ZELENA KARTA - LUTRIJA

ZELENA KARTA - LUTRIJA (http://www.zelenalutrija.com/forum/index.php)
-   Uputstva za dobitnike (http://www.zelenalutrija.com/forum/forumdisplay.php?f=20)
-   -   Lekarksi pregledi - iskustva (http://www.zelenalutrija.com/forum/showthread.php?t=205)

xeg 30.01.2009 16:05

Hahaha:bravo: za prvi post i dobrodosli!
Najavio sam te ja tvom zemljaku Landlordu ali ti nikako da se ohrabris i da se javis:grin:
Cestitam vam vize, znam da je euforija jos vrhunska.

Dida 31.01.2009 10:46

stiže... samo da ispravimnije CUM nego DIP - nova zgrada bolnice Koševo. sorry

mariags 03.02.2009 22:28

Ja sam danas zavrsila lekarski pregled u Smiljanicevoj. Sve je bilo stvarno brzo i efikasno. Nemam nista posebno novo da dodam ali posto ovde nisam nailazila na detaljnije lekarske preglede zena u Srbiji napisacu kako je izgledalo... Na prvom delu pregleda (u 9 ujutro) se preda pasos kako bi vam uzeli podatke za formular, izvade vam malo krvi, naplatili 110 dol i posalju vas na rendgen pluca u studentsku polikliniku gde se isto sve zavrsi vrlo brzo. Drugi deo pregleda (u 2 popodne) je meni bio jos brzi posto je u ordinaciji bilo poprilicno hladno doktorka je nesto tako i prokomentarisala - posto je pohladno da to sto brze i zavrsimo... Tako je i bilo, ceo pregled je manje od 10 min trajao. Postavljala je pitanja tipa da li pusite, pijete, drogirate itd... posto od skoro nosim naocare pitala me za dioptriju i sve je to belezila u formulare... zatim merenje pritiska, provera refleksa, slusanje srca, merenje tezine i visine, pregled grudi, skidanje donjeg vesa zbog provere zlezda na preponama (kod zena) i naravno vakcinacija. Imala sam overen karton sa svim primljenim vakcinama mada mislim da im to puno i ne znaci jer sam ipak kao i svi dobila dve vakcine tacnije MMR (male boginje, zauske i rubeole - ovo mi nije jasno zasto daju, primila sam ih kao dete a i prelezela sve te boginje) i TD (tetanus i difterija), cena 3500 din. Ne pitaju ni za kakve oziljke ili tetovaze. Dobijete zatvorenu kovertu i to je to... Dosta jednostavnije to sve izgleda nego kad se citaju iskustva drugih :;D:

landlord 03.02.2009 22:53

Maria, puno hvala sto si to podijelila sa nama.
Nesto se ne sjecam kad je tebi intervju? U svakom slucaju puno srece ti zelim.

mariags 03.02.2009 23:15

Mene intervju ocekuje za dve nedelje odnosno 17. februara.
Hvala, srecno i tebi :)

mariags 04.02.2009 19:53

Meni je od jutros rame od ove dve vakcine bas nateklo, bolno i crveno da li je jos neko imao ove reakcije posle vakcinacije?

landlord 17.02.2009 11:04

Maria kao prvo srecno danas na intervjuu..
Niko ti se nije javio da ti kaze za vakcine.

Mene ljekarski ocekuje prekosutra, a danas osjecam kao neku manju prehladu. Malo me grlo steze i curi mi nos.. pa me interesuje koliko je sigurno primiti te vakcine, ako covjek nije sto posto zdrav.

Hvala.

xeg 17.02.2009 11:25

Srecno Maria:;D:
Sto se tice vakcine mora da se nekako oseca dan-dva, nas je malo bolela ruka, vise kao modrica.

Drugar, ja mislim da je sve to tebi na nervnoj bazi tako da prestanes da foliras i pravac na bockanje za 2 dana:belj:
Salim se, ne znam sta moze da utice na primanje vakcine, secam se da je Oliverin sin bio bolestan pa nisu hteli da mu daju dok se ne zaleci. Najbolje pozovi ordinaciju.
Ali pazi za kasnije, pre intervjua moze da se promeni stolica, mislim da ucesti, hvataj mesto u cekaonici do toaleta:blink: :grin:

Amerikanac2009 17.02.2009 16:11

i ja sam danas zakazao lekarski u Smiljanicevoj 22 u Bgd. takodje imam trip od tih vakcina. Mrzim igle i bockanje vise od icega!:no:
Moja beba je od avgusta do sada primila 5-6 vakcina i jedva da je zaplakala! Tu je povukla na mamu - sigurno!
Evo informacije za sve one koji vode bebe (moja beba ima 7 meseci): bebe ne treba dovodoiti ujutru vec popodne oko 14h i treba obavezno poneti karton primljenih vakcina. Za nas odrasle karton nije potreban i doktorka je rekla da pregled za odrasle kosta 110$ plus 3.000-4.000 dinara poneti extra, dok za bebe kosta 65$...

moni 18.02.2009 08:56

Te vakcine bas nisu prijatne:smrc:
Je li neko primio tetanus u skorije vreme?
Lekari kazu da traje 10 god. Neky primio 2005., ja sam primila prvu april 2008, a zadnja revakcinacija ide nov 2009. Jel moramo i mi. Imamo potvrde o svim vakcinama i tog tetanusa.
Kako bih volela da me ne :doctor:

Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 19:32.

Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.

Mišljenja, saveti, izjave, ponude ili druge informacije ili sadržaji nastali na forumu vlasništvo su onoga ko ih je kreirao, a ne sajta ZelenaLutrija.com. ZelenaLutrija.com ne garantuje tačnost, kompletnost ili upotrebnu vrednost informacija, stavova, saveta ili datih izjava. Ne postoje uslovi pod kojima bi sajt ZelenaLutrija.com bio odgovoran za štetu ili gubitak koji je posledica bilo čijeg oslanjanja na nepouzdane informacije, ili bilo kakve informacije nastale kroz komunikaciju između članova.
Sajtove koji su linkovani sa ovog sajta ne kontrolišemo, ne podržavamo, niti smo pregledali bilo kakve sadržaje na takvim sajtovima. Mi nećemo biti odgovorni za legalnost, tačnost ili prikladnost bilo kog sadržaja, oglasa, proizvoda, usluga ili informacije lociranim na ili distribuiranih kroz druge web sajtove, niti za bilo kakvu štetu nastalu kao posledica takvih informacija.
ZelenaLutrija.com drži i čuva druga prava vlasništva na sajtu.
Osim informacija koje su u javnom vlasništvu ili za koje dobijete dozvolu, nemate pravo da kopirate, modifikujete ili na bilo koji način menjate, objavljujete, prenosite, distribuirate, izvršavate, prikazujete ili prodajte bilo koju informaciju zaštićenu pravima vlasništva. Slanjem informacija ili sadržaja na bilo koji deo ZelenaLutrija.com foruma, Vi automatski dozvoljavate i predstavljate garanciju da imate pravo da dozvolite ZelenaLutrija.com ili članovima ZelenaLutrija.com bespovratnu, kontinualnu, neograničenu, globalnu dozvolu da koriste, kopiraju, izvršavaju, prikazuju i distribuiraju takve informacije i sadržaje i da iz takvih sadžaja koriste bilo koji deo u bilo koje svrhe, kao i pravo i dozvolu da koriste gore navedene sadržaje. Svi zaštitni znakovi (trademarks), logotipi, oznake usluga, firme ili imena proizvoda koji se pominju na ovom web sajtu su vlasništvo kojim raspolažu njihovi vlasnici.