![]() |
Me interesira dali nekoj vekje dobi datum za intervju za vo Januar,ili e seuste rano?.:sleeping:
|
da
Cestitke Pedjas,drago mi je da je sve dobro proslo , neka je sa srecom i neka vam bude lijep zivot preko okeana....:bravo:
|
Isto taka cestitki do pedjaas i od mene.Vi posakuvam srekja i uspeh vo USA.:bravo:
|
Citat:
pedeset karaktera |
Eto da se i ja javim. Imigrantska viza je u putovnici. Intervju s konzulom je bio i vise nego ugodan i nije trajao niti pet minuta. Pitao me samo kada planiram diplomirati i to je to. Prisegnula sam i cekala da me ubaci u sistem. Nakon te procedure konzul mi je zazelio srecu :)
Nakon intervjua pricekala sam da mi stave vizu u putovnicu i dali su mi neke informacije i kuverte i naravno zazeljeli srecu. Sto se tice vremena, dosta sam brzo bila na redu, mozda sam u ambasadi cekala nekih 45 minuta (za sve). Sretno vam svima ostalima na intervjuu, a sto je jos bitnije, sretno vam u novome zivotu! |
Citat:
Jesi razmisljala o putovanju!? Kada planiras? Kuda? |
Ispravka
ispravka: ''a jos je lepse sto se uspesno zavrsilo''
|
Cestitke
Citat:
|
Citat:
Vjerovatno u maju, i finalna destinacija Florida (Miami). Bila sam, svidjelo mi se jako, pogotovo mentalitet i ritam zivota, a klima da ne govorimo. |
Cestitke Adriana
Svaka cast,drago mi je sto si i ti prosla sve lagano i brzo,puno srece u zajednickoj nam drzavi ,tamo preko bare :1081:
|
Cestitke svim dobitnicima i od nas, puno srece i puno svjezih informacija da nam proslijedite s one strane okeana :)
|
Cestitke svima koji su dobili vize za USA. Zapocnite nov i uspesan zivot. Sve najbolje
|
:bravo: :bravo: :bravo::bravo::bravo::bravo::bravo::bravo::bravo:
|
Najposle stigna i toj famozen mail.Zakazano ni e intervju na 10.01.2012.Pa sega ostanuva uste da se priberat dokumentite...:;D:
P.S Cestitki i za Adriana,neka vi e so srekja i ti posakuvam srekja i prosperitet vo USA. |
Zakazan intervju
Pa, da se pohvalim.... malopre mi je stigao mail da proverim status na dv.lottarz.state.gov... INTERVJU ZAKAZAN ZA 16.01.2013. GODINE!!! Sreca do plafona... ako uspem... bice do neba! :tot:
|
Adriana, Pedjaas čestitke i od mene!!! Stvarno širite pozitivne vibracije tako da smo i mi ostali srećni sa vama :) Vidimo se negde tamo preko bare ;)
Ostalima držim palčeve, iako im neće trebati jer su ti intervjui izgleda čista formalnost.. |
Citat:
|
Evo i ja da podelim sa svima da mi je zakazan intervju za 29. Januar :guns2:
|
Citat:
Citat:
Citat:
|
Cestitke Pedji i Adriani i puno srece za dalje.Nadam se da cemo i mi imati takvu srecu uskoro.
|
Ajde da si prijavime i nie. Zakazano intervju za 29.01.2013 !!!!
|
Čestitke svima :1081::1081::1081:
Nego, ovo mnogo sporo ide :smrc::smrc::nene: |
Cestitke svima koji su prosli i kojima je zakazan intervju sad za januar!
Jedno pitanje od mene - da li osoba koja mi salje pozivno pismo/mejl mora biti americki drzavljanin ili moze neki drugar to da mi uradi koji je tamo pa da kazem polulegalno. I da li ce mi praviti problem ako im kazem da idem u Boston, a ja odem u L.A. npr? I to pozivno pismo, jel to nesto zvanicno ili kako to izgleda, blage veze nemam. Iz konzulata su mi rekli da treba samo neki dokaz o komunikaciji sa tom osobom, da zna da dolazimo, tj. da me ocekuje, a sva moja komunikacija je isla usmeno preko skajpa pa ne vidim mogucnost da ja to dokazem. Hvala |
Citat:
Nešto u tom smislu, ništa sad posebno, samo da znaju da nećeš biti na ulici i da ćeš kod nekoga biti te nije nikako problem da im kažeš da ideš u Boston, a odeš u L.A. (nisi ni prvi, ni zadnji koji je to napravio). Što se tiče jel treba biti američki državljanin ili da bude nešto u smislu polulegalno, ja ipak osobno ne bi rizikovao da ne bude problema (ni u smislu pozivnog pisma, da ne pričam daljnje stvari), već ipak da to bude netko tko je tamo legalno, tko je ili američki državljanin ili što bi se reklo green card holder. Također, iskrene čestitke i od mene svima koji su uspješno odradili intervju i dobili vize u putovnicu, pamet u glavu i puno sreće u novom životu u boljem svijetu! :) |
pitanjce
Poštovani,
Na koji formular se prijavljujemo za Zelenu kartu? Svako kaze drugacije.. Hvala |
Citat:
Prijava je inače besplatna. Sve drugo na što možeš naići na internetu, razne stranice, novčane iznude (da ti šalju obavijesti putem maila da su te izvukli i da trebaš platiti određenu novčanu svotu) su prevare. |
piramida
da tako sam i mislila, ali pisalo je da su prijave u oktobru i novembru svake godine, kako sad vec zavrseno?
|
Citat:
dok je od prije koju godinu smanjeno na mjesec dana (opet sasvim dovoljno vremena, znači cijeli 10. mjesec te još koji dan u 11. mjesecu - takva je praksa već par godina). Žao mi je što nisi stigla da se prijaviš, nova šansa bi trebala da bude početkom 10. mjeseca slijedeće godine, a do tada čitaj i prati forum da budeš spremna. :) |
Zalosno videti. Registrovala se na forum 10. Oktobra, i za ceo Oktobar nije ukapirala period prijavljivanja. Ode godinu dana dzaba ali bukvalno dzaba.
|
Citat:
|
cestitke svima od srca na dobijenim vizama u pasosima!
imam 3 dileme: 1. iz beograda sam,a muz iz maked. oboje smo sada u mk. da li mozemo oboje da uradimo medical ovde ili ja moram u beogradu,a on ovde? da li je to bitno? za mesto intervjua sam napisala bg. 2. u junu kada je trebalo da produzim turisticku i radnu zivu za usa (vazile su mi do avgusta 2012-a, vec 5 godina ih imam), platila sam iznos 160$, konzul mi je trazio neki dodatni papir iz firme koji ja nisam imala pri ruci tada da mu dam. onda me je pitao "vi ste konkurisali za green card?" i ja kazem da. dalje me pita" i sta cete da radite kada je dobijete?" u tom trenutnu nisam ni znala da sam izvucena. ja kazem"ne znam" a on kaze "a sta necete da idete" a ja kazem"ako je izvuku ili ne izvuku videcu tek onda, bozija volja". nisam znala da li je to neko trik pitanje jer samo sam htela da mi produzi vize. i na kraju mi je rekao donesite mi taj papir iz firme i odmah cu vam produziti. nije mi odbio vize,samo mi je dao formular da dopunim dokumentaciju u narednih 12 meseci maksimum. u medjuvremenu sam saznala da sam izvucena 14xxx i otisla sam u ambasadu da proverim da li je to ok. medjutim posto nisam dopunjavala nista za b1/b2, da li mislite da ce mi sada uracunati tih 160$ u ovih 330$ ??? jer ipak sam platila taj iznos za vizu, a nisam je uzela, jer sta ce mi sada kad su me izvukli za gc.sta mislite? 3. meni je u pasosu i dalje staro prezime, jer mi je novi pasos,a neposredno posle toga sam se udala. uzela sam samo muzevljevo prezime. kada sam konkurisala napisala sam staro prezime. a dodala sam i novo.mada ga nemam zvanicno jos u pasosu samo u vencanici. da li treba pre intervjua da vadim novi pasos? Do juce sam mislila da mi je sve spremno, a sad sam uvidela da sam sva nesto zbunjena :inlove: |
Citat:
|
Cestitke i par pitanja
Pozdrav svima i Cestitke dobitnicima.
Razgovor mi je zakazan za 3. Januar. Potvrdite mi, please, jos jednom da ne treba nista da prevodimo moja zena i ja od dokumenata. Interesuje me da li bi, posto mi je zena trenutno na masteru koji joj se zavrsava krajem oktobra 2013, mogla da dodje nakon toga ili bismo zajedno morali da odemo pre 30-og Septembra? Interesuje me jos i gde ste vadili potvrde o primljenim vakcinama jer u poslednjih 5 godina nisam odlazio kod lekara te ne znam gde mi je karton i sl... i da li je moguce sve to dobiti na obaveznom lekarskom pregledu? Dobitnici, na koliko su vam izdali vizu i koji je ovo fazon sa odlaganjem izdavanja? Ako bismo morali zajedno da odemo u USA, otisli bismo u Avgustu a ako nam vizu izdaju dan nakon intervjua na 6 meseci, to bi, matematicki, bilo nemoguce. Hvala vam svima unapred, radujem se zbog dobitnika, i zelim puno srece ostalima. P.S Ako se setim jos necega, ne zamerite sto cu pitati. |
Imam edno prasanje,mozebi ke e Off-topic, no sepak bi bil blagodaren ako dobijam informacija.Dali od tie sto se izvleceni za DV2013 nekoj bil na intervju vo Ambasada vo Skopje,i dali e ZADOLZITELNO da se ima Affidavit of Support(I-134), ili e dovolno samo pozivno pismo od lugjeto kaj koi ke odis?:blink:
|
Da se nadovrzam na prethodniot post, na oficijalnata strana na travel.state.gov stoi ova :
Diversity Visa Program - Visas provided are drawn from countries with low rates of immigration to the U.S. Unlike other immigrant types, Diversity Visas (DV) do not require a U.S. sponsor, and therefore a petition is not needed. Step 2 - After the immigrant petition has been approved (excluding DV applicants) by USCIS, then the next step is preliminary processing for a visa with the Department of State, National Visa Center. Visit Immigrant Visa Processing – the National Visa Center for information related to: Affidavit of Support Required applicant documents (i.e. birth certificates, police reports, marriage/divorce certificates, etc.) Medical Exam/Panel physician information Interviews |
Citat:
Ne znam kako funkcioniraju stvari u ambasadi u Skoplju, ali meni nisu trazili I-134. Sluzbenica mi je rekla da se to jedino trazi ako konzul zahtijeva,ali inače da nije potrebno. Uostalom pise da i dv aplikanti ne trebaju taj formular. Dosta je imati pozivni e mail od nekoga iz Amerike i broj mobitela te osobe i to je to. Mene osobno nisu trazili ni pozivni e mail. Samo adresu i broj mobitela. Eto,mozda ce ti ovo malo pomoci. |
Danas nam je clan blueman na interview-u. Ne znam kako je prosao :grin:
|
Hvala Adrijana.I ja mislim da nikakav Affidavit of Support nije potreban(jer ako je,onda DV lottery gubi smisla) :wtf:. Ovde je cak i jedna prijateljica koja radi u turisticku agenciju koja pomaze oko popunjavanja i prevode dokumenata za DV lottery,je rekla da ne treba I-134, nego I-864, i I-864A ????I stvarno mi nije jasno sada..Jer na oficijalnom sajtu Travel.state.gov lepo pise da I-864,i I-864A popunjavaju drzavjani UsA koji sponzorisu clanove familije ili djecu koje zele emigrirati u USA, i to da NVC trazi od sponzora da popuni ovaj form.....a ne aplikant...
|
Viza je u pasosu!!!! :grin: :grin: :beer:
Evo ukratko kako je sve proslo. Intervju je bio zakazan za 8.30h u ambasadi u Kneza Milosa, ja sam naravno dosao 20 minuta ranije. U 8.25h izasao je sluzbenik ambasade i poceo da proziva, prvo sve za neuseljenicke vize pa onda useljenicke ( mnogo vise ovih prvih)..Prosao sam obezbedjenje, prijavio se na salteru ispred prostorije za obradu i cekanje, nakon cega sam usao unutra. Oko 9h prozvan sam po imenu ( ovi koji cekaju neuseljenicke imaju brojeve) da predam dokumenta. Predao sam sledece papire: -odstampana strana sa bar kodom o zakazanom intervjuu -pasos -2 slike 5x5cm -izvod iz maticne knjige rodjenih -diplomu srednje skole -uverenje iz policije -uverenje iz suda -potvrdu o stanju na bankovnom racunu -lekarski, rendgenski snimak su mi vratili odmah( lekarski odradjen u Smiljanicevoj 22, $150 za lekarski i 2000 dinara za jednu vakcinu(tetanus), drugu (MMR) koju sam trebao primiti, nisam primio jer sam doneo knjizicu da sam je primio pre par godina, dobicete i papir na engleskom o primljenim vakcinama od doktorke a on ce vam trebati na ulazu u US). nisam prevodio ni jedan dokument niti sam overavao bilo kakve kopije. . Sluzbenik mi je onda rekao da sednem, posle 20 minuta pozvan sam da dam otiske prstiju, posle cega sam se vratio da sednem (jednom paru pre mene je receno da moze da izadje i da se vrati u 10.45h, menu nisu rekli nista, verovatno su zaboravili). Oko 10.45h pozvan sam da platim $330 ( moze da se plati u dinarima, dolarima ili karticom), pa nazad na cekanje do 12.30h (bio sam poslednji za useljenicke). Usao sam u sobu br.8, seo, pre razgovora podigao sam desnu ruku i zakleo se da cu pricati istinu posle cega sam potpisao obrazac ds230 i vracena mi je dipoma srednje skole sve ostalo je zadrzano. Razgovor je trajao oko 15 minuta gde me je konzul pitao pitanja tipa: Kod koga idem?Gde idem?Da li sam bio pre u Americi?Koji su mi planovi?i sl. Moj savet je da odgovarate potpuno iskreno, jer u sustini on vas pita manje vise ista ona pitanja na koja ste vec odgovorili pre par meseci. Na kraju mi je rekao da dodjem sutradan izmedju 2 i 3 da pokupim vizu…. Sutradan sam dosao oko 2.15h, usao unutra, sacekao malo i dobio pasos i jednu zapecacenu kovertu( verovatno lekarski ) koju predajem imigracionom oficiru na ulazu u Ameriku. Eto to je bilo to, nije bilo strasno, budite samo prirodni i opusteni. Sto se tice puta, planiran je za januar a destinacija je San Francisco. |
Sve cestitke sa moje strane Blueman!
Januar ce brzo...i ne treba odugovlaciti, pogotovo sto sam ides. Srecne pripreme za put...samo razmisli sta ces sa kaputom kad stignes tamo. (kod nas - tamo +). :) |
Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 16:34. |
Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.