![]() |
Cestitam svima koji su :==D:
|
molim za brzi odgovor
pripremam dokumente za intervju pa nije mi jasno
jel treba da zaverim kod notara kopije od originalnih dokumenata I njihove prevode; ili treba da zaverim kod notara samo kopije a prevode da ostanu sa pecatom sudskog prevodioca? inace sam iz makedonije ali smatram da procedura je svugdje ista unaprijed hvala... p.s. dali trebaju zaverene kopije i od pasose? |
Napisala sam ti odgovor na profilu. Ukratko, prijevod, ovjeren od strane sudskog prevodioca, je potreban samo ako imas dokumente na nekom trecem jeziku, koji nije ni makedonski ni engleski.
Osim toga, meni nisu trebale nikakve kopije na intervjuu jer je sluzbenica u ambasadi iskopirala ono sto joj je trebalo (diplomu). Ja sam imala za svaki slucaj neovjerenu kopiju kod sebe. Kada ti je intervju? |
Samo da javim da smo prosli i mi i wingreen.
Detalje cu vam ispisati kasnije. |
Cestitke moni i wingreen, od srca:bravo:
Neka je sa srecom, sad samo polako...najteze je proslo:beer: |
:bravo::bravo::bravo:
Kako se dosunja ovaj 15ti i uhvati me nespremnu :D Cestitam vam od srca i sve najbolje u novom zivotu!!! Uzdravlje! :beer: |
Cestitam, cestitam i sve najlepse u novom zivotu
|
Citat:
Pozdrav... |
Svasta je pisalo u koverti sto se ispostavilo kao netacno, bar u slucaju BiH. Ako sumnjas, najbolje je da nazoves svoju ambasadu i provjeris, na kraju krajeva jedino ti oni mogu dati relevantne informacije. Ja sam napisala da sam imala kopije svojih dokumenata pripremljene, ali mi nista od toga nije uzela vec je samo ona iskopirala diplomu i to ostavila kod sebe. Za jezik mogu sa sigurnoscu da ti kazem da je tacno ono sto sam vec napisala.
Ali opet, ja nisam tu da ubjedjujem, nazovi ambasadu i pitaj, svi smo tako dobijali informacije. |
Pozdrav,
ako ti tako pise u koverti, pozovi ambasadu i pitaj ih. Ovo sto je Stefi rekla vrijedi za Bosnu i Srbiju. Mozda da se javi neki iz Makedonije ko j evec prosao intervju i da ti kaze jel koristio engleske prevode. Ja sam iz BiH i meni je u drugoj koverti pisalo da ako dokument nije na bosanskom ili engleskom da ga prevedem, a ako je da je to ok. Takodjer sam ponio bio i kopije, koje nisu bile ovjerene, ali mi ih nisu trazili osim kopije diplome.. ostalo su sve originale uzeli. Moj savjet ti je da ti svakako sve dokumente kopiras.. to nije skupo, a za prevod nazovi ambasadu i pitaj. A cestitam od sveg srca nasim moni i wingreen.. Svaka cast.. |
Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 19:54. |
Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.