![]() |
Pridruzujem se cestitkama, a pade mi na pamet i jedna ideja - koga ne mrzi, mogao bi da preceslja onu nasu listu izvucenih za DV 2010 i da polako dodaje "pozeleneo" pored imena onih koji su prosli intervju.
|
Cestitke Bane i puno,puno srece !:bravo:
|
Zdravo ljudi!
Da li i za intervju popunjavamo opet DS i ostale obrasce koje smo popunjavali kad smo dobili prvu kovertu? U prvoj koverti smo dobili te formulare, ali u drugoj nismo, pa te malo buni. Hvala puno uzivajte :-) |
Koliko znam nista se ne popunjava, sad samo podnosis dokaze za ono sto si ranije popunio, plus lekarski, i naravno - lova
|
Citat:
Na vase DS-230 obrasce koje ste popunili i poslali iz prve koverte ide samo vas potpis i eventualno adresa (gde da vam posalju GC i SSN) ako je inicijalno niste naveli (ovi obrasci su stigli u ambasadu iz KCC-a u okviru vaseg case-a). Na intervju nosite samo ona dokumenata navedena u spisku iz prve koverte + garancija i nista vise. P.S. U drugoj koverti nema nikakvih formulara. |
Hvala puno drugari!
Pretpostavio sam da je tako. Bane, tebi puno srece u USA, a mi se i dalje druzimo dreadnot, hehehe :-) |
Nego sta! Evo, sad bas videh da je cut off za januar 19750, postovala zabica... blizi se...
|
drednot jel upadas u januar ili ocekujes februar?
|
Citat:
U prethodnom postu si reko " Samo smo za diplome sa faksa i srednje skole imali overene fotokopije dok smo ostalo dali u orginalu." Jel to znaci originale na srpskom, niste prevodili? To me malo buni jer u prvoj koverti pise " You must also obtain English translations for all documents that are not in the English Language..." |
Citat:
Znaci ako su ti sva dokumenta na tvom jeziku i iz tvoje zemlje prevodi nisu potrebni. To vazi od 1.januara 2009. |
Citat:
|
Citat:
Upravo kako je Sloba_Kg rekao. Sva dokumenta su na srpskom jeziku a kopije pravis samo za ona dokumenta cije orginale zelis da zadrzis (diplome ....) Dakle jos jednom prevod na engleski jezik nije potreban. Srecno |
Citat:
Hvala na odgovoru! |
Citat:
Dakle, oslobodili su nas nepotrebnih troskova i hvala im! Samo vi lepo pripremite sve papire i opusteno na intervju. Sa srecom |
zakazanoooo
Drustvo, nama je intervju zakazan za 19. januar. Upravo smo dobili mail iz KCCa...
|
Citat:
|
S obzirom da si 12xxx a intervju je u januaru, onda mozda i prodjemo bez odlaganja... dok proguraju jos koju hiljadarku...
|
Citat:
|
Citat:
Pa idu sporije nego prosle god (mada kao sto si rekla zavisi koliko posla ima BG ambasada) Mi smo bili 119xx i bili zakazani za 15 januar |
Citat:
|
I nama zakazano
Evo i nama zakazan intervju za 12 Januar .Pozvali smo KCC telefonom i dobili pozitivan odgovor , sad se vec dise punim plucima :bravo::=V:
|
Citat:
Pre neki dan smo obavili lekarski, sa nama je bila neka porodica iz Vrsca, merkala sam ih merkala, i zakljucila da to niste vi :grin: Srecno! |
jedno od pitanja
Citat:
Do sada sam nekako taktizirao i evo kada je vec izvesno da ce ipak doci do odlaska na intervju a nadam se i do odlaska u USA , imacu dosta pitanja a za pocetak evo mog prvog pitanja . Zahvalan i pozdrav:wtf: |
Pozz,
Da ti odgovorim u vezi lekarskog - ja sam ga obavio u Smiljanicevoj 22, Beograd, 011/2541919 ili mob:064/1998867. Zadovoljstvo kosta : sam pregled=110$ + vakcine, ja imao srece pa dobio 2 komada ^^ i bile 3500din ukupno. Sto se samog pregleda tice nista specijalno - zakazesh telefonom koji dan hocesh da odesh, oni ti kazu u koliko da budesh tamo, ja bio u 9h, dash krv - mislim da je provera na AIDS, odvedu te ili vas ako ima josh zakazanih tog dana, na klinicki centar gde imate rendgenski snimak pluca i onda ste slobodni do 14-14:30 kada se vracate u Smiljanivecu i doktorka odradi lekarski, visina, tezina, josh neka pitanja i tome slicno. Nadam se da nisam nesto izostavio, pozz |
Citat:
Pozz i jos jednom hvala |
Jos jedno pitanje
Ja cu sad malo da bombardujem s pitanjima , najvise mrzim kada dodje do F.T. jedan P. i zato stara narodna kaze " ko pita ne skita " .
Supruga koja je inace nosilac svega ovoga ima 40g. a ja 43g. klinci su nam 12g. i 18g. , ono sto sam hteo da pitam ( mozda neko ima slicna iskustva ) obzirom da stariji sin postaje punoletan u Decembru , sta je njemu potrebno od papira kada budemo isli na intervju , mislim da li su i njemu potrebne potvrde od Suda , Mupa i da li su potrebne potvrde iz skole za decu ? Pozdrav |
Zdravo,
Htela sam da podelim moe iskustvo od Makedonija.Dan kad ja i moj suprug smo "pozelenili" :). Na 01.12 bio je zakazan nas razgovor u ambasade vo 08:00. Prvo smo trebali da platimo za vize, posle sum nam pregledale dokumenti, imali smo dve garancije I 134 no nitu jedna nije bila validna (treba dokument I134 + f1040 biti original). Covek iz ambasade ne izvestio da treba da donesemo original, no prvo kaze da pomineme kod konzula moze da prodzemo i bez to. Intervju sa konzula smo prosli najbolje(razgovor je bio na engleski), edinstveno ne pitao sta radimo u momentu i zasto zelimo da odimo u Americi kad imamo dobri poslove u Makedoniji (Ja i moj suprug smo imale dobre preporake iz radnja, a moj suprug je imao nekoliko internacionalni certifikati). Onda nam kaze da nije ni potreban AOS i pozelela je nama dobar zivot vo Americi. Svako dobro....ZELIM VAM SRECE SVIMA.... Pozdrav od Makedonija |
Puno srece u novom zivotu!
|
Cestitki Krajce2 :bravo::bravo::bravo:
Izgleda deka ti i jas sme edinstvenite od Makedonija ovaa god. aktivni na forumov. Nemam soznanie za drugi od Makedonija. Se najdobro vi posakuvame vo USA, pa ako pomine se kako sto treba na 29 Dekemvri se gledame tamu:beer: Ova im go posakuvam na site sto se momentalno vo iscekuvanje!!! |
Cestitki Krajce 2
Vcera go dobivme vtoroto pismo i imame zakazan intervju za 05.01.2010 Ne se nadevavme deka ke bide tolku brzo pa sega trcame da gi sobereme site dokumenti. Znaes li koja suma e potrebna da ja imas vo banka? I kade se vadi vo makedonija sertifikt od policija? Pozdrav |
Potvrdite od policija se vadat vo MTV (ako ste od Skopje), na istoto mesto za pasosi i licni karti. Ke prasas na vlezot na salterot za informacii.
Pobrzajte zatoa sto procedurata trae 10 dena- molbite se podnesuvaat licno, potrebna vi e samo licna karta. Dodeka potvrdata od sud se vadi za eden den, isto taka licno se podnesuva molbata. Sto se odnesuva na sumata vo banka, samata konzulka na edno nejzino izlaganje po povod DV2011, kaza deka toa zavisi od slucaj do slucaj, odnosno: zavisi kolku cleno semejstvo ste, kakvo obrazovanie imate, vo koja drzava planirate da odite, kolku znaete angliski, za pocetok dali ima koj da ve prifati i tn. znaci strikna suma nema, toa e individualna rabota. Nie sme trocleno semejstvo, so trigodisno dete i planirame da pokazeme 15 000$ A eden nas prijatel koj otide lani sam, pokaza 10 000$. Se najdobro, stiskame palci!!! |
Citat:
Fala ti Ljupka Uste denes ke odime da gi zavrsime tie raboti. I nie ke vi drzime sreka na vas na 29 dekemvri Pozdrav |
Zdravo,
Fala na cestitkite :) i jas Vi posakuvam na site mnogu sreka. Za potvrda od MVR nie ja vadevme od Bitola, procedurata traese tri dena, na informacii podnesovme molba so taksena marka 50 denari i licna karta. Za potvrda od sud isto se podnesuva molba so taksena marka vo vrednost od 640 denari, procedurata vo Bitola traese 1 cas. Okolu AOS I 134 dokolku imate nekoj da garantira za Vas ,(na primer ako tie sto garantiraat se tamu cetvorica i vie dvajca garancijata treba da bide na 46000 $), imalo na sajtot na www.travel.state.gov samo nie ne uspeavme da go najdeme toa. Nas ne ni gi priznaa ni dvete garancii, baraat da bidat originali i so suma koja bila navedena na nivniot sajt. Nie na smetka imavme 7000 $ i 1500 EUR. Sepak so nas imavme podneseno i potvrdi od rabota....mislam deka toa najmnogu ne izvade, jas imav dobra preporaka od prvata rabota, a soprugot imase dve potvrdi od rabota i + internacionalni certifikati. Razgovorot so konzulot Vi preporacuvam da bide na Angliski toa mnogu im znaci. Za bilo kakvi prasanja obratete mi se slobodno, se nadevam deka ke mozam da Vi pomognam. Vi posakuvam mnogu sreka na site |
Ups pak jas
Sakav da Vi napomenam pobrzo da se javite vo Remedika za lekarski pregledi, bidejki ima mnogu guzva....ne zaboravajte da si ponesite potvrda so site primeni vakcini Pozdrav |
Citat:
bez uvrede, čisto mi makedonski nije jača strana. :nene: |
Citat:
|
Evo - za podmladak koji nije bio u prilici da cesto cuje makedonski... :)
Citat:
|
Iskustvo sa intervjuima u slucaju novog srpskog pasosa
Jedno pitanje za ljude koji su imali intervju u 2010
Kad ste se prijavljivali za lutriju, prijavili ste se starim plavim pasosima. Ali kad ste isli na intervju, isli ste sa novim crvenim srpskim pasosem. Da li pre intervjua treba prijaviti novi pasos ili je dovoljno to uraditi za vreme intervjua? Cinjenica je da se aplikacija podneta sa starim pasosem, a u medjuvremenu su dosli novi pasosi. Tehnicki, to nije pasos iste zemlje, a istovremeno ima i drugi broj... Vasa Iskustva? Razmisljanja? Informacije? Linkovi? Hvala unapred |
Sva dokumenta imaju neki rok trajanja, pa tako i pasosi. Ako jedan istekne ili prestane da vazi izvadi se novi i to je sve. Poneses stari da pokazes uz novi i ubedjen sam da nece biti nikakvih problema, pogotovu sto si se prijavio kao drzavljanin Srbije, a tek sad dobijas njen pasos. To je sramota zemlje, da joj toliko treba da napravi tako vazan dokument, a ne aplikanata.
|
Citat:
Verujem da bi ti dali vizu i u stari plavi pasos zato sto je njegovo vazenje produzeno (ili ce biti u narednom periodu), ali je po meni logicno da izvadis novi pre intervjua kako bi izbegao jurnjavu za novi pasosem u americi pored svega ostalog sto te ceka kad stignes tamo. Mozes da imas vizu u starom pasosu a da do putovanja izvadis novi, pa u toj varijanti nosis oba sa sobom. Ono sto je malo nejasno u tvom pitanju je "prijava pasosa". Nigde u aplikaciji nisi navodio broj pasosa (starog ili novog). Nikome ne treba da prijavljujes novi pasos (ili bar ja nisam). Kad imas novi nemas ni jedan drugi tj. drugi (stari) su ponisteni. |
Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 00:38. |
Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.