ZELENA KARTA - LUTRIJA

ZELENA KARTA - LUTRIJA (http://www.zelenalutrija.com/forum/index.php)
-   Uputstva za dobitnike (http://www.zelenalutrija.com/forum/forumdisplay.php?f=20)
-   -   Lekarksi pregledi - iskustva (http://www.zelenalutrija.com/forum/showthread.php?t=205)

free 04.06.2013 07:12

Radili lekarski 2 dana pred intervju ja, zena i bebac. I sada nam viza vazi do 14.11 a ne do 16.11 kao sto je pre bilo, tako da u opste nam zurbe za tim.

LoLa Galland 04.06.2013 18:56

ljecniski smo obavili po brzom postupku prosli tjedan u Hrvatskoj u vinogradskoj.

1400kn, snimak pluca 100, cijepiva tetanusa i rubeole zajedno 140kn, test na sifilis brzi postupak 188 kn po osobi, ponijeli smo 3 slike, karton cijepljenja i nesto malo povijesti bolesti. sve je bilo gotovo za 4 sata, zajedno sa nalazima.
usput imam 3 male tetovaze koje doktorica nije vidjela, pa sam joj napomenula sama.

jugvuk 14.06.2013 10:16

Nisam do sada ništa postovao jer je sva pitanja koja sam imao već neko postavio! Osim jednog.

Kao klinac 15-16 godina, u želji da napakostim svojima posjekao sam si ruke, vene i sl. Zanima me da li to može biti problem na ljekarskom i na intervju?

Molim vas ako neko nešto zna da postuje. Hvala i ćao...

Jugoslav
BIH
CN:378** 2014

zvercica 14.06.2013 11:44

Citat:

Prvobitno poslao korisnik jugvuk (Poruka 39369)
Nisam do sada ništa postovao jer je sva pitanja koja sam imao već neko postavio! Osim jednog.

Kao klinac 15-16 godina, u želji da napakostim svojima posjekao sam si ruke, vene i sl. Zanima me da li to može biti problem na ljekarskom i na intervju?

Molim vas ako neko nešto zna da postuje. Hvala i ćao...

Jugoslav
BIH
CN:378** 2014

Na lekarskom ti traže da li imaš bacile tuberkuloze i sifilis. Sve da to i imaš, preporučiće ti lečenje, evenutalno pre ulaska u USA će te smestiti neko vreme u karantin, ali ti neće odbiti vizu zbog toga.

Dalje, gledaju tvoje opšte stanje kako bi ti izdali karton koji daješ doktoru po ulasku u USA, koji bi na osnovu tog kartona trebalo da ima uvid u prethodna oboljenja, hronične bolesti, nasledna oboljenja i slično...

Dalje, dobijaš neophodne vakcine kako bi se izjednačio sa obaveznim vakcinisanjem u USA.

Dakle, kako je meni objasnila doktorka iz Držićeve, ne postoji ni jedan eliminacioni komentar koji bi mogao da dobiješ na lekarskom, već je lekarski tu da vide tvoje opšte stanje, da dobiješ vakcine, da ti izdaju karton sa kojim dalje počinješ bilo kakvo lečenje u USA i da se lečiš od bolesti ako eventualno imaš.

macodlak 14.06.2013 13:18

Da li neko zna koje ustanove vrše ljekarski pregled u BIH i kako ih pronaći i stupiti u kontakt sa njima?

Hvala i pozZ

mikiSA 14.06.2013 16:14

Citat:

Prvobitno poslao korisnik macodlak (Poruka 39373)
Da li neko zna koje ustanove vrše ljekarski pregled u BIH i kako ih pronaći i stupiti u kontakt sa njima?

Hvala i pozZ

Eurofarm na Ilidzi radi i ima jedan doktor Kapetanovic, mislim da je, na KCUS.
TO je to.
Za Eurofarm: Poliklinika Ilidža
Butmirska Cesta 10
Recepcija: 033/77 30 32 / 77 30 20 /77 30 40
Radno vrijeme od 07:30-21:30 i subotom od 7:30:00-15:00

Kosevo Hospital
Doc. Dr. Bakir Kapetanović
71000 Sarajevo
tel. 061 190 530
or 221 987 nakon 14:00

ctpubop 04.09.2013 15:34

Juce smo obaivli lekarski u Smiljanicevoj. Prvo smo se ujutro prijavili da bi smo supruga i ja (deca ne) dali krv, to je trajalo sve ukupno 10tak minuta i odmah su nas poslali da obavimo rentgen u susednu ulicu. Otisli tamo, obavili snimanje za 15 minuta i dobili rezultate koje smo vratili u Smiljanicevu. Tamo nam je receno da dodjemo svi u 13:20 na pregled. Tada smo platili $500 USD (43.950 RSD).
Vratili smo se u zakazano vreme i sacekali troje njih koji su bili pre nas. Pregled je indivudualan i vrlo, hm, koncizan. Doktorica je vrlo energicna i ekspeditivna "so-to-say" :) Elelm, i to smo zavrsili za 20tak minuta. I supruga i ja smo dobili po dve vakcine (tetanus i jos nesto) sto nas je iznelo dodatnig 8.000 RSD. Dobili smo zapecacene koverte i snimke za intrervju i kopije papira koje ce nam verovatno trebati prilikom trazenja posla. Doktorica ocigledno dobro poznaje americki zdravstveni sistem i sve nam je je vrlo ljubazno objasnila.

Sve u svemu, Lekarski: Check! Sada sakupljanje ostalih papira i cekamo 2. oktobar :)

RBSMC 04.09.2013 20:15

E pa znači krenula iskustva ovogodišnjih dobitnika. Odlično!
Jeste li plaćali u dinarima ili dolarima? Da li i klinci snimaju pluća?

ctpubop 08.09.2013 15:05

Mi smo platili u dinarima, osobe starije od 15 godina idu na rentgen.

robo 30.09.2013 11:59

Evo i ja da javim
Obavili ljekarski 24-og poliklinika eurofarm ilidža
pregled prosao super, visina tezina i tako ti fazoni sve bilo gotovo za otprilike satić
Ja i supruga dali krv i isli na rentgen, dok dijete nemora nista od toga.
Karton vakcina imali samo za dijete a ja i supruga isli bez kartona i nikakav problem nismo imali
Cijena pregleda po osobi starije od 18 godina je 150 km ,a dijete 76.
sveukupno platili ja supruga i dijete 376 km (190 eur),platili u KM-ovima
Svaka vakcina koja se treba primit je plus 36 KM po komadu, mi nismo nista primili il nam je zaboravila dati.:D
Pluca se snimju na hrasnom u radiološkom centru, oni u eurofarmu objasne kako doci do njega.
Nije je tesko pronaci ja koji nisam nikad bio u Sarajevu nasao iz prve,
ovo sam napisao iz razloga posto ima ljudi koje zanima kako i gdje uraditi ljekarski u bih.
I jos da dodam rentgen pluca vas naruce u bilo koje vrijeme al izvjesce bude gotovo oko 15:00h pa su nas pitali hocemo li cekati da oni kompletiraju svu papirologiju ili cemo doci drugi dan po papire, mi smo izabrali, posto nam je intervju zakazan 4-og u 14:00 da dodjemo u12 po papire i s tim papirima pravac ambasada.
Eto da ne smaram vise

Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 15:49.

Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.

Mišljenja, saveti, izjave, ponude ili druge informacije ili sadržaji nastali na forumu vlasništvo su onoga ko ih je kreirao, a ne sajta ZelenaLutrija.com. ZelenaLutrija.com ne garantuje tačnost, kompletnost ili upotrebnu vrednost informacija, stavova, saveta ili datih izjava. Ne postoje uslovi pod kojima bi sajt ZelenaLutrija.com bio odgovoran za štetu ili gubitak koji je posledica bilo čijeg oslanjanja na nepouzdane informacije, ili bilo kakve informacije nastale kroz komunikaciju između članova.
Sajtove koji su linkovani sa ovog sajta ne kontrolišemo, ne podržavamo, niti smo pregledali bilo kakve sadržaje na takvim sajtovima. Mi nećemo biti odgovorni za legalnost, tačnost ili prikladnost bilo kog sadržaja, oglasa, proizvoda, usluga ili informacije lociranim na ili distribuiranih kroz druge web sajtove, niti za bilo kakvu štetu nastalu kao posledica takvih informacija.
ZelenaLutrija.com drži i čuva druga prava vlasništva na sajtu.
Osim informacija koje su u javnom vlasništvu ili za koje dobijete dozvolu, nemate pravo da kopirate, modifikujete ili na bilo koji način menjate, objavljujete, prenosite, distribuirate, izvršavate, prikazujete ili prodajte bilo koju informaciju zaštićenu pravima vlasništva. Slanjem informacija ili sadržaja na bilo koji deo ZelenaLutrija.com foruma, Vi automatski dozvoljavate i predstavljate garanciju da imate pravo da dozvolite ZelenaLutrija.com ili članovima ZelenaLutrija.com bespovratnu, kontinualnu, neograničenu, globalnu dozvolu da koriste, kopiraju, izvršavaju, prikazuju i distribuiraju takve informacije i sadržaje i da iz takvih sadžaja koriste bilo koji deo u bilo koje svrhe, kao i pravo i dozvolu da koriste gore navedene sadržaje. Svi zaštitni znakovi (trademarks), logotipi, oznake usluga, firme ili imena proizvoda koji se pominju na ovom web sajtu su vlasništvo kojim raspolažu njihovi vlasnici.