![]() |
Citat:
Citat:
|
Slazem se sa Loperamidom. Mene su odbili jer sam dao samo blanko adresu a vec sam tri puta bio ovde skoro godinu i po totalnog boravka. Bilo kakvo pismo od nekoga koga znate ne mora licno ne morate cak ni ziveti na toj adresi. Morate biti u kontaktu s njima jer ce vam tu stici green card i social secuity. Savet za sve koji su izvuceni ucite engleski jezik odmah ne cekajte ni momenta, jer vam zivot ovde i posao zavise od njega. Utisci posle 20 dana od dobitka vize i boravka ovde su generalno pozitivni. Ne znam kako ce biti onima koji nikad nisu bili. Samo polako i bez nervoze.
|
Hvala vam puno na odgovorima. Vrlo bitna informacija.:bravo:
|
Citat:
(datum) To: United States Embassy Belgrade, Serbia Subject: Invitation for Mrs. (ime i prezime) Dear Sir/Madam: This is to confirm that I am inviting family friend (ime i prezime), citizen of Serbia, residing at (adresa), Novi Sad, Serbia, for a visit in the fall of 2011. Mrs. (ime i prezime) will be staying at my home in (adresa), California during her visit. The purpose of this letter is to facilitate obtaining a visa at the United States Embassy in Belgrade. I am employed full time as Vice President at (ime firme)., (adresa), California. If you require additional information, please do not hesitate to contact me at the phone numbers or email address listed below. Thank you very much for your assistance. Sincerely, (posaljioc garantnog pisma) (adresa) home phone: ### work phone: ### email: ### |
Hvala svima na cestitkama,daj boze da svi prodjete i pozelenite.Sada da odgovorim na pitanja.Znaci u sustini I-134 nije naveden u spisku dokumenata koje treba nabaviti i nije obavezan,ALI kad smo imali razgovor sa konzulom, on nas je pitao kod koga idemo, sta nam je taj covek ko garantira za nas,sta on radi tamo, koliko dugo je tamo...i na kraj nas je pitao dali imamo neka paricna sredstva na nas racun koje cemo poneti za pocetak u USA ?!?!,Supruga je rekla da mi nemamo mnogo novca na racunu(moras biti iskren), ali da nasi roditelji imaju i oni ce nam pomoci finansiski za pocetak.
|
Kirst, blagodaram na cestitkite.Iskreno i jas smetav deka ne treba prevod od dokumentite,zatoa sto navistina taka pisuva na oficijalniot sajt, no po sve izgleda vo Ambasadata vo Skopje imaat nekoi posebni pravila i baranja.Znaci treba da imas prevod na site dokumenti(osven izvod i vencanica )koi mozat da se izvadat internacionalni.I treba da imas fotokopija od site prevodi sto gi imas.
Citajkji go forumov gledam deka po drugite ambasadi ne baraat voopsto I-134, ili kakvi bilo prevodi, no kaj nas toa e poinaku(barem kolku sto jas vidov. |
Moram priznati da sam se sada neprijatno iznenadio :(. Nisam imao pojma da je potrebno, ukoliko si izvucen na lutriji, prosao proceduru i sl. priloziti neku vrstu garantnog pisma, kako vi kazete pozivno pismo. Po meni, dobar dio price o GC sa tim gubi smisao. Logicno mi je da obezbijedis odredjena finansijska sredstva sa kojima mozes da zivis u SAD neko odredjeno vrijeme, dok se ne zaposlis. Ja recimo da imam nekog tako, ne bih ni ucestvovao na lutriji nego bih trazio nacin da me oni prevedu po nekom osnovu :).
Jasno mi je da je to pismo vise deklarativno, ali u svakom slucaju prestavlja otezavaujucu okolnost. |
Mene najvise brine da to pismo uskoro ne preraste formalnu svrhu kako su kriza i nedostatak novca sve veci i da jednog dana ne uvedu da pismo bude obavezno za dobijanje vize u zvanicnoj formi obrasca I-134, a znamo da to ne moze svako popuniti i poslati. Lutrija je potpuno nepredvidiva sa pravilima. Treba sto pre dobiti i bezati dok ne stegnu obruc i za ovu mnogima jedinu opciju za izlazak sa balkanskih prostora.
|
pozdrav svima,
samo da objavim da sam dobila datum intervjua 14 mart 8.30 u beogradu (zena-bgd, muz-makedonija), tako da uskoro pocinjemo sa pripremanjem dokumentacije. da li neko mozda zna da iako sam u vreme konkurisanja bila zvanicno udata nisam promenila prezime u pasosu, tako sam i konkurisala sa starim prezimenom,tako mi pise i na pozivnom pismu. i sada da li treba da vadim nov pasos ili ne? na intervju smo pozvani muz i ja, imamo razlicita prezimena. da li ce to biti problem? za lekarsko, da li mozemo muz i ja da uradimo lekarske u skoplju, ili on mora skoplje,a ja bg? i da li ste videli da od 1 februara se placa dodatan iznos jedne takse od 165dolara (pored normalnih 330). to je novo pravilo. hvala za odgovore unapred. ako sam promasila temu sorry! |
Citat:
P.S. Poslednji primer dobijene vize - 19.12.2012 |
Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 01:17. |
Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.