ZELENA KARTA - LUTRIJA

ZELENA KARTA - LUTRIJA (http://www.zelenalutrija.com/forum/index.php)
-   Vodič za emigrante (http://www.zelenalutrija.com/forum/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Najplaćeniji poslovi u Americi - without college degree (http://www.zelenalutrija.com/forum/showthread.php?t=1206)

Dzordz 08.01.2013 09:39

@Vrhunski
CCNA je dno piramide dok je CCIE vrh piramide.
Cisto da se zna plate za CCIE su $120.000+ a za one sa 5+ godina iskustva idu i do $200.000 ali to je sve u domenu teorije nekom ko ulazi u to pricati o tome :)
I treba mnoooogo vise od 2 godine da se to savlada kako valja.

vrhunski 08.01.2013 09:45

jeste ja samo kazem pamet u glavu :-)

MiCemoProbati 08.01.2013 13:15

Citat:

Prvobitno poslao korisnik vrhunski (Poruka 35144)
ja sad kazem al ozbiljno CCNA maltene garantuje dobijanje posla u ovoj oblasti u roku od 10 dana a mislim da je i to previse. Kod mene u firmi meni placaju $5400 da im dovedem nekoga ko ima CCNA. :-) a trebaju nam 4 samo u mom timu. Plata je ovde ko na pijaci ali nije ispod 40$ po satu a moze da varira i do $80. Meni firma placa obuku sada za CCNA ali uvek neki preci poslovi kad tek dodjete zato je bitno da se to odradi pre polaska sto bi rekli pamet u glavu....kad Vas izvuku :)

Uglavnom onaj koga izvuku na lutriji treba da uci za CCIE (taman skoro da ima toliko vremena) :-) i da dodje ovde sa time. Sa sertifikovanim CCIE ste bog i batina ovde pa makar i da nemate pojma engleski.

Ono sto jeste tacno IT se sastoji od mnogo razlicitih delova i mnogo vise nego sto je nabrojano i ne moze se nista generalizovati.

Opet kazem to je iz mog iskustva tj kako je oko mene to ne znaci da je tamo negde u Teksasu isto tako....

Vrhunski, jedino na sta imam primjedbu je to sto se ipak svi vecinom slazu da je i za sami CCNA potrebno dobro poznavanje engleskog (zbog toga sam jos uvijek i u nedoumici da li upisati taj kurs), a da ne pricamo za CCIE koji je ono vrh nivo. Tako da, da bi imao mogucnost biti bog i batina moras znati engleski :grin:

Dzordz 08.01.2013 14:28

@Vrhunski
Ajde onda ako vec znas cifre po CA reci mi kako stoje Project Managament/People Management za Telco firme ono iskustvo, ITIL, PMP, CCNP itd?

vrhunski 08.01.2013 18:40

Citat:

Prvobitno poslao korisnik Dzordz (Poruka 35149)
@Vrhunski
Ajde onda ako vec znas cifre po CA reci mi kako stoje Project Managament/People Management za Telco firme ono iskustvo, ITIL, PMP, CCNP itd?

Mogu da ti kazem da je obican project coordinator 35$+ (moja zena konkretno)
PMP je 50$ + takodje a ako imas jos nesto dodatno na sve to...onda je realno oko 70$ po satu. Mada mislim da neko ko ima tako nesto vrlo lako moze preci iz contract pozicije u salary. PMP je ovde bas cenjen. Moja zena je CAPM i zato sam upucen. (polagala u Srbiji pre polaska).

Mirko86 08.01.2013 18:58

Vrhunski,

prema tvojoj prici, silicijumska dolina je zemlja snova za svakog u IT, sto je lepo cuti.Ne znam zasto, ali iz nekog razloga moje vidjenje tog regiona je bilo kao krajnje odrediste za svakog IT profesionalca, ali da tamo nema sta da trazi neko bez narocitog iskustva od 3-5 godina sa jakim referencama.Ne znam tacno kojim poslom se bavis, ali ako znas kakvo je stanje sa web developerima(php/python/javascript/sql) iz prve-druge ruke sto se tice satnica i koliko su trazeni bilo bi lepo cuti.

Dzordz 08.01.2013 19:09

Ko razmislja o IT i generalno tehnickim naukama neka gleda i Raliegh NC

$70 na sat je pristojno, moglo bi se raditi.

minimaxus 08.01.2013 19:54

Vrhunski, nema razloga da ti ne vjerujemo, ja se od sveg srca nadam da je tako :). Jasno mi je i to da je u Kaliforniji standard veci, odnosno zivot skuplji. Citao sam i tvoj blog, gdje si govorio o zaposlenju i satnici, ali da li je moguce da je toliko slobodnih mjesta u IT-u, i da se moze startovati sa minimalnim poznavanjem engleskog jezika i skromnim znanjem? Ako je neko radio u IT 5 godina prije dolaska u Ameriku, to znaci da mu tamo satnica nece biti ispod 50 dolara? Ako jos ima neki sertifikat, gdje mu je kraj?

Ako nije tajna, na kojoj poziciji ti konkretno radis i koja su ti zaduzenja?

Meni je CA inace primamljiva destinacija, sto zbog struke, sto zbog klime.

PS. Bilo bi krajnje vrijeme da otvorimo novu temu za IT manjinu :D!

vrhunski 08.01.2013 19:55

Citat:

Prvobitno poslao korisnik Mirko86 (Poruka 35154)
Vrhunski,

prema tvojoj prici, silicijumska dolina je zemlja snova za svakog u IT, sto je lepo cuti.Ne znam zasto, ali iz nekog razloga moje vidjenje tog regiona je bilo kao krajnje odrediste za svakog IT profesionalca, ali da tamo nema sta da trazi neko bez narocitog iskustva od 3-5 godina sa jakim referencama.Ne znam tacno kojim poslom se bavis, ali ako znas kakvo je stanje sa web developerima(php/python/javascript/sql) iz prve-druge ruke sto se tice satnica i koliko su trazeni bilo bi lepo cuti.

Vidi treba biti realan. Ovo "jake reference" nije tacno :). Niko nista ne proverava al sad ti kazem ozbiljno. Bukvalno. Radi se background check (cisto da vide da nisi neki serial killer) i to je to. Ti njima ako napises master nece ti ni diplomu traziti (imam vec jedno 5 primera ovde da je tako). Mojoj zeni nisu trazili ni diplomu, ni reference ni CAPM sertifikat vec sve ti veruju na rec. Deluje smesno ali tako je. Moj drug je napisao da je radio 15 godina u IT-iju i naravno zaposlili su ga, jednom kad te zaposle na tebi je da se izboris da opstanes :)

minimaxus 08.01.2013 20:05

I da, ako imas neku lokalnu berzu poslova okaci nam ovdje :). Thanks

Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 19:15.

Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.

Mišljenja, saveti, izjave, ponude ili druge informacije ili sadržaji nastali na forumu vlasništvo su onoga ko ih je kreirao, a ne sajta ZelenaLutrija.com. ZelenaLutrija.com ne garantuje tačnost, kompletnost ili upotrebnu vrednost informacija, stavova, saveta ili datih izjava. Ne postoje uslovi pod kojima bi sajt ZelenaLutrija.com bio odgovoran za štetu ili gubitak koji je posledica bilo čijeg oslanjanja na nepouzdane informacije, ili bilo kakve informacije nastale kroz komunikaciju između članova.
Sajtove koji su linkovani sa ovog sajta ne kontrolišemo, ne podržavamo, niti smo pregledali bilo kakve sadržaje na takvim sajtovima. Mi nećemo biti odgovorni za legalnost, tačnost ili prikladnost bilo kog sadržaja, oglasa, proizvoda, usluga ili informacije lociranim na ili distribuiranih kroz druge web sajtove, niti za bilo kakvu štetu nastalu kao posledica takvih informacija.
ZelenaLutrija.com drži i čuva druga prava vlasništva na sajtu.
Osim informacija koje su u javnom vlasništvu ili za koje dobijete dozvolu, nemate pravo da kopirate, modifikujete ili na bilo koji način menjate, objavljujete, prenosite, distribuirate, izvršavate, prikazujete ili prodajte bilo koju informaciju zaštićenu pravima vlasništva. Slanjem informacija ili sadržaja na bilo koji deo ZelenaLutrija.com foruma, Vi automatski dozvoljavate i predstavljate garanciju da imate pravo da dozvolite ZelenaLutrija.com ili članovima ZelenaLutrija.com bespovratnu, kontinualnu, neograničenu, globalnu dozvolu da koriste, kopiraju, izvršavaju, prikazuju i distribuiraju takve informacije i sadržaje i da iz takvih sadžaja koriste bilo koji deo u bilo koje svrhe, kao i pravo i dozvolu da koriste gore navedene sadržaje. Svi zaštitni znakovi (trademarks), logotipi, oznake usluga, firme ili imena proizvoda koji se pominju na ovom web sajtu su vlasništvo kojim raspolažu njihovi vlasnici.