![]() |
oni traze kao dokaz da nisi kaznjavan potvrdu iz mupa ne stariju od 90 dana...
i to je za njih vazeci dokument drugo cim mozes dobiti tu potvrdu, ona ti govori da nisi krivicno osudjivan, i da taj tvoj prekrsaj ili sta god nema pravnu vaznost te tezine kakvi crni dosijei i ostalo... |
Kad svi pitaju,sta treba da se kaze u policiji tj za koju svrhu treba potvrda,kad sam zadnji put "vadio" za posao stajalo je ....... istu izdaje u svrhu zaposlenja i za drugo se nemoze upotrebiti, sta treba da stoji kao svrha u slucaju kad se to radi za GC.
|
uvek te obavezno pitaju zasta ti je potvda potrebna i ti im kazes za potrebe izdavanja vize
tako ce ti i napisati |
Citat:
da li u mjestu prebivalista ili u mjestu rodjenja? (i kod mene je slicna situacija kao kod tebe, razliciti su mjesto rodjenja i prebivalista) Molila bih, ako ima jos neko iz BiH da zna odgovor? Hvala..:srbinsti: |
Citat:
Uvjerenje da se ne vodi krivični postupak dobija se u sudu u mjestu stalnog prebivališta u trenutku kad vadiš to uvjerenje. |
Citat:
|
Citat:
Kolko znam trebaju: Uvjerenje o nekaznjavanju - Policija (Ministarstvo unutrasnjih poslova) Uvjerenje o nevodjenju krivicnog postupka - Sud (Opcinski sud) Zar treba i taj izvod?? |
spectra,
Pa to je to isto što ti misliš jer 'Uvjerenje o Nekažnjavanju' (ili kažnjavanju) predstavlja 'Izvod iz Kaznene Evidencije'. P.S. kad ti je interview za vizu? Nadam se da ćeš ubrzo završiti sa svim tim mukama i nedoumicama oko čitavog tog procesa pošto znam da si isto strepela da li su u redu oni formulari koje sam ja sređivao za popunjavanje. Sa srećom i sve najbolje, biće to sve u redu! |
Citat:
Hvala ti Johnny. Btw, inteview mi je 01. aprila! :woohoo: |
Citat:
I taj izvod iz kaznene evidencije je upravo ono sto Ameri traze! Vidi: http://www.travel.state.gov/visa/fee....html?cid=3664 A ovo iz suda uopste ne pise na sajtu, to ljudi sami nose, iz meni nepoznatog razloga.. Pise doslovce: "This certificate should not be confused with the certificates issued by courts (Sudsko uverenje) that cover only the period of the past six months and indicate the absence of any investigation, charge or conviction in that period." Kao i drzavljanstvo..Neka mi neko pokaze link gde to traze. Mislim da nema smisla nositi nesto sto nije na spisku neophodne dokumentacije. |
Citat:
http://www.travel.state.gov/visa/visa_4760.html Requirements......stavka rb:3.Court and Prison Records....piše da ako si osuđivan za neko krivično delo treba da doneseš "court record" ,ali ne piše da ako nisi osuđivan da ne treba da donosiš "court record"....možda ti ne traže a možda se baš uhvate za tu potvrdu iz suda :udri: Moje mišljenje i moj savet je...... izvadi potvrdu iz suda košta par stotina dinara i dobija se odmah (beograd-palata pravde) i nemaš razloga za brigu :beer: |
Citat:
|
Neznam dal ima, ali evo za ekipu iz Hrvatske gdje i kako izvaditi Potvrda o nekaznjavanju i Izvod iz kaznene evidencije.
Potvrda o nekaznjavanju - se vadi na Općinskom sudu - konkretno za ljude iz Zagreba u Ilici 207, a ostali u svojim općinskim sudovima - http://sudovi.pravosudje.hr/oksz/index.php?linkID=49 Ovo su linkovi obrazaca koje morate ispuniti za potvrdu: http://sudovi.pravosudje.hr/oksz/img/File/uvjerenje.pdf https://sudovi.pravosudje.hr/oksz/img/File/molba.pdf Izvod iz kaznene evidencije - se vadi u Ministarstvu pravosuđa - Savska cesta 41, 25. kat, Zagreb, odjel za kaznenu evidenciju – telefon 01-6321-777 mislim da je ovo link od obrazca Potvrde o nekažnjavanju - http://ca.mfa.hr/Portals/CA/Obrasci/...aznjavanju.pdf Eto, nadam se da će pomoći... Pozdrav! :;D: |
Evo pravog linka za Izvod iz kaznene evidencije - http://www.antikorupcija.hr/Default.aspx?sec=236
A ovo je izgleda pravi obrazac za popuniti - http://www.antikorupcija.hr/lgs.axd?t=16&id=657 |
Ljudi, ovako. Ja sam kao maloletnik imao neke prijave (1 krivicna i 1 prekrsajna)... ali nikad nisu bile kazne zatvorom (bilo upucivanje... bilo uslovno...)... i da napomenem, nije se radilo o drogi, pljackama, i sl. kriminalnim stvarima...
I naravno, komotno zadnjih godina vadim izvod iz krivicne/prekrsajne evidencije, gde pise da se tamo ne vodim... E sad, da li treba ja njima u ambasadi da otkrijem tu informaciju vezanu za kazne kad sam bio maloletnik? I jos nesto... posto sam zavrsio Fax bezbezdnosti, i posle 3-4 godine u US planiram da zavrsim Phd studije (za ovo sam vec nasao shemu gde i kako) i da se zaposlim u law enforcement (policija, FBI, Homeland security), zanima me da li ce te moje kazne koje sam dobio kao maloletnik predstavljati problem? Odnosno... cak i ako ne otkrijem tu informaciju da sam kao maloletnik dobijao neke besmisleno glupe kazne... da li ce npr. njihov FBI i nas MUP/BIA da razmenjuju informacije o meni? Hvala! |
Citat:
Citat:
|
Da, ali za takve službe često se ide na poligraf tako da laganje i zatajivanje nije dobra opcija sigurno!
|
:|
Jel' mi neko od ovih koji su dobili Zelenu, mogu da kažu koliko novca su poneli ? :confused:
|
Pozdrav ljudi.
Sve sam pročitao na ovih 10 stranica ali nigde ne videh da li se potvrda iz policije i/ili suda nosi u ambasadu na intervju samo u originalu na srpskom ili se i potvrde moraju prevesti na engleski? |
Citat:
Ево ти приближан одговор: људи носе од 1.000 до 100.000$. Надам се да је довољно прецизно! :grin: |
Citat:
|
Citat:
Npr: Da li ides sam ili sa porodicom, koliko clana, u koji grad, koja ti je struka, da li vozis,..... i mnooooga druga pitanja zavise da bi ti neko dao odgovor... Nema potreba za ironijom sa "zahvaljivanjem", sta covek da ti kaze!?!?!?!?!? |
Nisam bio lenj, pa sam opet pročitao sve na zvaničnom sajtu oko prevoda uverenja iz policije pa ću sam sebi da odgovorim na pitanje (ali i onima koji nisu znali):
Translation Requirements All documents not in English, or in the official language of the country in which application for a visa is being made, must be accompanied by certified translations. The translation must include a statement signed by the translator that states that the: * Translation is accurate, and, * Translator is competent to translate. Dakle, SVI dokumenti koji su izdani u Srbiji (izvod iz matične knjige rođenih, diploma, uverenje od policije, vojnog odseka i suda) ne trebaju da se prevode jer je srpski službeni jezik u zemlji u kojoj se viza pribavlja. Dovoljno je poneti samo po kopiju svega a originale na uvid s tim što će uverenja zadržati sigurno. Još jednu dilemu smo razrešili. Hajmo dalje. :drool: |
Citat:
|
@batiša
A kako znaš tačan datum kad prvu kovertu prime u KCC? Jave mailom ili...? Šta ako mi pošalju drugu kovertu i komšinice mi koverat izvuku iz sandučeta? Dakle šta ako ne dobijem koverat i ako su mi ga poslali? Do kad bi trebao da čekam a da ne reagujem? Ima li neko ideju? Teorijski je to moguće jer sam već imao takvo iskustvo sa komšilukom sa poštom iz Australije. |
Kompletna dokumentacija
Pozdrav svima na Forumu.
Pregledao sam par tema ovde kao i upustvo (link) koje sam dobio sa prvom kovertom. Posto nisam trenutno u Srbiji za svu dokumentaciju moram ici za Srbiju i dobro isplanirati vreme , novac. Zbog toga mi je jako vazno da cujem od nekoga ko je vec bio koja dokumenta su mu uzeli na intervjuu (sem lekarskog za koji znam da mora). - Birth and Marriage certificate ( Izvod iz kjnige rodjenih , vencanih) - Police record (Izvod iz kaznjene evidencije) , koji se vadi u SUP-u - Sudsko uverenje , posto nisam dobio drugu kovertu ne znam da li treba , vidim da su neki nosili -Military records (pise da su nedostupna za Srbiju na linku koji sam dobio) i onako sam bio u tzv. civilnoj Ovde i pise : Military Records Persons who have served in the military forces of any country must obtain a copy of their military record. Submit documentation to the U.S. Embassy or Consulate at your interview. Note: Military records from certain countries are unavailable. More specific information is available online on our Reciprocity by Country webpage. - Passport + slike - uverenje o primljenim vakcinama za lekarski ? Da li je neko primetio da je nesto bilo visak kada je predavao ili cak manjak? Hvala unapred na pomoci! Pozdrav svima |
Citat:
Naravno, zato su ove kurirske sluzbe skupe. Kako na drugi nacin da se proveri ne znam. Pozdrav |
Citat:
Što se tiče druge koverte (ako sumnjaš u komšiluk) za mesec dva pošalji mail u KCC da proveriš da li su dobili tvoja dokumenta i da li ti je određen termin za interviju, tu temu imaš već obrađenu na forumu (primer mail-a i sl) |
Evo koga zanima ovde ima detaljno objasnjeno sta i kako FBI i USCIS proveravaju one koji apliciraju za green card ili za neku imigracionu vizu.
http://www.uscis.gov/files/pressrele...ecks_42506.pdf http://www.fbi.gov/stats-services/na...me-checks-faqs |
sta sad bi nema nikog da prokomentarise ove linkove jel to priznajte da sam bio u pravu ? :)
|
Izvod iz kaznene evidencije, Sudsko uverenje_ za Srbiju
Planiram da u Novom Sadu izvadim "Izvod iz kaznene evidencije".
Da li neko mozda zna koliko kosta taj izvod i koliko se ceka na njega? Da li ste ga vadili u suprotnom mestu od mesta rodjenja (u mestu prebivalista)? Koliko meseci je validan taj izvod kada ga dobijete? Da li mora da je izvadjen u okviru od nekoliko meseci pre intervjua? Da li mora licno da se preda zahtev? Vidim da su neki vadili "Izvod iz kaznene evidencije" u mestu u kojem im je prebivaliste a ne u mestu u kojem su rodjeni. Citizens of Serbia may obtain police certificates (Izvod iz kaznjene evidencije) from the Ministry for Internal Affairs (MUP - Ministarstvo unutrasnjih poslova); that is, the police authority, at a person's permanent residence. People who reside in the same district where they were born will have the fastest service, as all civil records are maintained at the citizen's place of birth. For citizens born in a different district from where they reside, the police authority will request information from the person's town of birth, and the response time will vary. Based on input from the place of birth, police at the place of residence will issue the final official version of the certificate. Da li ima neko ko nije vadio izvod iz Suda o tome da se ne vodi trenutno postupak ? Da li je izvod iz suda neophodan? This certificate should not be confused with the certificates issued by courts (Sudsko uverenje) that cover only the period of the past six months and indicate the absence of any investigation, charge or conviction in that period. Hvala na pomoci |
Proverio danas sa MUP-om koji je u Novom Sadu u Bulevar Kralja Petra.
Moze da preda zahtev za "Izvod iz kaznene evidencije" tj, da niste kaznjavani ko god hoce za vas ako ima vasu licnu kartu.Tamo gde vam je mesto prebivalista se vadi. Takodje iz Suda u Sutjeskoj 3 se trazi uverenje od Suda da niste pod istragom trenutno ili da se vodi postupak. Uplati se 290 dinara na opstu uplatnicu i resi se sve za 10 dana.Receno mi je da takodje ne mora licno da se preda zahtev. Dakle ostalo je ovo da isprobam u praksi pa cu potvrditi da li je tako. |
Evo ovde sam slucajno naleteo gde pise da je to za zadnjih 10 godina i da je to dovoljno. http://www.travel.state.gov/visa/fee....html?cid=9729
|
Citat:
Da li je NS MUP jedino mesto gde trazim potvrdu o nekaznjavanju? |
Imam jedno pitanje vezano za uverenje od suda. Jasno mi je da se iz policije dobija uverenje da nismo osudjivani, a iz suda da se ne vodi postupak.
Al sta ako neko ko nikad nije imao ni najsitniji prekrsaj, a tuzen je od strane naprimer rodbine vezano za nasldatvo, u smislu da nije resena parnica vezana za ostavinu, takv svari mogu dugo da traju. Da li to moze da predstavlja problem na intervjuu. U ostalom da li sud izdaje uverenje drugacijeg znacebja u smislu da lice nije pod istragom zbog krivicnog dela a ne zbog gradjanske tuzbe. |
Citat:
Ja sam primjerice, rođena u HR, napustila je sa 12 god. i od tad živim u B.Luci. U našem MUP-u si mi objasnili da kad je mjesto rođenja druga država onda potvrdu tražim u mjestu stalnog prebivališta. Ako je mjesto rođenja druga opština/grad unutar iste države onda se potvrda mora tražiti u mjestu rođenja. |
Citat:
|
Citat:
Sto se tice te potvrde iz suda, da li je neophodna? Posto vidim neko kaze jeste, neko nije... |
hm, snowflake, nekako sam se nadala da si otišao prije 16.:grin:, pa da ti je slučaj identičan kao moj i onda ti sa sigurnošću mogu reći da ti treba samo potvrda iz N.Sada. Ovako mislim da će ti ipak trebati i potvrda iz HR, neka me ispravi netko ako griješim.
Što se tiče potvrde iz suda, polemisali smo već o tom na forumu, i da, treba ti sigurno. |
Jedno pitanje, malo sam zbunjen. Ja sam promenio adresu (grad) boravišta krajem prošle godine. Interesuje me da li uverenja vadim u mestu gde sam rođen i živeo ceo život ili u novom mestu gde živim 7-8 meseci? Mislim na oba uverenja i iz suda i iz MUP-a
|
Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 07:04. |
Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.