- -
Ulazak u SAD
(
http://www.zelenalutrija.com/forum/showthread.php?t=216)
landlord |
26.02.2009 12:32 |
There is no interview at the POE. Procedure is different at any POE. At JFK the first officer opened the sealed envelope put all neccessary information in the computer and make the admision stamp in our passports. With this stamp your visa is activated and your temp. GC. After that he send us to a different section of the airport where they took our fingerprints. Thats it, welcome to the United States
At other airports the have separate rooms for the whole procedure.
|
U vezi ulaska na razliciti grad-ne kod sponzora?
Zdravo forumasi,:obrva:
Hteo sam upitam bilo koga sa slicnim {ili istim?} iskustvom u vezi ulaska u USA na sasvim drugi aerodrom/grad, ne kod koga smo napisali u aplikacijima/i izjavili na intervjuu "gde cemo ziveti"-pitanje broj 4- "Address where you will live in USA" nego na drugi kraj? Naime posto na kovertama se vidi da su nam isprintali: "Final address in USA"-adresa iz New York-a, a to nije adresa gde treba da zivimo i radimo-nego adresa "sponzora" za kojeg smo na intervjuu izjavili da ce nam pomagati i traziti posao {"nismo imali Affidit of Support"} a mi imamo dobre prijatelje sto su nam "obecali posao" u St.Petersburgu, Dali Moramo da Udjemo u USA Preko New York-a Zbog koverti gde se vidi da nam je napisana New York, "Final address u USA", ILI Mozemo slobodno da udjemo preko Atlante/Washingtona sa letom za Tampu{+ skratili bi casove leta}:wtf:..
Cisto iz predostroznosti da se ne bi neko ucio na nas troje,pa da nam drekne vi ste trebali da sletite/odete za New York..kod sponzora,itd.?:wtf:
Hvala vam unapred:bigkiss:
|
landlord |
15.03.2009 10:34 |
Pa necete vi biti deportovani u USA, :)
Mozete da idete gdje god hocete i na koji god aerodrom zelite. Samo je bitno da prijavite adresu na koju zelite da dobijete GC i SSN broj. Ovo uradite na svom POEu.
|
Zivkovic_NIS |
15.03.2009 16:10 |
Citat:
Prvobitno poslao korisnik landlord
(Poruka 8456)
Pa necete vi biti deportovani u USA, :)
Mozete da idete gdje god hocete i na koji god aerodrom zelite. Samo je bitno da prijavite adresu na koju zelite da dobijete GC i SSN broj. Ovo uradite na svom POEu.
|
Sta je to land " POEu " ?:wtf:
|
steficacvek |
15.03.2009 17:01 |
Citat:
Prvobitno poslao korisnik Zivkovic_NIS
(Poruka 8461)
Sta je to land " POEu " ?:wtf:
|
Point of Entry, prva "stanica" na koju cemo sletiti u USA i na kojoj prolazimo imigracionu proceduru.
|
Citat:
Prvobitno poslao korisnik Zvezda
(Poruka 8451)
Hteo sam upitam bilo koga sa slicnim {ili istim?} iskustvom u vezi ulaska u USA na sasvim drugi aerodrom/grad, ne kod koga smo napisali u aplikacijima/i izjavili na intervjuu "gde cemo ziveti"-pitanje broj 4- "Address where you will live in USA" nego na drugi kraj?
|
Bas kao sto ti je Land rekao, a da vam bude lakse evo mi smo prijavili Chicago a idemo preko DC-ja u Atlantu.
Prvi aerodrom na koji sletis u USA, bez obzira dal' ti je to finalno odrediste ili samo presedanje, je tvoj PoE (Port of Entry) i tu prijavljujes sve promene u odnosu na ranije prijavljene podatke.
|
vlatkojo |
16.03.2009 01:55 |
Zvezda nemoras se nista brinuti oko ulaska, gde god usao samo kazes sluzbeniku da zelis da promenis adresu, koju si naveo u formularima i samo das novu,uzmu ti otiske i nista vise,cela procedura traje oko 20 minuta, bar je tako bilo na POE in Chicago a ja sam imo final address in New Jersey.Ja sam usao 10 marta i nije bilo ikakvog problema.
Zelim vam sretan put i sve najbolje.
22.05.2008 - poslato nazad
13.01.2009 - viza odobrena
15.01.2009 - viza u pasosu
10.03.2009 - PoE in Chicago
|
Hvala
:)Hvala veliko moji forumsi,
Pozdrav svima:pozz:
|
Sto se tice mog iskustva sa imigracionim procedurama na ulasku u Usa tacnije u Majamiju je pomalo bila razocaravajuca citava procedura je trajala tacno 5 sati.... Nakon sletanja prvo sam sa pasosem i kovertom iz ambasade stala u red za american citizen gde mi je sluzbenik uzeo kovertu, pasos, kartoncic iz aviona uzeo mi otiske svih prstiju i slikao. Zatim sam otisla u imigraciju koja je bila puna latinosa, tu sam cekala tacno 4 sata, islo je tako sporo, a sluzbenici cak i neljubazni koliko sam videla i cula svi koji cak tu i rade su bili latinosi i samo se cuo spanski jezik :) Sluzbenici su bili tako spori, kao da ih je mrzelo da rade, gomila nasih zutih koverti iz ambasade su samo preturali, mesali, prozivali bez ikakvog reda, neki ljudi koji su tu cekali pre mene su posle mene i ostali, posle 4 sata konacno su me prozvali smesno mi je sto se nisam odazivala dok nisu prozvali moje prezime jer moje ime Marija, su prozivali sa Mardza :D .. Eto tako, nikakva pitanja mi nisu postavljali... prvi put kad su me prozvali samo su uzeli otisak desnog kaziprsta i potpisala se posle toga su me jos jednom prozvali kad sam konacno posle 5 sati dobila pecat u pasos i pozeleli mi dobrodoslicu. Ipak sve je ostalo u senci kad sam izasla sa aerodroma i videla Majami po noci :grin:
|
Zivkovic_NIS |
23.03.2009 19:03 |
Moze li mi neko reci sledece :
kada doletim u Los Angeles, i to mi bude prva stanica u USA , da li prvo trcim da sacekam torbe, da ih ne pogubim, ili prvo , kod emigrantske sluzbe !
Razmisljao sam ako, me njihova emigranska sluzba, zadrzi duze , torbe nece da cekaju , vrtece se na traci neko vreme , i posle cao ! :grin:
Sta vi mislite , ko je leteo u LAX , sta prvo uraditi !? :wtf:
|
Amerikanac2009 |
23.03.2009 19:25 |
Milsim da do trake kojim putuju tvoje torbe neces doci dok ne prodjes proceduru sluzbe za imigracione poslove... One ce se beskonacno vrteti na traci dok ih ti ne preuzmes (ili neko drugi:;D:)... Prvo ide carinska kontrola pa tek onda ulazis u odeljak sa torbama... Bar je tako u Chicago-u
|
Ja sam na LAX prvo pokupila torbe pa onda u imigraciono. Nemam pojma da li se nesto promenilo u medjuvremenu. Ali znam zasigurno da su torbe bile sa mnom u immigration office.
|
NA LAXu prvo predas dokumenta imigracionom i oni te posalju da uzmes kofere.Tako je bilo prosle godine pocetkom marta kada smo mi ulazili prvi put.
|
dreamerns |
23.03.2009 22:19 |
Citat:
Prvobitno poslao korisnik Amerikanac2009
(Poruka 8900)
Milsim da do trake kojim putuju tvoje torbe neces doci dok ne prodjes proceduru sluzbe za imigracione poslove... One ce se beskonacno vrteti na traci dok ih ti ne preuzmes (ili neko drugi:;D:)... Prvo ide carinska kontrola pa tek onda ulazis u odeljak sa torbama... Bar je tako u Chicago-u
|
Prodjes prvo carinu, pa torbe, pa imigraciono...
|
Zivkovic_NIS |
24.03.2009 06:59 |
Epa dogovorismo se na brzinu , hvala na odgovorima .
Znaci:
carina, torbe, pa emigraciona sluzba ....
ako je tako , onda nije los redosled :book:
|
Ja imam samo 2 sata i 5 minuta!
Citat:
Prvobitno poslao korisnik xeg
(Poruka 7767)
Mi imamo 2:30 za DC, ako ne stignemo verujem da cemo zakasniti:grin:
|
Jao Xeg, kad sam video da i vi idete preko Washington DC-a sunce me je ogrejalo, :aa: nadam se informacijama iz prve ruke (inace ja putujem tek 18. juna)!
Znaci imam samo dva sata da prodjem imigraciono i ukrcam se na avion za Orlando, ne mogu da kazem da sam preterano optimistican da cu to uspeti ali s obzirom da mi je sledeci let bio tek sutradan odlucio sam da rizikujem.
Kakvim ti informacijama vladas u vezi sa ovim aerodromom, mislim ono dal' znas najbolje prolazno vreme za zelenase i slicno... :;D: Jedino sto ja znam je da je to relativno mali aerodrom i sa neta sam skinuo njegovu semu (koja mi je prilicno konfuzna), ostalo ce biti snalazenje na terenu.
|
Ma nista mi ne pricaj i meni je frka i sve razmisljam da prekookeanski let ima velike sanse da malo kasni pa ce nam to vreme biti jos krace. Skidao sam i ja semu Dulles u DC-ju i jeste manji, ima 4 ona concoursa A,B,C i D. Nasao sam da su ljudi prolazili Dulles za 1 sat bez problema, ide se u kolonu VISITORS i uzimaju se koferi sa trake obavezno.
Mi to zavrsavamo za 10 dana pa ces imati sav potreban info:;D:
|
landlord |
28.03.2009 23:21 |
Zasto u kolonu visitors? to mi nij ebas jasno?
i j aidem preko Dullesa.. pa i mene ove info zanimaju.
poz
|
Amerikanac2009 |
28.03.2009 23:41 |
Ok narode. Mislio sam da je procedura drugacija. Hvala na korisnoj informaciji.
|
Amerikanac2009 |
28.03.2009 23:44 |
Da i mene to malo buni. Mislim da sam procitao neciji post da se ide u red za visitors. Ima li nama da to neko objasni kada sletima na USA aerodrom... ukoliko nekome pokazemo vize pa da nas uputi na pravi red?
|
Prvi put idemo u VISITORS i na PoE uzimamo kofere a kasnije (svaki sledeci ulazak u USA) u CITIZENS i koferi se cekiraju za krajnju destinaciju, tako mi rekli ljudi. Ma videcu jos malo kad prodjemo sve to.
|
wrath:of:the:lich:king |
29.03.2009 03:11 |
pise visitors & green card holders... bar u cikagu... mi smo cekali jedno sat vremena, a sama kontrola je bila smesna..
|
Xeg, navijam za vas!!! :aa: I verujem da cemo imati srece sa imigracionim, a ako ne budemo imali sta je najgore sto moze da nam se desi... znaci nista tragicno.
|
landlord |
29.03.2009 14:11 |
Uh ja idem zadnjim letom sa tog aerodroma za Seattle. Ako fulim taj let imam iduci tek sutradan. Sta se desava u ovom slucaju? Moram kupovati novu kartu? Placati smjestaj na aerodromu? Ili?
poz.
|
Citat:
Prvobitno poslao korisnik landlord
(Poruka 9128)
Uh ja idem zadnjim letom sa tog aerodroma za Seattle. Ako fulim taj let imam iduci tek sutradan. Sta se desava u ovom slucaju? Moram kupovati novu kartu? Placati smjestaj na aerodromu? Ili?
poz.
|
Moja situacija je ista, ali moramo pozitivno razmisljati! :;D: Ako imas kartu na kojoj mozes uz doplatu da menjas let onda dodas 40 - 100 $ i letis sutradan, ako nemas takvu kartu (znaci kupio si najjeftiniju bez ikakve mogucnosti promene) onda kupis novu kartu za nekih 200 $ i to je to, mislim ako se jos nesto ne zakomplikuje... :)
|
Ja sam birao (navodno) letove koji bi nam omogucili minimum 2 sata na Dulles i to nam je sasvim dovoljno za immigration poslove. I let do DC-ja i iz DC-ja su UA letovi tako da ako se oduzi let preko Atlantica tj. dodje do kasnjenja i zbog smanjenog vremena ne stignemo sve da zavrsimo onda je UA duzan da nam obezbedi prvi sledeci let za Atlantu a ako je to tek sledeceg dana onda i prenociste :;D:
|
Da, ali ako avion do DC-a doleti na vreme, a zbog guzve na imigracionom ne stinemo na sledeci let mislim da je to nas i samo nas problem koji cemo morati da resimo iz sopstvenog budzeta. Voleo bih da nije tako ali mislim da jeste...:no:
|
Kazu ljudi da su 2 sata sasvim dovoljna da se na immigration sve zavrsi a i ako zakasnimo... pa kad smo do ovde dosli resicemo i to:;D:
|
Amerikanac2009 |
30.03.2009 13:48 |
Pa posle svih muka i cekanja, to je prava sitnica. Mada mislim da kompanija kojom letite do krajnje destinacije treba da brine o svojim putnicima. Najbolje da se o tome informisete za pocetak u agenciji koja vam je izdala kartu i naravno u avionu koji leti prema USA. Srecan put svima koji uskoro krecu na put preko bare!:pozz:
|
Info u vezi presedanja - nasa iskustva:
Imali smo 2h 30min po redu letenja za Washington DC gde nam je bio PoE ali let nam je kasnio iz Londona u startu 1h 30min tako da nam je za DC ostao samo 1h sto je definitivno malo. Tacno toliko nam je trebalo da prodjemo immigration procedure. Iz aviona smo otisli na prvi immigration desk, zatim uzeli prtljag i sa njim se uputili na drugi desk. Cak su nas i mnogi pustili preko reda ali let za Atlantu smo propustili.
Otisli smo pravo na United Airlines desk i saopstili im da smo zbog njihovog kasnjenja u startu zakasnili na takodje njihov let i oni su nam bez problema dali nove karte za sledeci let, a posto je to bilo tek ujutru dobili smo od njih i smestaj u divnom hotelu, Virginia, vaucere za veceru i prevoz do hotela i nazad.
Ta kombinacija je ispala mnogo bolja nego da smo stigli na let za Atlantu, ima mozda par detalja vise na blogu.
Znaci, ako vam se tako nesto desi pravac na salter vase kompanije i trazite svoja prava, nista ne pristajte vi da placate ako je njihova krivica i uspevate, garant:;D:
|
steficacvek |
17.04.2009 12:28 |
Kao sto neko napisa na blogu, jos ce te nas nagovorit da namjerno zakasnimo kad je usluga tako super :grin:
I xeg, ne zaboravi update-ovat sig! ;)
|
Druze XEG, posto me neko vrijeme nije bilo ovdje zelim samo da tebi i drugarici XEGolini pozelim srecan pocetak novog zivota u Atlanti. Znajte da pomislim na vas svaki put kad pijem ko'kakolu i gledam CNN...a i Prohujalo s vihorom :;D:
Jos jednom, od sveg srca sve najbolje!!!
|
steficacvek |
17.05.2009 18:55 |
Drugari, imam pitanje. Ovo se ne odnosi na dobitnike iz Hrvatske, oni nemaju problema sa vizama. Cula sam da u Njemackoj, tranzit preko aerodroma treba sengenska viza??? Ja nesto mislim da to nije bas tacno al hajd. Zna li neko konkretno kakva je situacija sa letovima preko Londona? I da hocu, sad ni ne mogu vaditi britansku vizu ... :D
|
bastovanka |
17.05.2009 19:25 |
e ja bas putujem turisticki sad u junu preko minhena i vracam se preko frankfurta i ne treba ti tranzitna viza!
a za london nisam sigurna!
joj blago tebi! hocu ja da idem za stalno!! sad ce koverta :1072: :)
|
azhighlander |
17.05.2009 21:01 |
Za tranzit preko Nemacke ne treba tranzitna viza. Moja preporuka je da ides Lufthansom do Frankfurta, tu sedas u American airlines do Washingtona gde resavas papirologiju sa carinom i imas oko dva sata do leta za Phoenix. Veza je extra jer Lufthansa i American rade zajedno i sve zavrsavas u paketu. Vode medjusobno racuna o putnicima u presedanju.
|
steficacvek |
17.05.2009 21:30 |
Hvala vam na odgovoru, tako sam i mislila. Azhighlander, vec sam uzela kartu, British airlines, Sa-Zg-Lon-Phx. Ova opcija je prevagnula jer nemam presjedanja u USA, idem direktno u Phx... Hvala u svakom slucaju, dobro je znati ;)
|
stefice, da sam na tvom mestu, ja bih nazvala britansku ambasadu i pitala... cisto da budes 100% sigurna.
srecno!
|
landlord |
18.05.2009 07:19 |
Ma nemas sta zvati.. kad si u tranzitu, na aerodromu ne treba ti viza za tu zemlju, ako ne mislis izlaziti sa aerodroma.
|
steficacvek |
18.05.2009 07:52 |
Nasla sam. Lande, djelimicno si upravu, ne treba u tranzitu, ali samo ako si manje od 24 sata u tranzitu. Dakle ako mjenjas 2 aerodroma u jednoj zemlji i to se oduzi, a svejedno ne izlazis sa aerodroma, onda je potrebna tranzitna viza. Ali mislim da to niko od nas nije u takvoj situaciji.
|
dreamerns |
18.05.2009 15:33 |
Ja sam putovao preko Londona....ne treba ti viza :-)
|
Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 23:36. |
|
Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Mišljenja, saveti, izjave, ponude ili druge informacije ili sadržaji nastali na forumu vlasništvo su onoga ko ih je kreirao, a ne sajta ZelenaLutrija.com. ZelenaLutrija.com ne garantuje tačnost, kompletnost ili upotrebnu vrednost informacija, stavova, saveta ili datih izjava. Ne postoje uslovi pod kojima bi sajt ZelenaLutrija.com bio odgovoran za štetu ili gubitak koji je posledica bilo čijeg oslanjanja na nepouzdane informacije, ili bilo kakve informacije nastale kroz komunikaciju između članova.
Sajtove koji su linkovani sa ovog sajta ne kontrolišemo, ne podržavamo, niti smo pregledali bilo kakve sadržaje na takvim sajtovima. Mi nećemo biti odgovorni za legalnost, tačnost ili prikladnost bilo kog sadržaja, oglasa, proizvoda, usluga ili informacije lociranim na ili distribuiranih kroz druge web sajtove, niti za bilo kakvu štetu nastalu kao posledica takvih informacija.
ZelenaLutrija.com drži i čuva druga prava vlasništva na sajtu.
Osim informacija koje su u javnom vlasništvu ili za koje dobijete dozvolu, nemate pravo da kopirate, modifikujete ili na bilo koji način menjate, objavljujete, prenosite, distribuirate, izvršavate, prikazujete ili prodajte bilo koju informaciju zaštićenu pravima vlasništva. Slanjem informacija ili sadržaja na bilo koji deo ZelenaLutrija.com foruma, Vi automatski dozvoljavate i predstavljate garanciju da imate pravo da dozvolite ZelenaLutrija.com ili članovima ZelenaLutrija.com bespovratnu, kontinualnu, neograničenu, globalnu dozvolu da koriste, kopiraju, izvršavaju, prikazuju i distribuiraju takve informacije i sadržaje i da iz takvih sadžaja koriste bilo koji deo u bilo koje svrhe, kao i pravo i dozvolu da koriste gore navedene sadržaje. Svi zaštitni znakovi (trademarks), logotipi, oznake usluga, firme ili imena proizvoda koji se pominju na ovom web sajtu su vlasništvo kojim raspolažu njihovi vlasnici.