treba za koji smer) u Beogradu. I rezultat ce ti sam reci mozes li se kvalifikovati za poslediplomske negde.

Evo ti sa univerziteta koji sam ja zavrsila, selektuj program koji bi te zanimao i videces zahteve - minimum broj poena na TOEFL za jezik i GRE ili GMAT za prijemni ispit na poslediplomske. klikni

Slicno ti je i na ostalim univerzitetima, naravno ide to gore dole, u zavisnosti od navale na program i prestiza institucije.

rados 14.02.2014 08:47

Citat:

Prvobitno poslao korisnik vuxanne (Poruka 44149)
Imas da polazes TOEFL i GMAT (ili GRE proveri koji ti treba za koji smer) u Beogradu. I rezultat ce ti sam reci mozes li se kvalifikovati za poslediplomske negde.

Evo ti sa univerziteta koji sam ja zavrsila, selektuj program koji bi te zanimao i videces zahteve - minimum broj poena na TOEFL za jezik i GRE ili GMAT za prijemni ispit na poslediplomske. klikni

Slicno ti je i na ostalim univerzitetima, naravno ide to gore dole, u zavisnosti od navale na program i prestiza institucije.

Mnogo si mi pomogo ovom informacijom, sad ću da istražujem sajt. Beskrajno hvala! :)

vuxanne 14.02.2014 16:46

Citat:

Prvobitno poslao korisnik rados (Poruka 44153)
Mnogo si mi pomogo ovom informacijom, sad ću da istražujem sajt. Beskrajno hvala! :)

Radose, procitaj i ovu temu Poslediplomske studije u Americi (Graduate studies)

rados 14.02.2014 17:35

Citat:

Prvobitno poslao korisnik vuxanne (Poruka 44157)

Pun pogodak, a reci mi gde živiš ti? jel u usa? studiraš nešto? hvala veliko još jednom. :grin:

upravo sam pročitao tvoj postove na <posldiplomske studije u americi> i dobio odgovore na gore navedena pitanja :)

vuxanne 14.02.2014 19:16

Citat:

Prvobitno poslao korisnik rados (Poruka 44158)
Pun pogodak, a reci mi gde živiš ti? jel u usa? studiraš nešto? hvala veliko još jednom. :grin:

upravo sam pročitao tvoj postove na <posldiplomske studije u americi> i dobio odgovore na gore navedena pitanja :)

Zavrsila sam doktorat u SAD, sad sam profesor u SAD. Masinstvo je u pitanju (preciznije mehatronika, robotika i automatizacija). u Srbiji sam radila 5 godina na faksu kao asistent (FTN - NS).

rados 15.02.2014 00:43

Citat:

Prvobitno poslao korisnik vuxanne (Poruka 44159)
Zavrsila sam doktorat u SAD, sad sam profesor u SAD. Masinstvo je u pitanju (preciznije mehatronika, robotika i automatizacija). u Srbiji sam radila 5 godina na faksu kao asistent (FTN - NS).

To zaslužuje veliko poštovanje! Svaka čast! :grin: :bravo:

Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 15:41.

Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.

Mišljenja, saveti, izjave, ponude ili druge informacije ili sadržaji nastali na forumu vlasništvo su onoga ko ih je kreirao, a ne sajta ZelenaLutrija.com. ZelenaLutrija.com ne garantuje tačnost, kompletnost ili upotrebnu vrednost informacija, stavova, saveta ili datih izjava. Ne postoje uslovi pod kojima bi sajt ZelenaLutrija.com bio odgovoran za štetu ili gubitak koji je posledica bilo čijeg oslanjanja na nepouzdane informacije, ili bilo kakve informacije nastale kroz komunikaciju između članova.
Sajtove koji su linkovani sa ovog sajta ne kontrolišemo, ne podržavamo, niti smo pregledali bilo kakve sadržaje na takvim sajtovima. Mi nećemo biti odgovorni za legalnost, tačnost ili prikladnost bilo kog sadržaja, oglasa, proizvoda, usluga ili informacije lociranim na ili distribuiranih kroz druge web sajtove, niti za bilo kakvu štetu nastalu kao posledica takvih informacija.
ZelenaLutrija.com drži i čuva druga prava vlasništva na sajtu.
Osim informacija koje su u javnom vlasništvu ili za koje dobijete dozvolu, nemate pravo da kopirate, modifikujete ili na bilo koji način menjate, objavljujete, prenosite, distribuirate, izvršavate, prikazujete ili prodajte bilo koju informaciju zaštićenu pravima vlasništva. Slanjem informacija ili sadržaja na bilo koji deo ZelenaLutrija.com foruma, Vi automatski dozvoljavate i predstavljate garanciju da imate pravo da dozvolite ZelenaLutrija.com ili članovima ZelenaLutrija.com bespovratnu, kontinualnu, neograničenu, globalnu dozvolu da koriste, kopiraju, izvršavaju, prikazuju i distribuiraju takve informacije i sadržaje i da iz takvih sadžaja koriste bilo koji deo u bilo koje svrhe, kao i pravo i dozvolu da koriste gore navedene sadržaje. Svi zaštitni znakovi (trademarks), logotipi, oznake usluga, firme ili imena proizvoda koji se pominju na ovom web sajtu su vlasništvo kojim raspolažu njihovi vlasnici.