Citat:
Prvobitno poslao korisnik NadjaM
(Poruka 22876)
Ne znam zasto bi slali obe.Ako idete zajedno,a narocito ako tvoj sin nece ici pre tebe sam,zasto bi slao svoju prijavu.
Jednostavnije je da sve obavite na jednoj prijavi.Jedna koverta,isti datum intervjua,zajedno na intervjuu itd.
To je moje misljenje.:estudian:
|
Hvala,draga:bigkiss:Naravno da cemo tako i da uradimo,kako sam planirala,nego me stavili ovi moji u pretis lonac:wee::;D:Da li si i ti izvucena ove godine?:obrva:
|
Jos jedno pitanje imam u vezi formulara, ako ovde neko radi na ugovor ,dakle nije na neodredjeno da li navodim da radi ili da naznacim da je to privremeni posao, i ako si nezaposlen da li je ok da to napisem kao svoj trenutni status ?
Hvala unapred!
|
Citat:
Prvobitno poslao korisnik milos
(Poruka 22808)
Ako je drzavna skola mozes pod University pa da im dokazes tamo inace visa skola po meni bi trebalo da ide pod other i onda na liniji upises Associate degree sto je po njihovom skolskom sistemu visa skola a nije college da bi bio bacherlo i to je pitanje ko zna kod nas sta je bacherlo a sta nije.... :blink:
|
Ja sam ovo na osnovu diplome napisala jer sam kada sam diplomirala na Visokoj školi dobila i diplomu na engleskom, pa sam uredno prepisala naziv diplome... A i ponovo kažem, tako su mi rekli iz ambasade u Bg-u.
Pozdrav
|
Citat:
Prvobitno poslao korisnik nataly
(Poruka 22886)
Jos jedno pitanje imam u vezi formulara, ako ovde neko radi na ugovor ,dakle nije na neodredjeno da li navodim da radi ili da naznacim da je to privremeni posao, i ako si nezaposlen da li je ok da to napisem kao svoj trenutni status ?
Hvala unapred!
|
Bitno je u svemu da se napise kako jeste, ko je nezaposlen - tako pise, to je samo trenutno stanje i njima je normalno da ljudi u nekim fazama ne rade. A ako radis (na belo :grin:) mislim da je nebitno da li je na ugovor ili na neodredjeno - tvoj status je da si zaposlena - i ne zna se da li ce tebi mozda biti produzen taj ugovor. Tako da ja bih stavila samo da sam zaposlena i tacka.:grin: (po sistemu radim tu i tu, od tad i tad).
|
Citat:
Prvobitno poslao korisnik Orange
(Poruka 22891)
Bitno je u svemu da se napise kako jeste, ko je nezaposlen - tako pise, to je samo trenutno stanje i njima je normalno da ljudi u nekim fazama ne rade. A ako radis (na belo :grin:) mislim da je nebitno da li je na ugovor ili na neodredjeno - tvoj status je da si zaposlena - i ne zna se da li ce tebi mozda biti produzen taj ugovor. Tako da ja bih stavila samo da sam zaposlena i tacka.:grin: (po sistemu radim tu i tu, od tad i tad).
|
Hvala na brzom odgovoru,bolje da se konsultujem sa mojim dragim forumasima nego da pogresim negde:grin:! Decko radi na ugovor a ja sam nezaposlena, tako da cu tako i da popunim ,hvla jos jednom. Pozdrav!:skviz:
|
highvoltage84 |
16.07.2011 00:42 |
E sad izvučen sam u DV 2011 pa me interesuje sledeće,kao i ostale članove iz razloga da se ne bi nešto zabrljalo i tako sve otišlo u pm, dakle navešću samo tačke iz formulara koje mi nisu jasne a koje bi ja popunio kako mislim a vi me ispravite.
Iz formulara DS 122:
7.Work Experience
a.Within last 5 years,i have worked at lest 2 years in a job that requires at least 2 years of training or exp:
yes no
b.Occupation
Da navedem celokupno radno iskustvo u okviru zadnjih 5godina,ili samo da sam radio 2 godine na poslu za koji je potrebno 2 godine treninga/iskustva?
Na mestu potpisa upisati ime i prezime na maternjom jeziku i u produzetku datum popunjavanja formulara? hvala unapred...i
Iz formulara DS 230 part I:
6. Place of Birth Province Country pošto sam rodjen u Sloveniji,da pišem Mesto:Ljubljana Provincija:Slovenija i Zemlja:SFRJ ili samo na Mesto:Ljubljana Provincija da ne pišem ništa i Država:Slovenia
10.Da navedem adresu i ime osobe kod koje bi za početak ostao,a pod brojem 11. samo njenu adresu na kojoj bi želeo da primim svu nadolazeću dokumentaciju jel?
14.Da li navodim ženino devojačko prezime ili venčano
30.List below all places u have lived for at least 6 months since reaching the age of 16,including places in your country of nationality.
Živeo sam od rodjenja do 7 godine u Sloveniji,a trenutno u Srbiji već 20 godina.Da navedem prvo gde trenutno živim tj. Leskovac,provincija ništa i u polje country:Serbia ili da prvo navedem Ljubljana,Slovenia,SFRJ(tj. Ljubljana,provincija prazno i zemlja Slovenija).
31.a Persons named in 14 and 29 who will acompany youto the United States now. Šta ovde da pišem.
32.b Persons named in 14 and 29 who will follow you to the United States at a later date. Da u oba polja napišem imena i prezimena žene i sina ili nešto drugo.
34.Branch jel tu da upišem koji sam rod bio?i šta da navedem
43.Would u like to receive a replacement card. da ili ne kakva je to kartica
I jos ovo,da li formular DS-230 trebam sva 4 dela da napišem zasebno i u ženino i u dečije ime,što bi značilo još 8 papira ukupno za njih dvoje,inače sin ima 8 meseci,uskoro će 9.
HVALA UNAPRED NAJLEPŠE
|
Pitanje za adno iskustvo:
Ako imas radno iskustvo u poslednje dvije godine, a pri tom mozes da dobijes potvrdu da si bio u radnom odnosu, navedi.
Samo potpis svojerucno (jer je potpis).
Nema vise SFRJ (na zalost) pa tako samo napisi, Ljubljana, Slovenia, i to je to.
Ako si siguran za tu osobu, navedi podatke, mada i ne moras, jer ces svakako u ambasadu morat ponijet e-mail ili pozivno pismo od osobe koja ce ti "pomoc"!
Valjda bi trebalo zenino djevojacko, mada nisam siguran.
Idi po redu: Slovenija (od kad do kad) pa srbija (od kad do dan danas) :)
43. Ovo odgovaras sa jes u slucaju ako si prije aplicirao za SSN, ali posto nisi (vjerovatno) preskoci.
DS 122 popunjavas samo za sebe.
DS 230 popunjavas za sve koji idu sa tobom.
|
todorovskimkd |
16.07.2011 10:59 |
Citat:
Prvobitno poslao korisnik lukau13
(Poruka 24221)
Pitanje za adno iskustvo:
Ako imas radno iskustvo u poslednje dvije godine, a pri tom mozes da dobijes potvrdu da si bio u radnom odnosu, navedi.
Samo potpis svojerucno (jer je potpis).
Nema vise SFRJ (na zalost) pa tako samo napisi, Ljubljana, Slovenia, i to je to.
Ako si siguran za tu osobu, navedi podatke, mada i ne moras, jer ces svakako u ambasadu morat ponijet e-mail ili pozivno pismo od osobe koja ce ti "pomoc"!
Valjda bi trebalo zenino djevojacko, mada nisam siguran.
Idi po redu: Slovenija (od kad do kad) pa srbija (od kad do dan danas) :)
43. Ovo odgovaras sa jes u slucaju ako si prije aplicirao za SSN, ali posto nisi (vjerovatno) preskoci.
DS 122 popunjavas samo za sebe.
DS 230 popunjavas za sve koji idu sa tobom.
|
ve molam ako nekoj zna sta da napravim vo mojov slucaju moja zena e izvucena na ovojgodisno lutrio problemot mi e sega toa sto taa se priijavi na lotarijata so svoeto prezime a sega go ima prevzemeno moeto prezime neznam koe prezime da pisem na ovi dokumenti ve molam nekoj ako znae kako treba da napisam da mi pomogne
|
highvoltage84 |
16.07.2011 16:35 |
E a jel mogu ručno da popunim sve obrasce hemijskom olovkom ili moram sve da kucam i upišem tastarurom?
|
Amra Huric |
16.07.2011 16:48 |
LJUDI MOLIM VAS AKO IKAKO MOZE POMOZITE
evo tek sam sad usla da provjerim da li sam prosla, medjutim kad god ukucam svoj code ispadne mi season timeout
A pravi mi je kod, neznam sta da radim, molim vas pomozite mi please!!!!
hvala unaprijed
|
Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 13:38. |
|
Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Mišljenja, saveti, izjave, ponude ili druge informacije ili sadržaji nastali na forumu vlasništvo su onoga ko ih je kreirao, a ne sajta ZelenaLutrija.com. ZelenaLutrija.com ne garantuje tačnost, kompletnost ili upotrebnu vrednost informacija, stavova, saveta ili datih izjava. Ne postoje uslovi pod kojima bi sajt ZelenaLutrija.com bio odgovoran za štetu ili gubitak koji je posledica bilo čijeg oslanjanja na nepouzdane informacije, ili bilo kakve informacije nastale kroz komunikaciju između članova.
Sajtove koji su linkovani sa ovog sajta ne kontrolišemo, ne podržavamo, niti smo pregledali bilo kakve sadržaje na takvim sajtovima. Mi nećemo biti odgovorni za legalnost, tačnost ili prikladnost bilo kog sadržaja, oglasa, proizvoda, usluga ili informacije lociranim na ili distribuiranih kroz druge web sajtove, niti za bilo kakvu štetu nastalu kao posledica takvih informacija.
ZelenaLutrija.com drži i čuva druga prava vlasništva na sajtu.
Osim informacija koje su u javnom vlasništvu ili za koje dobijete dozvolu, nemate pravo da kopirate, modifikujete ili na bilo koji način menjate, objavljujete, prenosite, distribuirate, izvršavate, prikazujete ili prodajte bilo koju informaciju zaštićenu pravima vlasništva. Slanjem informacija ili sadržaja na bilo koji deo ZelenaLutrija.com foruma, Vi automatski dozvoljavate i predstavljate garanciju da imate pravo da dozvolite ZelenaLutrija.com ili članovima ZelenaLutrija.com bespovratnu, kontinualnu, neograničenu, globalnu dozvolu da koriste, kopiraju, izvršavaju, prikazuju i distribuiraju takve informacije i sadržaje i da iz takvih sadžaja koriste bilo koji deo u bilo koje svrhe, kao i pravo i dozvolu da koriste gore navedene sadržaje. Svi zaštitni znakovi (trademarks), logotipi, oznake usluga, firme ili imena proizvoda koji se pominju na ovom web sajtu su vlasništvo kojim raspolažu njihovi vlasnici.