-
Stare teme
(
http://www.zelenalutrija.com/forum/forumdisplay.php?f=22)
E pa Mitre cestitam! :bravo: Kakvi su planovi za dalje?
|
Citat:
Prvobitno poslao korisnik nemili
(Poruka 14031)
E pa Mitre cestitam! :bravo: Kakvi su planovi za dalje?
|
Hvala, hvala pa da ti se vrati!
Idem za New York, tamo imam rodbinu, planiram negde u toku jula da otputujem!
|
steelers |
12.02.2010 00:23 |
E pa komsija Mitre, sto bi se reklo na Serbisu, congratulations. Znas li gde ces?
|
dreadnot |
12.02.2010 10:45 |
Pa rece da ce u NYC. I od mene ponovljene cestitke svim novopecenim zelenasima
Svidja mi se ono sa ladnim cedjenjem, ja bih morao ipak da primenim nekakvu hemijsku ekstrakciju, da vise iscedim, samo ne znam koji je dobar rastvarac za pare... posle cu lako da predestilujem :-)))
|
Hvala svima, samo da kazem da za sve koji tek treba da idu na razgovor samo opusteno, pitace vas za adresu sigurno jer je to polje ostalo prazno u formularu ( bar za one koji ga nisu popunili kao ja) a ja sam samo imao pozivni mail sa navedenom adresom strica koji mi je poslao to pismo pa me je odmah "nas" covek pitao da li da je upise u formular. Trazili su da potpisem dva formulara iz prijave svojerucnim potpisom pored imena i prezimena koje sam napisao stampanim slovima. Konzul mi je trazila original diplome srednje skole na uvid i pitala me je da joj kazem kad sam zavrsio odnosno samo da ponovim datum sa diplome. Pitala me je i ko je covek koji mi je poslao pozivno pismo i jos par pitanja vezano sta planiram kad odem tamo. Nista me nisu pitali vezano za ono sto smo popunjavali u formularima. Inace tih 10 minuta smo proveli u smeskanju i klimanjem glave. Znaci buduci emigranti kako god da zamisljate intervju bice 10 puta laksi i opusteniji. Srecno svima!!!
|
dreamerns |
12.02.2010 16:26 |
Cestitke i od mene. Konacno neko da ide u NYC. Nema puno ljudi sa foruma u tom velikom gradu.
|
Citat:
Prvobitno poslao korisnik dreadnot
(Poruka 14036)
Svidja mi se ono sa ladnim cedjenjem, ja bih morao ipak da primenim nekakvu hemijsku ekstrakciju, da vise iscedim, samo ne znam koji je dobar rastvarac za pare... posle cu lako da predestilujem :-)))
|
Ih bre, kakva hemija, samo prirodno: bio, organic, eco... to je danas u modi! 'Ladno cedjenje cuva sve sastojke! Nema ni cent da pobegne :==D:
|
Citat:
Prvobitno poslao korisnik dreamerns
(Poruka 14042)
Cestitke i od mene. Konacno neko da ide u NYC. Nema puno ljudi sa foruma u tom velikom gradu.
|
Nama je NYC bio ozbiljna opcija! Ali je moj muz ipak dobio posao u Baltimoru pa zato idemo tamo. I ne poznajemo ama bas nikoga, hehe, ludilo... :grin:
|
Citat:
Prvobitno poslao korisnik mitar
(Poruka 14032)
Hvala, hvala pa da ti se vrati!
Idem za New York, tamo imam rodbinu, planiram negde u toku jula da otputujem!
|
Cestitam Mitre,
Ja sam takodje planirala NYC (samo da me izvuku) iz razloga sto mislim da je za imigrante lakse da se snadju u vecim sredinama i sto poslova ima vise ali su zato i stanovi kao i sam zivot skuplji. Osim toga vec sam bila u NYC par puta i imam drugaricu koja tu zivi. Ako ti treba neka pomoc, slobodno se javi.
Srecno!
|
Smith6000 |
16.02.2010 15:34 |
Mi smo dobili 8.februara, a vizu ce nam lupiti u pasos sredinom marta, da mozemo ici pocetkom septembra. :1081:
|
Citat:
Prvobitno poslao korisnik Smith6000
(Poruka 14085)
Mi smo dobili 8.februara, a vizu ce nam lupiti u pasos sredinom marta, da mozemo ici pocetkom septembra. :1081:
|
Nek je sa srecom!
|
Sloba_Kg |
17.02.2010 05:02 |
Citat:
Prvobitno poslao korisnik Zabica
(Poruka 14045)
Nama je NYC bio ozbiljna opcija! Ali je moj muz ipak dobio posao u Baltimoru pa zato idemo tamo. I ne poznajemo ama bas nikoga, hehe, ludilo... :grin:
|
Baltimor je pun Srba i to bas. Dosta njih iz Nisa je tamo.
Nacecete nove prijatelje vrlo lako
|
Sloba_Kg |
17.02.2010 05:06 |
E pa drugari, pozeleneli, cestitke SVIMA i samo polako i hladne glave.
Malo duze me nije bilo i dosta se toga izdesavalo, vidim, samo pozitivne stvari.
Svaka cast, ove pisanije iz ambasade zvuce kao nase od pre godinu dana.
Lagano i opusteno bez nervoze, a da, sad smo se smejali Jela i ja, ona je takodje isla da pere ruke da bi joj uzeli otiske, izgleda da je to cesca pojava...
Pozdrav svima...
|
Smith6000 |
17.02.2010 07:54 |
@mitar, hvala, hvala!
I mi planiramo u NYC da idemo kod drugarice.
Nasa iskustva za intervju su pozitivna, iako smo cekali u cekaonici od 9.30 do 12, dok nismo ostali jedini tamo, i na kraju pitali da li su nas zaboravili. :wtf: Pozitivno u tom cekanju je što smo malo pricali sa Anom Ivanovic i familijom, kao i što smo videli Anu Bekutu, i ženu od Zimonjića. :==D:
Što se tiče samog intervjua, malo smo se plašili koliko ce nas ispitivati, pošto smo se venčali dva meseca pre.... ali ceo intervju je trajao oko 5-6 minuta, sa ljubaznom konzulicom.
|
Citat:
Prvobitno poslao korisnik Smith6000
(Poruka 14099)
@mitar, hvala, hvala!
I mi planiramo u NYC da idemo kod drugarice.
Nasa iskustva za intervju su pozitivna, iako smo cekali u cekaonici od 9.30 do 12, dok nismo ostali jedini tamo, i na kraju pitali da li su nas zaboravili. :wtf: Pozitivno u tom cekanju je što smo malo pricali sa Anom Ivanovic i familijom, kao i što smo videli Anu Bekutu, i ženu od Zimonjića. :==D:
Što se tiče samog intervjua, malo smo se plašili koliko ce nas ispitivati, pošto smo se venčali dva meseca pre.... ali ceo intervju je trajao oko 5-6 minuta, sa ljubaznom konzulicom.
|
I ja kad sam bio na razgovor jos dvoje je bilo za iseljenicku vizu i samo meni su rekli da sam slobodan do 11.45 a njih dvoje su ostali i cekali i kad sam se vratio mene su prvog prozvali i kad sam ja zavrsio tek su tad prozvali jednog od njih.
|
Smith6000 |
17.02.2010 14:56 |
Pa da, mi smo citali vasa iskustva i mislili smo da smo free, pa nismo bili spremni za cekanje i cekanje, i cekanje... tri puta smo isli do mobilnih da produzimo parking. Cak nam ni pare nisu uzeli do tacno pre intervjua, samo papire i otiske oko 9....
|
dejancic |
17.02.2010 16:21 |
Pretpostavljam da vecina forumasa ovo vec zna, ali posle nekoliko iskustava sa problemom oko produzavanja parkinga nije lose spomenuti da u blizini americke ambasade tacnije u ulici Dr. Aleksandra Kostica broj 15 postoji parking garaza. Garaza je na nekoliko minuta hoda od ambasade, pa po lepom danu em nema brige oko izlaska iz ambasade em malo setnjom do ambasade procistite misli pred intervju.
|
Citat:
Prvobitno poslao korisnik Sloba_Kg
(Poruka 14096)
Baltimor je pun Srba i to bas. Dosta njih iz Nisa je tamo.
Nacecete nove prijatelje vrlo lako
|
Da da, to smo vec culi. Nije nama problem sklapanje novih prijateljstava, bili to Srbi ili Eskimi (ponekad je lakse sa Eskimima :grin:) nego onako "za pocetak" smo sami, ali i to je izazov! :naughty:
Svim zimzelenima cestitke i srecno!
|
elizabeta |
23.02.2010 00:27 |
intervju
Ja sam iz Makedonije i bila sam na intervje i dala sve potrebne dokumenata uzeli otiske od sve prsta i rekli su mi da ce mi se javiti za dve do tri nedenje .sada ja neznam sta da radim prosla je jedna nedenja i nemam zivaca puno sam nervozna neznam sta da radim niz ove iskusva sto imaju ljudi niko ne ima kao ja svi dobijaju vize posle intervju a meni rekli da cekam a zasto ni ja neznam.pomos i izvinite ako sam pogresno neki zbor pisala ja se trudim da pricam.ako ima neko sa slicno iskustvo molimte reci.
|
Elizabeta,
kada si imala intervju u Ambasadi? Da li je vec prosao rok u kojem su oni rekli da ce te nazvati? Da li su ti objasnili odlaganje izdavanje viza (proveravanje dokumenata i slicno)? Najbolje bi bilo da pozoves US Ambasadu i da pitas za status, pa onda mozemo da diskutujemo njihov odgovor.
|
elizabeta |
23.02.2010 01:05 |
Citat:
Prvobitno poslao korisnik Žana
(Poruka 14207)
Elizabeta,
kada si imala intervju u Ambasadi? Da li je vec prosao rok u kojem su oni rekli da ce te nazvati? Da li su ti objasnili odlaganje izdavanje viza (proveravanje dokumenata i slicno)? Najbolje bi bilo da pozoves US Ambasadu i da pitas za status, pa onda mozemo da diskutujemo njihov odgovor.
|
bila sam u ambasadi 9 februara imala sam zakazano vo 8:30 sve je bilo po procesu dala sve dokumenata pare i sve sto treba i to su mi rekli da cekam
Hvala puno
|
elizabeta |
23.02.2010 01:07 |
Citat:
Prvobitno poslao korisnik elizabeta
(Poruka 14208)
bila sam u ambasadi 9 februara imala sam zakazano vo 8:30 sve je bilo po procesu dala sve dokumenata pare i sve sto treba i to su mi rekli da cekam
Hvala puno
|
imam ja sesru u Americi i ona moze da se javi u us ambasadu da pita
|
Smith6000 |
23.02.2010 07:55 |
Pa i nama je procedura bila:
1. uzimanje dokumenata,
2. otisci,
3. plaćanje
4. intervju
5. stampanje vize
Po tvom komentaru, kapiram da su kod tebe stali posle 2. koraka.... valjda onda proveravaju dokumente?
|
Citat:
Prvobitno poslao korisnik elizabeta
(Poruka 14206)
Ja sam iz Makedonije i bila sam na intervje i dala sve potrebne dokumenata uzeli otiske od sve prsta i rekli su mi da ce mi se javiti za dve do tri nedenje .sada ja neznam sta da radim prosla je jedna nedenja i nemam zivaca puno sam nervozna neznam sta da radim niz ove iskusva sto imaju ljudi niko ne ima kao ja svi dobijaju vize posle intervju a meni rekli da cekam a zasto ni ja neznam.pomos i izvinite ako sam pogresno neki zbor pisala ja se trudim da pricam.ako ima neko sa slicno iskustvo molimte reci.
|
Nase iskustvo je mozda slicno, imali smo intervju 14.Jan, konzul nam je rekao da je sve ok ali da ima manjih problema jer sam u Foreign State of Chargeability stavio Srbija za suprugu koja je rodjena u Hrvatskoj i da treba da sacekamo 10 dana da zatraze nove vize sa hrvatskim brojem, zvali su nas 27. Jan ali ja sam bio u Švedskoj i rekli da zovem kada budem u BG, pozvao sam 01. Feb ali su rekli da smo sada usli u kvotu za Feb i da opet treba da traze nove vize iz Vasingtona i da zovem za 10 dana, pozvah 10. Feb ali zbog nevremena u Vasingtonu administracija nije radila i rekli su da ce me zvati kada proradi, konacno su nas zvali i rekli da dodjemo po vize 19. Feb. Nadam se da je i kod tebe neka takva slicna situacija.
|
elizabeta |
23.02.2010 23:53 |
Citat:
Prvobitno poslao korisnik amilio
(Poruka 14212)
Nase iskustvo je mozda slicno, imali smo intervju 14.Jan, konzul nam je rekao da je sve ok ali da ima manjih problema jer sam u Foreign State of Chargeability stavio Srbija za suprugu koja je rodjena u Hrvatskoj i da treba da sacekamo 10 dana da zatraze nove vize sa hrvatskim brojem, zvali su nas 27. Jan ali ja sam bio u Švedskoj i rekli da zovem kada budem u BG, pozvao sam 01. Feb ali su rekli da smo sada usli u kvotu za Feb i da opet treba da traze nove vize iz Vasingtona i da zovem za 10 dana, pozvah 10. Feb ali zbog nevremena u Vasingtonu administracija nije radila i rekli su da ce me zvati kada proradi, konacno su nas zvali i rekli da dodjemo po vize 19. Feb. Nadam se da je i kod tebe neka takva slicna situacija.
|
Hvala vam puno ja cu da ve informisem kako se zavrsilo
|
elizabeta |
24.02.2010 00:09 |
dali znate mozda dali us ambasada ima opredeleni dan za izdavjanje imigrancke vize.kao na primer samo sredu daju vize za imigrante.pozdrav
|
Elizabeta,
Pisi im e-mail na Americka Ambasada, so toa sto ke navedes deka si za DV lotary, ke go zapises imeto i prezimeto i tvojot broj.
Detalno objasni im ja celata situacija uste ednas ( slobodno moze da pisuvas na makedonski), i tie sigurno ke ti odgovorat vo rok od 24 casa.
Nie pred da ja dobieme vizata, za se sto ne interesirase gi prasuvavme i tie ni odgovorija na site prasanja.
Srekno!!!
|
elizabeta |
24.02.2010 22:07 |
Citat:
Prvobitno poslao korisnik LjupkaB
(Poruka 14271)
Elizabeta,
Pisi im e-mail na Americka Ambasada, so toa sto ke navedes deka si za DV lotary, ke go zapises imeto i prezimeto i tvojot broj.
Detalno objasni im ja celata situacija uste ednas ( slobodno moze da pisuvas na makedonski), i tie sigurno ke ti odgovorat vo rok od 24 casa.
Nie pred da ja dobieme vizata, za se sto ne interesirase gi prasuvavme i tie ni odgovorija na site prasanja.
Srekno!!!
|
da ti kazam drugata nedela ke bide treta nedela kako e pominato ako do vtornik ne se javat vo sreda im svonam direkno.pozdrav
|
elizabeta |
25.02.2010 15:31 |
Citat:
Prvobitno poslao korisnik Žana
(Poruka 14207)
Elizabeta,
|
Zana sakam da te prasam posto ti mozes da mi pomognes i da me posovetuvas mi se javija od ambasada da odam samo posto sum nositel na lotarijata na finalno intervju.od prilika dali znaes sto ke me prasuvaat i kako ke bide .pomos pomos
|
elizabeta |
25.02.2010 22:27 |
intervju
Dali treba da imas regular 4 stepen ili moze vanredno da imas diploma?
|
Pozdrav svima, pre par dana mi je odobrena viza:)
Zahvaljujem se onima koji su mi pruzali podrsku i korisne informacije i onima koji su smislili da na ovaj nacin pomognu ljudima da se lakse snadju kroz ceo proces:)
Jos jednom veliko HVALA :))
|
Cestitke na odobrenoj vizi i srecno u USA :)
|
Cestitam i ja pa se vidimo u New York!
|
Cestitke i sve najbolje. Ja planiram da udjem u USA kroz New York ,ako bude sve ok, negde u avgustu. Red je i nekako bi bilo simbolicno, obzirom da sam celog zivota opsednut tim gradom, a nisam nikada bio u njemu. Srecno.:pozz:
|
steelers |
26.02.2010 22:20 |
a di' ces poslije?
|
San Diego, South California (kao sto pise u desnom uglu).:da:
|
steelers |
27.02.2010 16:15 |
A izvini pise samo California, a to je "malo" sirok pojam. :;D: Imas nekog tamo?
|
Nekoliko dobrih prijatelja. Kud ces vise.:aa:
|
steelers |
27.02.2010 20:15 |
Eh, pa lako je onda tebi, ti si na konju, ma na kakvom konju, ti si na Ferariju onda. :lool:
|
Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 21:50. |
|
Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Mišljenja, saveti, izjave, ponude ili druge informacije ili sadržaji nastali na forumu vlasništvo su onoga ko ih je kreirao, a ne sajta ZelenaLutrija.com. ZelenaLutrija.com ne garantuje tačnost, kompletnost ili upotrebnu vrednost informacija, stavova, saveta ili datih izjava. Ne postoje uslovi pod kojima bi sajt ZelenaLutrija.com bio odgovoran za štetu ili gubitak koji je posledica bilo čijeg oslanjanja na nepouzdane informacije, ili bilo kakve informacije nastale kroz komunikaciju između članova.
Sajtove koji su linkovani sa ovog sajta ne kontrolišemo, ne podržavamo, niti smo pregledali bilo kakve sadržaje na takvim sajtovima. Mi nećemo biti odgovorni za legalnost, tačnost ili prikladnost bilo kog sadržaja, oglasa, proizvoda, usluga ili informacije lociranim na ili distribuiranih kroz druge web sajtove, niti za bilo kakvu štetu nastalu kao posledica takvih informacija.
ZelenaLutrija.com drži i čuva druga prava vlasništva na sajtu.
Osim informacija koje su u javnom vlasništvu ili za koje dobijete dozvolu, nemate pravo da kopirate, modifikujete ili na bilo koji način menjate, objavljujete, prenosite, distribuirate, izvršavate, prikazujete ili prodajte bilo koju informaciju zaštićenu pravima vlasništva. Slanjem informacija ili sadržaja na bilo koji deo ZelenaLutrija.com foruma, Vi automatski dozvoljavate i predstavljate garanciju da imate pravo da dozvolite ZelenaLutrija.com ili članovima ZelenaLutrija.com bespovratnu, kontinualnu, neograničenu, globalnu dozvolu da koriste, kopiraju, izvršavaju, prikazuju i distribuiraju takve informacije i sadržaje i da iz takvih sadžaja koriste bilo koji deo u bilo koje svrhe, kao i pravo i dozvolu da koriste gore navedene sadržaje. Svi zaštitni znakovi (trademarks), logotipi, oznake usluga, firme ili imena proizvoda koji se pominju na ovom web sajtu su vlasništvo kojim raspolažu njihovi vlasnici.