![]() |
Zasto su se nasi Njujorcani ucutali!? Cinderella_man, Kolja i ostali drugari kojih sigurno ima sto ste takvi, pa pustite neki info!
Ne mozete da me ubedite da nemate sta da kazete:nene: *singing: I like New York in June, how about you? I like a Gershwin tune, how about you? ... |
slazem se ... ajmo ljudi, aktivirajte se ...
svi se uspavali u gradu koji ne spava ... :D |
DakleM :naughty:...Ja cekao na neki info ali nista.....ali ajde ja nesto da kazem-ne iz mog iskustva nego iz iskustva ortaka koji je sada tamo (u NYC) i radi kao programer (RoR). Znaci njemu je extra, zivi u Queensu i radi na Manhattan-u i to ni manje ni vise nego centar centra :drool:. On je prezadovoljan (iako je kriza) ima extra platu,mnogo dobre mogucnosti... Inace posao je trazio citavih 10-ak dana.
|
pa misa mu ima li u toj Americi posla za nekog ko nije programer ... :smrc:
svi koji rade/dobro zive su programeri cini mi se :no: |
Ma ima posla, ali sfera koja mene zanima tj. moja struka je computer science (dalje CS) u globalu tako da se informisem samo za to. Ali cinjenica je da posla za CS ima mnoooogoo vise i lakse se nalazi u odnosu na ostale struke. Samo je naravno bitno i da se opredelis da neku oblast znas mnogo bolje i da si strucan u tome 10000% nego da sve znas povrsno i eto ti dobro placenog posla.:wee:
|
Citat:
|
|
Čitam po forumima svi kukaju kako je NYC skup i da, ako se ovako nastavi, će otići u predgradja ili u neki drugi grad ali nisam znao da to rade tako masovno. 150,000/godinu je ogromno, čak i za ovako veliki grad.
Pošto je NYC centar sveta normalno da je skup za život ali ako ti ne smeta da živiš 50km van menhetna onda može da bude sasvim povoljan. |
Ako ces da zivis 50 km, racunaj da ce ti trebati svaki dan oko 2-3 sata u jednom pravcu da dodjes na posao. U ovim velikim gradovima je 20 kilometara kao u srbiji 200.
|
@malasestra
ne bih se bas slozila sa tobom, zivot u Nyc-u je jako skup, narocito jer su state NY i CA koliko sam upoznata najskuplje. A uzmi i obzir ovo sto je rekao dreamer, skupo je to, jako skupo. Nyc je dobar za one koji imaju para, a i za njih u ovim vremenima je potesko. Nyc izgleda divno, sjajno, bajno, krasno, divlje, ali kada zagrebes ispod povrsine vidis da je to jako skup grad i da nikako nije za nekoga ko tek dolazi u SAD narocito sada. Ja se uopste ne cudim masovnim odlascima iz Nyc-a, to je bilo neminovno, pa covjece u njemu su cijene dva puta vise od nacionalnog prosjeka. |
Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 16:35. |
Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.