-
Stare teme
(
http://www.zelenalutrija.com/forum/forumdisplay.php?f=22)
Sloba_Kg |
08.03.2009 16:31 |
Citat:
Prvobitno poslao korisnik Žana
(Poruka 8130)
A zar nije limit za sluzenje do 27-me?
|
Nisi nista pomesala, jeste limit do 27-me, kome odloze ili za koga donesu odluku da iz bilo kog razloga nije sluzio vojsku do tada (magisterijum, doktorati...) ili pak ko izbegava nekako vojnu obavezu, LIMIT JE 35-a godina.
|
Sloba_Kg |
08.03.2009 16:34 |
Citat:
Prvobitno poslao korisnik Amerikanac2009
(Poruka 8132)
Dakle, mislite da je najbolje da pozovem ambasadu?
|
Ja mislim da je najbolje da se ti opustis, da imas potvrdu kod sebe, a ako je ne traze, da je ne das.
Veci je problem nasa granica ali necemo sad o tome...
Ti si regularno ulazio i izlazio i niko ti rec nije rekao u vezi vojske.
Znaci ako im pokazes to "nesposoban" ne znam kako ce uticati na njih jer ce doktorka napisati da je sve u redu s tobom (ili je vec napisala) pa da ne misle da nesto muljas s vojskom.
|
landlord |
08.03.2009 18:48 |
Uh, to kod vas jos uvijek jako ozbiljno sa vojskom, carinom i sl. Mislim da prave neke guzve oko izlaska iz zemlje bez odsluzenog vojnog oka?
Kod nas je to dosta opusteno, a moguce da je razlog to sto je ukinuto sluzenje vojnog roka.
E sad, ja koliko sam primjetio do sada.. nikome u Srbiji nisu trazili potvrdu iz vojske. Tako da to ponesi, ali je nemoj pokazivati osim ako ti ne zatraze.
Tu potvrdu iz vojske traze samo kod nas u BiH.
Ona rasprava oko srednje skole, ja mogu da dodam istu informaciju kao i Tanik, covjek koji je zavrsio vanredno srednju skolu, bez dodatnog faksa, je bio odbijen.
Ako ste zavrsili vanredno srednju skolu, onda faks, moj prijedlog je da nosite samo diplomu faksa..
poz
|
wingreen |
08.03.2009 20:09 |
Ako ste zavrsili vanredno srednju skolu, onda faks, moj prijedlog je da nosite samo diplomu faksa..
Nadam se samo da me u tom slucaju nece vratiti po diplomu srednje skole:grin:
|
landlord |
08.03.2009 20:48 |
ma kao i za sve ostalo ti je ponesi ali je ne pokazuj..
|
Wingreen opusti se sto se srednje tice, niko te nece za srednju ni pitati u tvom slucaju. Moja draga je nosila samo diplome vise i faxa i to originale nisu ni pogledali jer su u onim velikim fasciklama vec smo predali samo obicne kopije.
Znaci, ti nemas potrebe da nosis nista iz srednje jer imas 2 nivoa obrazovanja preko.
|
Citat:
Prvobitno poslao korisnik tanik
(Poruka 8136)
Imam proverenu informaciju da vanredno zavrsenu cetvorogodisnju srednju skolu ne priznaju kao ekvivalent njihovih 12 razreda sto je uslov za GC (mog drugara odbili iz tog raloga) a to sa visom vredi probati ali nista ne garantuje jer su meni vratili fakultetsku diplomu i konzulu odneli samo srednjoskolsku.
|
U redu kad je pouzdana informacija...ali kad je vec pouzdana, ajde onda lepo kazi KOJI smer je zavrsen u prve tri godine, a KOJI smer za zavrsnu godinu, KOLIKO godina pauze je bilo izmedju, u kojoj SKOLSKOJ USTANOVI (ustanovama) i u kom gradu? Ja znam da je to mozda neravnopravno, ali hemijski tehnicar treci stepen ne moze da se poredi sa bravar treci stepen, niti pravno-birotehnicki treci stepen sa metalostrugar treci stepen....bilo to nama pravo ili ne.... i to ne moze da bude ekvivalent...i jos vise sto moze da nam se ne svidja, ali nece oni da stave u isti nivo skolsku ustanovu iz BG ili NS sa skolom iz Smederevske Palanke, kao sto i fakultete ne stavljaju na isti level... u svedocanstvu za cetvrti stepen hemijske kod mog kuma i za cetvrti stepen audio video tehnicar kod mog supruga su izlistani svi diferencijalni predmeti koje sam i ja imala kao matematicko programerski saradnik (geografija, istorija, knjizevnost, strani jezik etc), diploma se ne razlikuje od regularne diplome (svedocanstvo se razlikuje utoliko sto ima vise predmeta navedenih), regularno pise skolska godina i nigde ne pise da je zavrseno vanredno... i mom suprugu su u ambasadi rekli da nije problem, samo da je zavrseno pre aplikacije. Ajd' sad ti daj detalje please...
|
dreamerns |
09.03.2009 16:34 |
cek cek....kakav sada treci stepen? treci stepen se ne priznaje svakako, ali mislim da su cetvrti stepeni svi po standardu...barem do 1979 godista, posle su krenuli da brljaju. Ja sam u kuvarskoj najmanje imao kuvarstvo, cak sam i informatiku imao 2 godine (a gimnazija u to doba godinu dana). Generalno, posto je to srednja ekonomska imao sam i tonu ekonomije i sl. Hocu da kazem, da ne vidim zasto bilo koji cetvrti stepen ne bi primili i zasto bi uopste pravili razliku? Moja zena je imala cetvrti stepen modelara odece (oni su za razliku od nas kuvara imali matematiku 2 godine, mi smo cetiri...ali ona je novija generacija kada su to malo poremetili...ranije je sve bilo standard)...i nikakvih problema nismo imali. E sada, vanredno zavrsen cetvrti stepen oni iz nekog razloga, ocigledno ne priznaju. Ko god ima zavrsen cetvrti stepen (redovno), bilo koje skole trebalo bi po njihovim uslovima da nema problema....za vanredne mislim da bi neko trebalo da okrene ambasadu i vidi... Isto tako mislim da ti se gleda zadnja diploma, meni su samo fakultetsku diplomu gledali, srednja ih apsolutno nije interesovala.
|
Ma mislila sam nije isto kad se zavrsi hemijska treci stepen pa vanredno hemijska cetvrti stepen u poredjenju sa metalostrugar treci stepen pa ne znam sta cetvrti stepen... sad sam okrenula KCC kazu da je to u nadleznosti svake od ambasada da odluci da li su prilozene diplome ekvivalentne americkoj dvanaestogodisnjoj srednjoj skoli... tako da eto. Ja sam im lepo objasnila, oni kazu da svaka ambasada poznaje sistem skolovanja u tim drzavama i da je odluka ostavljena njima da li ce u pojedinacnim slucajevima da priznaju diplomu ili ne. Na kraju me je pitala da li znam da oni imaju pravo da odbiju aplikaciju i ako sva dokumenta izgledaju uredno a na osnovu odgovora datih na intervjuu. Ja sam joj rekla da znam... prosla sam ta cudesa...Eto, pa koga interesuje, neka zove dalje...
|
dreamerns |
09.03.2009 20:14 |
Hehehe....toliko o tome....konzul ti je car i bog :-)
|
Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 18:06. |
|
Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Mišljenja, saveti, izjave, ponude ili druge informacije ili sadržaji nastali na forumu vlasništvo su onoga ko ih je kreirao, a ne sajta ZelenaLutrija.com. ZelenaLutrija.com ne garantuje tačnost, kompletnost ili upotrebnu vrednost informacija, stavova, saveta ili datih izjava. Ne postoje uslovi pod kojima bi sajt ZelenaLutrija.com bio odgovoran za štetu ili gubitak koji je posledica bilo čijeg oslanjanja na nepouzdane informacije, ili bilo kakve informacije nastale kroz komunikaciju između članova.
Sajtove koji su linkovani sa ovog sajta ne kontrolišemo, ne podržavamo, niti smo pregledali bilo kakve sadržaje na takvim sajtovima. Mi nećemo biti odgovorni za legalnost, tačnost ili prikladnost bilo kog sadržaja, oglasa, proizvoda, usluga ili informacije lociranim na ili distribuiranih kroz druge web sajtove, niti za bilo kakvu štetu nastalu kao posledica takvih informacija.
ZelenaLutrija.com drži i čuva druga prava vlasništva na sajtu.
Osim informacija koje su u javnom vlasništvu ili za koje dobijete dozvolu, nemate pravo da kopirate, modifikujete ili na bilo koji način menjate, objavljujete, prenosite, distribuirate, izvršavate, prikazujete ili prodajte bilo koju informaciju zaštićenu pravima vlasništva. Slanjem informacija ili sadržaja na bilo koji deo ZelenaLutrija.com foruma, Vi automatski dozvoljavate i predstavljate garanciju da imate pravo da dozvolite ZelenaLutrija.com ili članovima ZelenaLutrija.com bespovratnu, kontinualnu, neograničenu, globalnu dozvolu da koriste, kopiraju, izvršavaju, prikazuju i distribuiraju takve informacije i sadržaje i da iz takvih sadžaja koriste bilo koji deo u bilo koje svrhe, kao i pravo i dozvolu da koriste gore navedene sadržaje. Svi zaštitni znakovi (trademarks), logotipi, oznake usluga, firme ili imena proizvoda koji se pominju na ovom web sajtu su vlasništvo kojim raspolažu njihovi vlasnici.