-
Stare teme
(
http://www.zelenalutrija.com/forum/forumdisplay.php?f=22)
- -
Dokumenti???
(
http://www.zelenalutrija.com/forum/showthread.php?t=179)
Citat:
Prvobitno poslao korisnik Veronika
(Poruka 2941)
Ma svaki sudski tumač mora imati pečat jer u protivnom je lažnjak !
|
Ako nema pecat onda nije sudski tumac vec samo tumac ili kao sto ti kazes lazni sudski tumac:D
|
stizeljeto |
26.08.2008 08:54 |
Evo da javim sto su mi rekli u ambasadi.
U vezi prevoda je onako kako mi je rekao sudski tumac, znaci originali se prevode na srednji prevod (u mom slucaju jer prevodim u makeodniji hrvatske dokumente, na engleski), znaci hrv na mak, mak na eng. Prevod se notarizira (tj. ovjerava kod notara -- javnog biljeznika, tako to mora ici u Makedoniji).
Takoder mi je potvrdeno da se u Makeodoniji iako mi zivimo kao stranci ovde 4 godine ne izdaju policijska i sudska uverenja za strance. Jos mi je to cudno (kako ce u ambasadi znati da nismo kaznjavani) ali ako tako kazu onda nam valjda nece to ni trazit.
Ovde treba samo jedna slika po clanu familije. Znaci ne dvije kao na drugim mjestima. Ali ja cu svejedno uzeti, za svaki slucaj. isto cu poneti i na zdravstveni pregled kako sam procitala s foruma da treba.
Muz je nosioc green carda a ima dva drzavljanstva. Rekli su mu da nije ograniccen da stavlja vizu u pasos zemlje preko koje je elligible vec moze birati u koji pasos hoce staviti vizu. To je super jer cemo onda imati vize u tri pasosa iste zemlje (za svaki slucaj da izgledamo sto normalnije na granicama)
Zanima me jedino sto na jednom od pasosa ima samo jos dve strane. Hoce li to biti problem za vizu? kolko strana zauzima americka viza?
|
landlord |
26.08.2008 08:58 |
Oni bi mogli da vam kazu u ambasadi da vam ne stavljaju vizu ako vam je skoro pun pasos. Vec da izvadite novi i da dodjete sa novim pasosem po vizu.
Procitao sam negdje da su ljudi ipak insistirali i da su dobili vizu i u takav pasos.
Moja preporuka bi bila da sto prije izvadite novi pasos.
Mada, ako je hrvatska putovnica u pitanju sada se ona malo duze ceka. Bar je tako u BiH.
poz.
|
stizeljeto |
26.08.2008 09:12 |
Da, mi bi da je na hrvatsku iako ima jos par stranica. To je zato sto i beba i ja imamo hrvatski. Mislim sigurno nebi bilo problema ni da je na drugi pasos ali ovako mi se cini jasnije da svi imamo isti. A ako bi muzu ipak stavili na hrvatski mi bi mogli kad idemo za Hrvatsku izvadit novi hrvatski pa stari nosit samo da pokazemo vizu. Jel bi to proslo?
|
landlord |
26.08.2008 09:16 |
Apsolutno..
Nosite stari pasos.. u kojem je validna viza.. i novi..
|
Citat:
Prvobitno poslao korisnik stizeljeto
(Poruka 2948)
...tako to mora ici u Makedoniji...
|
Vidis, mi prenaglili sa savetima a daleko od toga da je svuda isto, znaci zlatno pravilo koje se spominje od pocetka - najsigurniji izvor informacija je lokalna USA ambasada.
|
stizeljeto |
26.08.2008 10:08 |
Ne, ne, savjeti su dobrodosli i pomazu nam da dodemo do resenja. Samo da nam se pocnu javljati i oni koji su sve prosli i znaju sa sigurnoscu kako i sto. To bi bilo super. Ali znam da oni sad imaju drugih problema i pitanja i da ni ne stignu citati ono sto nas trenutno zanima. :) :p
|
Veronika |
26.08.2008 13:26 |
Opet sam nazvala ambasadu ,da utvrdim ,žena u ambasadi mi je rekla da mi ovdje netrebamo dokumente prevoditi za intervju .
Rekla da se niš ne brinem i oni će sve na vrijeme javiti .
I kako sam broj 11xxx još nema kad su za nas zakazani intervjui. Al kad nazoveš predstaviš se i ona pred sobom ima vašu sliku i sve podatke .
|
Citat:
Prvobitno poslao korisnik Veronika
(Poruka 2969)
Al kad nazoveš predstaviš se i ona pred sobom ima vašu sliku i sve podatke .
|
Hehe, to je nov i zaista zanimljiv podatak. Mislio sam da nemaju veze sa nasim slucajevima dok im KCC ne posalje ko je current.
|
Veronika |
26.08.2008 14:12 |
I ja sam se maloprije iznenadila , kaže meni žena veselo : Vidim imate lijepe oči .
Tu i tu ste rođeni kad ste došli u Hr , naježila sam se ...
|
Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 07:15. |
|
Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Mišljenja, saveti, izjave, ponude ili druge informacije ili sadržaji nastali na forumu vlasništvo su onoga ko ih je kreirao, a ne sajta ZelenaLutrija.com. ZelenaLutrija.com ne garantuje tačnost, kompletnost ili upotrebnu vrednost informacija, stavova, saveta ili datih izjava. Ne postoje uslovi pod kojima bi sajt ZelenaLutrija.com bio odgovoran za štetu ili gubitak koji je posledica bilo čijeg oslanjanja na nepouzdane informacije, ili bilo kakve informacije nastale kroz komunikaciju između članova.
Sajtove koji su linkovani sa ovog sajta ne kontrolišemo, ne podržavamo, niti smo pregledali bilo kakve sadržaje na takvim sajtovima. Mi nećemo biti odgovorni za legalnost, tačnost ili prikladnost bilo kog sadržaja, oglasa, proizvoda, usluga ili informacije lociranim na ili distribuiranih kroz druge web sajtove, niti za bilo kakvu štetu nastalu kao posledica takvih informacija.
ZelenaLutrija.com drži i čuva druga prava vlasništva na sajtu.
Osim informacija koje su u javnom vlasništvu ili za koje dobijete dozvolu, nemate pravo da kopirate, modifikujete ili na bilo koji način menjate, objavljujete, prenosite, distribuirate, izvršavate, prikazujete ili prodajte bilo koju informaciju zaštićenu pravima vlasništva. Slanjem informacija ili sadržaja na bilo koji deo ZelenaLutrija.com foruma, Vi automatski dozvoljavate i predstavljate garanciju da imate pravo da dozvolite ZelenaLutrija.com ili članovima ZelenaLutrija.com bespovratnu, kontinualnu, neograničenu, globalnu dozvolu da koriste, kopiraju, izvršavaju, prikazuju i distribuiraju takve informacije i sadržaje i da iz takvih sadžaja koriste bilo koji deo u bilo koje svrhe, kao i pravo i dozvolu da koriste gore navedene sadržaje. Svi zaštitni znakovi (trademarks), logotipi, oznake usluga, firme ili imena proizvoda koji se pominju na ovom web sajtu su vlasništvo kojim raspolažu njihovi vlasnici.