ZELENA KARTA - LUTRIJA

ZELENA KARTA - LUTRIJA (http://www.zelenalutrija.com/forum/index.php)
-   Lokacije u USA (http://www.zelenalutrija.com/forum/forumdisplay.php?f=9)
-   -   New York City, New York (http://www.zelenalutrija.com/forum/showthread.php?t=174)

milosx 12.05.2014 23:32

Koliko sam ja video trulia sakuplja oglase sa craigslist i samo ih locira na mapi. Kada klikneš na bubble i ideš na detalje svakako ti otvori taj oglas na craigslistu.

milosx 13.05.2014 00:00

Prešao sam se u prethodnom postu... Mislio sam na http://padmapper.com

dd983 13.05.2014 16:08

Citat:

Prvobitno poslao korisnik milosx (Poruka 46000)
Prešao sam se u prethodnom postu... Mislio sam na http://padmapper.com

od skoro ta opcija(mapa) postoji i na cl, olaksava pretragu dosta mada adresa nije uvek 100% tacna jer u pojedinim slucajevima nije napisana mozda u pravom formatu.

elefteros 15.05.2014 16:33

Stigli odgovori:

1. Naked Apartments

2. Street Easy

elefteros 15.05.2014 21:43

Edit onog gore (kada već nema druge :D)

Proverio oba sajta i nijedne nekretnine nema u cenovnom rangu koje sam uspevao da pronađem na Zilou i onom drugom.

ebzvz.

elefteros 15.05.2014 23:17

Na Naked Apartments sam pronašao zanimljiv vodič kako tražiti nekretninu u Njujorku, na šta obratiti pažnju, koliko bi trebalo imati para (tj. zarađivati godišnje) za različite cenovne rangove rente itd.

Nadam se da vam neće tražiti registraciju za čitanje ovoga:

http://www.nakedapartments.com/guide...rtment-hunting

johnny_nyc 16.05.2014 08:24

Citat:

Prvobitno poslao korisnik elefteros (Poruka 46142)
Na Naked Apartments sam pronašao zanimljiv vodič kako tražiti nekretninu u Njujorku, na šta obratiti pažnju, koliko bi trebalo imati para (tj. zarađivati godišnje) za različite cenovne rangove rente itd.

Nadam se da vam neće tražiti registraciju za čitanje ovoga:

http://www.nakedapartments.com/guide...rtment-hunting

ovaj dio sam pročitao i super je vodič i uvid kako stvari stoje odnosno šta je bitno pri rentanju stanova, sve mi se čini da ću trebati cosignera :)

milosx 07.07.2014 03:31

Iznajmljuje se jednosoban stan za avgust i septembar u Elmhurst-u (queens, 9 stanica od Menhetna ili 25 min Central Park-a). Javite se na PM pa cu proslediti kontakt

johnny_nyc 22.08.2014 03:16

Evo ljudi napokon pozdrave saljem iz USA, stigli smo prije par sati i nakadno cu napisati nase iskustvo as imigracije. Pozdrav svima :1081:

via 23.08.2014 02:57

Citat:

Prvobitno poslao korisnik johnny_nyc (Poruka 48112)
Evo ljudi napokon pozdrave saljem iz USA, stigli smo prije par sati i nakadno cu napisati nase iskustvo as imigracije. Pozdrav svima :1081:

Dobro nam došli sa ove strane bare :bravo::bravo::bravo:
Dobro se odmorite i onda u nove pobjede...:) :)

johnny_nyc 23.08.2014 13:35

Citat:

Prvobitno poslao korisnik via (Poruka 48148)
Dobro nam došli sa ove strane bare :bravo::bravo::bravo:
Dobro se odmorite i onda u nove pobjede...:) :)

Hvala ti puno via :) nekako još uvijek ne vjerujemo da smo ovdje i sada će nam stvarno trebati malo vremena da se poslozimo i onda pomalo idemo naprijed.

E sada evo naše iskustvo sa JFK imigracije, sletili smo negdje oko oko 16,20 i 10 min kasnije već bili u redu. Ljudi sa JFK su prozivali tko ima us putovnicu i green Card ide u fast lane, mi smo rekli da imamo imigracijsku vizu i rekli su nam da idemo u red za visitore. Poslije smo pitali još jednom dali mi zaista idemo u red za visitore i rekli su nam naravno, poslije sat i pol smo došli na red i rekli nam da mi nismo trebali tu čekati :drool: i poslali nas gdje treba, savjet: ne pitajte ništa samo odmah izvadite kuvertu iz ambasade i kada to vide onda vas upućuju tamo gdje treba. Kada smo jednom došli do te sobe tamo smo bili gotovi za 15 min, službenik nam je rekao da moramo sami na Social security office i da nam on neće doći automatski, tako da za par dana idemo na sso. Za sada je to to, kako se kaže i'll keep you posted :)

NS2015 23.08.2014 15:24

Citat:

Prvobitno poslao korisnik johnny_nyc (Poruka 48160)
Hvala ti puno via :) nekako još uvijek ne vjerujemo da smo ovdje i sada će nam stvarno trebati malo vremena da se poslozimo i onda pomalo idemo naprijed.

E sada evo naše iskustvo sa JFK imigracije, sletili smo negdje oko oko 16,20 i 10 min kasnije već bili u redu. Ljudi sa JFK su prozivali tko ima us putovnicu i green Card ide u fast lane, mi smo rekli da imamo imigracijsku vizu i rekli su nam da idemo u red za visitore. Poslije smo pitali još jednom dali mi zaista idemo u red za visitore i rekli su nam naravno, poslije sat i pol smo došli na red i rekli nam da mi nismo trebali tu čekati :drool: i poslali nas gdje treba, savjet: ne pitajte ništa samo odmah izvadite kuvertu iz ambasade i kada to vide onda vas upućuju tamo gdje treba. Kada smo jednom došli do te sobe tamo smo bili gotovi za 15 min, službenik nam je rekao da moramo sami na Social security office i da nam on neće doći automatski, tako da za par dana idemo na sso. Za sada je to to, kako se kaže i'll keep you posted :)

Informacije koje delite sa nama na forumu su super i puno ce nam znaciti kada budemo dobili vizu. Pisite nam sve kako vam se desva da bi svi ostali mogli lakse da se spreme za dolazak preko bare. hvala jos jednom na nesebicnom pisanju.

ggtron 12.08.2015 21:20

Ajd da malo osvezimo staru temu. Mozete pretpostaviti - verovatno cu u NYC. Pa ako neko ima svezija iskustva, voleo bih da cujem.

Npr. dolazim za mesec dana, ne znam nikog i nemam gde da budem.

Savet? :)

johnywalker 13.08.2015 04:10

wow...to se zove hrabrost :) ja se ne bih smio usuditi tako otići u new york iz jednostavnog razloga što sam bio tamo već nekolik puta kao turista i smatram da je grad pre, preskup. pogotovo stanovanje. još ako nemaš nikoga vjerujem da će biti poteško, ali ne mora značiti. možda da počneš već tražiti posao i slati prijave.

ggtron 14.08.2015 14:11

Citat:

Prvobitno poslao korisnik johnywalker (Poruka 56192)
wow...to se zove hrabrost :) ja se ne bih smio usuditi tako otići u new york iz jednostavnog razloga što sam bio tamo već nekolik puta kao turista i smatram da je grad pre, preskup. pogotovo stanovanje. još ako nemaš nikoga vjerujem da će biti poteško, ali ne mora značiti. možda da počneš već tražiti posao i slati prijave.

Mozda bih imao neki pocetni posao, mada s obzirom da sam IT Engineer verujem da necu dugo traziti posao. Uostalom: He who dares -wins! :1081:

johnywalker 14.08.2015 14:24

aha, ok to vec zvuci bolje. ne bi trebalo biti problema onda naci brzo posao ako si iz IT polja. ja bih se na tvom mjestu vec sada poceo prijavljivati za razne pozicije u tvom sektoru. sretno

milosx 14.08.2015 17:05

Citat:

Prvobitno poslao korisnik ggtron (Poruka 56229)
Mozda bih imao neki pocetni posao, mada s obzirom da sam IT Engineer verujem da necu dugo traziti posao. Uostalom: He who dares -wins! :1081:

25og septembra imas Startup Job Fair
http://startupjobfair.org/
pa bi mogao vec da se registrujes

Ja sam na sadasnji posao konkurisao jos iz srbije, a odgovor i poziv na intervju sam dobio mesec dana nakon sto sam dosao.

Mnogi poslovi za IT na Monster-u i Indeed su zapravo agencije (iz oglasa ne moze da se skonta) pa ce te svakako odmah zvati da dodjes da pricaju sa tobom i ubace te u bazu. Za to je mozda dobro da odmah imas broj. Citao sam kod johnywalker-a na blogu da je on imao skype broj pa mozda ima neki savet oko toga jer ga ja nisam koristio.

halobeograd 19.10.2015 08:12

pozdrav svima,

čitam vas već danima i hvala vam do neba, mnogo pomažu iskustva koja ne sebično delite sa nama.
Ja se tek nadam GC, i dolasku u USA. Dvoumim se izmedju NYC i Seattle-a za koji sam čula da je divan, porodičan i da je mala stopa nezaposlenosti. Prosto pruža mogućnosti...
A NY, eh taj NY ljubav moja neostvarena, kojoj se uvek iznova vraćam i nadam, samo nisam sigurna koliko je dobar izbor za dolazak sa dvoje dece (trenutno 7 i 3).
Značilo bi mi ako bi neko podelio iskustvo, ko je otisao u NY sa decom, koji kraj bi preporučio imajući u vidu cene, školovanje, bezbednost.... Da sam sama znala bih šta mi je činiti, ali ovako... :nene:
HELP :blink:

johnny_nyc 19.10.2015 20:40

Citat:

Prvobitno poslao korisnik halobeograd (Poruka 57718)
pozdrav svima,

čitam vas već danima i hvala vam do neba, mnogo pomažu iskustva koja ne sebično delite sa nama.
Ja se tek nadam GC, i dolasku u USA. Dvoumim se izmedju NYC i Seattle-a za koji sam čula da je divan, porodičan i da je mala stopa nezaposlenosti. Prosto pruža mogućnosti...
A NY, eh taj NY ljubav moja neostvarena, kojoj se uvek iznova vraćam i nadam, samo nisam sigurna koliko je dobar izbor za dolazak sa dvoje dece (trenutno 7 i 3).
Značilo bi mi ako bi neko podelio iskustvo, ko je otisao u NY sa decom, koji kraj bi preporučio imajući u vidu cene, školovanje, bezbednost.... Da sam sama znala bih šta mi je činiti, ali ovako... :nene:
HELP :blink:

Mi smo dosli bez djece ali imamo dosta prijatelja sa djecom pa ti mogu reci iz njihove perspektive.

Za NYC area kazu da public schools nisu najbolje i ljudi koji zive u nyc area ako si mogu to priustiti salju djecu u privatne skole. Ako zelis u county koji ima odlican school system pogledaj westchester county (eastchester, scarsdale, irvington, chappaqua, hartsdale, bronxville...), nabrojani dijelovi westchestera su blizu grada...vlakom 35 min, chappaqua malo vise jer je gore sjevernije.

halobeograd 20.10.2015 07:44

@Johnny_nyc Hvala ti, ove informacije mi baš znače.Nisam gledala ovaj county. A znaš li kako se kreću cene stanova tamo? Jer ako kažeš da je kraj sa odličnim schooling sistemom to onda verovatno znači da su i stanovi na "odličnoj" ceni :wacko:
Kakva je povezanost Westchester County-ja sa Downtownom?

johnny_nyc 20.10.2015 13:42

Citat:

Prvobitno poslao korisnik halobeograd (Poruka 57768)
@Johnny_nyc Hvala ti, ove informacije mi baš znače.Nisam gledala ovaj county. A znaš li kako se kreću cene stanova tamo? Jer ako kažeš da je kraj sa odličnim schooling sistemom to onda verovatno znači da su i stanovi na "odličnoj" ceni :wacko:
Kakva je povezanost Westchester County-ja sa Downtownom?

Gdje su dobre skole automatski su i cijene nekretnina "dobre"...ako ces rentati jednosoban stan u navedenim dijelovima westchestera racunaj sa cca $1500 mjesecno, ako ces kupovati cijene idu negdje od $170k (jednosoban stan), westchester county ima i 4 grada (white plains, yonkers, new rochelle i mount vernon) ali nemaju najbolje skole. Mjesta koja sam ja spomenuo su samo neka od cijelog westchestera ima ih jos dosta sa dobrim skolama, mozes malo izguglati. Od svih mjesta ja bi nekako izbjegao Bronxville...on mi je prekrasan i tamo volio zivjeti ali je prokleto skup, dvosoban stan $500k za kupiti, $2700 cca za rent ali imaju srednju i osnovnu skolu u koju svi zele :grin:

County je dosta velik tako da povezanost zavisi u kojem dijelu countya zivis, mi smo u Eastchesteru i uzme nam 25-40 min vlakom (zavisi na koliko stanica staje, to nije subway nego metro north) do grand central (mid town).

Markonato 20.10.2015 17:10

Citat:

Prvobitno poslao korisnik johnny_nyc (Poruka 57781)
ali nemaju najbolje skole. Mjesta koja sam ja spomenuo su samo neka od cijelog westchestera ima ih jos dosta sa dobrim skolama, mozes malo izguglati. Od svih mjesta ja bi nekako izbjegao Bronxville...on mi je prekrasan i tamo volio zivjeti ali je prokleto skup, dvosoban stan $500k za kupiti, $2700 cca za rent ali imaju srednju i osnovnu skolu u koju svi zele :grin:

Sta to tacno znaci dobre i lose skole,ko to kategorise i po cemu se to ocenjuje?

johnny_nyc 20.10.2015 17:44

Citat:

Prvobitno poslao korisnik Markonato (Poruka 57785)
Sta to tacno znaci dobre i lose skole,ko to kategorise i po cemu se to ocenjuje?

Kategorizira se po uspjehu djece koja pohadjaju tu skolu, uspjesi na testovima, koliki postotak njih zavrsi na college, koliko njih zavrsi college...u osnovnim skolama gledaju da imaju sto manje djece u razredu, bolje skole imaju max cca 18 ucenika i svaki ucitelj ima asisitenta negdje i po dva tako da svako dijete dobije maksimalnu potrebnu paznju, u public schools ima ih preko 30 nemaju asistenta...uglavnom ima dosta faktora, od skolskih i izvan skolskih aktivnosti pa na dalje, ja govorim iz perspektive mojih prijatelja koji imaju djecu mozda clanovi koju su u usa dulje vrijeme i imaju djecu ti mogu dati konkretniji odgovor.

vuxanne 21.10.2015 11:57

Citat:

Prvobitno poslao korisnik Markonato (Poruka 57785)

Cesto to znaci geto ili nije geto. Sto je cesto realnost, sto je veci geto to je najcesce manja ocena skole. Ta ocena ima veze sa tim koliko deca cene skolu i koliko joj posvecuju vremena. Koliko roditelji imaju skole, koliko su ukljuceni u deciji zivot. Mnogi cesto rade i 3, 4 posla, nemaju zdravstveno osiguranje ni na jednom od njih, imaju neke minimalce itd. I sto je najtuznije, koliko dece se kvalifikuje za besplatan rucak u skoli. Gladna deca sa roditeljima koji krpe od plate do plate nisu naravno ista u skoli kao deca ciji roditelji imaju da im pruze sve sto im treba.

A ta ocena je bukvalno samo po testovima koja deca rade iz matematike, poznavanja prirode i engelskog. Americki crnci pricaju drugi dijalekt Engleskog (kao kod nas npr. Torlaci sto imaju drugaciji jezik i mnogi kad ih cuju misle da su nepismeni) a veliki deo bas te ocene je vezan za poznavanje Engleskog i gramatike. Ne testiraju ih vezano za knjizevnost, samo na gramatici. Nas test na prijemnom za srednju skolu ukljucuje i gramatiku i knjizevnost. Nas jezik je jako lak sto se tice spelovanja, njihov bas nije. I tako ta Africko Americka deca (crnci u nasem jeziku) losije rade te testove jer nigde oko sebe ne cuju taj kako ga oni zovu "Belacki Engleski". Robovi su ovde dolazili iz mnogih Africkih plemena koja nisu govorila isti jezik (iz srednje istocne Afrike, najvise iz Nigerije). Oni su vremenom napravili formu Engleskoj jezika u kojoj su namerno sakrivali znacenje da ih gazde ne bi razumele kad se nesto dogovaraju i pricaju. Njihov dijalekat ima sasvim drugacija gramaticka pravila. Mozete ga cuti u rep muzici (cak i neki belci ga koriste tipa Dzastin Biber, Kesha, kako se zove ova nova Australijanka sto se pravi mange, stao mi mozak...). Taj njihov Engleski zovu African American Vernacular English (AAVE), African American English; neoficijalno: Black English, Black Vernacular, Black English Vernacular (BEV), ili Black Vernacular English (BVE). Ovo je pogotovu izrazeno u oblasitima gde ima mnogo Africko Americke populacije. Neki ga zovu i Ebonics, klikni ovde za clanak. A ako vas stvarno zanima da proucite malo taj fenomen, preporucujem dokumentarac (PBS - to je njihova javna TV koja radi finansirana od donacija) kliknite ovde za "Code Switching". Dakle, ovoj populaciji odlazak u skolu cesto bude odlazak u sredinu sa totalno drugacijim jezikom. Nije ni cudo onda sto su tako losi na English testovima, samim tim i cela skola ima manju ocenu.

Markonato 21.10.2015 20:07

Citat:

Prvobitno poslao korisnik vuxanne (Poruka 57808)
Cesto to znaci geto ili nije geto. Sto je cesto realnost, sto je veci geto to je najcesce manja ocena skole. Ta ocena ima veze sa tim koliko deca cene skolu i koliko joj posvecuju vremena. Koliko roditelji imaju skole, koliko su ukljuceni u deciji zivot. Mnogi cesto rade i 3, 4 posla, nemaju zdravstveno osiguranje ni na jednom od njih, imaju neke minimalce itd. I sto je najtuznije, koliko dece se kvalifikuje za besplatan rucak u skoli. Gladna deca sa roditeljima koji krpe od plate do plate nisu naravno ista u skoli kao deca ciji roditelji imaju da im pruze sve sto im treba.

A ta ocena je bukvalno samo po testovima koja deca rade iz matematike, poznavanja prirode i engelskog. Americki crnci pricaju drugi dijalekt Engleskog (kao kod nas npr. Torlaci sto imaju drugaciji jezik i mnogi kad ih cuju misle da su nepismeni) a veliki deo bas te ocene je vezan za poznavanje Engleskog i gramatike. Ne testiraju ih vezano za knjizevnost, samo na gramatici. Nas test na prijemnom za srednju skolu ukljucuje i gramatiku i knjizevnost. Nas jezik je jako lak sto se tice spelovanja, njihov bas nije. I tako ta Africko Americka deca (crnci u nasem jeziku) losije rade te testove jer nigde oko sebe ne cuju taj kako ga oni zovu "Belacki Engleski". Robovi su ovde dolazili iz mnogih Africkih plemena koja nisu govorila isti jezik (iz srednje istocne Afrike, najvise iz Nigerije). Oni su vremenom napravili formu Engleskoj jezika u kojoj su namerno sakrivali znacenje da ih gazde ne bi razumele kad se nesto dogovaraju i pricaju. Njihov dijalekat ima sasvim drugacija gramaticka pravila. Mozete ga cuti u rep muzici (cak i neki belci ga koriste tipa Dzastin Biber, Kesha, kako se zove ova nova Australijanka sto se pravi mange, stao mi mozak...). Taj njihov Engleski zovu African American Vernacular English (AAVE), African American English; neoficijalno: Black English, Black Vernacular, Black English Vernacular (BEV), ili Black Vernacular English (BVE). Ovo je pogotovu izrazeno u oblasitima gde ima mnogo Africko Americke populacije. Neki ga zovu i Ebonics, klikni ovde za clanak. A ako vas stvarno zanima da proucite malo taj fenomen, preporucujem dokumentarac (PBS - to je njihova javna TV koja radi finansirana od donacija) kliknite ovde za "Code Switching". Dakle, ovoj populaciji odlazak u skolu cesto bude odlazak u sredinu sa totalno drugacijim jezikom. Nije ni cudo onda sto su tako losi na English testovima, samim tim i cela skola ima manju ocenu.

Zanimljivo,a ja se uvek pitao kako to kad gledam vesti na engleskom razumem 90 posto a kad cujem neki rep jedva uhvatim sta pricaju :blink:
A koliko recimo te skole kostaju jel se ralikuju u ceni bolje od losijih?
Cisto me intertesuje recimo bracni par ima dete i sad treba da podje u predskolsko pa osnovnu skolu,koliko to kosta odprilike?

vuxanne 22.10.2015 06:42

Citat:

Prvobitno poslao korisnik Markonato (Poruka 57824)
Zanimljivo,a ja se uvek pitao kako to kad gledam vesti na engleskom razumem 90 posto a kad cujem neki rep jedva uhvatim sta pricaju :blink:
A koliko recimo te skole kostaju jel se ralikuju u ceni bolje od losijih?
Cisto me intertesuje recimo bracni par ima dete i sad treba da podje u predskolsko pa osnovnu skolu,koliko to kosta odprilike?

Public schools su dzabe od Kindergarden-a (predskolskog), deca od pet pa nadalje idu u njih. Na njih najvise mislim kad ovo pisem. Nista se ne razlikuju po ceni. Samo se kuce oko njih u kojima moras da zivis da ti se dete kvalifikuje da ide u njih razlikuju po ceni. Ide se u skolu na osnovu toga gde ti je kuca.

elefteros 28.07.2016 20:18

Neko u Astoriji možda ko bi bio zainteresovan da renta sobu meni i devojci na tri nedelje do mesec dana?

Kraj septembra do sredine oktobra?

elefteros 06.08.2016 16:53

Hteo sam da dodam da informacije, odnosno email adrese domaćih udruženja ili organizacija u Njujorku, a koje su javno dostupne na sajtu Ministarstva inostranih poslova -- ničemu ne služe :)

Pisao sam na nekoliko adresa i dobio odgovora - nula :)

bigdreams 15.09.2016 14:18

Pa ljudi,kako napredujete za sada?Jeste li se dobro snasli,navikli?Dajte da cujemo jos poneko iskustvo,jer nama koji smo jos uvek ovde to mnogo znaci.Puno pozdravaa :papa::bigkiss:

Tomin 31.10.2016 04:00

Pozdrav ljudi :)
Evo da se javim iz New York-a :)
Sleteo juce, odmah otisao na Halloween zurku, dodao 6h nespavanja i ustao danas kao nov...

Ne znam da li ima posebna tema za ove stvari, ali valjda je ovde ok sto pisem.
Imigraciono je kao i ambasada - formalnost. Date koverat i pasos i to je to.

Sutra idem za posao nesto da vidim... trazim stan itd... prosao je day 1 :)

Pozdravljam Vas sve, srecno i vidimo se u NY ako Vam je u prolazu ;)

Magelan 24.12.2016 17:17

Magelan has sailed into NYC ;)

Drustvo, evo i mene u NYC :)

Posle gotovo 7 godina razmisljanja i preracunavanja, konacno se i ova ideja realizovala. Odluka je pala na Upper Manhattan (Uptown - East Harlem) iz nekoliko razloga:
1. Jeftinije stanarine u odnosu na Downtown i Midtown.
2. Ovde jos uvek moze da se nadje parking na ulici za koji nije potrebno izdvojiti $200+ mesecno.
3. Bolnice po kojima mi krecu rotacije sledece godine su vecinom u Bronksu pa je odavde relativno brzo do tamo stici prevozom.
4. Stanica metroa (Subway - Line 2 & 3) je na 3 bloka od zgrade, a odatle vozom do Times Square za 15 minuta.
5. New Jersey je autom odavde zacas u slucaju neke vece kupovine sa druge strane reke sto bi recimo iz delova NYC koji su na Long Island (Brooklyn & Queens) uzelo po sat i vise. Westchester County i sadrzaji koje on nudi a kojih nema po Manhattan-u je takodje relativno blizu.

Ostalo je da izvidim sta sve ima po kraju od sadrzaja :)

BetterFuture 24.12.2016 21:55

Citat:

Prvobitno poslao korisnik Magelan (Poruka 65233)

....Ostalo je da izvidim sta sve ima po kraju od sadrzaja :)

Bravo, super! Bas mi je drago zbog Vas, a i zbog nas sa foruma, jer cete ionako vec bogato iskustvo koje ste stekli sirom US, a koje delite sa nama, jos vise obogatiti. A NY je verovatno i najbolji za to. Zelim Vam srecu u svemu!

Aura 25.12.2016 06:28

Ma kad prije se preseli jos i u NY Magelan :konjanik: Znam da si iz CH presao u drugu drzavu a sada vec stigao i do NY, bas mi je drago zbog tebe. Uzivaj :1081:

vuxanne 25.12.2016 14:56

Citat:

Prvobitno poslao korisnik Magelan (Poruka 65233)

Posle gotovo 7 godina razmisljanja i preracunavanja, konacno se i ova ideja realizovala.

Srecno ti bilo u novoj avanturi. Samo mi se ne svidja ovo "asthma rate five times the national average". Nadam se da nije vezano za vazduh nego druge faktore vezane za kvalitet zivota ili sta vec.

pumpkin 07.02.2017 14:50

Pozdrav njujorcani!
Zivim u Sarajevu a u aprilu selim u NY, tacnije predgradje NYC. Pa buduci da tamo nemam nikoga, voljela bih s nekim s vremena na vrijeme da mogu izaci i ispricati se :grin:
Ako ima neko za druzenje u NYC ili okrugu Westchester neka mi se javi u inbox.
:pozz:

SaFuture 19.04.2017 18:46

Gdje idete, jeste li uspjeli naci stan? Je li ostajte u NY ili cete traziti nesto novo? Mogli smo se mi i u Sarajevu upoznati, ko zna kad cemo se sresti u Americi :suure:

NYCB 23.04.2017 01:41

Magelan, kako zivot u Harlemu? Ti si bese u spanskom?

Magelan 23.04.2017 15:06

Na ostrvu sam trenutno, za 3 nedelje letim nazad za Harlem, "for good" :)

Riverton Square - Madison & 135th. Po mapama je "Španski" mada je pretezno srednja klasa Afro-Amerikanaca. Gentrifikacija u toku :) U mojoj zgradi konkretno je izmešano u svakom smislu :) Buke od strane komšija nema, mada je od spolja sa ulice baš baš bučno.

Javni prevoz je super - jedna metro stanica je na dva bloka (linije 2&3), dok je na jedno 7-8 minuta pešaka druga stanica (linije 4,5,6). Začas do Midtown-a kad zatreba. Za parking je super jer ga ima stalno na ulici, tako da ne moram da plaćam mesečno po $200-300 koliko za to deru po ostatku Menhetna. Ono što je malo bzvz ovde je samo jedan supermarket koji nema neki izbor, pa se u kupovinu ili ide u "Stop&Shop" u Bronksu, ili u NJ kad sam raspoložen da platim mostarinu :)

Biću ovde verovatno par godina dok se ne pozavršavaju škole i specijalizacija (Bože zdravlja), a onda nazad na Jug ;)

NYCB 25.04.2017 10:18

Citat:

Prvobitno poslao korisnik Magelan (Poruka 66340)
Na ostrvu sam trenutno, za 3 nedelje letim nazad za Harlem, "for good" :)

Riverton Square - Madison & 135th. Po mapama je "Španski" mada je pretezno srednja klasa Afro-Amerikanaca. Gentrifikacija u toku :) U mojoj zgradi konkretno je izmešano u svakom smislu :) Buke od strane komšija nema, mada je od spolja sa ulice baš baš bučno.

Javni prevoz je super - jedna metro stanica je na dva bloka (linije 2&3), dok je na jedno 7-8 minuta pešaka druga stanica (linije 4,5,6). Začas do Midtown-a kad zatreba. Za parking je super jer ga ima stalno na ulici, tako da ne moram da plaćam mesečno po $200-300 koliko za to deru po ostatku Menhetna. Ono što je malo bzvz ovde je samo jedan supermarket koji nema neki izbor, pa se u kupovinu ili ide u "Stop&Shop" u Bronksu, ili u NJ kad sam raspoložen da platim mostarinu :)

Biću ovde verovatno par godina dok se ne pozavršavaju škole i specijalizacija (Bože zdravlja), a onda nazad na Jug ;)

Bas mi je drago da si se lepo smestio. Ja radim na upper east side,ali sam posle skoro godinu dana Queens-a preselio u NJ. Za 40 minuta sa na poslu, a komfor, mir i tisinu NJ-a nikako ne mogu da pronadjem u NYC... Da ne spominjem 2 bazena i teretanu u kompleksu :naughty::naughty:

A za shopping znam kako je... Mi tek kad smo presli u NJ skontali koliko je sve jeftinije...

Macca 23.05.2017 09:44

Pozdrav!

Na ovaj forum sam naletjela trazeci informacije o turistickoj vizi.
Koju smo suprug i ja dobili bez problema.
Navukla sam se na vase zanimljive price o lutriji i emigraciji, tako da sam puno toga procitala.
Imala bih pitanje za Njujorcane.
Mi idemo u avgustu tamo na 12 dana.
Treba mi informacija gdje mogu bez problema zapalit.:==D:

Hvala.

Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 22:22.

Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.

Mišljenja, saveti, izjave, ponude ili druge informacije ili sadržaji nastali na forumu vlasništvo su onoga ko ih je kreirao, a ne sajta ZelenaLutrija.com. ZelenaLutrija.com ne garantuje tačnost, kompletnost ili upotrebnu vrednost informacija, stavova, saveta ili datih izjava. Ne postoje uslovi pod kojima bi sajt ZelenaLutrija.com bio odgovoran za štetu ili gubitak koji je posledica bilo čijeg oslanjanja na nepouzdane informacije, ili bilo kakve informacije nastale kroz komunikaciju između članova.
Sajtove koji su linkovani sa ovog sajta ne kontrolišemo, ne podržavamo, niti smo pregledali bilo kakve sadržaje na takvim sajtovima. Mi nećemo biti odgovorni za legalnost, tačnost ili prikladnost bilo kog sadržaja, oglasa, proizvoda, usluga ili informacije lociranim na ili distribuiranih kroz druge web sajtove, niti za bilo kakvu štetu nastalu kao posledica takvih informacija.
ZelenaLutrija.com drži i čuva druga prava vlasništva na sajtu.
Osim informacija koje su u javnom vlasništvu ili za koje dobijete dozvolu, nemate pravo da kopirate, modifikujete ili na bilo koji način menjate, objavljujete, prenosite, distribuirate, izvršavate, prikazujete ili prodajte bilo koju informaciju zaštićenu pravima vlasništva. Slanjem informacija ili sadržaja na bilo koji deo ZelenaLutrija.com foruma, Vi automatski dozvoljavate i predstavljate garanciju da imate pravo da dozvolite ZelenaLutrija.com ili članovima ZelenaLutrija.com bespovratnu, kontinualnu, neograničenu, globalnu dozvolu da koriste, kopiraju, izvršavaju, prikazuju i distribuiraju takve informacije i sadržaje i da iz takvih sadžaja koriste bilo koji deo u bilo koje svrhe, kao i pravo i dozvolu da koriste gore navedene sadržaje. Svi zaštitni znakovi (trademarks), logotipi, oznake usluga, firme ili imena proizvoda koji se pominju na ovom web sajtu su vlasništvo kojim raspolažu njihovi vlasnici.