ZELENA KARTA - LUTRIJA

ZELENA KARTA - LUTRIJA (http://www.zelenalutrija.com/forum/index.php)
-   Stare teme (http://www.zelenalutrija.com/forum/forumdisplay.php?f=22)
-   -   Predznanje Engleskog jezika? (http://www.zelenalutrija.com/forum/showthread.php?t=642)

essential 18.09.2010 14:53

Citat:

Prvobitno poslao korisnik ja . (Poruka 18033)
Jel ima neko mozda ko je polagao TOEFL??

Ja sam polagala TOEFL pa pitaj sta te interesuje :)

dragance 18.09.2010 19:24

I mene isto zanima TOEFL.Ako ti nije tesko da ogovoris, koliko si se vremena spremala za ispit ? I kako si stajala sa engleskim pre spremanja ? Hvala

Sloba_Kg 23.09.2010 04:31

Pozdrav svima,
Nemojte se plasiti za decu i engleski, pokupice oni to za cas, deca brzo uce i upijaju sve (i sto treba i sto ne treba) a sto se konkretno skole tice, imam prijatelja koji ima 4 cerke i sve idu u skolu. Ovog leta neposredno pre pocetka skole su dosli iz Senegala u Atlantu i mogu reci da devojcice govore bas slabo engleski. Sve 4 idu u public schools i imaju posebne casove engleskog.
Najzanimljivije u svemu je sto im je otac Dr.lingvistike.
Znaci nije strasno, uklopice se.
Dodatni tecaj pre polaska svakako nije na odmet.

essential 23.09.2010 18:44

Citat:

Prvobitno poslao korisnik dragance (Poruka 18064)
I mene isto zanima TOEFL.Ako ti nije tesko da ogovoris, koliko si se vremena spremala za ispit ? I kako si stajala sa engleskim pre spremanja ? Hvala

Evo ovako, pripremala sam se neka 4 meseca, tako sto sam uzimala privatne casove 1 nedeljno, a pred sam test i dva puta nedeljno. To mi je bilo neophodno da se izdriblam da na sve moguce teme smislim sta da odgovorim i to isto ucinim u 60 sek.
Test se sastoji od 4 dela: Reading, Listening, Speaking, and Writing.

Jedino sekcije reading i listening nisu u jednakom broju kod svih polagaca tj. jedni dobiju vise readinga a drugi vise listeninga (ja sam dobila 5 readinga i 5 listeninga a moja drugarica 3 readinga i 7 listeninga). Ostale dve oblasti svi dobijaju isto tj. imas 5 tema za speaking i 2 sastava da pises.

Sam test nije merilo znanja engleskog jezika, bar po mom misljenju, jer sve zavisi sta ces dobiti. Ja sam recimo imala za reading cak 3 teme iz biologije/medicine pa mi je bilo fantasticno jer znam o cemu pricaju dok su druge dve bile recimo teologija i arhitektura. Teme dobijas iz bilo koje oblasti: istorija, umetnost, geografija.. i posle citanja imas pitanja na koja treba da odgovoris (multichoice questions). Da ne zaboravim da naglasim da si ogranicen vremenski u svakoj sekciji.

Potom sledi listening gde slusas razgovor dve osobe ili profesora recimo, i potom opet odgovaras na pitanja. Zatim sledi pauza od 15ak min.

U speaking dobijas 5 tema. Nakon sto ti se tema ispise na ekranu imas mislim 15-30 sekundi da smislis svoj odgovor i onda odgovaras 45-60 sekundi i tvoj odgovor se snima.

Poslednji je writing gde dobijas jednu slobodnu temu i iznosis misljenje, i jednu temu gde prvo procitas text pa odslusas razgovor i ta dva kombinujes u svom sastavu. Sastav treba da ima odredjenu formu.
Mana polaganja ovog testa, u Srbiji barem, je sto ti i neko pored tebe necete imati isti test (gore pomenute razlike u readingu i listeningu) te ce neko pre stici do speakinga i tada nastaje haos jer ljudi ne sapucu, iako mikrofon snima i sapat, vec se deru a vas je 8 u prostoriji i to jako dekoncentrise.
Takodje odvojeni ste medjusobno kartonskim pregradama da ne bude jelte prepisivanja koje su jednoj devojci 2 puta padale na glavu u toku testa i to jednom na speakingu (sto je uzas) a nema da pauziras test.

essential 23.09.2010 19:36

Zaboravih da napisem predznanje :grin:
Ne znam kako da ocenim sama sebe ali recimo pre polaganja sam imala zavrsen srednji 2 nivo.

Polagala sam Toefl jer mi je potreban za doktorske studije u Americi. Uskoro cu polagati i GRE pa ako je i to potrebno objasnicu.

Aura 23.11.2010 13:41

Pozdrav svima :)

Nova sam na forumu, kao sto sam i nova u ovoj drzavi gdje sam tek nedavno dosla putem braka.
Nisam dobra sa engleskim i htjela bih ici u skolu da ucim...vidim ovdje spominjete public school, ali ja to ne znam naci u ovom gradu, Cincinnati.
Gledala sam na internetu i nasla samo jednu sto se placa i kad smo nazvali niko se ne javlja niti odgovara na poruke koje smo ostavili.

Ako neko zivi u blizini ili zna gdje da nadjem tu skolu za ucenje jezika, mnogo bi mi znacilo.

Hvala unaprijed

TheNenad 23.11.2010 16:13

Predlažem da nađeš nekoga da nazove (513) 363-0000 - Cincinnati public schools. Sajt im je na www.cps-k12.org, i koliko vidim, nude ESOL (English for speakers of other languages):
http://www.cps-k12.org/academics/adulted/AbleGED.htm

Nazovi pa se raspitaj gde bi mogla da ideš u klupu :papa:

Za sve ostalo, probaj na Google Maps (listaj sa leve strane):
http://maps.google.com/maps?f=q&sour...ge&hnear=&z=13

wrath:of:the:lich:king 24.11.2010 02:40

Citat:

Prvobitno poslao korisnik Aura (Poruka 19793)
Pozdrav svima :)

Nova sam na forumu, kao sto sam i nova u ovoj drzavi gdje sam tek nedavno dosla putem braka.
Nisam dobra sa engleskim i htjela bih ici u skolu da ucim...vidim ovdje spominjete public school, ali ja to ne znam naci u ovom gradu, Cincinnati.
Gledala sam na internetu i nasla samo jednu sto se placa i kad smo nazvali niko se ne javlja niti odgovara na poruke koje smo ostavili.

Ako neko zivi u blizini ili zna gdje da nadjem tu skolu za ucenje jezika, mnogo bi mi znacilo.

Hvala unaprijed

evo na brzinu, za komsinicu :)

Family Service & Clermont Counseling Center

The Literacy Council of Clermont & Brown Counties

YMCA of greater Cincinnati

Taji 24.11.2010 08:09

Citat:

Prvobitno poslao korisnik TheNenad (Poruka 19794)
Predlažem da nađeš nekoga da nazove (513) 363-0000 - Cincinnati public schools. Sajt im je na www.cps-k12.org, i koliko vidim, nude ESOL (English for speakers of other languages):
http://www.cps-k12.org/academics/adulted/AbleGED.htm

Nazovi pa se raspitaj gde bi mogla da ideš u klupu :papa:

Za sve ostalo, probaj na Google Maps (listaj sa leve strane):
http://maps.google.com/maps?f=q&sour...ge&hnear=&z=13

Probaj da nadjes adresu skole i otidji tamo licno...to ti je jos i najsigurnije i dobit ces informacije iz prve ruke.

Aura 24.11.2010 17:10

Pa vi ste zakon narode! :==D:Hvala, hvala muchisimo :==D:

Sa ove stranice http://www.cps-k12.org/academics/adulted/AbleGED.htm se niko jucer nije javio. Pokusat cemo opet zvati. Jos smo par brojeva zvali i traze 1500 doka mjesecno! :nene:
Nasli smo ovu, koja je besplatna i krece od januara http://www.greatoaks.com/Continuing-...fm?subpage=440
Hvala @TheNenad :bigkiss:

@komsija :==D:, hvala za linkove, to cemo danas provjeriti kad mi muzic puzic dodje s posla.

@Taji, da, namjeravamo da prikupimo sve ove adrese i koja mi skola bude najbolje odgovarala otici licno pa popricati s njima i upisati se.

Aura 25.11.2010 16:45

Samo da obavijestim da je izbor pao na ovu skolu, jer mi lokacija najbolje odgovara. Pocetkom decembra imam termin :1081: Kostaju sedmicno 15 dolara.
Citat:

Prvobitno poslao korisnik wrath:of:the:lich:king (Poruka 19805)
evo na brzinu, za komsinicu :)

Family Service & Clermont Counseling Center

Hvala i gdje cula i gdje ne cula :==D: (skontala sam da si ipak zensko:==D:)

U medjuvremenu sam polozila i ovu americku vozacku :bravo:

wrath:of:the:lich:king 26.11.2010 05:03

Citat:

Prvobitno poslao korisnik Aura (Poruka 19831)
Samo da obavijestim da je izbor pao na ovu skolu, jer mi lokacija najbolje odgovara. Pocetkom decembra imam termin :1081: Kostaju sedmicno 15 dolara.

Hvala i gdje cula i gdje ne cula :==D: (skontala sam da si ipak zensko:==D:)

Eto super, castis kafu kad dodjemo sledece godine da gledamo tenis :1072:

steelers 26.11.2010 18:17

Citat:

Prvobitno poslao korisnik Aura (Poruka 19831)

Kol'ko para? :obrva::obrva::obrva:

Eto Ohajo, sad imas sapatnicu. :grin:

wrath:of:the:lich:king 28.11.2010 21:01

Citat:

Prvobitno poslao korisnik steelers (Poruka 19837)
Kol'ko para? :obrva::obrva::obrva:

Eto Ohajo, sad imas sapatnicu. :grin:

Laknulo mi je :-) Nismo jedini u Ohaju! :bravo::wee::nene::naughty:

Orange 19.04.2011 23:20

http://www.youtube.com/watch?v=rkB9OT2XVvA
najbolja reklama :grin:

Za dobar pocetak ovde znanje engleskog je najvaznije, dzabe i iskustvo i skole ako se ne razumete sa domacima. To moze da bude velika prepreka jer ako dodjete sa slabim znanjem jezika necete moci da prodjete na intervjuima za posao i trebace vam puno vremena dok se ne uklopite. :dedica1: Zato dok cekate sad izvlacenje bacite se na ucenje mnogo ce vam znaciti sto vece predznanje. Ja sam dosla sa odlicnim engleskim (a imam super akcenat :1072: prirodno:1097:) pa opet ih cesto pola ne razumem, i sleng i brzo pricaju... na samom pocetku kad smo dosli tamo negde na pola price pocne da mi opada koncentracija i onda razumem samo polovicno sta pricaju i polako gubim nit... i onda predjem na maltene samo Yes, sure, yes :w00t::wacko::lool: Ali vremenom uz gledanje tv-a i citanje knjiga sve se samo od sebe pakuje i ni ne primetis kad se ustvari opustis i pocnes da verglas. Ljudi sa nasih prostora cesto imaju malo tvrdji akcenat, ali time se ne treba uopste opterecivati, ovde apsolutno niko ne obraca paznju na to da li zvucite kao rus ili nemac, uz toliko emigranata amerima je potpuno normalno da nemaju svi isti engleski i to cak moze da im bude simpaticno :).

Mirko86 19.04.2011 23:31

A sta je sa spanskim ? Cujem da u LA-u zna dobro da posluzi :grin:

Orange 20.04.2011 00:37

Citat:

Prvobitno poslao korisnik Mirko86 (Poruka 22135)
A sta je sa spanskim ? Cujem da u LA-u zna dobro da posluzi :grin:

Spanski je veliki plus, za neke poslove se trazi i spanski a za neke su oni koji ga znaju u prednosti. Ali bez engleskog, samo sa spanskim ni makac :grin:. Doduse latinosi se bas drze zajedno, tj. tamo gde radi jedan sigurno ih ima bar jos nekoliko, na poslovima odrzavanja zgrada, zelenila - uglavnom rade latinosi koji bas i ne znaju engleski ali eto ubacuju jedni druge. "Puce" mi internet u sred posta, ako mi ova poruka izadje dva puta to je razlog :grin:...

Mirko86 21.04.2011 19:41

Mislio sam na spanski kao sekundarni a engleski se valjda podrazumeva :) Ja ne razumem ni rec spanskog ali sam kontao da je za neke low paying jobs potreban, i naravno sve zavisi dela grada u kom se stanuje.

Orange 22.04.2011 09:03

Posto su se odgovori na tvoje pitanje odmetnuli u novu temu, da ne bude da sam te ostavila bez pozdrava :grin: - shvatila sam te sta mislis, ja sam aludirala na meksikance koji moraju da ciste zgrade i peru sudje jer ne govore jezik... Nije nesto bitan spanski za deo grada gde se stanuje zato sto je ovde bas sve izmesano tako da je opet engleski primaran a sigurno neces zeleti da zivis u kraju u kom preovladjuju latinosi :==D:.

dreadnot 22.04.2011 16:57

Citat:

Prvobitno poslao korisnik Mirko86 (Poruka 22190)
Mislio sam na spanski kao sekundarni a engleski se valjda podrazumeva :) Ja ne razumem ni rec spanskog ali sam kontao da je za neke low paying jobs potreban, i naravno sve zavisi dela grada u kom se stanuje.

Ne samo za low paying jobs, nego i za neke veoma dobro placene poslove. Vidjao sam oglase za visoku strucnu spremu u kojima je uslov dvojezicnost - engleski i spanski. Ko zna ovaj drugi (ajde da i ja podrazumevam znanje engleskog kao MUST), u velikoj je prednosti na svim poljima, jer svuda moze dobro da dodje, a posebno u poslovima koji podrazumevaju kontakt sa ljudima jer je latino populacija sve veca i veca...

wrath:of:the:lich:king 23.04.2011 03:24

Kako biste, od 1 do 10, ocenili svoje znanje engleskog? Mislim na to koliko tecno i ispravno govorite, a da vas ljudi razumeju - pretpostavljam ako tecno govorite da razumete i kada vama govore O_o

mijan 04.07.2011 12:22

Mozete li preporuciti neku literaturu za ucenje American English?Moj brat koji zavrsava skolu planira da se prijavi na lutriju,hteo bi pored skolskog znanja da popravi American English,i da uci samostalno iz udzbenika kao sto su tipa nivoi engleskog od A1 do C2 u Evropi. Video je neki Oxfordov komplet American Headway (Elementary-Advanced) pa bih iz toga ucio. Iz kojih udzbenika su vasi prijatelji ucili po dolasku u Ameriku?Moze i neki link ako vas mrzi da pisete.Srdacan pozdrav svima.

Milosdv 04.07.2011 22:55

Citat:

Prvobitno poslao korisnik mijan (Poruka 23961)
Mozete li preporuciti neku literaturu za ucenje American English?Moj brat koji zavrsava skolu planira da se prijavi na lutriju,hteo bi pored skolskog znanja da popravi American English,i da uci samostalno iz udzbenika kao sto su tipa nivoi engleskog od A1 do C2 u Evropi. Video je neki Oxfordov komplet American Headway (Elementary-Advanced) pa bih iz toga ucio. Iz kojih udzbenika su vasi prijatelji ucili po dolasku u Ameriku?Moze i neki link ako vas mrzi da pisete.Srdacan pozdrav svima.

Odlican je Rosetta Stone pogledaj na www.rosettastone.co.uk

Ima da se nadje:grin: komplet program i paket jezika koji ti treba.

Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 14:12.

Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.

Mišljenja, saveti, izjave, ponude ili druge informacije ili sadržaji nastali na forumu vlasništvo su onoga ko ih je kreirao, a ne sajta ZelenaLutrija.com. ZelenaLutrija.com ne garantuje tačnost, kompletnost ili upotrebnu vrednost informacija, stavova, saveta ili datih izjava. Ne postoje uslovi pod kojima bi sajt ZelenaLutrija.com bio odgovoran za štetu ili gubitak koji je posledica bilo čijeg oslanjanja na nepouzdane informacije, ili bilo kakve informacije nastale kroz komunikaciju između članova.
Sajtove koji su linkovani sa ovog sajta ne kontrolišemo, ne podržavamo, niti smo pregledali bilo kakve sadržaje na takvim sajtovima. Mi nećemo biti odgovorni za legalnost, tačnost ili prikladnost bilo kog sadržaja, oglasa, proizvoda, usluga ili informacije lociranim na ili distribuiranih kroz druge web sajtove, niti za bilo kakvu štetu nastalu kao posledica takvih informacija.
ZelenaLutrija.com drži i čuva druga prava vlasništva na sajtu.
Osim informacija koje su u javnom vlasništvu ili za koje dobijete dozvolu, nemate pravo da kopirate, modifikujete ili na bilo koji način menjate, objavljujete, prenosite, distribuirate, izvršavate, prikazujete ili prodajte bilo koju informaciju zaštićenu pravima vlasništva. Slanjem informacija ili sadržaja na bilo koji deo ZelenaLutrija.com foruma, Vi automatski dozvoljavate i predstavljate garanciju da imate pravo da dozvolite ZelenaLutrija.com ili članovima ZelenaLutrija.com bespovratnu, kontinualnu, neograničenu, globalnu dozvolu da koriste, kopiraju, izvršavaju, prikazuju i distribuiraju takve informacije i sadržaje i da iz takvih sadžaja koriste bilo koji deo u bilo koje svrhe, kao i pravo i dozvolu da koriste gore navedene sadržaje. Svi zaštitni znakovi (trademarks), logotipi, oznake usluga, firme ili imena proizvoda koji se pominju na ovom web sajtu su vlasništvo kojim raspolažu njihovi vlasnici.