|
|
| sonny_crockett |
30.06.2014 19:08 |
Evo i mog današnjeg iskustva sa lekarskog. Zakazao sam bio za 9:30, međutim stigao sam oko 8:55, ušao unutra i predao pasoš. Čekao sam možda 15ak minuta, kada su me prozvali da platim i da mi daju da potpišem saglasnost da pristajem da rade testove (to zahteva imigraciona služba SAD). Uzeli su dve slike i zaheftali za te formulare i poslali me u čekaonicu. Opet 15 minuta i proziva me gospođa da mi vadi krv i da me ispita o pređašnjim operacijama, teškim bolestima (ako je ičega od toga bilo) i dolazi do ključnog pitanja: "Da li ste nekada pušili travu?", na šta sam ja odgovorio sa ne, što je i istina i poslala me u drugu čekaonicu da me pregleda doktorica. Doktorica mi je rekla da se skinem u gaće i da legnem na krevet, gde mi je pipala stomak, odnosno unutrašnje organe i to je to. Nakon toga su me poslali u Resavsku, na institut za radiologiju da mi urade rendgen pluća i na moje prijatno iznenađenje rendgen je odrađen za nepunih 10 minuta (prilično čudno za zemlju Srbiju) i to sam sve vratio nazad. Lekarski sam radio u Skenderbegovoj 9, u međunarodnom centru za migraciju. Već u pola 4 sam pokupio rezultate i to je to. Eto, nemate čega da se plašite, čim platite sve je ok :)
|
| Corpse Crusher |
30.06.2014 21:00 |
Ja, supruga i dete treba da radimo te lekarske preglede pa me zanima onaj deo oko vakcina: koju dokumentaciju treba da im prilozimo o vakcinaciji i da li je vakcinacija obavezna? Sto se deteta tice, sin ima 5. godina i primio je sve potrebne vakcine a sledeca vakcinacija ide sa polaskom u skolu. Da li ce i za njega traziti dokumentaciju o vakcinaciji i da li ce on morati da primi neku vakcinu pre predvidjenog uzrasta tj polaska u skolu?
|
| sonny_crockett |
30.06.2014 23:12 |
Ponesi sve potvrde o vakcinaciji koje imas, odnosno od lekara opste prakse sa kojim imas ugovor i jos ako imas neku dodatnu. Ja sam nosio kopiju o primljenim vakcinama iz kartona koje je potpisao dr opste prakse i karticu koju sam dobio kada sam isao svojevoljno da se preventivno vakcinisem protiv hepatitisa B i nisu mi trazili da se vakcinisem dodatno.
|
Iskustva koja su ovde opisana se odnose na ordinaciju Smiljanicevoj i cuvenu doktorku :naughty: . Mi smo zakazali lekarski za 1. avgust u Skenderbegovoj 3 u Beogradu. Da li je neko radio tamo ?
|
| SRBghost |
10.07.2014 14:12 |
Citat:
Prvobitno poslao korisnik familly
(Poruka 47442)
Iskustva koja su ovde opisana se odnose na ordinaciju Smiljanicevoj i cuvenu doktorku :naughty: . Mi smo zakazali lekarski za 1. avgust u Skenderbegovoj 3 u Beogradu. Da li je neko radio tamo ?
|
Treci post iznad tvoga :) Sonny je isao u Skenderbegovu.
P.S. Sta je sa doktorkom iz Smiljaniceve?
|
E svasta, potpuno sam previdela taj post..izvinjavam se :ohman: i hvala SRBhost sto si mi oci otvorio. A sto se doktorke tice neko je cini mi se pominjao izazovnu garberobu...
|
| SRBghost |
11.07.2014 05:36 |
Ma nista.... I ja znam da postavim pitanje ispod odgovora :) Meni se cini da je Skenderbegova najbolja solucija, tako da cemo i mi ici tamo.
|
Samo da pomenem da mi je receno da mora da se plati u kesu, ne moze karticom, moze dolari, moze dinari. Ovo vazi za lekarske u Skenderbegovoj.
|
| pedjolino |
16.07.2014 13:50 |
Pozdrav svima.
Evo i mog iskustva sa lekarskog pregleda pregled je biozakazan za 8.07.2014 u 9,30" u Smiljanicevoj posto smo mi iz Vojvodine tacnije Crvenke krenuli smo rano prvim Severcom za Beograd stigli u BG negde oko 7 otisli do nekog lokala popili kaficu posto se sme i onda laganica peske nije daleko krenuli Nemanjinom gore do slavije pa mekenziovom do smiljaniceve negde oko 40 min hoda dosli tamo pre 9 ispred zgrade je cekala gospodja sto vadi krv pita nas odakle smo...Ubrzo je stigla doktorica otkljucala ordinaciju predali papire izvadili krv platili po 150$ ja i zena otisli snimili pluca jednu ulicu nize doktor koji nam je predao snimke pozeleo nam srecan put...vratili se gore predali snimke sve zavrseno negde oko 10 sad smo morali da cekamo glavni pregled i vakcine u 14.Sad moram da vam priblizim moju situaciju posto sam ja laksi invalid bilo je razlicitih misljenja oce li mi biti to problem ocu li moci primiti te vakcine sta ce mi raci za terapiju koju koristim od malena ma stotinu cuda mi je prolazilo kroz glavu jer ja bar nisam spazio ovakav slucaj na forumu.Dolazi 14 vreme kad treba da stigne doktorica malo kasni ali stize ulazimo u ordinaciju ja zena i jos jedan covek koji ima isto zakazan pregled za vizu pustili smo prvo njega da obavi sve kad je zavsio pustim ja zenu odradi i ona a onda ja udjoh pozdravi se sa doktoricom i krenusmo u otvorenu pricu sve moje sumnje padose u vodu nista od toga doktorka mi opsirno pricala o mom slucaju zato sto je njen otac dugo bio direktor decije ustanove za ortopediju u BG pa dosta zna o tome tako da je ona to lepo sve odradila glava me je bolela do tad nepitajte dade ona nama te dve vakcine platismo +4200 din po osobi (mislim)dade nam one koverte pozeli nam srecan put mi se pozdravismo.A intervju je bio prica za sebe to cu pisati kasnije.Neplasite se lekarskog samo iskljucivo neke zarazne bolesti nemogu proci nista drugo....
|
| zanesena |
18.07.2014 15:07 |
Pozdvav
ja sam na svoju ruku u maju (kad sam saznala da sam izvucena) primila Tetanus u gradicu u kom zivim jer imam 30 godina i isteklo mi je dejstvo prethodne vakcine i da ne moram da je platim u Beogradu( dobila sam je naravno besplatno).
Ovde sam procitala da treba jos Hepatitis B i rubeole ko nije primio revakcinaciju?
sto da placamo ako mozemo u nasoj zdravstvenoj ustanovi da primimo besplatno?
|
| Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 04:17. |
|
Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Mišljenja, saveti, izjave, ponude ili druge informacije ili sadržaji nastali na forumu vlasništvo su onoga ko ih je kreirao, a ne sajta ZelenaLutrija.com. ZelenaLutrija.com ne garantuje tačnost, kompletnost ili upotrebnu vrednost informacija, stavova, saveta ili datih izjava. Ne postoje uslovi pod kojima bi sajt ZelenaLutrija.com bio odgovoran za štetu ili gubitak koji je posledica bilo čijeg oslanjanja na nepouzdane informacije, ili bilo kakve informacije nastale kroz komunikaciju između članova.
Sajtove koji su linkovani sa ovog sajta ne kontrolišemo, ne podržavamo, niti smo pregledali bilo kakve sadržaje na takvim sajtovima. Mi nećemo biti odgovorni za legalnost, tačnost ili prikladnost bilo kog sadržaja, oglasa, proizvoda, usluga ili informacije lociranim na ili distribuiranih kroz druge web sajtove, niti za bilo kakvu štetu nastalu kao posledica takvih informacija.
ZelenaLutrija.com drži i čuva druga prava vlasništva na sajtu.
Osim informacija koje su u javnom vlasništvu ili za koje dobijete dozvolu, nemate pravo da kopirate, modifikujete ili na bilo koji način menjate, objavljujete, prenosite, distribuirate, izvršavate, prikazujete ili prodajte bilo koju informaciju zaštićenu pravima vlasništva. Slanjem informacija ili sadržaja na bilo koji deo ZelenaLutrija.com foruma, Vi automatski dozvoljavate i predstavljate garanciju da imate pravo da dozvolite ZelenaLutrija.com ili članovima ZelenaLutrija.com bespovratnu, kontinualnu, neograničenu, globalnu dozvolu da koriste, kopiraju, izvršavaju, prikazuju i distribuiraju takve informacije i sadržaje i da iz takvih sadžaja koriste bilo koji deo u bilo koje svrhe, kao i pravo i dozvolu da koriste gore navedene sadržaje. Svi zaštitni znakovi (trademarks), logotipi, oznake usluga, firme ili imena proizvoda koji se pominju na ovom web sajtu su vlasništvo kojim raspolažu njihovi vlasnici.