- -
Ulazak u SAD
(
http://www.zelenalutrija.com/forum/showthread.php?t=216)
njablanovic |
30.06.2018 18:18 |
nasao sam konacno zvanicnu informaciju na U.S. Customs and Border Protection sajtu, pdf strana 40 jasno je prikazano da viza sa jajastim pecatom (i-94 stamp) predstavlja endorsment i da mogu slobodno da putujem i da predstavlja reentry document validan godinu dana, tj. privremena zelena karta a i-551 stamp (adit) tj. pravougaoni crveni se vise ne koristi.
https://www.cbp.gov/document/guides/...-guide-english
https://www.cbp.gov/sites/default/fi...de-english.pdf
Postavio sam cisto ako jos neko ima neku nedoumicu da li moze slobodno da izadje i udje u US (naravno treba da se pazi da ne bude vise od 6 meseci vani) a pri tom mu jos uvek nije stigla plastificirana karta.
|
GodFather |
30.06.2018 19:26 |
Citat:
Prvobitno poslao korisnik njablanovic
(Poruka 72893)
@mveruovic, verovatno misli na ovaj pecat i trebalo bi na ulazu da se lupi.
https://qph.fs.quoracdn.net/main-qim...39caab3aa5768d
medjutim na uscis sajtu stoji samo jajasti pecat pored vize
https://www.uscis.gov/i-9-central/te...amps-and-mrivs
Kad sam gledao pasos svog oca on pored vize ima gomilu jajastih pecata i nisam primetio taj crveni pravougaoni, mada nisam mnogo ni zagledao jer mu je ceo pasos pun pecata (on danas ima US drzavljanstvo i preko njega sam i dobio permanent resident status f11 status).
Ono sto bi trebalo da bude je da ta jednokratna viza kad se prvi put udje u US zajedno sa pecatom (koji god da je) postaje privremena permanent resident card tj zelena karta (i-551) koja vazi godinu dana dok se ne dobije plastificirana kartica i trebalo bi da sa tom privremenom kartom slobodno mogu da udjem u US ponovo ali nisam siguran jer sam dobio oprecnu informaciju ali kao sto rekoh pitanje je da li su me uopste razumeli sta sam pitao.
Pozdrav
|
Da, zato sam i pitala kad se dobije taj crveni pravokutni, jer sam ja usla prije dva tjedna i dobila sam samo jajasti. A isti problem me muci, jer je karta za nazad za dva tjedna i s obzirom da nam na aerodromu nisu uzeli otiske prstiju, u ta dva tjedna zelena karta sigurno nece biti gotova, jer ce me tko zna kada zvati da dodjemo ostaviti biometrijske podatke, a koliko sam pitala USCIS office, sama se ne mogu naruciti prije nego me zovu! I taj poziv ce najvjerojatnije stici dok ne budemo tu! 😱
|
slucajni_prolaznik |
01.07.2018 19:56 |
Citat:
Prvobitno poslao korisnik GodFather
(Poruka 72897)
Da, zato sam i pitala kad se dobije taj crveni pravokutni, jer sam ja usla prije dva tjedna i dobila sam samo jajasti. A isti problem me muci, jer je karta za nazad za dva tjedna i s obzirom da nam na aerodromu nisu uzeli otiske prstiju, u ta dva tjedna zelena karta sigurno nece biti gotova, jer ce me tko zna kada zvati da dodjemo ostaviti biometrijske podatke, a koliko sam pitala USCIS office, sama se ne mogu naruciti prije nego me zovu! I taj poziv ce najvjerojatnije stici dok ne budemo tu! 😱
|
Kod mene u pasosu prvo-ulazni pecat je jajasti ispod koga je rukom napisano DV1. Na njega sam ponovo usao bez plasticne GC. Kada sam sledeci put usao, opet su lupili jajasti pecat i ispod njega napisali LPR.
|
GodFather |
09.07.2018 18:14 |
Citat:
Prvobitno poslao korisnik slucajni_prolaznik
(Poruka 72899)
Kod mene u pasosu prvo-ulazni pecat je jajasti ispod koga je rukom napisano DV1. Na njega sam ponovo usao bez plasticne GC. Kada sam sledeci put usao, opet su lupili jajasti pecat i ispod njega napisali LPR.
|
Super! Hvala na informaciji! Bar znam da ću moći bez problema uci nazad za koji mjesec!
|
Drustvooo @Tile,Ggaga,Svenson Hvalaaaaa 😍😍😍😍😍😍 Jedva cekam da vas sve vidim s ove strane :1072::1072::1072: Hvala vam svima :1072:
|
ivangradjanin |
28.07.2018 11:42 |
Uh...evo ovako....
Sletjeli na JFK u cetvrtak ...oko 13:30 , cekali nekih 3 sata dok smo sve zavrsili ( spor neki cikica na salteru), a i cini mi se da je bilo nekih 10 "žutih" koverata prije nas.
Taxi...hotel...skitnja po Menhetnu 2 dana, obavezna posjeta kipu Slobode (kako to i dolikuje imigrantima :) ), i sada u avionu za Chicago, pa u Milwaukee ....do daljeg :)
|
Citat:
Prvobitno poslao korisnik ivangradjanin
(Poruka 73096)
Uh...evo ovako....
Sletjeli na JFK u cetvrtak ...oko 13:30 , cekali nekih 3 sata dok smo sve zavrsili ( spor neki cikica na salteru), a i cini mi se da je bilo nekih 10 "žutih" koverata prije nas.
Taxi...hotel...skitnja po Menhetnu 2 dana, obavezna posjeta kipu Slobode (kako to i dolikuje imigrantima :) ), i sada u avionu za Chicago, pa u Milwaukee ....do daljeg :)
|
Čestitam. Hvala na podeljenom iskustvu. :bravo:
Izgleda da svi idu prvo u NYC da vide Lady Liberty, pa je zbog toga gužva. :;D:
|
SRBghost |
31.07.2018 05:58 |
A ja je jos nisam video... Mislim, nisam isao do nje, samo sa Staten Islad ferry
|
ivangradjanin |
08.08.2018 03:00 |
SSN stigao nakon 5 radnih dana :)
Danas bili do banke, Wells Fargo, dobili debitne, i aplicirali za kreditne kartice. Ocekujemo odgovor sjutra, po rijecima jaaaako ljubaznog sluzbenika banke.
|
Citat:
Prvobitno poslao korisnik ivangradjanin
(Poruka 73096)
Uh...evo ovako....
|
Cestitkeeeeeee,jako mi je drago da je sve proteklo u najboljem redu :bravo::bravo::bravo: i da ste se lepo snasli :obrva: :bravo::bravo::bravo:
|
Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 18:08. |
|
Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Mišljenja, saveti, izjave, ponude ili druge informacije ili sadržaji nastali na forumu vlasništvo su onoga ko ih je kreirao, a ne sajta ZelenaLutrija.com. ZelenaLutrija.com ne garantuje tačnost, kompletnost ili upotrebnu vrednost informacija, stavova, saveta ili datih izjava. Ne postoje uslovi pod kojima bi sajt ZelenaLutrija.com bio odgovoran za štetu ili gubitak koji je posledica bilo čijeg oslanjanja na nepouzdane informacije, ili bilo kakve informacije nastale kroz komunikaciju između članova.
Sajtove koji su linkovani sa ovog sajta ne kontrolišemo, ne podržavamo, niti smo pregledali bilo kakve sadržaje na takvim sajtovima. Mi nećemo biti odgovorni za legalnost, tačnost ili prikladnost bilo kog sadržaja, oglasa, proizvoda, usluga ili informacije lociranim na ili distribuiranih kroz druge web sajtove, niti za bilo kakvu štetu nastalu kao posledica takvih informacija.
ZelenaLutrija.com drži i čuva druga prava vlasništva na sajtu.
Osim informacija koje su u javnom vlasništvu ili za koje dobijete dozvolu, nemate pravo da kopirate, modifikujete ili na bilo koji način menjate, objavljujete, prenosite, distribuirate, izvršavate, prikazujete ili prodajte bilo koju informaciju zaštićenu pravima vlasništva. Slanjem informacija ili sadržaja na bilo koji deo ZelenaLutrija.com foruma, Vi automatski dozvoljavate i predstavljate garanciju da imate pravo da dozvolite ZelenaLutrija.com ili članovima ZelenaLutrija.com bespovratnu, kontinualnu, neograničenu, globalnu dozvolu da koriste, kopiraju, izvršavaju, prikazuju i distribuiraju takve informacije i sadržaje i da iz takvih sadžaja koriste bilo koji deo u bilo koje svrhe, kao i pravo i dozvolu da koriste gore navedene sadržaje. Svi zaštitni znakovi (trademarks), logotipi, oznake usluga, firme ili imena proizvoda koji se pominju na ovom web sajtu su vlasništvo kojim raspolažu njihovi vlasnici.