ZELENA KARTA - LUTRIJA

ZELENA KARTA - LUTRIJA (http://www.zelenalutrija.com/forum/index.php)
-   Stare teme (http://www.zelenalutrija.com/forum/forumdisplay.php?f=22)
-   -   Placanje na intervjuu kreditnom karticom (i ostalo cime Landu upropastismo temu!) (http://www.zelenalutrija.com/forum/showthread.php?t=425)

kaneolopa 07.03.2009 23:47

Citat:

Prvobitno poslao korisnik Žana (Poruka 8125)
ja sam pricala o trecem stepenu, moja bratanica zavrsava treci stepen i o tome sto ona uci za tri godine ovde daju certificate. Druga je stvar Academy of Culinary Arts koju imamo ovde i koju moja bratanica planira da dace Bog upise jednog dana i to je zaista umetnost :) tako nesto verujem da priznaju bez problema, znaci visu i fakultet koji pominjes... again, to je samo moje razmisljanje - nisam pokretna enciklopedija :)

Onda smo se pogresno sporazumeli ... ja sam pricala o 4 stepenu... :grin:
Cula za slucajeve koji su odbijeni jer su imali 3 stepen pa visu posle toga upisanu... koji nisu zavrsili.
Da onda na kraju saberemo i oduzmemo... bilo koja 4 godishnja skola koja je regularno zavrsena se priznaje, a sa vanrednim skolovanjima dokle god je zavrzeno 4 god sve je ok.

Zana 07.03.2009 23:54

Ajd' sad tura pica za celo drustvo :1081::1081::1081: i duplo za drustvo u uglu hihihihhii

Amerikanac2009 08.03.2009 00:11

Ajd da i ja upadnem sa dva pitanja. Zavrsio srednju cetvorogodisnju poljoprivrednu. posle toga neozbiljno krenuo da se bavim novinarstvom, pa preraslo u ozbiljno - vec 12-ta godina. U medjuvremenu radio neke projekte za OEBS i dobijem stipendiju za fakultet od njih. To prekinem 2006. jer sam otisao u USA da izvestavam sa neke konvencije za B-92 i radio S iz Bgd-a. Imam potvrdu o polozenim ispitima pa cu im nositi na uvid. e sada imam mozda problem. Vojsku nisam sluzio - odlagao zbog posla. Kada god je trebalo da odem uvek mi se ispreci neka nova kombinacija na poslovnom planu pa sam odlagao. Posto sam ekstremno mrsav nekako sam dobio odlaganje vojske do 2010. god. i pise mi "privremeno nesposoban za sluzenje vojnog roka". S obzirom da mi treba potvrda za intervju dali su mi uvojnom odseku potvrdu da nisam bio u na sluzenju vojnog roka pa navedu razlog "privremeno nesposoban" ali ne pise iz kog razloga... Da li cu imati problem zbog takvog vida dokumenta?:wtf:

Zana 08.03.2009 00:29

A zar nije limit za sluzenje do 27-me? Ili sam ja to pomesala sa USA uslovom za registraciju? Ja preracunah da si ti po godinama iskustva well above that...Pa ja cujem sav nas podmladak sluzio civilno po raznim bolnicama, starackim domovima etc? Sto to ne uradi? c,c,c,c :nene: Mislim da SrEdjevic nije sluzio i koliko vidim godinama je tu :) nemam po'ma sad da li tu potvrdu traze zbog balkanskih ratova da vide da nije bio neki crime ili zbog neceg drugog... ili da vide da ne bezis u USA da bi izbegao neke zakonske posledice zbog vojske... e pa kod vas muskih je bas to komplikovano :nene:

kaneolopa 08.03.2009 00:31

Nazoves ambasadu i pitas to za potvrde... a mislim da ti ne bi bilo na odmet da poneses potvrde o radnom odnosu. to shto imas potvrdu o polozenim ispitima to njih nista ne interesuje... ne ides ti brate u turisticku posetu ... vec emigriras u US

Amerikanac2009 08.03.2009 00:48

Ma ja radim za coveka koji mi je dao Affidavit. Uzeo sam i potvrdu da sam u stalnom radnom odnosu. On ima firmu kod nas a biznis u Americi. Tamo smo se i upoznali i kada mi je isticala viza tada mi ponudio posao i evo vec dve godine sam u njegovoj firmi u stalnom radnom odnosu. znam, kriv sam sto nisam to regulisao i civilnim putem, al sta da se radi - kazem, uvek mi se desavala neka fina poslovna kombinacija, pa faks, pa odlazak u USA.. tako da sam to odlagao. Jeste, Zana, limit je jos uvek 27.god. zivota, ali izgleda da ce od 2010.god. biti ukinuto redovno sluzenje vojnog roka kao u drugim zemljama u nasem okruzenju... Dakle, mislite da je najbolje da pozovem ambasadu?

kaneolopa 08.03.2009 00:56

Vidi prvo ako mozes ikako da skines tu vojsku sa vrata ... za civilnu neko treba da te "trebuje" pa to onda moze da olaksa i samo sluzenje. Koliko se ja secam bilo je nekih slucajeva koji su sluzili vojsku i povremeno isli u inostranstvo :obrva:

dejancic 08.03.2009 01:40

Citat:

Prvobitno poslao korisnik kaneolopa (Poruka 8133)
Koliko se ja secam bilo je nekih slucajeva koji su sluzili vojsku i povremeno isli u inostranstvo :obrva:

Ja cuo za jedan, a i taj mi je bio vise nego dovoljan da mi pokvari dan
http://petarj.blogspot.com/2009/01/s...rope.html:wtf:
Sve je bilo kako treba, ustajanje, kafica, novine, a onda :udri:
A doticni, da ga ne imenujem, mi je jos jaci: ''Sećam se da je Milikić služio NEKI vojni rok'':bravo:
Nego, kad smo vec kod toga, jel neko planirao da osniva neku zelenolutrijasku delegaciju, da se uclanim pa da onda kao covek odem da se prijavim za vojsku:grin:

tanik 08.03.2009 13:59

Imam proverenu informaciju da vanredno zavrsenu cetvorogodisnju srednju skolu ne priznaju kao ekvivalent njihovih 12 razreda sto je uslov za GC (mog drugara odbili iz tog raloga) a to sa visom vredi probati ali nista ne garantuje jer su meni vratili fakultetsku diplomu i konzulu odneli samo srednjoskolsku.

Sloba_Kg 08.03.2009 16:29

Citat:

Prvobitno poslao korisnik Amerikanac2009 (Poruka 8129)
S obzirom da mi treba potvrda za intervju dali su mi uvojnom odseku potvrdu da nisam bio u na sluzenju vojnog roka pa navedu razlog "privremeno nesposoban" ali ne pise iz kog razloga... Da li cu imati problem zbog takvog vida dokumenta?:wtf:

SIGURNO neces imati nikakvih problema zig odlozene vojske.
Potvrda ti na intervjuu ne treba (ja je nisam imao) Kad budes prelazio granicu ponesi tu potvrdu za slucaj da te nasi panduri zaustave.

Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 03:25.

Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.

Mišljenja, saveti, izjave, ponude ili druge informacije ili sadržaji nastali na forumu vlasništvo su onoga ko ih je kreirao, a ne sajta ZelenaLutrija.com. ZelenaLutrija.com ne garantuje tačnost, kompletnost ili upotrebnu vrednost informacija, stavova, saveta ili datih izjava. Ne postoje uslovi pod kojima bi sajt ZelenaLutrija.com bio odgovoran za štetu ili gubitak koji je posledica bilo čijeg oslanjanja na nepouzdane informacije, ili bilo kakve informacije nastale kroz komunikaciju između članova.
Sajtove koji su linkovani sa ovog sajta ne kontrolišemo, ne podržavamo, niti smo pregledali bilo kakve sadržaje na takvim sajtovima. Mi nećemo biti odgovorni za legalnost, tačnost ili prikladnost bilo kog sadržaja, oglasa, proizvoda, usluga ili informacije lociranim na ili distribuiranih kroz druge web sajtove, niti za bilo kakvu štetu nastalu kao posledica takvih informacija.
ZelenaLutrija.com drži i čuva druga prava vlasništva na sajtu.
Osim informacija koje su u javnom vlasništvu ili za koje dobijete dozvolu, nemate pravo da kopirate, modifikujete ili na bilo koji način menjate, objavljujete, prenosite, distribuirate, izvršavate, prikazujete ili prodajte bilo koju informaciju zaštićenu pravima vlasništva. Slanjem informacija ili sadržaja na bilo koji deo ZelenaLutrija.com foruma, Vi automatski dozvoljavate i predstavljate garanciju da imate pravo da dozvolite ZelenaLutrija.com ili članovima ZelenaLutrija.com bespovratnu, kontinualnu, neograničenu, globalnu dozvolu da koriste, kopiraju, izvršavaju, prikazuju i distribuiraju takve informacije i sadržaje i da iz takvih sadžaja koriste bilo koji deo u bilo koje svrhe, kao i pravo i dozvolu da koriste gore navedene sadržaje. Svi zaštitni znakovi (trademarks), logotipi, oznake usluga, firme ili imena proizvoda koji se pominju na ovom web sajtu su vlasništvo kojim raspolažu njihovi vlasnici.