ZELENA KARTA - LUTRIJA

ZELENA KARTA - LUTRIJA (http://www.zelenalutrija.com/forum/index.php)
-   Prijava na Lutriju (http://www.zelenalutrija.com/forum/forumdisplay.php?f=2)
-   -   Dv - 2021 (http://www.zelenalutrija.com/forum/showthread.php?t=2021)

neus 13.06.2020 04:44

Citat:

Prvobitno poslao korisnik slucajni_prolaznik (Poruka 80575)
Nisi bas u kompletu resio, ali si dobrano pomogao.
Jedan moj predak je cesto govorio kada bismo mu u necemu grupno pripomogli: "Blagoslovene bile mnoge ru*ice, a proklete mnoge gu*ice". Prvi deo je izgovarao dok smo mu pomagali, a drugi kada je trebalo da nas pocasti.

Hahahahahahahaha, vjeruj, ne možeš više imati detalja o DV programu i slučajevima sem gospodina koji skuplja i obrađuje sve ove podatke na linku gore, jer su ono raw podaci skinuti sa zvaničnog sajta DoS-a. Ja sam proveo mjesece svo ovo vrijeme igrajući se sa excelima, brojevima, slučajevima i svim ostalim, tako da prilično sam siguran da znam dosta o svemu tome. Pa silom prilika čak i kako funkcioniše kad sve to moraš i iz Amerike odraditi (što sam se izuzetno nadao da ću morati da izbjegnem, al eto, ispade da mi je ovo jedina šansa da sredim GC preko ovog dobitka) :D

milosx 13.06.2020 04:48

Citat:

Prvobitno poslao korisnik slucajni_prolaznik (Poruka 80575)
Nisi bas u kompletu resio, ali si dobrano pomogao.
Jedan moj predak je cesto govorio kada bismo mu u necemu grupno pripomogli: "Blagoslovene bile mnoge ru*ice, a proklete mnoge gu*ice". Prvi deo je izgovarao dok smo mu pomagali, a drugi kada je trebalo da nas pocasti.

:bravo:

Meni samo i dalje nije jasno sto to nigde konkretno ne pise, a u stranu to da mi nema logike :grin:

Znaci izvuku preko 100 hiljada jer racunaju da ce pola otpasti, a onda u to uracunaju derivatives :blink:

uran 13.06.2020 04:52

Citat:

Prvobitno poslao korisnik milosx (Poruka 80569)
Ja zaista ne znam da li bauljate i za cim ceznete :==D: ali vidim da je forum pun poluinformacija ili nepouzdanih informacija. A ne mislim ni da sam neka zvezda vodilja, samo apelujem na ljude da se ne oslanjaju tek tako na informacije koje ovde dobiju :grin:

I sama sam vec u nekom predjasnjem postu napomenula da sve to i nije tako bitno, jer je neko rekao kako se unosi zabuna. Rasprava je pokrenuta zato sto niko ne navodi konkretan izvor za svoje tvrdnje i dalje samo poluinformacije :;D:

Ako se to desi, mislim da nece uticati na one kojima je intervju zakazan, moze da ih odlozi, ali nazalost na neke hoce. Slazem se za neizvesnost.

Btw, da li je iko od vas vatrenih protivnika u Americi? :grin::==D:

moras malo da provedes vremena na forumu da vidis o cemu se radi, a ne da upadas kao cudo ovde.

1. mnoge najbitnije teme su prezvakane vec dosta puta i itekako se mislilo da informacije budu relevantne i proverene jer su ih uglavnom iznosili ljudi koji su vec prosli popunu DS260, intervju, pozeleneli, zatim se uspesno zapljunuli u Americi. I to je i najbitnije za aspirante. kako pravilno popuniti DS260 i kako uspesno proci intervju.

2. ti si se uhvatila informacije koja nije relevantna jer kandidat ni na koji nacin ne moze da utice da li ce i kada biti pozvan i STO JE NAJGORE proglasila si da smo svi mi u krivu iako se sad pokazalo da zapravo ti gresis.

3. posto si ti ubedjena da si u pravu ti sad mislis da mi svi gresimo oko dosezanja kvote pa onda na osnovu pogresne pretpostavke iznosis zakljucak da i oko ostalih stvari gresimo

HEEEELLLLOOOOO ?! :drool:

i sad si ti tu da nam das relevantne informacije. LOL ! Pa prvu koju si dala je vec pogresna iako opet ponavljam nije mnogo relevantna. Za onog ko je pozeleneo nebitno je koliko viza dele, a ko je izvisio ne vredi mu makar delili i 500000 viza. :bigkiss:

slucajni_prolaznik 13.06.2020 04:57

Citat:

Prvobitno poslao korisnik milosx (Poruka 80578)
:bravo:

Meni samo i dalje nije jasno sto to nigde konkretno ne pise, a u stranu to da mi nema logike :grin:

Znaci izvuku preko 100 hiljada jer racunaju da ce pola otpasti, a onda u to uracunaju derivatives :blink:

I meni je cudno. 60% da se ni ne javi nema nikakve logike. Zato sam se i bacio u "racun".
Najverovatnije da ima veze sa onim agencijama sto su "prodavale" dobitak na zelenoj karti. Ako je sve istina, potrebno im je bilo samo da znaju necije ime, prezime, datum rodjenja i da imaju neku sliku koja ce da prodje check. Oni su prijavljivali ljude i ako budu izvuceni, nudili po prilicno paprenim cenama case number koji je zaista i postojao sa tim podacima.
Razumem da neko izgubi broj, nije vise medju nama, svasta mu se desi, shvati da i nema kvalifikacije a nece uspeti da slaze, ali da ni ne posalje DS260 i pokusa da dodje do sto sredstava, sto plana odlaska, je stvarno previse.
Bas bi bilo zanimljivo videti koliko se procentualno nije javilo dobitnika od momenta kada se upisivao i broj pasosa pri prijavi. Nesto sam grubo racunao DV-2019 i ispada jos vise - oko 70% se nije javilo (69625 od 98530).

milosx 13.06.2020 05:05

Citat:

Prvobitno poslao korisnik neus (Poruka 80573)
Eto, drago mi je da sam vam rijesio misteriju :D

Dodatno, da pojasnim dio sa advokatom.
Ja sam trenutno u SAD i radim AOS po osnovu DV.
Na najvećem internet forumu posvećenom DV gdje se nalazi detaljno uputstvo za ovaj proces, bukvalno odreda se javljaju ljudi koji su za proces AOS-a angažovali advokata i za koje se odreda ispostavlja da ne poznaju proces prilagođavanja statusa po osnovu DV-a i daju pogrešne savjete klijentima. Upravo zato jer je broj ovih slučajeva zanemarljivo mali (oko 1000 godišnje) i jednostavno nemaju iskustva oko ovoga. Sa druge strane, ovaj proces je prilično straightforward i realno nepotrebno je angažovati ikoga, ali ljudima to očito daje neki lažni osjećaj sigurnosti. Iako su iste forme, postoje cake koje su različite za DV u odnosu na employment based ili family sponsored vize, a advokati ih izgleda po defaultu ne znaju (opet sve ovo tvrdim na osnovu desetine slučajeva koji su se javljali na ovom forumu).

Verujem u pricu oko Adjustment of Status. U pravu ste da je AOS prilicno straight forward i da nema potrebe za advokatom, mada sam ja na svakave ljude kroz posao nailazila pa mi je postajalo jasno zasto ih angazuju. Takvi slucajevi su prilicno jednostavni i verujem da se dodeljuju neiskusnim advokatima koji verovatno ne znaju sve (pricam iz iskustva). Stavise, opet iz iskustva, znam da takve slucajeve cesto rade i legal assistants, koji nisu uvek upuceni, pa advokati samo provere i potpisu, i tu moze da dodje do propusta.
Na kraju oni takve slucajeve ne mogu da naplate mnogo, pa ih advokatske kancelarije sa reputacijom i ne uzimaju. Dok naravno ima i onih koji prihvataju sve i svasta ne bi li naplatili, takvi cesto ne znaju bas mnogo.
U principu svi oni hoce jedno-pare, samo neki imaju moral dok druge iskreno bas briga da li ce nekom uporpastiti slucaj ili zivot...

milosx 13.06.2020 05:50

Citat:

Prvobitno poslao korisnik uran (Poruka 80579)
moras malo da provedes vremena na forumu da vidis o cemu se radi, a ne da upadas kao cudo ovde.

1. mnoge najbitnije teme su prezvakane vec dosta puta i itekako se mislilo da informacije budu relevantne i proverene jer su ih uglavnom iznosili ljudi koji su vec prosli popunu DS260, intervju, pozeleneli, zatim se uspesno zapljunuli u Americi. I to je i najbitnije za aspirante. kako pravilno popuniti DS260 i kako uspesno proci intervju.

2. ti si se uhvatila informacije koja nije relevantna jer kandidat ni na koji nacin ne moze da utice da li ce i kada biti pozvan i STO JE NAJGORE proglasila si da smo svi mi u krivu iako se sad pokazalo da zapravo ti gresis.

3. posto si ti ubedjena da si u pravu ti sad mislis da mi svi gresimo oko dosezanja kvote pa onda na osnovu pogresne pretpostavke iznosis zakljucak da i oko ostalih stvari gresimo

HEEEELLLLOOOOO ?! :drool:

i sad si ti tu da nam das relevantne informacije. LOL ! Pa prvu koju si dala je vec pogresna iako opet ponavljam nije mnogo relevantna. Za onog ko je pozeleneo nebitno je koliko viza dele, a ko je izvisio ne vredi mu makar delili i 500000 viza. :bigkiss:

Uh uh ma sta mi rece, e neka si zasluzila sam :grin: :bravo:

Ja sam se uhvatila za ono sto me interesuje, jer sam kroz ostale delove procesa uspesno prosla :) i ako se vratis videces da sam se nadovezala na komentar koji se tice upravo onoga o cemu diskutujem. Nigde tvrdoglavo ne tvrdim da je tako kako kazem nego sve vreme trazim od vas izvor informacija koji ne dajete, sto bas ne ide u prilog tacnosti onoga sto tvrdite :)
To sto smo ustanovili da nesto ima logike i da je smisleno, svakako ne objasnjava da nigde ne nadjosmo zvanicnu informaciju oko dodeljivanja viza.
Mada evo ima ljudi koji su se potrudili da bar razjasne, za razliku od onih koji se u prazno raspravljaju :grin:

:wtf: Ja nigde i ne spominjem da je bitan broj viza za onog ko je pozeleneo. Ja sam pozelenela davne 2012. a brat je izvucen sad sa visokim brojem pa sam se stoga udubila u tematiku dodeljivanja viza (U mojoj okolini ima dosta ljudi koji su dobili zelenu i svi isto mislimo po tom pitanju...)

Ali evo ako je tebi lakse, pobedio si me :bravo::1081:

milosx 13.06.2020 06:11

Citat:

Prvobitno poslao korisnik slucajni_prolaznik (Poruka 80580)
I meni je cudno. 60% da se ni ne javi nema nikakve logike. Zato sam se i bacio u "racun".
Najverovatnije da ima veze sa onim agencijama sto su "prodavale" dobitak na zelenoj karti. Ako je sve istina, potrebno im je bilo samo da znaju necije ime, prezime, datum rodjenja i da imaju neku sliku koja ce da prodje check. Oni su prijavljivali ljude i ako budu izvuceni, nudili po prilicno paprenim cenama case number koji je zaista i postojao sa tim podacima.
Razumem da neko izgubi broj, nije vise medju nama, svasta mu se desi, shvati da i nema kvalifikacije a nece uspeti da slaze, ali da ni ne posalje DS260 i pokusa da dodje do sto sredstava, sto plana odlaska, je stvarno previse.
Bas bi bilo zanimljivo videti koliko se procentualno nije javilo dobitnika od momenta kada se upisivao i broj pasosa pri prijavi. Nesto sam grubo racunao DV-2019 i ispada jos vise - oko 70% se nije javilo (69625 od 98530).

To oko prodavanja nisam znala. Ali da, jeste sve to konfuzno, i ne deluje bas smisleno...
Ako je u pitanju 2017. vrlo je moguce da je to posledica izbora 2016. :==D:

uran 13.06.2020 06:14

Citat:

Prvobitno poslao korisnik milosx (Poruka 80582)
:wtf: Ja nigde i ne spominjem da je bitan broj viza za onog ko je pozeleneo. Ja sam pozelenela davne 2012. a brat je izvucen sad sa visokim brojem pa sam se stoga udubila u tematiku dodeljivanja viza (U mojoj okolini ima dosta ljudi koji su dobili zelenu i svi isto mislimo po tom pitanju...)

Ali evo ako je tebi lakse, pobedio si me :bravo::1081:

naprotiv ja sam bas navijao da ti pobedis. Vise volim da gresim oko neceg sto je lose nego da sam u pravu oko neceg sto nije dobro.

sto se tice burazera broj mu je inace visok. Ako se od ponedeljak produzi zastoj sa izdavanjem viza na jos 60 dana, to znaci da je prvo otvaranje moguce tek 15.avg. A neki su na forumu vec pisali da Trump ne namerava da otkoci izdavanje viza dokle god bude mogao i to ce mu biti jedna od platformi za reizbor. :srbinpla:

Dakle, ovaj, izdavanje DV viza je gotovo za 2021...

milosx 13.06.2020 06:30

Citat:

Prvobitno poslao korisnik uran (Poruka 80584)
naprotiv ja sam bas navijao da ti pobedis. Vise volim da gresim oko neceg sto je lose nego da sam u pravu oko neceg sto nije dobro.

sto se tice burazera broj mu je inace visok. Ako se od ponedeljak produzi zastoj sa izdavanjem viza na jos 60 dana, to znaci da je prvo otvaranje moguce tek 15.avg. A neki su na forumu vec pisali da Trump ne namerava da otkoci izdavanje viza dokle god bude mogao i to ce mu biti jedna od platformi za reizbor. :srbinpla:

Dakle, ovaj, izdavanje DV viza je gotovo za 2021...

Izdavanje viza za 2021 gotovo!? Ako stopira izdavanje viza, to ce uticati na na ovu godinu. Da stopira ceo proces nece moci tek tako. Na kraju, sama situacija sa Covid-om moze imati uticaja...

uran 13.06.2020 06:59

Citat:

Prvobitno poslao korisnik milosx (Poruka 80585)
Izdavanje viza za 2021 gotovo!? Ako stopira izdavanje viza, to ce uticati na na ovu godinu. Da stopira ceo proces nece moci tek tako. Na kraju, sama situacija sa Covid-om moze imati uticaja...

jos kako moze da stopira, zapravo vec i jeste stopirano !

milosx 13.06.2020 07:22

Citat:

Prvobitno poslao korisnik uran (Poruka 80586)
jos kako moze da stopira, zapravo vec i jeste stopirano !

To je trenutna situacija, moze da stopira izdavanje viza, ne moze da ukine ceo proces tek tako. Ocigledno se koristi ova situacija za sporovodjenje mera koje se inace ne bi mogle desiti, ali to ne znaci da moze da ukine ceo program. Postoje institucije koje i njega mogu da blokiraju, kao sto se vec desavalo u skorije vreme.
Uostalom mi ovde mozemo samo da nagadjamo, i suvisno je voditi diskusiju u ovom pravcu, pre svega zbog ljudi koje ova situacija direktno pogadja...
Ne vidim koja je poenta da se ljudima unosi nervoza kad se jos nista ne zna!?:wtf:

uran 13.06.2020 07:51

Citat:

Prvobitno poslao korisnik milosx (Poruka 80587)
To je trenutna situacija, moze da stopira izdavanje viza, ne moze da ukine ceo proces tek tako. Ocigledno se koristi ova situacija za sporovodjenje mera koje se inace ne bi mogle desiti, ali to ne znaci da moze da ukine ceo program. Postoje institucije koje i njega mogu da blokiraju, kao sto se vec desavalo u skorije vreme.
Uostalom mi ovde mozemo samo da nagadjamo, i suvisno je voditi diskusiju u ovom pravcu, pre svega zbog ljudi koje ova situacija direktno pogadja...
Ne vidim koja je poenta da se ljudima unosi nervoza kad se jos nista ne zna!?:wtf:

niko ne zna sta ce biti, to je tacno. Ali znamo zato sta se sada desava. Vize se ne izdaju. Cudi me da to ne znas, pa to znaju svi ?

Sto se tice Trumpa on ne samo da je jedva docekao da stopira izdavanje viza vec se na pocetku mandata zalozio i za komplet ukidanje DV. Ne ove, ne sledece godine vec za vecna vremena.

Ali to mu Schumer nije dozvolio jer je uporavo on bio kreator DV lutrije tako negde 90tih. Dakle, da, Trump ne odlucuje sam, ali u uslovima korone koristi maksimalno svoje ingerencije i okomio se na vize.

milosx 13.06.2020 08:05

Citat:

Prvobitno poslao korisnik uran (Poruka 80588)
niko ne zna sta ce biti, to je tacno. Ali znamo zato sta se sada desava. Vize se ne izdaju. Cudi me da to ne znas, pa to znaju svi ?

Sto se tice Trumpa on ne samo da je jedva docekao da stopira izdavanje viza vec se na pocetku mandata zalozio i za komplet ukidanje DV. Ne ove, ne sledece godine vec za vecna vremena.

Ali to mu Schumer nije dozvolio jer je uporavo on bio kreator DV lutrije tako negde 90tih. Dakle, da, Trump ne odlucuje sam, ali u uslovima korone koristi maksimalno svoje ingerencije i okomio se na vize.

Ja zaista ne znam na konto cega ti donosis zakljucke... Otkud ispade da ne znam? :blink:
Kao neko sa pravom glasa u Americi, pratim situaciju u zemlji i politicku scenu, i vrlo sam upucena... Nisu samo vize pogodjene, vec su stopirani i procesi za zelenu kartu, drzavljanstva... Uostalom, pitanje je koliko se zaista zalaze za ukidanje, a koliko zapravo skuplja jeftine poene. Lutrijom dovode pretezno obrazovane ljude, strucne kadrove, a da u njih cent ulozili nisu, sto to ne bi koristili i dalje...

marko1995 13.06.2020 09:04

Što se tiče stopiranja svega, problem za DV-2020 više nije ni ova Trumpova zabrana već to što se ambasade ne otvaraju.
Ako do kraja Juna ne budu slali 2NL tj. ne budu zakazivali intervjue za August, ostaće nam samo Septembar.
Treba imati u vidu da oni trebaju da ponovo zakažu sve one kojima je intervju otkazan (mart, april, maj...).

Po meni jedino rješenje za KCC je da pomjeri u sledećem bulletinu sa statusa current na npr 25.000(retrogression)... Da tačno izračunaju koga i kada mogu zakazati ako uopšte i bude zakazivanja jer se ambasade ne oglašavaju oko otvaranja.

Ovo je godina sa najmanje izvučenih ikada i sve je išlo super do Korone.
Sigurno da se ovakva godina neće više nikada ponoviti.

:inlove:

uran 13.06.2020 09:50

Citat:

Prvobitno poslao korisnik marko1995 (Poruka 80590)
Što se tiče stopiranja svega, problem za DV-2020 više nije ni ova Trumpova zabrana već to što se ambasade ne otvaraju.
Ako do kraja Juna ne budu slali 2NL tj. ne budu zakazivali intervjue za August, ostaće nam samo Septembar.
Treba imati u vidu da oni trebaju da ponovo zakažu sve one kojima je intervju otkazan (mart, april, maj...).

Po meni jedino rješenje za KCC je da pomjeri u sledećem bulletinu sa statusa current na npr 25.000(retrogression)... Da tačno izračunaju koga i kada mogu zakazati ako uopšte i bude zakazivanja jer se ambasade ne oglašavaju oko otvaranja.

Ovo je godina sa najmanje izvučenih ikada i sve je išlo super do Korone.
Sigurno da se ovakva godina neće više nikada ponoviti.

:inlove:

E svasta !

Pa ambasade se ne otvaraju jer je Trump tako naredio, a ne sto one tako hoće. Ambasade su u nadleznosti federalne vlade, a na njenom celu je Trump. Nemojte nasedati ovim medijima koji tvrde da ne Trump ništa. O ne, ne. Njegova komada je izvrsna i sprovodice se. Make no mistake about that !

marko1995 13.06.2020 11:29

Citat:

Prvobitno poslao korisnik uran (Poruka 80591)
E svasta !

Pa ambasade se ne otvaraju jer je Trump tako naredio, a ne sto one tako hoće. Ambasade su u nadleznosti federalne vlade, a na njenom celu je Trump. Nemojte nasedati ovim medijima koji tvrde da ne Trump ništa. O ne, ne. Njegova komada je izvrsna i sprovodice se. Make no mistake about that !

Niti kudim niti hvalim Trumpa činjenica je da ambasade ne rade i da nema naznaka da će se otvarati u skorije vrijeme a pred istekom smo s vremenom.
Ko je odgovoran za to sve ja ne znam ali znam da je tako valjda moralo biti cijeli svijet je pokošen sa COVID19 i nemam razloga kriviti bilo koga za to, ako zbog zdravlja i sigurnosti sviju moraju ambasade biti zatvorene neka budu.
Ja se nadam da će se sve ubrzo normalizovati i da neće pandemija imati veliki uticaj na DV-2021 kao što je to slučaj sa DV-2020.

pablo 13.06.2020 11:59

De de ljudi pa sta i ako izvisimo? To je zivot, nigde ne pise da moras vizu da dobijes ako si izvucen. Zivot ide dalje, ko je izvucen i mislio da je resio zivotni problem, taj je lud! Sa 1000e u Srbiji se zivi bolje nego tamo sa 6. :drool::drool::drool:

makiatlas 13.06.2020 12:24

ds260

dragi svi,

molim za pomoć...popunjavam ds260. traži se:
1. datum od kada živim na adresi, a živim ceo život na istoj - da li pišem datum rođenja?
2.išla sam u srednju školu u drugom gradu, ali nikada tamo nisam imala prijavljeno prebivalište - je l da to zanemarim i jedinu adresu koju popunjavam je ova gde sam prijavljena uvek -kod roditelja?
3.primary occupation: je l to naziv iz Ugovora o radu ili?
4. a job title? koja je razlika između primary occupation?
5.završila sam srednju školu početak školovanja i kraj, pišem kada sam počela i završila srednju ili pišem početak tj datum kada sam pošla u osnovnu školu?

izvinite što smaram, ali mi uvek u glavi hiljadu zašto hiljadu zato...

pozdrav :bigkiss:

Svenson 13.06.2020 13:04

Citat:

Prvobitno poslao korisnik makiatlas (Poruka 80594)
dragi svi,

molim za pomoć...popunjavam ds260. traži se:
1. datum od kada živim na adresi, a živim ceo život na istoj - da li pišem datum rođenja?
2.išla sam u srednju školu u drugom gradu, ali nikada tamo nisam imala prijavljeno prebivalište - je l da to zanemarim i jedinu adresu koju popunjavam je ova gde sam prijavljena uvek -kod roditelja?
3.primary occupation: je l to naziv iz Ugovora o radu ili?
4. a job title? koja je razlika između primary occupation?
5.završila sam srednju školu početak školovanja i kraj, pišem kada sam počela i završila srednju ili pišem početak tj datum kada sam pošla u osnovnu školu?

izvinite što smaram, ali mi uvek u glavi hiljadu zašto hiljadu zato...

pozdrav :bigkiss:

Na ova pitanja je vec odgovoreno na Forumu. Pogledaj malo tredove koji imaju u naslovu "dobitnici za 20xx godinu" :book:
Ionako nije bitno da li ces poslati DS260 danas ili za mesec dana.
Vredi procitati prethodne postove:obrva:

ikac89 13.06.2020 13:35

Citat:

Prvobitno poslao korisnik slucajni_prolaznik (Poruka 80571)
52645 ljudi od 85847 nije ni poslalo DS260 ( =COUNTIF(F2:F85848,"None") ), tako da je procenat odziva (85847-52645)/85847 = 38.67%.

Mala ispravka, None znači da kejs ne postoji tj. da je taj broj "rupa". Svi izvučeni bez obzira da li su proverili i nastavili proces dobijaju status At NVC. Oni koji nastave proces kada postanu Current i kada im je završena kompletna obrada, dobijaju status Ready i posle toga, u zavisnosti od toga kako prođu na intervjuu promeni im se status u Issued, Refused ili AP. Ovi što nisu nastavili proces, njima do kraja ostaje status At NVC...

Dakle da bi dobio response rate, morao bi da sabereš sve statuse tj. At NVC, Issued, Refused i AP, pa onda od tog broja da izračunaš procenat koji ima At NVC tj. koliko ljudi je izvučeno, a nije nastavilo proces. To je naravno najpreciznije na kraju fiskalne godine, kada se završi izdavanje viza.

neus 13.06.2020 14:58

Ljudi, prestanite da sirite dezinformacije.
Zabrana zasada traje samo do kraja juna. Hoce li biti produzena ili ne su samo rekla kazala price koje nisu potvrdjene.
Sve i da se produzi, to moze biti za narednih 60 dana. Jedini na koje utice sve ovo je DV-2020 generacije, dok na DV-2021 to nema apsolutno nikakvog uticaja.
E sad, tehnicki on moze unedogled produzivati ovaj ban, al mislim da mu to nece dozvoliti. U svakom slucaju to ne znamo i zaista je nepotrebno plasiti nove dobitnike tim mracnim pricama.
Dodatno, ambasade su zatvorene jos u martu zbog COVID-a i njihovo zatvaranje nema apsolutno nikakve veze sa gore spomenutim banom (na kraju krajeva, ambasade izdaju i druge tipove neimigrantskih viza koje ban ne obuhvata, ne samo imigrantske). Pa i USCIS je bio zatvoren do 5.juna, iz istog razloga, a ban se ne odnosi na procese prilagodjavanja statusa iznutra. Dakle, dvije potpuno odvojene stvari.

ikac89 13.06.2020 15:16

Ako se ne varam u onoj odluci je pisalo da će neko, ne sećam se ko :), najkasnije 50. dana da predloži Trampu nastavak ili završetak mere. Danas je 50. dan.

neus 13.06.2020 16:27

Citat:

Prvobitno poslao korisnik ikac89 (Poruka 80598)
Ako se ne varam u onoj odluci je pisalo da će neko, ne sećam se ko :), najkasnije 50. dana da predloži Trampu nastavak ili završetak mere. Danas je 50. dan.

Negdje sam procitao da se ocekuje da u ponedeljak to potpise. Vidjecemo :)

slucajni_prolaznik 13.06.2020 18:04

Citat:

Prvobitno poslao korisnik ikac89 (Poruka 80596)
None znači da kejs ne postoji tj. da je taj broj "rupa".

Cini mi se da sto vise diskutujemo, sve manje znamo.
Dakle, ako kejs ne postoji, onda niko od nije ni odabran na tom broju kejsa, pa kejsova ima mnogo manje nego sto je predstavljeno. Da nisu to izvuceni, pa diskvalifikovani, ili nesto slicno? Ovako ispada kao da "u novcaniku imas 85847 dinara, samo sto su 52645 potpuno nevazeci". Dakle nikada nije ni bilo 85847 kejsa, nego samo 33202, a podeljeno je 48753 vize. Ovako ima logike da neko sa velikim brojem dodje na red i tu je bila glavna zabuna u pretpostavci koliko se zapravo viza deli.
U stvari kada malo bolje razmislim... Ne, stani...

neus 13.06.2020 18:22

Niko ne zna šta su te rupe. Neko kaže da su to diskvalifikovani caseovi, ove godine (2020) je tih rupa bilo baš mnogo pa iako je najveći broj za Evropu bio oko 56 hiljada, ukupno slučajeva u Evropi, stvarnih je bilo čini mi se oko 20, a sa derivatima oko 30k. Te rupe očito nastaju kao posljedica algoritma koji izvlači e sad koji je njihov razlog niko ne zna (i sumnjam da će to iko ikad objasniti)

milosx 13.06.2020 18:31

Citat:

Prvobitno poslao korisnik neus (Poruka 80597)
Ljudi, prestanite da sirite dezinformacije.
Zabrana zasada traje samo do kraja juna. Hoce li biti produzena ili ne su samo rekla kazala price koje nisu potvrdjene.
Sve i da se produzi, to moze biti za narednih 60 dana. Jedini na koje utice sve ovo je DV-2020 generacije, dok na DV-2021 to nema apsolutno nikakvog uticaja.
E sad, tehnicki on moze unedogled produzivati ovaj ban, al mislim da mu to nece dozvoliti. U svakom slucaju to ne znamo i zaista je nepotrebno plasiti nove dobitnike tim mracnim pricama.
Dodatno, ambasade su zatvorene jos u martu zbog COVID-a i njihovo zatvaranje nema apsolutno nikakve veze sa gore spomenutim banom (na kraju krajeva, ambasade izdaju i druge tipove neimigrantskih viza koje ban ne obuhvata, ne samo imigrantske). Pa i USCIS je bio zatvoren do 5.juna, iz istog razloga, a ban se ne odnosi na procese prilagodjavanja statusa iznutra. Dakle, dvije potpuno odvojene stvari.

Hvala lepo :bravo: slazem se u potpunosti
Tehnicki, ako nastavi da produzuje ban u nedogled, nastace takav problem ovde da ljudi nece ni hteti da imigriraju :)
Tako je, nisu samo ambasade zatvorene vec i Imigraciona sluzba (USCIS), ljudi nisu mogli da obnavljaju radne dozvole, zelene karte, tako da nije samo do stopiranja viza...

Ne vidim ni poentu negativne projekcije za ubuduce...

ikac89 13.06.2020 19:08

Citat:

Prvobitno poslao korisnik slucajni_prolaznik (Poruka 80600)
Cini mi se da sto vise diskutujemo, sve manje znamo.
Dakle, ako kejs ne postoji, onda niko od nije ni odabran na tom broju kejsa, pa kejsova ima mnogo manje nego sto je predstavljeno. Da nisu to izvuceni, pa diskvalifikovani, ili nesto slicno? Ovako ispada kao da "u novcaniku imas 85847 dinara, samo sto su 52645 potpuno nevazeci". Dakle nikada nije ni bilo 85847 kejsa, nego samo 33202, a podeljeno je 48753 vize. Ovako ima logike da neko sa velikim brojem dodje na red i tu je bila glavna zabuna u pretpostavci koliko se zapravo viza deli.
U stvari kada malo bolje razmislim... Ne, stani...

Pa da to je teorija, te rupe su izvučeni pa diskvalifikovani. Pisao sam na nekoj od prethodnih strana. Dakle kada se završi izvlačenje, prvo se svi unosi podele po regionima, pa se onda random poređaju, pa se zatim izbace oni koji ne ispunjavaju uslove. DV2020 ima veće rupe nego pre, a pretpostavlja se da je to posledica toga što su rekli da će korišćenje starih slika značiti automatsku diskvalifikaciju, a i valjda su nešto usavršili taj algoritam koji vrši proveru i to je još jedan razlog.

Evo podataka od ove godine, ovo plavo na grafikonu su None tj. rupa. A žuto je No response tj. oni što izvučeni, a nisu nastavili proces.

https://i.postimg.cc/kXkw3dhc/dv2020.png

https://dvcharts.xarthisius.xyz/ceacFY20.html

uran 13.06.2020 22:04

Citat:

Prvobitno poslao korisnik marko1995 (Poruka 80592)
Niti kudim niti hvalim Trumpa činjenica je da ambasade ne rade i da nema naznaka da će se otvarati u skorije vrijeme a pred istekom smo s vremenom.
Ko je odgovoran za to sve ja ne znam ali znam da je tako valjda moralo biti cijeli svijet je pokošen sa COVID19 i nemam razloga kriviti bilo koga za to, ako zbog zdravlja i sigurnosti sviju moraju ambasade biti zatvorene neka budu.
Ja se nadam da će se sve ubrzo normalizovati i da neće pandemija imati veliki uticaj na DV-2021 kao što je to slučaj sa DV-2020.

nije tacno da ambasade ne rade. Nisu oni zatvorili ambasadu pa otisli na Havaje. Ako ne verujes meni prosetaj do ambasade pa vidi. Oni su tamo ali je obustavljeno izdavanje viza. A to je po Trumpovom naredjenju. Guverner oregona je suspendovao tu odluku Trumpa od 22 Aprila, ali avaj, nema nikakvog efekta jer o imigraciji odlucuje federalna vlada, a ne pojedine drzave.

Drugo Trump razmislja o produzenje obustave viza i prosirenju obustave na sve vize do najmanje jeseni "through the Fall" i to ne zbog COVID-a vec zbog velike nezaposlenosti u USA trenutno. Takodje on razmislja da obustavu prosiri i u novu fiskalnu godinu dakle posle 1. oktobra ! To pise WSJ.

Danas NYT javlja da Trump ne samo da zeli da uredbom stopira vize sto je predvidjeno da se objavi u ponedeljak vec trazi podrsku u Kongresu da to pretoci i u zakon. :wacko:

Nazalost tako je. Don't kill the messenger

Andrew Wiggins 13.06.2020 22:21

Bezveze je ukidati lutriju, ali znamo da nije u pitanju "zastita americkih nezaposlenih" a vise ksenofobija ljudi koji sugerisu Trampu da sprovodi ove odluke.
Meni je smesno kad neko kaze da GC dobitnici oduzimaju amerikancima posao.
Bolji covek dobija posao, to je konkurencija, a od konkurencije se napreduje i tera sve da budu bolji. Uostalom, vecina dobitnika krece od nule i mora da radi losije poslove, a takvih poslove je najvise i ljudi su uvek potrebni.

sremskesume 15.06.2020 08:54

i ove godine je HAS NOT BEEN SELECTED kod mene , ako neko vodi evidenciju i statistiku.

tripko 15.06.2020 13:13

Ni ja ni moj brat nismo izvuceni. Ja sam izabrao drugu drzavu tj dosao sam u Kanadu pre deset dana sve sa dodatnom dokumentacijom za ulazak u zemlju. Ako sve bude kako treba i izvadim PR, pricha sa lutrijom ce biti proslost za mene.

Pozdrav iz Kanade.

SarMan89 16.06.2020 12:16

Citat:

Prvobitno poslao korisnik tripko (Poruka 80611)
Ni ja ni moj brat nismo izvuceni. Ja sam izabrao drugu drzavu tj dosao sam u Kanadu pre deset dana sve sa dodatnom dokumentacijom za ulazak u zemlju. Ako sve bude kako treba i izvadim PR, pricha sa lutrijom ce biti proslost za mene.

Pozdrav iz Kanade.

Preko koje opcije si otišao za Kanadu? Je li te neko sponzorisao ili nešto drugo? :obrva:

djpgiovany 23.07.2020 06:39

Proradio forum!!!! Jeeeeeeeee :D
Ima li kakvih novosti u vezi dv2020 i dv2021?

Ata93 26.07.2020 18:32

Proradio sajt ☺️ Evo i ja svaki dan pratim novosti i nadam se najboljem za DV2021

DV2021 SELECTED
Case number: 2021EU00015XXX

tripko 26.07.2020 19:32

Citat:

Prvobitno poslao korisnik SarMan89 (Poruka 80614)
Preko koje opcije si otišao za Kanadu? Je li te neko sponzorisao ili nešto drugo? :obrva:

Vimas vishe ovde http://www.zelenalutrija.com/forum/s...?t=721&page=49

Pozdrav iz Kanade, I bas cu sad da trazim Americaku vizu odavde i kad korona prodje mozda sledece godine odem za USA turisticki

GiM 30.07.2020 19:31

Pozdrav svima,

Drago mi je da je forum ponovo proradio.
Bilo bi dobro da ukoliko neko ima neke (bilo kakve) informacije u vezi trenutne situacije o statusu za DV2020 i DV2021 napise jer verovatno svi grickamo nokte i cekamo...
Imam neko razmisljanje da mozda Trump popusti ban (ovo se uglavnom odnosi na DV2021 ali mozda se nesto desi i sa DV2020) onda ostaje drugo pitanje, sta sa ambasadama.
I sad moje pitanje je.... Da li neko zna (ima spisak) u kojim zemljama trenutno rade ambasade USA?

smsm 30.07.2020 22:17

Jeej ponovo radi forum

Ima li neko savete sta raditi sa ds260 da li popunjavati odma ili cekati?
Ono sto ja znam (procitala sam) je da neke ambasade ponovo izdaju vec izdate vize, cini mi se Litvanija.

Sve informacije su dobrodosle
Kako vam se cini trenutna situacija?

djpgiovany 30.07.2020 22:19

Kako trenutno stoje stvari opusteno se moze cekati sa slanjem ds-260...mislim da,moja draga i ja,necemo poslati ds pre zime...

ikac89 31.07.2020 01:59

Ja bih sačekao dok se ne raščisti ova situacija oko EO tj. bana, posebno, ako je broj visok. U principu, najbolje je da se sačeka odluka suda, čini mi se da sam negde pročitao da je to suđenje ili šta već, zakazano za 10. avgust. Ukoliko sud ne obori ban privremeno ili trajno, u tom slučaju trebalo bi sačekati izbore u novembru, zato što rezultati tih izbora mogu direktno da pokažu da li će se ban produžavati i posle 01.01.2021. Ukoliko pobedi Tramp, postoji velika verovatnoća da hoće, ali sačekajmo.

Inače slanje DS260 se može smatrati kao imigraciona namera i to bi eventualno u budućnosti moglo da pravi problem prilikom apliciranja za neimigrantske vize (od turističke, pa do radne). Naravno, nadajmo se da će ban pasti i da niko od izvučenih neće morati više da traži bilo kakve neimigrantske vize.

GiM 31.07.2020 07:43

Pozdrav,
Mi smo ispunili ds-260 pre 2 nedelje (gde je supruga nosioc odnosno sa manjim brojem) .
Moj sa visim brojem necemo popunjavati dok ne vidimo situaciju...planirali smo posle izbora (decembar).
Sto se tice ambasada, mozemo otici u Litvaniju, nije problem samo da se resi 🤔😁.

Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 10:47.

Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.

Mišljenja, saveti, izjave, ponude ili druge informacije ili sadržaji nastali na forumu vlasništvo su onoga ko ih je kreirao, a ne sajta ZelenaLutrija.com. ZelenaLutrija.com ne garantuje tačnost, kompletnost ili upotrebnu vrednost informacija, stavova, saveta ili datih izjava. Ne postoje uslovi pod kojima bi sajt ZelenaLutrija.com bio odgovoran za štetu ili gubitak koji je posledica bilo čijeg oslanjanja na nepouzdane informacije, ili bilo kakve informacije nastale kroz komunikaciju između članova.
Sajtove koji su linkovani sa ovog sajta ne kontrolišemo, ne podržavamo, niti smo pregledali bilo kakve sadržaje na takvim sajtovima. Mi nećemo biti odgovorni za legalnost, tačnost ili prikladnost bilo kog sadržaja, oglasa, proizvoda, usluga ili informacije lociranim na ili distribuiranih kroz druge web sajtove, niti za bilo kakvu štetu nastalu kao posledica takvih informacija.
ZelenaLutrija.com drži i čuva druga prava vlasništva na sajtu.
Osim informacija koje su u javnom vlasništvu ili za koje dobijete dozvolu, nemate pravo da kopirate, modifikujete ili na bilo koji način menjate, objavljujete, prenosite, distribuirate, izvršavate, prikazujete ili prodajte bilo koju informaciju zaštićenu pravima vlasništva. Slanjem informacija ili sadržaja na bilo koji deo ZelenaLutrija.com foruma, Vi automatski dozvoljavate i predstavljate garanciju da imate pravo da dozvolite ZelenaLutrija.com ili članovima ZelenaLutrija.com bespovratnu, kontinualnu, neograničenu, globalnu dozvolu da koriste, kopiraju, izvršavaju, prikazuju i distribuiraju takve informacije i sadržaje i da iz takvih sadžaja koriste bilo koji deo u bilo koje svrhe, kao i pravo i dozvolu da koriste gore navedene sadržaje. Svi zaštitni znakovi (trademarks), logotipi, oznake usluga, firme ili imena proizvoda koji se pominju na ovom web sajtu su vlasništvo kojim raspolažu njihovi vlasnici.