![]() |
ja sam popunio papire,a broj rucno hemijskom dopisao. gde je moglo stavljao sam N/A gde nije moglo ostavljao sam prazno i to mu je to.danas ubacujem slike i to cu one iste koje sam slao prilikom podnosenja prijave za zelenu kartu i pravac posta...
|
otisla koverta.poslao sam je na najobicniji nacin u posti i izaslo me je 368din. dali su mi neki broj i uspomoc njega mogu da pratim posiljku...eto,pa tamo za desetak dana saljem pismo u kentacky da proverim da li je koverta stigla. eto i to smo sredili
|
Citat:
|
izvinjavam se,mislio sam na e-mail u kome cu ih pitati da li su primili moju kovertu.nasao sam ovde na forumu da je neko to radio i da su mu za dan dva odgovorili
|
Ljudi ajde neka pomoc molim vas
1.kad popunjavam za skole jel treba da napisem dve osnovne posto sam menjao,i dva faksa posto sam i to menjao? 2. Mesto za potpis na svim dokumentima... vidm da je u onom objasnjenju samo iskucano ime, tamo gde pise signature of aplicant? Znaci ne mora potpis nego samo iskucam i to na svim poz |
Neznam koja je fora ali ladno ne mogu da popunjavam dokumenta nemam pojma da li je do adobe-a ali 2 puta sam ga instalirao....jel moze da se odstampa blanko pa da se iskuca ili prvo moram da popunim pa stampam?
|
negde sam procitao da mozes da blanko stampas pa da naknadno upises potrebne informacije.za skole ne znam,ali mislim da nije greska da sve ispises.ja sam potpis istampao kao sto je objasnjeno na ovom sajtu
|
pdf
Citat:
|
Hvala Milane, hvala Ivane...samo mi jos reci burazeru gde si citao to za potpis...brate ubi me neka paranoja da ne zajebem nesto :D
|
video sam ovde na ovom sajtu onaj primer uradjenih obrazaca gde je onaj lik otkucao svoj potpis i kaze da mu je to prosli
|
Zvao sam Kentaki. Nema problema sto u gornjem desnom uglu nema case number, kaze devojka: this won't affect your case at all, sir :))
Eto, to je to :) |
hi
Poslao prvu kovertu danas,tezina 54 grama.Nadam se da je sve ispravno napisano,proverio sam hiljadu puta...:inluv::inluv:
|
Zanima me da li pre popunjavanja prve koverte treba obavestiti Kentaki da vam je bračni status promenjen iz single u marrried u odnosu na kad ste se prijavljivali za lutriju?
Ili najnormalnije popunjavam obrasce za sebe i supruga, a tek kasnije šaljem bračni list i šta je već potrebno? |
Popuniš dokumenta sa trenutnim statusom (ako si menjala prezime) pošalješ za oboje dokumenta, napišeš (odštampaš) na jednom papiru u par rečenica da ste se venčali (datum, ovo ono...) i pošalješ Internacionalni venčani list.
Proveris 1000 puta jesi sve stavila u kovertu heheh :grin: Pozdrav |
Na formularu DS-230 koji sam skinula sa njihovog sajta pise u gornjem desnom uglu EXPIRES: 02/29/2012
Jel to ne pravi problem :blink: |
Poslao danas. Sad čekam i nadam se. :bravo:
@bubamarica Piše negde u tim silnim pravilima da nema veze datum. Pročitao sam negde. |
Jos jedno pitanje- nije kasno poslati dokumenta do kraja maja?
Jel utice to na vreme kada salju drugu kovertu i zakazivanje intervjua? Ili je ipak do broja 12xxx |
Hej ekipa, da li neko ima situaciju da mu je različita adresa u ličnoj karti i pasošu?
Ja sam promenio mesto prebivališta - i u l.k. mi je nova adresa. U pasošu je još uvek stara adresa - nisam vadio novi pasoš, što zbog procedure, što zbog viza koje su aktivne u ovom pasošu a ne znam kakva im je sudbina u slučaju poništenja pasoša. Smatrate li da treba da upisujem adresu iz L.K. (tu trenutno živim i ona je ista kao adresa moje devojke-od-juče-supruge :) ) ili adresu iz pasoša kao relevantnijeg dokumenta? Takođe - mali off topic - kako se šalje poruka nekom korisniku foruma? :) |
@bubamarica
Imas fore do septembra, svakako nece ni otvoriti koverte do tada. Ne postoji vise druga koverta. @pedjaas Adresa je potpuno nebitna. U pasosu mi je adresa koja ne postoji u mom gradu, neko je u supu izmislio; u licnoj mi je opet druga adresa koja opet nije moja, a u ambasadi u sarajevu sam im rekao da zivim u beogradu, jer tu i zivim. Svakako ti nista ne salju na adresu. Samo opusteno, sve je sad formalnost i takvi detalji su potpuno nebitni. |
...
Kako cemo sada biti obavesteni,tacnije sta je zamena za drugu kovertu???:wtf:
|
Citat:
|
Citat:
Nakon promene statusa za sva dodatna pitanja treba kontaktirati ambasadu u koju idete na intervju. |
...
Treba nam onaj pin iz Raiffeisn banke za bilo koji poziv,kad se zove ambasada???
|
Citat:
nadji broj IV odjela u ambasadi i taj broj zovi. |
...
Hvala.I dalje imam trip da nisam lepo popunio formulare,hoce li mi reci ako sam negde pogresio,odnosno hocu li biti obavesten email-om?
|
Meni je dosao email sa obavestenjem i linkom sa uputstvima.
|
?
[quote=milosx;29596]Meni je dosao email sa obavestenjem i linkom sa uputstvima.[/QU
Kako mislis? |
Ovo mi je stiglo na email koji sam napisao u prijavi na lutriju:
XXX, MILOS: You have received this email notification to inform you that you have updates available at http: //www.dvlottery.state.gov/ESC. Please log in using your conformation number from your original application to complete further processing. Ulogujes se u onu istu stranicu gde si proverio da se izvucen, i sada tamo umesto congratulations stoji datum zakazanog intervjua i link http://www.travel.state.gov/visa/visa_4756.html |
...
To sam shvatio.Posle koliko vremena ti se to pokazalo?
|
13.2. sam dobio obavestenje, ulogovao se i nasao 13.4. za datum intervjua, tacno 2 meseca pre. Potrazi listu koju je napravio vrhunski pa ces videti kad je ko dosao na red. Sve ti pise na ovim stranicama, a nema toga mnogo.
Izvucen si, dobijes mail, sakupis papire i pojavis se na intervjuu, to je to. |
Poslata koverta pre 2 dana, i sada svakog časa proveravamo kako pošiljka napreduje :)
Sada postaje BAŠ uzbudljivo! Toliko smo se ubacili u trip i planiranje da jednostavno NE SME ništa naopako da se desi! Omašili smo broj telefona i email adresu tamo pri kraju gde se traže "Petitioner" podaci. Umesto da stavim devojkin, ostavih svoj telefon i email, ali je njeno ime i prezime i adresa. Kontam da nema šanse da to bude problem. Realno, možemo da koristimo isti email i telefon. :naughty: Ne znam gde drugde ovo da napišem, pa ću ovde - ovaj FORUM je neprocenjiv izvor informacija, i totalni respect za autora i sve koji doprinose na ovako kvalitetan način. |
.
Tako je i meni bilo,mada iz dana u dan postajes svestan i trezveniji.Popustice te za koji dan,ali osecaj je prelep.Ustajes sa osmehom,i kazes pa nije ovo samo san.IDEMO!
|
Citat:
Odgovor je glasio:Sve dok su odgovori istiniti,ne morate da brinete.O diskvalifikaciji odlucuje konzulat a ne KCC. Od tada sam iskulirao,sto se tice onog straha. |
Imam pitanje za one koji su slali postom preporuceno :)
Kako pratite svoju pošiljku? Meni čika iz pošte rekao stići će mi povratnica kad izađe iz Srbije,i nista drugo! |
Citat:
|
,
Thank you for your inquiry.
Due to the large volume of mail processed at KCC on a daily basis, confirmation of receiving your correspondence may not be feasible at this time. If you have submitted your forms, please allow two to four weeks after the mailing of your forms before inquiring about delivery confirmation. If you have not submitted your forms, please do so to ensure that your case can begin processing. Mail is processed in the order of the date received, thus the importance of submitting your forms in a timely manner. Odgovor KCC-a na moje pitanje da li su dobili kovertu. |
Bubamarica,
Ako si posiljku poslal preporuceno klasicno u posti, potreban ti je broj koji si dobila kada si poslala posiljku i mislim da je ovo sajt za pracenje posiljke u USA https://www.usps.com/, prosle godine sam i ja slao klasicnom postom i mislim da je to sajt preko koga pratis posiljke. Moja posiljka je stigla posle 21 dan na odrediste. Inace, ako sam promasio sajt, probaj da izguglas koje su glavne poste u Americi, i da preko njih pokusas da pratis posiljku, broj posiljke ostaje isti gde god da se zadesi . Ove godine sam poslao DHL-om pa je posiljka isporucena posle 4 dana. Poslao sam 03.05 a urucena je 07.05 u 10 i 15. PS. posiljku neces moci da pratis kroz USA dokle god ne stigne u ameriku i bude preuzeta na aerodromu ili kako god da stize. |
Klasicnu preporucenu posiljku poslatu preko nase poste mozete pratiti preko R broja, koji vam stoji na potvrdi o prijemu. Sve se prati preko sajta nase poste, nema potrebe da trazite dalje ;)
|
Citat:
http://www.posta.rs/struktura/lat/ap...i/posiljke.asp Poslao sam 9.05,stigla 17.05... |
Kovertu poslao preporučeno preko pošte, i pratio uz pomoć linka koji je Ivan postavio u poruci iznad. Stiglo posle 8 dana, i sve vreme sam mogao da pratim :)
Ali avaj... Shvatili smo u medjuvremenu (mada nismo 100% sigurni) da postoji mogućnost da nismo poslali papir sa bar kodom. Poslao mail sa pitanjem kako da pošaljem dopunu... Još nema odgovora. Bitno da smo 19293847446 puta proverili da li smo sve dobro popunili.... a ovo zaboravili... :nene: |
Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 09:16. |
Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.