ZELENA KARTA - LUTRIJA

ZELENA KARTA - LUTRIJA (http://www.zelenalutrija.com/forum/index.php)
-   Stare teme (http://www.zelenalutrija.com/forum/forumdisplay.php?f=22)
-   -   Intervijui 2013 (http://www.zelenalutrija.com/forum/showthread.php?t=1145)

mijan 20.02.2013 15:01

Oskare, reci nam kako si prosao tu famoznu situaciju sa trogodisnjom srednjom skolom! Da li te je neko pitao nesto u vezi toga? Da li si ti pominjao na neki nacin trogodisnju skolu? Jesi li je naveo u obrascima koje si poslao u Maju?

oskark 20.02.2013 17:06

Postovane kolege forumasi!

Eto kao sto nam rece Ivan, dobio sam vizu, ni sam ne mogu da poverujem kako je sve lakol proslo. A ja bio od prvih koji nisu verovali da je sve samo formalnost. Al moja najveca briga je bila trogodisnja srednja plus visa. Nego da pocnem. Necu nista preterano da pisem, jer je proces maltene isti za sve, a ako neko hoce detaljno neka poseti moj blog :grin:

Krenuo sam ranom zorom iz Zrenjanina u 6 sati ujutru, naravno nakon neispavane noci.Stigao pred ambasadu tacno u 0810, videci da vec nekoliko njih ulazi unutra. Stao sam ispred stepenista da bi nakon nekoliko minuta izasao sluzbenik. Prisao mi je sluzbenik i pitao kako se zovem. Rekao sam mu ko sam i zasta sam, da bi mi on rekao da me je vec prozvao....a onda mi je rekao da udjem unutra. Standardna provera na ulazu. Vadjenje elektronike, skidanja kajsa i to je to. Sisao sam niz stepenice, prijavio se na salter sa leve strane. Na salteru kod sluzbenika se prijavio, koji mi je rekao da se udjem u cekaonicu i da ce me ubrzo prozvati. Doduse cekao sam malo vise od par minuta. Sreca pa sam se raspricao sa ostalim ljudima koji su bili u cekaonicu.

Prozvali su me u 0915 na salter broj 3 da predam dokumenta. Prisao sam salteru a on mi je rekao da predam sve sto sam poneo. Dokumenta su bila kao kod svih, a to su:
  • Pasos
  • Izvod iz Maticne Knjige Rodjenih + kopija
  • Uverenje iz Policije da nisam osudjivan+kopija
  • Uverenje iz Suda da se nista ne vodi protive mene+ kopija
  • Diploma+kopija
  • Stranica sa interneta da mi je zakazan intervju
  • Pismo od druga da me poziva kod njega
  • Koverta sa lekarskog pregleda
  • Dve fotografije
U fascikli mi je ostala kopija licne karte, drzavljanstvo i kopija istog sto mi je sve vraceno, a rtg snimak nisam ni vadio iz kese. Pregledao je dokumenta i poredjao onako kako njemu odgovara. Imao je ispred sebe formulare koje sam slao u KCC pa je prema njemu postavljao pitanja. Pitao me je za srednju skolu jel cetvorogodisnja, ja mu rekao da je trogodisnja. Koga imam tamo, dal imam neku rodbinu. Jesam li bi vec u USA. Sta planiram tamo da radim. I onda mi je rekao da sednem malo i da ce me uskoro prozvati da platim i da mi uzmu otisak prstiju.

Sedeo sam mozda nekih pola sata, nakon toga su me prozvali na salter 5 da platim vizu. Rekao mi je da mogu platiti dolarima, karticom ili dinarima a u tom slucaju je 20.000 i nesto hiljada, nisam cuo tacno koliko. Ali sada gledam racun, 85 dinara je dolar. Platio sam dolarima, a srecom svi su prosli.

Nakon toga cini mi se da sam cekao do pola 12, cini mi se. Svi su vec prosli, a ja ostao bukvalno poslednji u cekaonici. Napokon su me tada zvali da dam otiske prstiju, tipicno leva ruka, pa desna pa palcevi.

E sad ono vaznije. Vidim ja po povratku crnac za salterom broj sedam gleda neki pasos i namesta se. Gledam, garant sam ja na redu. tako je i bilo. Zove mene, a iskreno da nisam bio jedini u sali, ne bi ni razumeo da sam ja pitao.
Pridjem ja pa ono standardno
- Do you speak English, - Yes I do.
- Do you swear bla bla, Yes I do.
Konzul je pitao do pitanja...Tell me about your education, do you have anyone in US, Have you ever been in US, When do you intend to live, and do you plan to work. A zatim me je pitao odakle mi potice ime, a potom i prezime, posto mu je bilo cudno kako mu je interesanto da imam jedno madjarsko a jedno nemacko prezime.

A onda ono najvaznije. Come back tommorow between 2 and 3pm(a tu vec pocinje moj wide white smile, a bogami i on je sa osmehom rekao ostalo kada je video da se smejem), you visa is approved, welcome to the US!

Eto, jos uvek sam pod utiscima, ivanmilosavljevic i ja pijemo crno Niksicko, jedemo GreenCard Pasta i uzivamo :D

Hurricane 20.02.2013 17:59

Cestitke jos jednom. Svaka cast.:bravo::bravo: Jesi li odlucio gde odlazis u US?
Ocekujem detalje na tvom blogu. Pozz i sve najbolje.:bravo::grin:

minimaxus 20.02.2013 18:18

каква фина вијест у овим суморним данима :). срећно, заиста од срца.

Mirko86 20.02.2013 20:06

Čestitke oskark, a kad se setim da si hteo odustati hehe :)

slobo2712 20.02.2013 20:38

sve cestitke... :) i znaci moze trogodisnja skola?

zvercica 20.02.2013 21:21

Citat:

Prvobitno poslao korisnik oskark (Poruka 36028)
Postovane kolege forumasi!

... Pitao me je za srednju skolu jel cetvorogodisnja, ja mu rekao da je trogodisnja. ...:D

Čestitke Oskar :1081::1081:. Al ovo mi nije jasno, ti si mu predao diplomu srednje i diplomu više, jel tako? Ako je tako pretpostavljam da ga srednja nije ni interesovala, već je gledao samo višu?

bubamarica 20.02.2013 22:00

Oskare, CESTITAM!!!:1081:
Mi danas zavrsili lekarski, i bas sam pomislila kako li je prosao tvoj intervju!
Mi idemo sledece nedelje, krece trema, tj. krenula odavno, jeste sve to formalnost, ali dok ne vidimo vize u pasosima...:blink:

A u koji grad ides? (mozda si vec i pisao)

minimaxus 20.02.2013 23:16

Jel se meni cini, ili ti Oskar ides sam? Nisam primjetio zenu, djecu...

curlika 21.02.2013 00:03

Ivan Milosavljevic se pobrinuo da objavi tvoj "rezultat" Oskare na FB sto sam procitao tokom veceri a sad sam dosao sa svirke pa ajd natenane da cestitam. CESTITAMO!!!

Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 23:44.

Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.

Mišljenja, saveti, izjave, ponude ili druge informacije ili sadržaji nastali na forumu vlasništvo su onoga ko ih je kreirao, a ne sajta ZelenaLutrija.com. ZelenaLutrija.com ne garantuje tačnost, kompletnost ili upotrebnu vrednost informacija, stavova, saveta ili datih izjava. Ne postoje uslovi pod kojima bi sajt ZelenaLutrija.com bio odgovoran za štetu ili gubitak koji je posledica bilo čijeg oslanjanja na nepouzdane informacije, ili bilo kakve informacije nastale kroz komunikaciju između članova.
Sajtove koji su linkovani sa ovog sajta ne kontrolišemo, ne podržavamo, niti smo pregledali bilo kakve sadržaje na takvim sajtovima. Mi nećemo biti odgovorni za legalnost, tačnost ili prikladnost bilo kog sadržaja, oglasa, proizvoda, usluga ili informacije lociranim na ili distribuiranih kroz druge web sajtove, niti za bilo kakvu štetu nastalu kao posledica takvih informacija.
ZelenaLutrija.com drži i čuva druga prava vlasništva na sajtu.
Osim informacija koje su u javnom vlasništvu ili za koje dobijete dozvolu, nemate pravo da kopirate, modifikujete ili na bilo koji način menjate, objavljujete, prenosite, distribuirate, izvršavate, prikazujete ili prodajte bilo koju informaciju zaštićenu pravima vlasništva. Slanjem informacija ili sadržaja na bilo koji deo ZelenaLutrija.com foruma, Vi automatski dozvoljavate i predstavljate garanciju da imate pravo da dozvolite ZelenaLutrija.com ili članovima ZelenaLutrija.com bespovratnu, kontinualnu, neograničenu, globalnu dozvolu da koriste, kopiraju, izvršavaju, prikazuju i distribuiraju takve informacije i sadržaje i da iz takvih sadžaja koriste bilo koji deo u bilo koje svrhe, kao i pravo i dozvolu da koriste gore navedene sadržaje. Svi zaštitni znakovi (trademarks), logotipi, oznake usluga, firme ili imena proizvoda koji se pominju na ovom web sajtu su vlasništvo kojim raspolažu njihovi vlasnici.