ZELENA KARTA - LUTRIJA

ZELENA KARTA - LUTRIJA (http://www.zelenalutrija.com/forum/index.php)
-   Vodič za emigrante (http://www.zelenalutrija.com/forum/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Ulazak u SAD (http://www.zelenalutrija.com/forum/showthread.php?t=216)

landlord 26.02.2009 12:32

There is no interview at the POE. Procedure is different at any POE. At JFK the first officer opened the sealed envelope put all neccessary information in the computer and make the admision stamp in our passports. With this stamp your visa is activated and your temp. GC. After that he send us to a different section of the airport where they took our fingerprints. Thats it, welcome to the United States
At other airports the have separate rooms for the whole procedure.

Zvezda 15.03.2009 02:37

U vezi ulaska na razliciti grad-ne kod sponzora?

Zdravo forumasi,:obrva:
Hteo sam upitam bilo koga sa slicnim {ili istim?} iskustvom u vezi ulaska u USA na sasvim drugi aerodrom/grad, ne kod koga smo napisali u aplikacijima/i izjavili na intervjuu "gde cemo ziveti"-pitanje broj 4- "Address where you will live in USA" nego na drugi kraj? Naime posto na kovertama se vidi da su nam isprintali: "Final address in USA"-adresa iz New York-a, a to nije adresa gde treba da zivimo i radimo-nego adresa "sponzora" za kojeg smo na intervjuu izjavili da ce nam pomagati i traziti posao {"nismo imali Affidit of Support"} a mi imamo dobre prijatelje sto su nam "obecali posao" u St.Petersburgu, Dali Moramo da Udjemo u USA Preko New York-a Zbog koverti gde se vidi da nam je napisana New York, "Final address u USA", ILI Mozemo slobodno da udjemo preko Atlante/Washingtona sa letom za Tampu{+ skratili bi casove leta}:wtf:..
Cisto iz predostroznosti da se ne bi neko ucio na nas troje,pa da nam drekne vi ste trebali da sletite/odete za New York..kod sponzora,itd.?:wtf:
Hvala vam unapred:bigkiss:

landlord 15.03.2009 10:34

Pa necete vi biti deportovani u USA, :)
Mozete da idete gdje god hocete i na koji god aerodrom zelite. Samo je bitno da prijavite adresu na koju zelite da dobijete GC i SSN broj. Ovo uradite na svom POEu.

Zivkovic_NIS 15.03.2009 16:10

Citat:

Prvobitno poslao korisnik landlord (Poruka 8456)
Pa necete vi biti deportovani u USA, :)
Mozete da idete gdje god hocete i na koji god aerodrom zelite. Samo je bitno da prijavite adresu na koju zelite da dobijete GC i SSN broj. Ovo uradite na svom POEu.

Sta je to land " POEu " ?:wtf:

steficacvek 15.03.2009 17:01

Citat:

Prvobitno poslao korisnik Zivkovic_NIS (Poruka 8461)
Sta je to land " POEu " ?:wtf:

Point of Entry, prva "stanica" na koju cemo sletiti u USA i na kojoj prolazimo imigracionu proceduru.

xeg 15.03.2009 18:53

Citat:

Prvobitno poslao korisnik Zvezda (Poruka 8451)
Hteo sam upitam bilo koga sa slicnim {ili istim?} iskustvom u vezi ulaska u USA na sasvim drugi aerodrom/grad, ne kod koga smo napisali u aplikacijima/i izjavili na intervjuu "gde cemo ziveti"-pitanje broj 4- "Address where you will live in USA" nego na drugi kraj?

Bas kao sto ti je Land rekao, a da vam bude lakse evo mi smo prijavili Chicago a idemo preko DC-ja u Atlantu.
Prvi aerodrom na koji sletis u USA, bez obzira dal' ti je to finalno odrediste ili samo presedanje, je tvoj PoE (Port of Entry) i tu prijavljujes sve promene u odnosu na ranije prijavljene podatke.

vlatkojo 16.03.2009 01:55

Zvezda nemoras se nista brinuti oko ulaska, gde god usao samo kazes sluzbeniku da zelis da promenis adresu, koju si naveo u formularima i samo das novu,uzmu ti otiske i nista vise,cela procedura traje oko 20 minuta, bar je tako bilo na POE in Chicago a ja sam imo final address in New Jersey.Ja sam usao 10 marta i nije bilo ikakvog problema.
Zelim vam sretan put i sve najbolje.

22.05.2008 - poslato nazad
13.01.2009 - viza odobrena
15.01.2009 - viza u pasosu
10.03.2009 - PoE in Chicago

Zvezda 16.03.2009 21:26

Hvala

:)Hvala veliko moji forumsi,
Pozdrav svima:pozz:

mariags 21.03.2009 22:20

Sto se tice mog iskustva sa imigracionim procedurama na ulasku u Usa tacnije u Majamiju je pomalo bila razocaravajuca citava procedura je trajala tacno 5 sati.... Nakon sletanja prvo sam sa pasosem i kovertom iz ambasade stala u red za american citizen gde mi je sluzbenik uzeo kovertu, pasos, kartoncic iz aviona uzeo mi otiske svih prstiju i slikao. Zatim sam otisla u imigraciju koja je bila puna latinosa, tu sam cekala tacno 4 sata, islo je tako sporo, a sluzbenici cak i neljubazni koliko sam videla i cula svi koji cak tu i rade su bili latinosi i samo se cuo spanski jezik :) Sluzbenici su bili tako spori, kao da ih je mrzelo da rade, gomila nasih zutih koverti iz ambasade su samo preturali, mesali, prozivali bez ikakvog reda, neki ljudi koji su tu cekali pre mene su posle mene i ostali, posle 4 sata konacno su me prozvali smesno mi je sto se nisam odazivala dok nisu prozvali moje prezime jer moje ime Marija, su prozivali sa Mardza :D .. Eto tako, nikakva pitanja mi nisu postavljali... prvi put kad su me prozvali samo su uzeli otisak desnog kaziprsta i potpisala se posle toga su me jos jednom prozvali kad sam konacno posle 5 sati dobila pecat u pasos i pozeleli mi dobrodoslicu. Ipak sve je ostalo u senci kad sam izasla sa aerodroma i videla Majami po noci :grin:

Zivkovic_NIS 23.03.2009 19:03

Moze li mi neko reci sledece :

kada doletim u Los Angeles, i to mi bude prva stanica u USA , da li prvo trcim da sacekam torbe, da ih ne pogubim, ili prvo , kod emigrantske sluzbe !

Razmisljao sam ako, me njihova emigranska sluzba, zadrzi duze , torbe nece da cekaju , vrtece se na traci neko vreme , i posle cao ! :grin:

Sta vi mislite , ko je leteo u LAX , sta prvo uraditi !? :wtf:

Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 13:47.

Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.

Mišljenja, saveti, izjave, ponude ili druge informacije ili sadržaji nastali na forumu vlasništvo su onoga ko ih je kreirao, a ne sajta ZelenaLutrija.com. ZelenaLutrija.com ne garantuje tačnost, kompletnost ili upotrebnu vrednost informacija, stavova, saveta ili datih izjava. Ne postoje uslovi pod kojima bi sajt ZelenaLutrija.com bio odgovoran za štetu ili gubitak koji je posledica bilo čijeg oslanjanja na nepouzdane informacije, ili bilo kakve informacije nastale kroz komunikaciju između članova.
Sajtove koji su linkovani sa ovog sajta ne kontrolišemo, ne podržavamo, niti smo pregledali bilo kakve sadržaje na takvim sajtovima. Mi nećemo biti odgovorni za legalnost, tačnost ili prikladnost bilo kog sadržaja, oglasa, proizvoda, usluga ili informacije lociranim na ili distribuiranih kroz druge web sajtove, niti za bilo kakvu štetu nastalu kao posledica takvih informacija.
ZelenaLutrija.com drži i čuva druga prava vlasništva na sajtu.
Osim informacija koje su u javnom vlasništvu ili za koje dobijete dozvolu, nemate pravo da kopirate, modifikujete ili na bilo koji način menjate, objavljujete, prenosite, distribuirate, izvršavate, prikazujete ili prodajte bilo koju informaciju zaštićenu pravima vlasništva. Slanjem informacija ili sadržaja na bilo koji deo ZelenaLutrija.com foruma, Vi automatski dozvoljavate i predstavljate garanciju da imate pravo da dozvolite ZelenaLutrija.com ili članovima ZelenaLutrija.com bespovratnu, kontinualnu, neograničenu, globalnu dozvolu da koriste, kopiraju, izvršavaju, prikazuju i distribuiraju takve informacije i sadržaje i da iz takvih sadžaja koriste bilo koji deo u bilo koje svrhe, kao i pravo i dozvolu da koriste gore navedene sadržaje. Svi zaštitni znakovi (trademarks), logotipi, oznake usluga, firme ili imena proizvoda koji se pominju na ovom web sajtu su vlasništvo kojim raspolažu njihovi vlasnici.